Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie poruszyłam niebo i ziemie zobaczymy co z teog bedzie czekam na info

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    chociaż tobie przesylka dotarła

Bez problemowo koczku:-)

Nic innego ci nie zostaje tylko taniec na rurze wieczorem dla M twojego jak prezent nie taki przyszedł :-)

a-koczek, magdzia26, Selena, Ilona, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Stary mnie nakrył :P Wpadł wcześniej ;)
    I już pojechał...ale ja i tak uciekam,bo wyciągnął rachunek za prąd ze skrzynki i prawie kapcie mi spadły! Czas pooszczędzać! Trza wyłączyć kompa...a przede wszystkim TV!

Zajrzę później na bank :)

nick nieaktualny, a-koczek, a-koczek, Blondi22, Pismak, magdzia26, Selena, Ilona, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i z nowości to wam powiem,ze mi mdłości powróciły... :( już cztery dni pod rzad popołudniami i wieczorem jest mi niedobrze :(

A co do jakichś zasłabnięć w ciąży to u mnie sie teraz pojawiły. Tzn. nie zemdlalam jeszcze nigdy,ale słabo mi sie robi i muszę usiaść jak stoję. Tak było teraz w niedzielę w kościele,że stałam pół mszy. Tam nie ma ławek-stoi tylko katafalk od trumien. I kobietki siadały na ławeczce przy katafalku, na tórej kładzie sie wieńce i mnie wołały żebym usiadła, ale ja nie chciałam bo nogi mnie nie bolały i mogłam stać. Pod koniec kazania zrobiło mi sie nieciekawie- oblał mnie zimny pot i było mi gorąco i obraz zaczynał sie rozmywać. Mówie do m. że zaraz rąbnę, a on kazał mi usiąść. i wyjścia nie miałam usiadłam na tym katafalku :(. I od razu lepiej mi sie zrobiło :).

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kurcze, Stary mnie nakrył :P Wpadł wcześniej ;)
    I już pojechał...ale ja i tak uciekam,bo wyciągnął rachunek za prąd ze skrzynki i prawie kapcie mi spadły! Czas pooszczędzać! Trza wyłączyć kompa...a przede wszystkim TV!

Zajrzę później na bank :)
    Ach jakby człowiek pięknie sobie żył bez tych rachunków :-)

a-koczek, magdzia26, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wywalczyłam jupiiii dotrze dziś troszke później ale dotrze

Blondi22, nick nieaktualny, magdzia26, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Kto wie moze i coś w tym jest co napisali?!!!Bynajmniej u mnie sie to sprawdziło :)

Przed pierwszą ciążą znalazłam w necie przepis na pizzę i sosy czosnkowy i pomidorowy- praktycznie całość smakuje jak z pizzerii i jeszcze do tego samemu-czysciutko zrobione ,to tylko palce lizać :). Tak wszystkim w domu ta pizza z tymi sosami zasmakowała, że piekłam non stop.. A i dodam,że była na niej też cebula pokrojona w krążki i pomidor i wędlinka i ser konieczkie ;).To było jakoś w październiku-moze pizza była 2 razy w tygodniu. I tak przez dłuższy czas. A w listopadzie zaszłam w ciążę ;). W ciaży zapach czosnku mi zbrzydł i pizze odeszły na bok.

Teraz o tą ciążę staraliśmy sie 16 cykli. Dopiero 16 okazał sie szczęśliwym - gdzie powróciłam do częstego robienia pizzy z cebulką i sosy czonkowe ;) mniam mniam :P. I oczywiście jak mdłości i wymioty sie pojawiły to ochota na pizzę odeszła-a mój synuś uwielbia i mógłby jeść codziennie :)

A może taka pizza z sosem czosnkowym to dobry pomysł???
    Proponuje wszystkim staraczkom od dziś robić pizze co drugi dzien :) hehe

Kopciuszku to prosimy ładnie o przepis :)

Blondi22, magdzia26, Ilona, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    a i z nowości to wam powiem,ze mi mdłości powróciły... :( już cztery dni pod rzad popołudniami i wieczorem jest mi niedobrze :(

A co do jakichś zasłabnięć w ciąży to u mnie sie teraz pojawiły. Tzn. nie zemdlalam jeszcze nigdy,ale słabo mi sie robi i muszę usiaść jak stoję. Tak było teraz w niedzielę w kościele,że stałam pół mszy. Tam nie ma ławek-stoi tylko katafalk od trumien. I kobietki siadały na ławeczce przy katafalku, na tórej kładzie sie wieńce i mnie wołały żebym usiadła, ale ja nie chciałam bo nogi mnie nie bolały i mogłam stać. Pod koniec kazania zrobiło mi sie nieciekawie- oblał mnie zimny pot i było mi gorąco i obraz zaczynał sie rozmywać. Mówie do m. że zaraz rąbnę, a on kazał mi usiąść. i wyjścia nie miałam usiadłam na tym katafalku :(. I od razu lepiej mi sie zrobiło :).
    mi od wczoraj tak słabo sie robi że nawet jak długo siedze to musze sie połozyc bo padne;/

Ilona lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he upolowałam 7000 lajka u Shaggi :)

Babka trochę odpuściła ale i tak się boje lukać na telefon pod ławką..
    Nie nadrabiam na razie bo zaraz będzie po przerwie, w domu ogarne i będzie długi post :P
    Wróciła ładna pogoda :D
    Buziaki :*

a-koczek, magdzia26, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaja, Blondi22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam ogarnąć mieszkanko bo pózniej na moje ukochane najcudowniejsze najpiękniejsze naj naj naj grzybki jadę -):-):-):-):-):-)

A Wafel dziś wraca wiec porządek musi być hi hi hi:-)

Pod wieczór zajrzę znowu :-)
    Do miłego :-)

No . o oczywiście na pocztę muszę dziś wejść:-)

a-koczek, a-koczek, a-koczek, magdzia26, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie odnoszę teraz do wczorajszych postów też i tu do Rutki piszę :)

Co do wagi w ciaży- to ja przytyłam ok. 7 kg-moze teraz juz 8. I powiem wam tyle,ze jestem w 7 miesiacu ciaży-mam duży brzuch, a mieszczę sie w dżinsy, które kupiłam sobie w tamtym roku w listopadzie i nawet dopinam guzik-a zaznaczam,ze nie są to biodrówki. Tylko to dżins ze streczem to troszke da sie rozciagnać. Ale wczoraj juz byłam w takim butiku za dżinsami ciążowymi i pani ma mi przywieźć po niedzieli jak pojedzie po towar- bo ma same małe rozmiary a na mnie trzeba XXL zeby wytrwać do grudnia albo końcówki listopada-bo ja tak jakoś sobie obstawiam,ze jeszcze na listopad sie załapie z porodem.

Ale z tym brzuchem jest mi naprawdę bardzo cieżko chodzić, siedzieć a nawet mam problem żeby sie podnieść z łóżka...W pierwszej ciaży miałam podobny brzuch i nie miałam takich problemów- nie sprawiało mi kłopotów nawet depilowanie okolic bikini, a teraz juz od jakiegoś miesiaca musze z lusterkiem do tego podchodzić :), a gdzie tu jeszcze do grudnia???
    W pierwszej ciąży sama przed wyjazdem do szpitala bez problemu się wygoliłam, teraz wątpie czy dam radę :(

Apropos mojego brzucha- to ta Pani w tym butiku była zachwycona moim brzuszkiem- bo stwierdziła,ze mam ładną piłeczke,ze widac ze mi w biodrach nic nie przybyło i w piersiach też nie. Tylko sama pilka :)

No a teraz uciekam myć talerze po śniadaniu. papa

Ilona, magdzia26, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korzystając z chwili wolnego czasu wpadłam poczytać co naskrobałyscie przez te 1,5 tyg jak mnie nie było :)

Chyba mi trochę to zajmie...

U was też forum jest takie rozjechane na boki ? ;/

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaja, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Aga dzieki przekażę.
    Aga mam pytanie twój m pracuje w firmie kurierskiej ?
    Koczku mój M. pracuje w firmie kurierskiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti wybacz moją wpadkę na fejsowym ovu :P Ja już chyba nie ogarniam.

kiti, Kfjatus lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Kopciuszku to prosimy ładnie o przepis :)
    o własnie własnie poprosimy :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ruciu ale juz załatwiłam.
    Rucia wrote:
    Koczku mój M. pracuje w firmie kurierskiej

zpbnej28qs8fkan8.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kurczę ale ja mam spanie- 10h jak nic :D

Witam wszystkie cieplutko :) Co do mieszkanka- niestety nie obejrzeliśmy bo gościu, który do tej pory tam mieszkał nie wyniósł się jeszcze-więc idziemy oglądać dzisiaj :)
    Doorman chciał nam pokazać 2-pokojowe, więc poszliśmy, budynek obok, ale jak zauważyłam, że wdrapują się na schodzy to zapytałam które piętro-3...a to ja dziękuje :D nie będę się czołgać na 3 piętro ;)
    Jak się okaże, że to pierwsze które chcemy obejrzeć jest nieodpowiednie, wtedy mogę oglądać inne i ewentualnie skazać się na chodzenie po schodach ;)

Mam jeszcze pytanko- zauważyłam dziś wodnistą wydzielinę, bezbarwną i bezwonną ale dość sporo (aż myślałam że dzidzia mnie w pęcherz kopnęła i popuściłam ;) ). Czy to normalne? Czy może wody płodowe się sączą? Miała któraś taki przypadek????

magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Kto wie moze i coś w tym jest co napisali?!!!Bynajmniej u mnie sie to sprawdziło :)

Przed pierwszą ciążą znalazłam w necie przepis na pizzę i sosy czosnkowy i pomidorowy- praktycznie całość smakuje jak z pizzerii i jeszcze do tego samemu-czysciutko zrobione ,to tylko palce lizać :). Tak wszystkim w domu ta pizza z tymi sosami zasmakowała, że piekłam non stop.. A i dodam,że była na niej też cebula pokrojona w krążki i pomidor i wędlinka i ser konieczkie ;).To było jakoś w październiku-moze pizza była 2 razy w tygodniu. I tak przez dłuższy czas. A w listopadzie zaszłam w ciążę ;). W ciaży zapach czosnku mi zbrzydł i pizze odeszły na bok.

Teraz o tą ciążę staraliśmy sie 16 cykli. Dopiero 16 okazał sie szczęśliwym - gdzie powróciłam do częstego robienia pizzy z cebulką i sosy czonkowe ;) mniam mniam :P. I oczywiście jak mdłości i wymioty sie pojawiły to ochota na pizzę odeszła-a mój synuś uwielbia i mógłby jeść codziennie :)

A może taka pizza z sosem czosnkowym to dobry pomysł???
    Proponuje wszystkim staraczkom od dziś robić pizze co drugi dzien :) hehe
    cebulę jemy często, bo z pomidorkami ze śmietaną czy w jajecznicy, pizzy... oczywiście standardowo sos czosnkowy... i na nas chyba to nie działa... dziś też mamy zamiar zjeść pizze na kolację:D... hmmm ale teraz mam 16 cykl starań;P co pewnie i tak nic nie pomoże:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    mi od wczoraj tak słabo sie robi że nawet jak długo siedze to musze sie połozyc bo padne;/
    to odpoczywaj i nabieraj sił:*

nick nieaktualny, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    cebulę jemy często, bo z pomidorkami ze śmietaną czy w jajecznicy, pizzy... oczywiście standardowo sos czosnkowy... i na nas chyba to nie działa... dziś też mamy zamiar zjeść pizze na kolację:D... hmmm ale teraz mam 16 cykl starań;P co pewnie i tak nic nie pomoże:D
    Libra może za mało może trzeba więcej :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 4099 4100 4101 4102 4103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ