plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć laseczki wróciłam z grzybków mam prawie półtora wiadra. kupiłam suszarkę do grzybów nic trzeba się za nie zabrać
Ależ jestem zadowolona z grzybków:-)
Wynik mój tsh dziś to 1.59 czyli dobrze o ostatnio było 4.5 pawie
Leki działają
Prl jeszcze wyniku nie mam mam nadzieję że jutro będą -)
Ilona, Kaja, Spero, Shagga_80, aisa, Sandraa, Rucia, magdzia26, Effcia28, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
w skrocie
Gin mnie dzis badal recznie, usg mi robil i pobieral cytologie
Powiedzial ze jest bardzo duzo kandydatow ale sa jeszcze male wiec w poniedzialek jade do niego do szpitala bo ma dyzur i wowczas tam zrobi mi usg- uciazliwe to ciagle chodzenie ale czego sie nie robi dla dzidzioraWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 19:08
kopciuszek126, Ilona, Kaja, Pismak, Spero, Shagga_80, Libra, aisa, Sandraa, Rucia, magdzia26, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Zbiczku upojnej i owocnej nocy z Pięknym życzę.
Aisko ale numer z ta Polska nauczycielka
Sylwia fajnie, ze wizyta udana, to czekamy na rozwój sytuacji i mam nadzieje, ze ten cykl będzie w koncu owocny
Librus udanej wycieczki i przytulania z M
Miłego wieczoruKaja, Kaja, Kaja, Kaja, Kaja, Pismak, Spero, Shagga_80, Libra, aisa, Sandraa, magdzia26, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
obiecany przepis na pizzę i sosy
Ciasto:
2 szkl. mąki
1/2 szkl. letniej wody
2 dkg drożdży
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukry
2 łyżki oleju.
Z drożdzy, cukru, połowy wody (1/4 szkl.), 1-2 łyzek mąki zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośniecia.
Mąkę przesiać do miski. dodac sól, olej, resztę wody i wyrośnięte drożdze. Wyrabiać ciasto do momentu aż zacznie odchodzić od rąk i stanie się puszyste. Tak przygotowane ciasto można odstawić - nie wymaga wyrosnięcia. Ciasto Rozwałkować i wyłozyć na duzą blachę posmarowaną olejem i posypaną maka. Ciasto uformować tak aby miało grubsze brzegi, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, posmarować sosem pomidorowym. Na to kładę ser, potem jakaś szynkę,pomidory i cebulę w plastry i jeszcze posypuję serem. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15-20 minut. Az będzie zrumienione ciasto.
Sos pomidorowy;
1 słoiczek koncentratu (ja biorę Biedronkowy Madero) jest idealny.
2 zabki czosnku
2 łyzki cukru
szczypta soli
zioła prowansalskie.
Koncentrat przekładam do miseczki i mieszam z letnia wodą pół na pół. Aż będzie miał konsystencje taką jak sosy w pizzeri. Nie za gęsty i nie za rzadki. Ok. pół szkl. wody w to wchodzi a czasem moze i wiecej. Dodaję cukier i sól i wyciskam czosnek oraz wsypuję zioła- ja sypię dużo,ale to wedle gustu. Wymieszać i postawić. Uwaga - najpierw zróbcie SOSY-bo im dłuzej stoja to lepiej smakują. A pomidorowy jest potrzebny do posmarowania ciasta.
Sos czosnkowy:
1 mały jogurt naturalny
2-3 ząbki czosnku
3 łyzki majonezu "Kieleckiego" bo najlepszyinne dadzą takiego smaku jak trzeba.
cukier do smaku
zioła prowansalskie
Wszystko mieszamy i sos gotowy.
Życzę SMACZNEGO I SZYBKIEGO ZAFASOLKOWANIA STARAJĄCYM SIĘ!!!
Nadmienię, ze moja siostra też zaszła w ciążę w czasie kiedy obżeraliśmy się pizzą wszyscy w domu. a nie planowała tej ciąży....
Pismak, Kaja, Ilona, Spero, Libra, Selena, aisa, Sandraa, Rucia, magdzia26, a-koczek, Blondi22, Gunia lubią tę wiadomość
-
witam kochane po drzemce
i nadal pada wręcz leje !!!
Sylwia super wieści oby tak dalej !!!
Zbiku szalej zrób się na ponętną pielęgniarkę i zdominuj chłopa
Libra ty też szalej namiętnie jak Policjantka w kajdanki swojego m i szalej
Asia ta nauczycielka to pinda !!!!Ilona, Spero, Shagga_80, Libra, aisa, Sandraa, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kfjatuś wiem że jesteś
W końcu mogę ci podziękować za 2000 lajk
Nie dziękowałam wcześniej bo bałam się że przepadnie w innych postachWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 20:59
AGA 30, Kfjatus, magdzia26, Blondi22 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny