X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie poruszyłam niebo i ziemie zobaczymy co z teog bedzie czekam na info

Libra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    chociaż tobie przesylka dotarła

Bez problemowo koczku:-)

Nic innego ci nie zostaje tylko taniec na rurze wieczorem dla M twojego jak prezent nie taki przyszedł :-)

a-koczek, magdzia26, Selena, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Stary mnie nakrył :P Wpadł wcześniej ;)
    I już pojechał...ale ja i tak uciekam,bo wyciągnął rachunek za prąd ze skrzynki i prawie kapcie mi spadły! Czas pooszczędzać! Trza wyłączyć kompa...a przede wszystkim TV!

Zajrzę później na bank :)

AGA 30, a-koczek, a-koczek, Blondi22, Pismak, magdzia26, Selena, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i z nowości to wam powiem,ze mi mdłości powróciły... :( już cztery dni pod rzad popołudniami i wieczorem jest mi niedobrze :(

A co do jakichś zasłabnięć w ciąży to u mnie sie teraz pojawiły. Tzn. nie zemdlalam jeszcze nigdy,ale słabo mi sie robi i muszę usiaść jak stoję. Tak było teraz w niedzielę w kościele,że stałam pół mszy. Tam nie ma ławek-stoi tylko katafalk od trumien. I kobietki siadały na ławeczce przy katafalku, na tórej kładzie sie wieńce i mnie wołały żebym usiadła, ale ja nie chciałam bo nogi mnie nie bolały i mogłam stać. Pod koniec kazania zrobiło mi sie nieciekawie- oblał mnie zimny pot i było mi gorąco i obraz zaczynał sie rozmywać. Mówie do m. że zaraz rąbnę, a on kazał mi usiąść. i wyjścia nie miałam usiadłam na tym katafalku :(. I od razu lepiej mi sie zrobiło :).

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kurcze, Stary mnie nakrył :P Wpadł wcześniej ;)
    I już pojechał...ale ja i tak uciekam,bo wyciągnął rachunek za prąd ze skrzynki i prawie kapcie mi spadły! Czas pooszczędzać! Trza wyłączyć kompa...a przede wszystkim TV!

Zajrzę później na bank :)
    Ach jakby człowiek pięknie sobie żył bez tych rachunków :-)

a-koczek, magdzia26, Libra, Spero, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wywalczyłam jupiiii dotrze dziś troszke później ale dotrze

Blondi22, AGA 30, magdzia26, Ilona, Libra, Spero, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Kto wie moze i coś w tym jest co napisali?!!!Bynajmniej u mnie sie to sprawdziło :)

Przed pierwszą ciążą znalazłam w necie przepis na pizzę i sosy czosnkowy i pomidorowy- praktycznie całość smakuje jak z pizzerii i jeszcze do tego samemu-czysciutko zrobione ,to tylko palce lizać :). Tak wszystkim w domu ta pizza z tymi sosami zasmakowała, że piekłam non stop.. A i dodam,że była na niej też cebula pokrojona w krążki i pomidor i wędlinka i ser konieczkie ;).To było jakoś w październiku-moze pizza była 2 razy w tygodniu. I tak przez dłuższy czas. A w listopadzie zaszłam w ciążę ;). W ciaży zapach czosnku mi zbrzydł i pizze odeszły na bok.

Teraz o tą ciążę staraliśmy sie 16 cykli. Dopiero 16 okazał sie szczęśliwym - gdzie powróciłam do częstego robienia pizzy z cebulką i sosy czonkowe ;) mniam mniam :P. I oczywiście jak mdłości i wymioty sie pojawiły to ochota na pizzę odeszła-a mój synuś uwielbia i mógłby jeść codziennie :)

A może taka pizza z sosem czosnkowym to dobry pomysł???
    Proponuje wszystkim staraczkom od dziś robić pizze co drugi dzien :) hehe

Kopciuszku to prosimy ładnie o przepis :)

Blondi22, magdzia26, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    a i z nowości to wam powiem,ze mi mdłości powróciły... :( już cztery dni pod rzad popołudniami i wieczorem jest mi niedobrze :(

A co do jakichś zasłabnięć w ciąży to u mnie sie teraz pojawiły. Tzn. nie zemdlalam jeszcze nigdy,ale słabo mi sie robi i muszę usiaść jak stoję. Tak było teraz w niedzielę w kościele,że stałam pół mszy. Tam nie ma ławek-stoi tylko katafalk od trumien. I kobietki siadały na ławeczce przy katafalku, na tórej kładzie sie wieńce i mnie wołały żebym usiadła, ale ja nie chciałam bo nogi mnie nie bolały i mogłam stać. Pod koniec kazania zrobiło mi sie nieciekawie- oblał mnie zimny pot i było mi gorąco i obraz zaczynał sie rozmywać. Mówie do m. że zaraz rąbnę, a on kazał mi usiąść. i wyjścia nie miałam usiadłam na tym katafalku :(. I od razu lepiej mi sie zrobiło :).
    mi od wczoraj tak słabo sie robi że nawet jak długo siedze to musze sie połozyc bo padne;/

Ilona lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he upolowałam 7000 lajka u Shaggi :)

Babka trochę odpuściła ale i tak się boje lukać na telefon pod ławką..
    Nie nadrabiam na razie bo zaraz będzie po przerwie, w domu ogarne i będzie długi post :P
    Wróciła ładna pogoda :D
    Buziaki :*

a-koczek, magdzia26, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Ilona, Libra, Spero, Kaja, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam ogarnąć mieszkanko bo pózniej na moje ukochane najcudowniejsze najpiękniejsze naj naj naj grzybki jadę -):-):-):-):-):-)

A Wafel dziś wraca wiec porządek musi być hi hi hi:-)

Pod wieczór zajrzę znowu :-)
    Do miłego :-)

No . o oczywiście na pocztę muszę dziś wejść:-)

a-koczek, a-koczek, a-koczek, magdzia26, Ilona, Libra, Spero, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie odnoszę teraz do wczorajszych postów też i tu do Rutki piszę :)

Co do wagi w ciaży- to ja przytyłam ok. 7 kg-moze teraz juz 8. I powiem wam tyle,ze jestem w 7 miesiacu ciaży-mam duży brzuch, a mieszczę sie w dżinsy, które kupiłam sobie w tamtym roku w listopadzie i nawet dopinam guzik-a zaznaczam,ze nie są to biodrówki. Tylko to dżins ze streczem to troszke da sie rozciagnać. Ale wczoraj juz byłam w takim butiku za dżinsami ciążowymi i pani ma mi przywieźć po niedzieli jak pojedzie po towar- bo ma same małe rozmiary a na mnie trzeba XXL zeby wytrwać do grudnia albo końcówki listopada-bo ja tak jakoś sobie obstawiam,ze jeszcze na listopad sie załapie z porodem.

Ale z tym brzuchem jest mi naprawdę bardzo cieżko chodzić, siedzieć a nawet mam problem żeby sie podnieść z łóżka...W pierwszej ciaży miałam podobny brzuch i nie miałam takich problemów- nie sprawiało mi kłopotów nawet depilowanie okolic bikini, a teraz juz od jakiegoś miesiaca musze z lusterkiem do tego podchodzić :), a gdzie tu jeszcze do grudnia???
    W pierwszej ciąży sama przed wyjazdem do szpitala bez problemu się wygoliłam, teraz wątpie czy dam radę :(

Apropos mojego brzucha- to ta Pani w tym butiku była zachwycona moim brzuszkiem- bo stwierdziła,ze mam ładną piłeczke,ze widac ze mi w biodrach nic nie przybyło i w piersiach też nie. Tylko sama pilka :)

No a teraz uciekam myć talerze po śniadaniu. papa

Ilona, magdzia26, Libra, Spero, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korzystając z chwili wolnego czasu wpadłam poczytać co naskrobałyscie przez te 1,5 tyg jak mnie nie było :)

Chyba mi trochę to zajmie...

U was też forum jest takie rozjechane na boki ? ;/

Libra, Libra, Spero, Kaja, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Aga dzieki przekażę.
    Aga mam pytanie twój m pracuje w firmie kurierskiej ?
    Koczku mój M. pracuje w firmie kurierskiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti wybacz moją wpadkę na fejsowym ovu :P Ja już chyba nie ogarniam.

kiti, Kfjatus lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Kopciuszku to prosimy ładnie o przepis :)
    o własnie własnie poprosimy :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ruciu ale juz załatwiłam.
    Rucia wrote:
    Koczku mój M. pracuje w firmie kurierskiej

zpbnej28qs8fkan8.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kurczę ale ja mam spanie- 10h jak nic :D

Witam wszystkie cieplutko :) Co do mieszkanka- niestety nie obejrzeliśmy bo gościu, który do tej pory tam mieszkał nie wyniósł się jeszcze-więc idziemy oglądać dzisiaj :)
    Doorman chciał nam pokazać 2-pokojowe, więc poszliśmy, budynek obok, ale jak zauważyłam, że wdrapują się na schodzy to zapytałam które piętro-3...a to ja dziękuje :D nie będę się czołgać na 3 piętro ;)
    Jak się okaże, że to pierwsze które chcemy obejrzeć jest nieodpowiednie, wtedy mogę oglądać inne i ewentualnie skazać się na chodzenie po schodach ;)

Mam jeszcze pytanko- zauważyłam dziś wodnistą wydzielinę, bezbarwną i bezwonną ale dość sporo (aż myślałam że dzidzia mnie w pęcherz kopnęła i popuściłam ;) ). Czy to normalne? Czy może wody płodowe się sączą? Miała któraś taki przypadek????

magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Kto wie moze i coś w tym jest co napisali?!!!Bynajmniej u mnie sie to sprawdziło :)

Przed pierwszą ciążą znalazłam w necie przepis na pizzę i sosy czosnkowy i pomidorowy- praktycznie całość smakuje jak z pizzerii i jeszcze do tego samemu-czysciutko zrobione ,to tylko palce lizać :). Tak wszystkim w domu ta pizza z tymi sosami zasmakowała, że piekłam non stop.. A i dodam,że była na niej też cebula pokrojona w krążki i pomidor i wędlinka i ser konieczkie ;).To było jakoś w październiku-moze pizza była 2 razy w tygodniu. I tak przez dłuższy czas. A w listopadzie zaszłam w ciążę ;). W ciaży zapach czosnku mi zbrzydł i pizze odeszły na bok.

Teraz o tą ciążę staraliśmy sie 16 cykli. Dopiero 16 okazał sie szczęśliwym - gdzie powróciłam do częstego robienia pizzy z cebulką i sosy czonkowe ;) mniam mniam :P. I oczywiście jak mdłości i wymioty sie pojawiły to ochota na pizzę odeszła-a mój synuś uwielbia i mógłby jeść codziennie :)

A może taka pizza z sosem czosnkowym to dobry pomysł???
    Proponuje wszystkim staraczkom od dziś robić pizze co drugi dzien :) hehe
    cebulę jemy często, bo z pomidorkami ze śmietaną czy w jajecznicy, pizzy... oczywiście standardowo sos czosnkowy... i na nas chyba to nie działa... dziś też mamy zamiar zjeść pizze na kolację:D... hmmm ale teraz mam 16 cykl starań;P co pewnie i tak nic nie pomoże:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    mi od wczoraj tak słabo sie robi że nawet jak długo siedze to musze sie połozyc bo padne;/
    to odpoczywaj i nabieraj sił:*

Spero, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    cebulę jemy często, bo z pomidorkami ze śmietaną czy w jajecznicy, pizzy... oczywiście standardowo sos czosnkowy... i na nas chyba to nie działa... dziś też mamy zamiar zjeść pizze na kolację:D... hmmm ale teraz mam 16 cykl starań;P co pewnie i tak nic nie pomoże:D
    Libra może za mało może trzeba więcej :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 4099 4100 4101 4102 4103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ