X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No to nieźle poszalał, nie ma co. Ale może jak się troche nastraszył to będzie bardziej teraz sluchał?
    Nie chce też Was tu straszyć, ale ostatnio czytałam taki artykul o jakims centrum handlowym. Mama na chwilę się obrócila i 4-letnia dziewczynka zniknęła. Aż mam ciary jak to piszę. Kobita przytomnie zaraz zaalarmowała ochronę, ta natychmiast pozamykała wszystkie wyjścia i wypuszczali tylko ludzi bez dzieci. Małą znaleźli po 2 godzinach szukania. Siedziala sama na podlodze w toalecie na końcu sklepu. Była już przebrana i miała na krótko ostrzyżone włoski. Wszyscy przypuszczają ze na handel chcieli ją wywieźć, albo sprzedać jakims bezdzietnym rodzicom za granicą.
    Makabra. Ale ten artykul miła na celu uświadomienia matkom że dzieci trzeba pilnować, zwlaszcza w takich centrach w wielkich miastach...
    Dorba, już nie straszę, ale tego artykułu chyba nigdy nie zapomnę.
    ja to słyszałam tą historię od znajomej twierdzi ze było to w FH w piasecznie

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia Żbiczku nie szykujcie sie tak bo ja kompleksów sie nabawiam juz w lustrze i w końcu stchórzę :P

Plemniczko grtauluję zdrowej córci :*

plemniczka, zbikowa, Fedra, Rucia, magdzia26 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Nadrobiłam Was z trudem przeogromnym, ale się udało...
    Ruciu super, że tak pięknie będziesz wyglądać na spotkaniu z Dziewczynami w nowe, świeżej farbie na głowie :)
    Mauyś śliczny ten Twój Synio, ale lepiej Go pilnuj, bo faktycznie w Twoim stanie to nawet podbiegnięcie nie jest łatwizną...
    Shagga dzięki za zdjęcie małych ciuszeczków i kocyczków i pieluszeczków, a przede wszystkim Kubunia :)
    Fedra zaglądaj czasem, bo będę zbyt mocno tęsknić i będzie mi smutno ... A może jednak u Ciebie to ciąża?
    Klaudiaa mogę Ci zagwarantować, że każda na wątku, chce szczęścia drugiej, a każda ciąża jednej z nas jest zwyczajnie dla wszystkich radością :), a rady każdy udziela jak umie :P
    Aisko nie dostałam nic od Ciebie. :( Dbaj o siebie i nie denerwuj :)
    Musia tez się zastanawialiśmy nad takim trzymaniem rowerów do samochodu, ale nic jeszcze nie wiem...
    Olcia dziś puściłam pawika (nie wiem czemu?!), a Ty mi jeszcze takie foty pokazujesz...wstydź się, to już znęcanie! :P
    Jeju szalejecie z Mężczyzną życia- super!!! :)
    Plemniczko oby Kornelcia dalej taaak zdrowo rosła :*
    Wszystkim gratulującym dziękuję za gratulacje :)

Co do pracy trochę tematu ogarnęłam, więc nie jest źle. Generalnie muszę opanować co znajduje się w której teczce i w jakim miejscu na komputerze, do tego jakieś formalności, sprawy, odbierać telefony (i mądrze gadać - jeszcze nie wiem do końca o czym!!!),znać się na takich dwóch systemach, w których coś się uzupełnia, by potem coś szło dalej (jeden troszkę podglądnęłam i trochę kumam). Generalnie chyba nie będę za często na ovu, ale może się mylę :P A w pracy forumowanie odpada, bo siedzi w tym samym pokoju sobie Stażystka ( jest młoda, więc cóż Ona wie o owulacji :) :P )

aisa, zbikowa, Pismak, a-koczek, mauysia, Shagga_80, plemniczka, Ola_czeka, Fedra, Libra, Rucia, Gunia, magdzia26 lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybciutko zdaje relacje: prolaktyna w normie
    zestresowalam sie bo nie mial badania progesteronu ale poszlam na recepcje i mi babeczka wydrukowala. Trzymam w reku a on mowi ze jak bedzie 10 ng/ml to bedzie oznaczalo ze byla owulacja ale jak zobaczyl to popatrzyl sie na mnie i zrobil wielkie oczy i powiedzial: cos czuje ze bedzie bardzo dobrze Pani Sylwio a ja mowie czemu doktor tak sadzi a on ze nie spodziewal sie ze moj progesteron wyniesie 60 ng/ml - powiedzial ze to bardzo dobry znak i zeby czekac do miesiaczki ale najlepiej zrobic 3 dni po spodziewanej miesiaczce czyli jakos w sobote za tydzien.... ciekawa jestem co z tego bedzie ...
    zna sie ktoras na normach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 18:45

AGA 30, aisa, Pismak, a-koczek, Kfjatus, kiti, Blondi22, mauysia, gocha04, Kaja, Shagga_80, Ola_czeka, Fedra, Libra, Gunia, magdzia26 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia taki progesteron może świadczyć o ciąży...ale nie musi...teraz proszę mi się tu uzbroić w cierpliwość! Mocno przytulam i czekam razem z Tobą na wyniki waszej ciężkiej pracy z ukochanym mężczyzną...
    Dziewczyny ile progesteronu miała gadgetka jak zrobiła wyniki a za chwilę okazało się, że jest w ciąży?

Sylwia owulacja była na mur beton!!!!!!!

a-koczek, Pismak, Muska, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, Libra, Rucia, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super !!!

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wysoki progesteron ;) !!!Z tego musi być ciaża-trzymam kciuki!!!

a-koczek, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Gosiu znalazłam coś takiego może to ci pomoże i życzę miłego wieczorku oczywiście :)

Macica w ciąży
    W czasie ciąży macica ulega wielu zmianom. Błona śluzowa macicy przekształca się w doczesną, w której zagnieżdża się (implantacja) jajo płodowe.

Macica powiększa się z ok. 7 cm długości do ok. 30 cm. Z ok. 3 ml pojemności jamy macicy - do ok. 5000 ml. Grubość ściany macicy zwiększa się początkowo ok. 3-krotnie, maleje jednak i w końcu ciąży wynosi ok. 8 mm i mniej. Odcinek cieśni ulega znacznemu powiększeniu w miarę rozwoju jaja płodowego i począwszy od 16 tygodnia ciąży tworzy tzw. dolny odcinek, w którym znajduje się dolny biegun jaja płodowego.

Zaznacza się wyraźny podział na odcinek górny, tj. trzon macicy i odcinek dolny, a granicę ich stanowi widoczny na zewnętrznej i wewnętrznej powierzchni macicy pierścień, zwany skurczowym. Odcinek górny odgrywa w przebiegu ciąży i porodu rolę czynną dzięki akcji skurczowej, stąd zwany jest czynnym, podczas gdy odcinek dolny, mocno rozciągnięty, wykazuje akcję skurczową tylko w minimalnym stopniu. Szyjka macicy ulega rozpulchnieniu i stanowi zamknięcie od dołu jamy macicy w której rozwija się płód.

Naczynia maciczne ulegają w ciąży znacznemu rozrostowi, tętnice maciczne, dotąd spiralnie skręcone, rozprostowują się, osiągając przez to długość potrzebną do zaopatrywania całej ciężarnej macicy. W wieku starczym macica ulega procesom zanikowym, pomniejszając się znacznie.
    Mała co za stare czasy...strona 384 :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wy dziewczyny w ciazy jakie mialyscie progesteron?

badanie progesteronu robilam tydzien po owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 19:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja robiłam progesteron rok temu we wrzesniu-ne byłam w ciąży a miałam 27 - miałam ogromną nadzieję, ale niestety nie zaszłam wtedy. a w ciąży to nie robiłam ,to Ci nie pomogę :(. Trzeba teraz sie gorąco modlić i może cos jednak będzie z tego ?

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak mam wanno-prysznic
    Pismak wrote:
    a nie wannę ?

Pismak lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRRRRRRRRRRRRRRR jak ja nie lubię kłótni tu!!!!!!!!!!!

Żeby to mi był ostatni RAZ!!!!:-)

Jak ja weszłam na ten wątek prawie rok temu to nawet nie zapukałam nei przedstawiłam sie weszłam jak z ulicy no i zostałam i jestem i będę - do menopauzy mojej!!!!!!:-)

Sylwia dobre wieści!!!!!!!!Oby lepsze były jeszcze!!!!!!!!!

Miłego wieczoru!!!!!!

Ps, A niech tam !!!!!Seksu mi sie chcę więc ja wykorzystam Wafla dziś a potem dalej będzie cisza!!!!!!:-)

Buzki!!

jeju, Pismak, a-koczek, Kfjatus, aisa, mauysia, Shagga_80, plemniczka, Ola_czeka, Fedra, Rucia, Gunia, magdzia26 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wiesz co dobre
    Pismak wrote:
    Na to pytanie jest tylko jedna właściwa odpowiedź.............

oczywiście że............

DYLAN <3 <3 <3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pismak, Ola_czeka, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniś, super, że z córeczką wszystko super! Czekamy na zdjęcia :)

Kfjatuś, skopiowałam to co ostatnio pisałam i wysłałam jeszcze raz :)

Sylwia, wynik progesterony powalający. Ja miałam 18 ale nie w cyklu ciążowym. Wtedy Fedra i Plemniś mówiły, że jakoś podobnie (około 20) u nich było w ciążowych cyklach. Pamiętam, że Beata miała kiedyś ponad 20 ale w ciąży nie była. To chyba też zależy od organizmu, jedna zajedzie przy niższym poziomie bo inne czynniki się jakoś zbiegną a inna nie zajdzie mimo tego, że poziom wysoki był.
    No Twój jest naprawdę wysoki. Trzymam kciuki żeby to był ten cykl :)

sylwia1985, a-koczek, Kfjatus, plemniczka, Fedra, Libra, AGA 30, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak 1000 masz ode mnie a ja za to w nagrodę malutką ciąże haha

Pismak, aisa, Ola_czeka, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    COŚ MI SIĘ KOJARZY, ŻE GADGETKA MIAŁA 72 PROGESTERONU ALE NIE DAM SOBIE GŁOWY UCIĄĆ, DO TEJ PORY SZUKAŁAM PO FORUM W ARCHIWUM X ALE NIC NIE WYSZUKAŁAM...ZAPYTAM JEJ W SMS I DAM CI SYLWIA ZNAĆ :-)

sylwia1985, Libra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooono i jeeeessssttt 1000 :D no to teraz mam naprawde duuuuuuuużżżżżeeeeeeeee szanse :)
    DZIEKUJĘ <3
    koczku specjalne podzękowania oczywiście dla ciebie :)

Plemniczko cieszę się że z mała wszystko dobrze i zdrowo się rozwija :0

Kfjatuś wiedziałam że dasz radę i nie będzie tak źle ! Cieszę się że było dobrze choć martwi mnie to że w ogóle nie napisałaś czy ci się w tej pracy jakoś podobało czy nie :/

I na koniec Sylwia ja tam się nie znam na tych normach ale skoro lekarz powiedział że jest lepiej niż dobrze to znaczy że jest duża szansa !
    Ja w to wierze i mocno trzymam kciuki ! życzę ci cierpliwości w oczekiwaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 19:49

jeju, aisa, Shagga_80, plemniczka, Fedra, Agafia, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga masz racje wykorzystaj zrób sobie dobrze i poźniej udawaj ze nic sie nie wydarzyło niech zobaczy jak to sie bagatelizuje niektóre rzeczy
    AGA 30 wrote:
    BRRRRRRRRRRRRRRR jak ja nie lubię kłótni tu!!!!!!!!!!!

Żeby to mi był ostatni RAZ!!!!:-)

Jak ja weszłam na ten wątek prawie rok temu to nawet nie zapukałam nei przedstawiłam sie weszłam jak z ulicy no i zostałam i jestem i będę - do menopauzy mojej!!!!!!:-)

Sylwia dobre wieści!!!!!!!!Oby lepsze były jeszcze!!!!!!!!!

Miłego wieczoru!!!!!!

Ps, A niech tam !!!!!Seksu mi sie chcę więc ja wykorzystam Wafla dziś a potem dalej będzie cisza!!!!!!:-)

Buzki!!

aisa, AGA 30, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak co mi tam z podziekowan prezent bys jakis wysłała. a jak nie to moze chociaż góralka kokosowego?
    Pismak wrote:
    ooono i jeeeessssttt 1000 :D no to teraz mam naprawde duuuuuuuużżżżżeeeeeeeee szanse :)
    DZIEKUJĘ <3
    koczku specjalne podzękowania oczywiście dla ciebie :)

Plemniczko cieszę się że z mała wszystko dobrze i zdrowo się rozwija :0

Kfjatuś wiedziałam że dasz radę i nie będzie tak źle ! Cieszę się że było dobrze choć martwi mnie to że w ogóle nie napisałaś czy ci się w tej pracy jakoś podobało czy nie :/

I na koniec Sylwia ja tam się nie znam na tych normach ale skoro lekarz powiedział że jest lepiej niż dobrze to znaczy że jest duża szansa !
    Ja w to wierze i mocno trzymam kciuki ! życzę ci cierpliwości w oczekiwaniu :)

Pismak, Ola_czeka, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zawsze to mały kroczek przed wielką zmianą wiec najważniejsze ze do przodu idzie takze mocno kciukuje

Shagga_80, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 3956 3957 3958 3959 3960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ