X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Wykres jest widoczny nadal, wystarczy sobie przewinąc strzalka z lewej strony...

No właśnie zrozum że dla ciebie i twoich przyjaciólek są widoczne twoje wszystkie cykle na ovu a dla reszty nie są, więc nie mogłyśmy sobie strzałeczką przesunąć w lewo !

Shagga_80, Sandraa, aisa, a-koczek, Kfjatus, Selena, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Pismak Mauysia czy też jak dziewczyny zwracają sie do Marii naszej Mauyś bardzo kojarzy się z Małyszem. i nie trzeba bawić się w u i y w różnych miejscach co bardzo cenię jako osoba z dysleksją.

<na początku myslałam że czyta się Majuś, ale zostałam wyprowadzona z błędu>

w sumie nigdy nie powiedziała czy jej sie ta ksywa podoba więc teraz jest na to idealny moment. prosz....
    Kurde ja wciąż czytam Jej nicka jako Majuś :-P

Sylwia co Ginka powiedziała dziś?! Czy ja pokręciłam i to nie dziś Twój G miał dreptac do tej Twej Ginki ?

mauysia, Rucia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak do Ciebie akurat nikt nie ma zadnych pretensji wiec spokojnie:)) Poprostu denerwuja nas wypowiedzi niektorych dziewczyn. Palna cos czasem bez zastanowienie nie liczac sie z reakcja drugiej osoby. Jestem tu niecaly miesiac a dowiedzialam sie na swoj temat tyle ciekawych rzeczy, ze chyba najlepszy specjalista w przeciegu takiego czasu by nie wykryl tego. Nie raz podreslalam, ze to moj pierwszy cykl na owu i nie znam sie zupelnie na tym bo nigdy nie mierzylam temp, nie badalam szyjki, nie zwracalam uwage na sluz. Dlatego z kazdym pytaniem pisze tu do Was i oczekuje odpowiedzi niezalenie od tego czy uslysze to co chcialabym uslyszec czy wrecz przeciwnie co innego. Dziekuje za kazda odpowiedz w moim kierunku. Jednak chyba to nie jest miejsce, zeby wynajdowac choroby i anomalie. Dowiedzialam sie,ze owulacje ktore wykrylo mi owu jest wrecz niemozliwa i pewnie mam jakies zaburzenia...Do tego moje plamienie zostalo przyrownane do nadzerki, torbieli i innych pierdol. Urodzilam juz raz dziecko, jestem pod stala opieka lekarza i to od niego dostalam zielone swiatelko na starania sie(jeste po cc i wiadomo trzeba odczekac przed kolejna ciaza). Wiec nie wiem skad sie biora te opinie...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    No właśnie zrozum że dla ciebie i twoich przyjaciólek są widoczne twoje wszystkie cykle na ovu a dla reszty nie są, więc nie mogłyśmy sobie strzałeczką przesunąć w lewo !
    Dokładnie !Ja nie widzę innego cyklu niż bieżący...i to wszystko co powiem w tym temacie ostatnio utarczki słowne na ovu nie służą mi...wiedz tylko że baaaaaardzo mocno Ci kubicujemy .

Pismak, aisa, Selena, Kfjatus, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbikowa, dziękuję bardzo za pozdrowienia:) i również Cię pozdrawiam:)

zbikowa, mauysia, Pismak, Pismak, jeju, aisa, a-koczek, Kfjatus, Selena, Ola_czeka, magdzia26, Rucia, Beata, Fedra, Effcia28, Gunia, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    A to o tym to nie wiedziałam ze dla reszty nie widac..bo mam udostepniony dla wszystkich i myslalam ze wszystko jest udostepnione, w tym temacie zwracam honor ..

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Pismak do Ciebie akurat nikt nie ma zadnych pretensji wiec spokojnie:)) Poprostu denerwuja nas wypowiedzi niektorych dziewczyn. Palna cos czasem bez zastanowienie nie liczac sie z reakcja drugiej osoby. Jestem tu niecaly miesiac a dowiedzialam sie na swoj temat tyle ciekawych rzeczy, ze chyba najlepszy specjalista w przeciegu takiego czasu by nie wykryl tego. Nie raz podreslalam, ze to moj pierwszy cykl na owu i nie znam sie zupelnie na tym bo nigdy nie mierzylam temp, nie badalam szyjki, nie zwracalam uwage na sluz. Dlatego z kazdym pytaniem pisze tu do Was i oczekuje odpowiedzi niezalenie od tego czy uslysze to co chcialabym uslyszec czy wrecz przeciwnie co innego. Dziekuje za kazda odpowiedz w moim kierunku. Jednak chyba to nie jest miejsce, zeby wynajdowac choroby i anomalie. Dowiedzialam sie,ze owulacje ktore wykrylo mi owu jest wrecz niemozliwa i pewnie mam jakies zaburzenia...Do tego moje plamienie zostalo przyrownane do nadzerki, torbieli i innych pierdol. Urodzilam juz raz dziecko, jestem pod stala opieka lekarza i to od niego dostalam zielone swiatelko na starania sie(jeste po cc i wiadomo trzeba odczekac przed kolejna ciaza). Wiec nie wiem skad sie biora te opinie...

Klaudiaa ja się nie denerwuję tylko nie rozumiem trochę po to pytasz żeby uzyskać odpowiedź każda wypowiada się na podstawie własnego doświadczenia. U jednej plamienia były spowodowane nadżerką u innej torbielami a jeszcze u innej zaniżonymi hormonami dlatego są różne odpowiedzi. ty siebie znasz najlepiej dlatego wiesz która opcja jest u ciebie najbardziej prawdopodobna :) A skoro jestes pod opieką lekarza to zawsze wszystkie wątpliwości z nim możesz rozwiewać :)

jestem tutaj prawie miesiąc a jeszcze nie poczułam się żeby dziewczyny jakoś szczególnie się mądrzyły (chyba że w żartach oczywiście) a one są tutaj już ponad rok, rok albo prawie rok i mają duuużżżeeee doświadczenie.. Może nie wszystkie są mamami część była ale spotkało je bolesne przeżycie jakim jest poronienie. Masz problem to ta która miała podobny wyrazi swoje zdanie w tym temacie co ty z tym zrobisz zależy od ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:32

Shagga_80, aisa, a-koczek, Selena, Kfjatus, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra, Effcia28 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Żbikowa, dziękuję bardzo za pozdrowienia:) i również Cię pozdrawiam:)

HAAA! ale mi humor poprawiłaś! :) LASKI ZMUSIŁAM SANDRĘ DO PRZEMÓWIENIA!

dobra zarządzam desant z mojej strony, a Ciebe Sandra chętnie bym poznała na priv :)
    Buzia dla Shagencji!
    i dla Pismaka.
    i dla tych które chcą dostać buzi od żbika :)

dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:45

Pismak, Sandraa, Shagga_80, mauysia, aisa, a-koczek, Selena, Kfjatus, Ola_czeka, magdzia26, Rucia, Beata, Fedra, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem. Jednak nie bd do niego dzwonila z kazda pierdola. A po 2 chyba po jednorazowym plamieniu nie mozna stwierdzic choroby tak?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    HAAA! ale mi humor poprawiłaś! :) LASKI ZMUSIŁAM SANDRĘ DO PRZEMÓWIENIA!

dobra zarządzam destant z mojej strony, a Ciebe Sandra chętnie bym poznała na priv :)
    Buzia dla Shagencji!
    i dla Pismaka.
    i dla tych które chcą dostać buzi od żbika :)

dobranoc :)

Właśnie o tym samym sobie pomyślałam:)

Selena, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Mauyś dziękuję osobiście za listę antywkrętową na pewno przyda mi się za pare dni...

Mogę o coś zapytać ???
    Może się to wydać głupie pytanie ale dlaczego ovufriendki piszą do ciebie Małysz ??? (tzn. czy tylko dlatego że jest to podobne do twojego nicka czy jeszcze z innego powodu?

Tylko z tego powodu, że jest podobne do nicka :)
    Nie pałam żadną ponadstandardową miłością do naszego Orła z Wisły ;)

Shagga_80, Pismak, Pismak, Pismak, zbikowa, Sandraa, jeju, aisa, a-koczek, Selena, Kfjatus, Ola_czeka, magdzia26, Rucia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok rozumie. Nie przezylam poronienia i mam nadzieje, ze mnie to nie spotka. Wszystkim, ktore to przezyly naprawde bardzo wspolczuje bo nie ma nic gorszego dla matki jak strata dziecka. Jednak uwierz mi przeszla cos o wiele gorszego

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Owszem. Jednak nie bd do niego dzwonila z kazda pierdola. A po 2 chyba po jednorazowym plamieniu nie mozna stwierdzic choroby tak?

ojj nie chodziło mi o to żebyś dzwoniła do niego zamiast pisać tutaj tylko że ostatecznie zawsze możesz się do niego zwrócić. Oczywiście że jednodniowe plamienie nie może świadczyć o chorobie tak jak nie może świadczyć o zagnieżdzeniu, początku okresu czy jeszcze czymś innym.

Poprosu u jednej dziewczyny jednodniowe plamienie oznaczało chorobę i dlatego ci tak napisała:)
    U innej znaczyło co innego i to ci właśnie napisała :)

nikt ci z całą pewnością nie powie że to oznacza to i już :)

No chyba że będzie beta pozytywna to wtedy wszystkie hurkiem ci pogratulujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:43

Shagga_80, Selena, Kfjatus, Ola_czeka, magdzia26, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wiem co cię spotkało czytam twoje posty i nie mogę sobie wyobrazic jak to przeżyłaś i jak już pisałam bardzo ci współczuję i tym bardziej kibicuję :) <3

Zmieniając temat powiedz mi wczoraj napisałaś że pójdziesz na betę dzisiaj.
    Byłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:40

aisa, Ola_czeka, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• mauysia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Tylko z tego powodu, że jest podobne do nicka :)
    Nie pałam żadną ponadstandardową miłością do naszego Orła z Wisły ;)
    ... choć nie ukrywam, że było mi smutno, gdy Adaś odłożył narty do piwnicy...

Pismak, jeju, aisa, Selena, Kfjatus, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    ... choć nie ukrywam, że było mi smutno, gdy Adaś odłożył narty do piwnicy...

mi też... no ale teraz jest rajdowcem :)

mauysia, jeju, aisa, Selena, Fedra lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie bylam. Wydaje mi sie, ze termin owu wyznaczony na moim wykresie jest bledy. Uwazam, ze owulacja miala miejsce 14 badz 15dc bo to raczej malo prawdopodobne zebym ja mialam w 9dc i to 2 dni po @. Co o Tym sadzisz?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz (kurde jestem zdruzgotana że dotąd zawsze mówiłam na Ciebie Majuś :/ ) jak tam,nie stresujesz się,że nie zdążysz z praniem, prasowaniem itd? Bo ja jak widzę jak ta moja kupka maleje stanowczo za wolno to obawiam się,że wcześniej urodzę niż skończę robotę :/
    A jeszcze kilka rzeczy muszę dokupić i uprać i uprasować....

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych cieni na tescie to chyba jak narazie wytwo mojej wyobrazni;p Gdyby owu byla 15dc a dzis jest 23dc to chyba i tak za wczesnie na bete?

Beata lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Małysz (kurde jestem zdruzgotana że dotąd zawsze mówiłam na Ciebie Majuś :/ ) jak tam,nie stresujesz się,że nie zdążysz z praniem, prasowaniem itd? Bo ja jak widzę jak ta moja kupka maleje stanowczo za wolno to obawiam się,że wcześniej urodzę niż skończę robotę :/
    A jeszcze kilka rzeczy muszę dokupić i uprać i uprasować....

Shaguś miałaś się nie przemęczać :P

A tak w ogóle to jak się poprawnie czyta "Mayusia"???

Angelius Provita

‹‹ 3936 3937 3938 3939 3940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ