X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie...rolki mam ale przy takiej wadze odpadają...nie ma co gadać o tym, chciałam tylko napisać żeby się wygadać.
    Zepnę poślady i już.

zbikowa, AGA 30, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie masz kopniaka motywujacego ode mnie :P

magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Kurcze, jak Rucia jest ufryzowana to może ja manikjura sobie pierdykne?
    O nieee, czyli i mi wypada przynajmniej wydepilować sobie nogi i umyć włosy! No dobra, trudno...

zbikowa, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Plemniczko - dziękujemy za świetne wiadomości i czekamy na zdjęcie Kornelii.
    Sylwia - jeszcze tylko parę dni i wszystko będzie jasne - trzymam kciuki!
    Kfjatus - spokojnie, na pewno dasz radę w nowej robocie!

Kfjatus, plemniczka, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a wy dziewczyny w ciazy jakie mialyscie progesteron?

badanie progesteronu robilam tydzien po owulacji :)
    Sylwia widze na wykresie ze bierzesz luteine..a ona zawyza poziom progesteronu...ale oby to było na dzidzie :) trzymam kciuki :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko super ze z dzidzią wszystko ok :) bardzo sie ciesze :)

plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Mała co za stare czasy...strona 384 :-)

Muzi i na dodatek do mnie heheh. Na prawdę stare czasy.

witam wszystkich. Pierwszy raz chyba nie zdołam nadrobić wszystkiego skrupulatnie, ale jutro dowiem się wszystkiego :)

mauysia, Kaja, aisa, Fedra, Blondi22, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a wy dziewczyny w ciazy jakie mialyscie progesteron?

badanie progesteronu robilam tydzien po owulacji :)

wow jaki progesteron! a ty bierzesz luteine teraz albo duphaston?
    Ja jak zaszlam mialam progesteron prawie 30... moja siostra 27... Sylwia trzymam kciuki!

musialam sie sutosunkowac, zaraz sprobuje wszystko narobic

Fedra, Rucia, AGA 30 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby...witam wieczorkiem, po pracy :P Dziś udało mi się skończyć prasowanie i układanie reszty prania (poza częścią, którą planuję odłożyć "na później" )...oczywiście ledwo żyję :P Ale żyję ;)

Mauysia, domyślam się co przeżyłaś (mam na myśli akcję z Leonem uciekinierem)...kiedyś (pewnie jakieś 2 m-ce temu) szłam z Młodym do miasta Ten jechał na biegówce of kors) no i On wie,że ma zatrzymywać mi się przed każdym końcem chodnika,tak bym doszła do Niego i powiedziała czy może przejść przez najmniejszą ulicę (ja Mu ufam,więc może jechać kilkadziesiąt metrów przede mną)..no i tak było,że jak dojeżdżał do każdego kolejnego wyjazdu z osiedla to zatrzymywał się,czekał na mnie ja mówiłam "możesz jechać" i jechał dalej...w którymś momencie była chyba większa górka,więc rozwinął konkretną prędkość a zbliżał się do ulicy ruchliwej no i zaczęłam denerwować się,bo zaufanie zaufaniem, ale zaczęłam oczami wyobraźni widzieć,że On nie zdąży wyhamować a ulica jest bardzo ruchliwa...no i co? Chciał nie chciał musiałam zacząć biec...brzuch miałam niby mniejszy niż teraz,ale raczej biegać nie powinnam...a już w szczególności prawie sprintem...ludzie idący też po chodniku oczywiście byli mocno zszokowani (jedna Babka skomentowała,że dobrze,że Go złapałam)...skrzyczałam Go (byłam bliska płaczu wręcz,bo zatrzymałam Go tuż przed krawężnikiem) ale na szczęście od tamtej pory zaczął jeszcze ostrożniej jechać, jak słyszał,że zaczynam mówić zwolnij, to zwalniał..

Sylwia, gdyby nie fakt,że bierzesz luteinę (a to wiadomo progesteron właśnie) to Twój progesteron byłby baaaaaaaardzo obiecujący...ja zaraz jak zaszłam w ciążę (przy drugiej becie) robiłam progesteron i miałam 45,1...Chyba,że krew miałaś pobieraną zanim zaczęłaś brać luteinę? Swoją drogą to dopiero kilka dni zażywasz,to może poziom aż tak szybko nie urósłby tylko od luteiny,co :) trzymam mooooooooooooooooocno kciuki za Ciebie :) Ale nawet jeśli to nie ten cykl (czego nie życzę Ci oczywiście) to pomyśl, takie postępy jakie zrobiłaś to tylko pozazdrościć :)

Plemniczko, jak dobrze,że z Kornelką wszystko dobrze...to najważniejsze :) Widziałam na Fb fotkę, jest super :)

Baby, mówiłam,że straaaaaaaaaaaaaaaasznie zazdroszczę Wam jutrzejszego spotkanka? Kurcze i wiecie co :P Tak ostatnio dobrze się czuję,że gdyby nie to,że mam jutro imprezę u rodziców to kto wie może i wpadłabym i ja do stolicy :D Czy chcecie czy nie :D Chociaż ufarbować bym się nie zdążyła już ;)

plemniczka, zbikowa, aisa, Sandraa, Fedra, Blondi22, Agafia, Pismak, mauysia, AGA 30, Libra, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurwa nie wierze, nadrabiam calą godzine napisalam wielkiego posta i co? wciągło go!!!! ale jestem zla.... a do kazdej cos pisalam :(

Shagga_80, Fedra, Pismak, AGA 30, Kaja, Libra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    kurwa nie wierze, nadrabiam calą godzine napisalam wielkiego posta i co? wciągło go!!!! ale jestem zla.... a do kazdej cos pisalam :(
    Znam to :P

Libra lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za wczesniejsze wyrazenie...
    no nic w takim razie napisze tylko to co pamietam...
    Shaggi ale sie naprałas!
    Fedrus nie opuszczaj nas, prosze!
    Ruciu moje zupy tez nienajlepsze wychodzą, najpyszniejszą robie zupke chinską z vifona
    Źbiku no dzisiaj załatwiałam tylko sprawy :) ale za dobrą pensje rozwaze posade w Pesel za Pesel :P
    mauysiu ale mialas przygode w Cytadeli,domyslam sie co musialas przezywac
    Tysiu to nieciekawie macie sie z mama Judytki, ciezko sie powstrzymac by nie użyc jej pesela...
    Olu twoje ostatnie zdjecia przewyzszają moja animacje gdzie dzidziuś wychodząc z brzucha mamusi rozrywa go
    Efciu, Blondi ciesze sie ze dolegliwosci mijają
    Muzi dalej podoba mi sie twoj wykres, mam nadzieje ze niebawem bedzie ladny skok
    Aisko jak ty sie czujesz?

i juz wiecej nie pamietam, a wiem ze jeszcze cos chcialam napisac...

dziewczyny dziekuje za mile slowa. Dzisiaj na połówkowych tak jak pisalam wszystko ok, lekarz prosil bym nic nie jadla na godzine przed badaniem aby dziecko nie fikało, ale nic to nie dalo, mala bardzo sie ruszala, zaslaniala twarz i ciezko bylo lekarzowi dojść z nią do porozumienia by dala sie troszke pomierzyc, ale jakos sie udalo. Wszystko w normie, narządy ok. Mala ma 300g. Dostalam tylko dwa zdjecia i filmik z badania. Dla tych ktotrzy nie widzieli na facebooku dodaje zdjecie buzke tutaj. Mąż obiecal z filmiku porobic zdjecia, wiec jak jeszcze jakies ciekawe bedą to wam sie pochwale.
    Dziekuje za uwage.

e9285d09ae2f967cm.jpg

Shagga_80, zbikowa, aisa, Kfjatus, Sandraa, Ola_czeka, Fedra, Blondi22, Pismak, Rucia, Muska, mauysia, AGA 30, Libra, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Pismaczku generalnie jest ok, ale muszę wdrożyć :) Nigdy nie pracowałam na takim stanowisku, więc muszę się pozbierać i ogarnąć i dopiero wtedy mogę powiedzieć czy jestem zadowolona :) A druga sprawa jest taka, że ja jako n-ciel jestem trochę w szoku, bo to zupełnie innych rodzaj zadań i poleceń do wykonania. Czy mi się to podoba? Hmm... może zacznie :P Wcześniej szłam z podniesioną głową, bo wiedziałam, co należy do moich obowiązków i wszystko potrafiłam zrobić, a teraz trzęsę portkami, by jakoś się udało, by nie dać plamy, by w szybkim tempie pojąc co do kiedy itp.....

Kfjatus, jesli to w jaki kolwiek spostób cie pocieszy, to po pierwszym dniu pracy zadzwoniłam do Pięknego i powiedziałam: wyobrazasz sobie? pierwszy dzień bez fakapu! (czyli z****nia czekokolwiek) powiedział że jest dumny. uroczyście oswiadczam że właśnie minał mi mieisiac bez fuck up'u,

aisa, Kfjatus, Pismak, mauysia, Shagga_80, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    nie nie...rolki mam ale przy takiej wadze odpadają...nie ma co gadać o tym, chciałam tylko napisać żeby się wygadać.
    Zepnę poślady i już.

rolki to ZUO. a przynajmniej brak ochraniaczy na nadgrastki to ZUO. TRAST MI.

Kfjatus, Ola_czeka, aisa, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny. Luteine zaczelam brac po badaniu progesteronu tak mi gin mowil- na badaniach bylam rano a lutke zaczelam wieczorem wiec nie podniosla ona napewno mojego progesteronu bo poprostu jeszcze nie zdarzyla byc w moim organizmie wystarczy zobaczyc na wykresie kiedy zaczelam ja brac ....

buziole zozole milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 07:10

Fedra, Pismak, Muska, Libra, Shagga_80, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Organizm przyzwyczaił się do wstawania o 6.30 (tak wstaje na zajecia) i dziś mimo że wolne to spania dalszego nie ma. Próbowałam przez pół godz i guzik.
    Za to zmierzyłam po przebudzeniu temp z ciekawości, jest 37.05 Wpisze do wykresu to będę miała nie tylko zielony plusik ale i kropkę ;)

Shagga, nie zazdroszcze pościgu za Młodym. Dobrze, że po tym bardziej się słucha.

Plemniś, piękna buzia Kornelci :* Sorki za obniżenie prog w cyklu ciążowym ;) coś mi świtało, że było koło 20 a to było prawie 30.
    Ja jak nasmaruje długaśnego posta, którego wiem że nie powtórze to kopiuje go. No chyba że klikam z tel to wtedy lipa.
    A czuje sie dobrze. Czasem bardziej chce mi się jeść i brzuch zaboli, dzięki :*

Sylwia, trzymam kciuki!

Żbiku, gratki, to już miesiąc minął w nowej pracy, szybko zleciało..

Miłego dnia życze!

Ps. Będę zaglądać bo mam sporo roboty "kompowej". Buziaki :*

Sandraa, plemniczka, Fedra, Pismak, Effcia28, zbikowa, Kfjatus, Shagga_80, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać:

W S T A W A Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale widzę, że Aiska już wstała.

Dzień dobry.

Aisko, co ja czytam?! Zielona kropka?! Gratuluję!!!

aisa, plemniczka, Fedra, zbikowa, AGA 30, Kfjatus, Libra, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Olu :* :* :* :* :* :* :* :* :*

Czy jesteś już w pracy?

Cześć Sandra :) Cześć Plemniczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 07:52

Sandraa, plemniczka, Fedra, AGA 30, Kfjatus, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu skąd wiesz ze czuwam? hmmmmmmmmmmmmmm?

aisa, Sandraa, Fedra, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole to Sandraa pamietasz kiedys mnie lubiłas :) jeśli nadal lubisz to odezwij sie, napisz co tam u Ciebie :)

Sandraa, Fedra, Kfjatus, aisa, Libra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 3958 3959 3960 3961 3962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ