plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga trzymam kciuki!!! żeby dobrze wszystko się skończyło
!
Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Witam Was wieczorową porą,
Ja moją dzisiejszą normę wyrobiłam: potrawka zrobiona, wyprawka kupiona (trasa IKEA-Lidl-Biedronka)...
Muszę Wam powiedzieć, że byłam zaskoczona tym, jakie fajne rzeczy są teraz w Biedronce! Takie do prac plastycznych: farbki do malowania rękami, zestawy grubych kred w wiaderku, różne stempelki, gry kształtujące umiejętność pisania i liczenia... A wszystko za grosze! Jeśli niedługo chcecie z jakiejśtam okazji kupić dzieciom swoim albo znajomych jakieś fajne prezenciki z głową, to wstąpcie do Biedry, ale to musi być jakaś duża Biedra (z dużym wyborem tych rzeczy niejedzeniowych).
Ja sama kupiłam parę rzeczy nadprogramowo - kredę, te farbki itp...Sandraa, aisa, Rucia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ahaaa Muska (i inne laseczki przechodzące wkręt). W takim momencie najlepiej:
1) Zajrzeć np. na portal FertilityFriend (albo i ten nasz Ovu - galeria wykresów) i zobaczyć jak piekniusio wyglądały niektóre wykresy, a mimo to skończyło się @
2) Kiedykolwiek odczuje się wkręcający objaw, wmawiać sobie, że to organizm robi sobie ze mnie jaja, że to NA 100% nie jest objaw ciążowy, i że ja się wkrecę, a tradycyjnie skończy się @ - ten organizm skubany!
3) Pamiętać, że przed terminem @ tak naprawdę NIE MA żadnych wiarygodnych objawów ciążowych - to mogą być objawy 150 innych rzeczy.
4) Przypomnieć sobie NA 200% CIĄŻOWE wykresy innych forumek, które się bardzo wkręciły i skończyło się smutnoPismak, Kaja, Shagga_80, Sandraa, aisa, a-koczek, Kfjatus, Muska, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Ahaaa Muska (i inne laseczki przechodzące wkręt). W takim momencie najlepiej:
1) Zajrzeć np. na portal FertilityFriend (albo i ten nasz Ovu - galeria wykresów) i zobaczyć jak piekniusio wyglądały niektóre wykresy, a mimo to skończyło się @
2) Kiedykolwiek odczuje się wkręcający objaw, wmawiać sobie, że to organizm robi sobie ze mnie jaja, że to NA 100% nie jest objaw ciążowy, i że ja się wkrecę, a tradycyjnie skończy się @ - ten organizm skubany!
3) Pamiętać, że przed terminem @ tak naprawdę NIE MA żadnych wiarygodnych objawów ciążowych - to mogą być objawy 150 innych rzeczy.
4) Przypomnieć sobie NA 200% CIĄŻOWE wykresy innych forumek, które się bardzo wkręciły i skończyło się smutno
dobrze ,że ja mam na to stosunekmało wkręcony
mauysia, Shagga_80, aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:A co do Ani1986 to dostała @ w 26 dniu cyklu w 16 dniu FL myśle ze po prostu zrobiła za wcześnie test który mógł wyjść błędny a test robiła wczoraj...
Powiem Ci jedno , nie wiesz to sie nie wypowiadaj! bo juz wszystkie rozumy pozjadalas chyba, okres miala dostac szybciej, ze wzgledu na szybsza owulacje... 7 testow 3 dni pod rzad by sie mylilo???????????i beta tez?zastanow sie zanim cos napiszesz, albo wogule sie nie wypowiadaj bo sprawiasz komus przykrosc....
Dziekuje reszcie dziewczyn za mile słowaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 21:55
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Cześć Klaudiaa. Czasem jest też tak że temperatura spada dopiero jak naprawdę @ się zaczyna... Ja miałam tak parę razy, że temperatura była normalnie, pojawiły się plamienia, potem do końca dnia nic, a następnego dnia tempke na dół na łeb na szyję i przychodziła wodospadem @.
Poza tym moja endokrynolog mi mówiła że takie brązowe plamienia moga świadczyć o niskim progesteronie. Oznaczałaś sobie kiedyś w FL? Warto to zrobić jak nie.
Co jeszcze - plamienie implantacyjne jeśli jest to ma kolor bardziej czerwony/różowy niż brązowy.
Zbadaj progesteron w FL...
Ale życzę fasolki oczywiście, tylko tak pisze żeby Cię na ziemię trochę ściągnąć. Teraz (tylko żeby to źle nie zabrzmiało, ale Wy to dobrze zrozumiecie) - na przykład Ani by się to przydało, bo testowała jeszcze przed @, a teraz jest załamana bo przyszła @. Dlatego nawet nie włączałam się do dyskusji na temat cienia kreski, bo uznałam ze to jałowe.
Nie wiem, od tego tu jesteśmy, bo zawsze łatwiej być obiektywnym jak nie o nas same chodzi. Ja też się tochę za każdym razem nakręca, choćbym nie wiem jak się przed tym broniła. Dobrze że ovu-friendki są na warcie
Także reasumując - czekaj Klaudiaa jeszcze trochę i wszystko sie wyjaśni niedługo.[/QU
Test pozytywny wszedl mi po terminie @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ juz coraz bardziej mnie to denerwuje..... -
Ania1986 wrote:Fedra wrote:A co do Ani1986 to dostała @ w 26 dniu cyklu w 16 dniu FL myśle ze po prostu zrobiła za wcześnie test który mógł wyjść błędny a test robiła wczoraj...
Powiem Ci jedno , nie wiesz to sie nie wypowiadaj! bo juz wszystkie rozumy pozjadalas chyba, okres miala dostac szybciej, ze wzgledu na szybsza owulacje... 7 testow 3 dni pod rzad by sie mylilo???????????i beta tez?zastanow sie zanim cos napiszesz, albo wogule sie nie wypowiadaj bo sprawiasz komus przykrosc....
Dziekuje reszcie dziewczyn za mile słowa
Ania naprawdę mi przykro ale uwierz mi że fedra nie chciała cię obrazić czy sprawić ci przykrość
Zwłaszcza ona...
Nie napisałaś nam nic o tym ile testów zrobiłaś ani że miałaś pozytywną betę wkleiłaś link z cieniem cienia w dniu 21 sierpnia a napisałaś że okres masz mieć 23 sierpnia z powodu wcześniejszej ovulki (bo miałaś na początku wyznaczoną @ na 30.08.) dlatego wywnioskowałyśmy że testowałaś prze @. potem już nic u nas nie napisałaś na wątku także nie gniewaj się proszę że tak właśnie zinterpretowano twoją wypowiedź... i następnym razem przeczytaj dokładnie co na jakim wątku napisałaś zanim zaczniesz komuś coś wyrzucać...myślę że troszkę zbyt pochopnie wykrzyczałaś swoje złości ale rozumiem to.
Mam nadzieję że wiesz że bardzo Ci wszystkie współczujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:06
Shagga_80, aisa, Selena, Ola_czeka, Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Mauyś dziękuję osobiście za listę antywkrętową na pewno przyda mi się za pare dni...
Mogę o coś zapytać ???
Może się to wydać głupie pytanie ale dlaczego ovufriendki piszą do ciebie Małysz ??? (tzn. czy tylko dlatego że jest to podobne do twojego nicka czy jeszcze z innego powodu?Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
Angelius Provita
nick nieaktualnyPismak wrote:Ania naprawdę mi przykro ale uwierz mi że fedra nie chciała cię obrazić czy sprawić ci przykrość
Zwłaszcza ona...
Nie napisałaś nam nic o tym ile testów zrobiłaś ani że miałaś pozytywną betę wkleiłaś link z cieniem cienia w dniu 21 sierpnia a napisałaś że okres masz mieć 23 sierpnia z powodu wcześniejszej ovulki (bo miałaś na początku wyznaczoną @ na 30.08.) dlatego wywnioskowałyśmy że testowałaś prze @. potem już nic u nas nie napisałaś na wątku także nie gniewaj się proszę że tak właśnie zinterpretowano twoją wypowiedź... i następnym razem przeczytaj dokładnie co na jakim wątku napisałaś zamin zaczniesz komuś coś wyrzucać...
Mam nadzieję że wiesz że bardzo Ci wszystkie współczujemy
Tamten test to nie wiem , co to było(robilam go 20.08), bo pozniej mi wyszedl negatywny, i tak dzien po @ zaczelam testowac, 7 testow o czulosci 10 pozytywnych(w ciagu 3 dni) poczatek 4 tyg. nawet bym tego nie zauwazyla, ale znajoma mnie o tym poinformowala,i to mnie zdenerwowalo, bo o nieobecnych sie raczej nie rozmawia, albo sie pisze wiadomosc z pytaniem, udostepniony mam wykres, a wiec mozna zagladnac...a nie wyciagac samemu wnioski....nie mam zamiaru dalej ciagnac tego tematu, bo jest dla mnie przykry z drażniący... -
Pismak Mauysia czy też jak dziewczyny zwracają sie do Marii naszej Mauyś bardzo kojarzy się z Małyszem. i nie trzeba bawić się w u i y w różnych miejscach co bardzo cenię jako osoba z dysleksją.
<na początku myslałam że czyta się Majuś, ale zostałam wyprowadzona z błędu>
w sumie nigdy nie powiedziała czy jej sie ta ksywa podoba więc teraz jest na to idealny moment. prosz....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:15
Pismak, Sandraa, aisa, Kfjatus, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
swoją drogą jestem przerażona tym jak dużo osób może czytać ten wątek i się w nim w ogóle nie udzielać
takie mnie refleksje wieczorową porą nadejszły.
Wyjątkiem jest oczywiście Sandra którą część dziewczyn zna i którą pozdrawiam z tego miejsca serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:14
Shagga_80, Pismak, Pismak, Sandraa, aisa, Kfjatus, Selena, Muska, Ola_czeka, magdzia26, Rucia, Beata, Fedra, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość
-
Ani nie denerwuj sie! Juz nie raz Ci pisalam, ze napewno sie uda i wszystkie tu zgromadzne bedziemy sie cieszyly z malenstwa:) A wracajac do dziewczyn, ktore wypowiadaja sie na tym forum to zgadzam sie ze slowami Ani. Niektore z Was (nie bede tu wymieniala) naprawde dawaja mi ogromne wsparcie, pocieszenie i wiele wskazowek o ktorych wczesniej nie wiedzialam. Za to Wam dziekuje z calego serca. Sa jednak tez takie dziewczyny, ktorych madrosc pobiaja wszystkie granice. Pewnie nie jedna z nich skonczyla ginekologie z wyroznieniem, ze moze tak zablyszczec swoja wiedza. W dodatku sa to dziewczyny,ktore nigdy nie bylu w ciazy ale na sam jej temat maja najwiecej do powiedzenia...
zbikowa, Sandraa lubią tę wiadomość
-
Aniu przedstawiłam ci po prostu nasz sposób interpretacji twoich wypowiedzi abyś nas dobrze zrozumiała... Kiedy fedra i muska napisały swoje wiadomości to już nie można było zobaczyć twojego wykresu bo miałaś już nowy cykl i poprzedni nie był już widoczny. Zrozum że żadna z nas nie chciała sprawić ci przykrości. Rozumiem że jest ci ciężko dlatego nie napisałam i nie napiszę już nic więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:16
zbikowa, Shagga_80, aisa, Selena, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
Angelius Provita
nick nieaktualnyPismak wrote:Aniu przedstawiłam ci po prostu nasz sposób interpretacji twoich wypowiedzi abyś nas dobrze zrozumiała... Kiedy fedra i muska napisały swoje wiadomości to już nie można było zobaczyć twojego wykresu bo miałaś już nowy cykl i poprzedni nie był już widoczny. Zrozum że żadna z nas nie chciała sprawić ci przykrości. Rozumiem że jest ci ciężko dlatego nie napisałam i nie napiszę już nic więcej.
Wykres jest widoczny nadal, wystarczy sobie przewinąc strzalka z lewej strony... -
Klaudia po części masz rację (proszę, można we mnie rzucać kamieniami, dziś przyjmuje na klate wszystko) ale część dziewczyn ma na prawde duże doświadczenia z badaniami, staraniami itp, więc nawet jak brzmi to czasem jak wymądrzanie sie to jest to poprostu chęć podzielenia się wiedzą i uspokojenia koleżanek gdy tym dzieje sie coś niedobrego. Moja świadomość na temat robienia dzieci i zachodzenia w ciąże wzrosła przez to forum o jakieś sryliard procent, ale to nigdy nie będzie znaczyło że ovu to wyrocznia i zawsze będę bardziej ufała lekarzom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:27
Pismak, Shagga_80, Sandraa, aisa, Kfjatus, Selena, Ola_czeka, Rucia, Beata, Fedra, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość