plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
karoam wrote:
Mam jeszcze pytanko- zauważyłam dziś wodnistą wydzielinę, bezbarwną i bezwonną ale dość sporo (aż myślałam że dzidzia mnie w pęcherz kopnęła i popuściłam). Czy to normalne? Czy może wody płodowe się sączą? Miała któraś taki przypadek????
Karoam mam to samo od jakiegoś czasu-najpierw jak brałam luteine dopochwową - i to podobno normalne przy lutenie dopochwowej. A teraz biorę doustną i też ze mnie leci-normalnie woda...Też sie boje zeby to nie były wody-ale to nie leci cały czas. To raczej śluz wodnisto-kremowy. do tego mam jeszcze pieczenie na zewnatrz warg sromowych. Czytałam o tym w necie,że jak sie bierze jakieś hormony to mogą sie robić stany zapalne-a ja biorę progesteron przeciez. ginka przepisała mi jakąś maść i przeszło, ale z powrotem wróciło. Zawsze coś człowiekowi dokuczy
. Nie martw sie na zapas-nie jesteś sama
-
Przepis na pizzę i sosy dołaczę później bo teraz musze coś jeszcze policzyć
. Bo ja ostatnio tylko kumpluje sie z kalkulatorem i licze i liczę i liczę. Muszę policzyć metry płytek na balkony i taras. Miałam dzis jechać kupić płytki i nie chciało mi sie
. Jutro musze koniecznie pojechać.
magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość
-
Karoam ja miałam podobny przypadek w pierwszej ciązy w okolicy 30 tyg poprostu co włożyłam wkładke to cała mokra. Wyląowałam wtedy w szpitalu zeby sprawdzic czy to własnie nie wody. ale okazało sie ze nie. położna która mnie do szpitala przyjmował to sie smiała ze przy takiej niewielkiej wydzielinie lekarz podejrzewa wody. powiedziła mi wtedy cos takiego jezeli wycieki były by taklie ze musiałabym podpaske zakładac to wtedy mogą byc wody ale jezeli wystarczy wkłądka i mx 3-5 razy ja zmienaim w ciagu dnia to niema co sie martwic porostu są to takie wiodniste uplawy nie stanowiąće żadnego zapaleniakaroam wrote:Dzień dobry!
Kurczę ale ja mam spanie- 10h jak nic
Witam wszystkie cieplutkoCo do mieszkanka- niestety nie obejrzeliśmy bo gościu, który do tej pory tam mieszkał nie wyniósł się jeszcze-więc idziemy oglądać dzisiaj
Doorman chciał nam pokazać 2-pokojowe, więc poszliśmy, budynek obok, ale jak zauważyłam, że wdrapują się na schodzy to zapytałam które piętro-3...a to ja dziękujenie będę się czołgać na 3 piętro
Jak się okaże, że to pierwsze które chcemy obejrzeć jest nieodpowiednie, wtedy mogę oglądać inne i ewentualnie skazać się na chodzenie po schodach
Mam jeszcze pytanko- zauważyłam dziś wodnistą wydzielinę, bezbarwną i bezwonną ale dość sporo (aż myślałam że dzidzia mnie w pęcherz kopnęła i popuściłam). Czy to normalne? Czy może wody płodowe się sączą? Miała któraś taki przypadek????
-
dziewczyny przesze pomocy. staramy sie od ponad pół roku. i nic. ostatnio wyszło że mam policystyczne jajniki. ginekolog wysłał mnie do kliniki leczenia bezpłodności ale na razie na wizyte a potem na leczenie. poszłam tam i kazali mi sie wyznaczyć do kliniki. ale tam wszystko płatne. co mam robić. moja ginekolog stwierdziła że ona już tu nic nie pomoże. ale policystyczne jajniki to nie oznacza pezpłodności tylko może ją powodować. i trzeba to leczyć. czuje sie jakbym sie prosiła o leczenie przez NFZ ale kurde przecież to mi sie należy jak psu zupa. pracuje płace podatki i co nie moge mieć dziecka bo musze na wszystko jeszcze raz bulić??? jak to było u was? czy da sie leczyć jakoś na NFZ? odam ze jestem z Łodzi.
a i dodatkowo poszłam do endokrynologa. kazał mi zrobić TSH i prolaktyne i powiedział ze potem przepisze mi (chyba, nie jestem pewna) Melforminę. bo tym chyba leczą policystyczne jajniki. to jak to jest endokrynolog może a ginekolog nie? nic juz nie rozumiem... trace nadzieje i siłe na to wszystko.... a tak bardzo marze o szkrabie... ;( -
Dziewczynki ja się zbieram na zajęcia
Będę po 19
Trinitarianis witajniestety nie umiem ci pomóc
ale może reszta dziewczyn ci coś doradzi
Do miłego20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnypolicystyczne jajniki to jest zespół czynników... leczy je i ginekolog i endokrynolog, bo przy policystycznych jajnikach występuje zaburzenia hormonalne... z taką przypadłością najlepiej mieć ginekologa-endykronologa, bo w innym przypadku będziesz musiała chodzić na konsultacje do endokrynologa... ja mieszkam niedaleko Łodzi, mam koleżankę z pcos i powiem szczerze, że ciężko jest znaleźć gina, który by przyjmował na nfz i był specjalistą w leczeniu pcos... moja koleżanka przeszła przez rece kilku ginów zanim trafiła w ręce konkretnego (dodam, że leczy się prywatnie) i co? konowały ją przestymulowały i żeby miała szanse w ogóle na owulację, to musiała się poddać laparoskopii... poszukaj może na jakiś stronach typu znany lekarz - ginekologa-endokrynologa, który w Łodzi przyjmował by na nfz i wybierz się na wizytę...
jeżeli byś się jednak zdecydowała leczyć prywatnie to polecam Gametę (Rzgów)... tam są specjaliści, którzy codziennie zajmują się takimi przypadkami (a nie od wielkiego dzwonu)... moja koleżanka sobie chwali, wręcz żałuje, że zmarnowała tyle czasu na szwędanie się innych ginach...
powodzeniaa-koczek, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja też zmykam do domu, po drodze małe zakupy... pakowanie, przytulam się do m i pobudka o 3 rano... pewnie do was jutro zajrzę nim przekroczymy granicę i pożycze wam miłego dnia:D... a tym czasem narka;)
a-koczek, aisa, Ilona, Blondi22, Spero, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Ładnie się dziś rozpisałyście
Zajęcia minęły spokojnie, babka się ogarnęła. Zrobiłam swoją prezentację więc mam z głowy. I wiecie co się okazałoże ta babeczka pochodzi z Polski i po polsku też gada choć trochę kaleczy... Pogadałam z Nią chwilę na przystanku
Ilona, gratuluje dwudziestki
Kaja, wynik jest ok więc się nie przejmuj bo Roczkowi to nie służy
Aga, super, że grzybobranie się udało
Selena, super, że wszystko jest ok! Gratuluje synusia, filmik przecudny!
Muzi, super pomysł na działalność i ten ze studiami!!!! Będę trzymać kciuki żeby się wszystko udało!!!
Pismak, gratuluje potwierdzenia. No i czekamy na zdjęcie Pisklaczka za tydzień.
Kopciuszku, super, że wyniki ok. Współczuje zmartwień związanych z M, pewnie nawet nie pomyślał jak bardzo się martwisz. Za to następnym razem na pewno będzie pamiętał.
Beciu, ja nie miałam nigdy takich dużych skrzepów, ale pewnie dobrze będzie pogadać o tym z ginem.
Plemniczko, witaj po urlopieChcemy zdjęć
A-koczku, wszystkiego najlepszego dla M!
Karoam, no to dziś trzymamy kciuki za mieszkanie
Sylwia, czekamy na wieści ginowe
Libra, przyjemnego wieczoru, szerokiej drogi i suuuuper urlopu!!Pismak, Libra, zbikowa, Ilona, AGA 30, kopciuszek126, Kaja, Spero, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
-
si
brawo, wygrała Pani sokowirówkę.
idę golić nogi!
wszytstkim zebranym życzę RÓWNIE stosunkowo udanego wieczoruaisa, Pismak, Libra, Ilona, AGA 30, Kaja, Kfjatus, Spero, Shagga_80, mauysia, Rucia, Sandraa, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
-
Aaaa żbiczku dzisiaj wielki dzień
No to rób się tam na bóstwo i działajcie
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 17:51
zbikowa, Ilona, Spero, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)