SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    dokładnie myślę, że nam się wtedy uda jakoś spotkać:D

ps. to przywożę mały kawałek...haha
    Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuupi! :D

Kurcze powinnam zabrać się do jakiejś roboty, bo zaraz ma M przyjechać, bo ma do lekarza iść...po Jego powrocie do pracy po zwolnieniu lekarskim wciąz musi latać do lekarzy :/

Libra, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ajaj dziewczyny myslalam ze upiecze mi sie z tą sukienką ;) obiecuje ze pozniej dodam zdjecie, poki co ide cos sobie do jedzenia zrobic
    ZAPOMNIJ, że Ci odpuścimy :D

Selena, Pismak, Libra, Blondi22, aisa, Ilona, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasta dozwolone tylko dla zafasolkowanych :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    kurczę oo! 500 lajków to jeszcze 500 i będzie fasolka? oby takie czary się sprawdzały :))

dobra, lecę z moim po te sprzęty, bo już się wkurza. zajrzę za godzinę. Rucia masz może jakiś sprawdzony przepis na banany w cieście? albo któraś z was kobitki?
    Bo tak myślę czy banany czy frytki z selera (pyyychaaa)?

ok już mnie nie ma. :*
    Jestesmy na tym samym poziomie lajków trzeba tylko poczekac na Ole bo to ona fasolki rozdaje :P

Selena, Blondi22, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    I to najlepiej do czasu aż zrobi się test obciążenia glukozą :P (oby nie dzień przed :P ).

Selena, magdzia26, Blondi22, Ilona, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój m ma dzis urodziny zamowiłam mu prezent dzis powinien przyjsc. dzwonie wiec do kuriera okazuje sie ze przez przypadek poszła na inna trase szlak mnie trafi z ta firmą kurierską.

Pismak lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    mój m ma dzis urodziny zamowiłam mu prezent dzis powinien przyjsc. dzwonie wiec do kuriera okazuje sie ze przez przypadek poszła na inna trase szlak mnie trafi z ta firmą kurierską.
    Pochwal się coś tam kupiła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

No to życzenia spełnienia zdrowia i czego jeszcze sobie życzy jeszcze dla twojego M koczku :-)

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaguś zamówiłam mu koszulkę oryginalną scani (bo on jest kierowcą i taki autem jeździ i uwielbia wszelkiego typu gadżety Scani.
    Shagga_80 wrote:
    Pochwal się coś tam kupiła :)

AGA 30, Shagga_80, Libra, Blondi22, Ilona, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieki przekażę.
    Aga mam pytanie twój m pracuje w firmie kurierskiej ?
    AGA 30 wrote:
    No to życzenia spełnienia zdrowia i czego jeszcze sobie życzy jeszcze dla twojego M koczku :-)

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Aga dzieki przekażę.
    Aga mam pytanie twój m pracuje w firmie kurierskiej ?

Mój Wafel pracuje w Austrii na budowie :-)

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Kopciuszku kochana no nieźle się nadenerwowałaś wczoraj aż mi się ciśnienie podniosło w trakcie czytania, ale cieszę się ze szczęśliwie wrócił, ale obskok dostał? :P
    Hej skąd dokładnie jesteś bo wszystko o czym piszesz brzmi znajomo :)
    Ciesze się ze Twoje wyniki sa dobre
    Ojej co do moich skrzepów to dałaś mi do myslenia, ok czekam do jutra z tym wszystkim jeśli jutro będzie tempka wysoka to ide na bete i to crp

Beciu, mąż dostał niezły OPR ... i przepraszał mnie,ale co to da???ile sie nadenerwowałam to tylko ja sama wiem, a nie powiem ,ze przy tym i moja mama też bo zaraz poleciała do taty i mu opowiada, a ten kazał jej spieprzać bo głupoty opowiada ;)

Kochana ja jestem z łódzkiego. Z zagłębia płytek ceramicznych ;) - mówi Ci to coś? A te znajome dla Ciebie strony to mąż zna prawie jak własną kieszeń bo jeździ na kontrole terenowe w woj. mazowieckim. A wcześniej pracowal w Białobrzegach. A i w sobotę byłam z nim w Białobrzegach bo zamawialismy tam drzwi wewnętrzne do naszego domku :), a Ty skąd jesteś z G- ca?

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga myślałam że to twój .

zpbnej28qs8fkan8.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

Ahh nie tak miało być :/ lubię tylko to że M ma urodziny :) dużo zdrówka i szczęścia mu życzę :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Aga myślałam że to twój .

no niestety kochana ;-0 ;-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje testy ovu już dotarły a wiec będzie wielkie testowanie ;-)

Shagga_80, Blondi22, magdzia26, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Widziałyście dzisiejszą poradę OVU:
    "W swojej diecie nie żałuj sobie takich produktów jak: cebula, czosnek, szalotka, szczypiorek i por. Zawierają one antyoksydanty, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami. W tradycyjnej medycynie chińskiej są to również produkty, które uważane są za pokarmy „ciepłe”, zwiększające płodność."
    Więc żadnych ciast tylko sałatke z cebuli czosnku i będzie fasolka tylko ciekawe co nasi faceci na to :P

Kto wie moze i coś w tym jest co napisali?!!!Bynajmniej u mnie sie to sprawdziło :)

Przed pierwszą ciążą znalazłam w necie przepis na pizzę i sosy czosnkowy i pomidorowy- praktycznie całość smakuje jak z pizzerii i jeszcze do tego samemu-czysciutko zrobione ,to tylko palce lizać :). Tak wszystkim w domu ta pizza z tymi sosami zasmakowała, że piekłam non stop.. A i dodam,że była na niej też cebula pokrojona w krążki i pomidor i wędlinka i ser konieczkie ;).To było jakoś w październiku-moze pizza była 2 razy w tygodniu. I tak przez dłuższy czas. A w listopadzie zaszłam w ciążę ;). W ciaży zapach czosnku mi zbrzydł i pizze odeszły na bok.

Teraz o tą ciążę staraliśmy sie 16 cykli. Dopiero 16 okazał sie szczęśliwym - gdzie powróciłam do częstego robienia pizzy z cebulką i sosy czonkowe ;) mniam mniam :P. I oczywiście jak mdłości i wymioty sie pojawiły to ochota na pizzę odeszła-a mój synuś uwielbia i mógłby jeść codziennie :)

A może taka pizza z sosem czosnkowym to dobry pomysł???
    Proponuje wszystkim staraczkom od dziś robić pizze co drugi dzien :) hehe

Shagga_80, Blondi22, magdzia26, Spero, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Acha wiem, miałam napisać jeszcze słówko do Kopciuszka.
    Wiem o czym mówisz moj M tez mi tak często robi i tak mnie tym wkurza ze szok. Tylko on zazwyczaj gdzieś położy tel albo zostawi w aucie i gdzieś pójdzie, albo tez mu sie rozladuje. Tak czy inaczej moge sobie gadać i gadać i nic do niego nie dociera. Zazwyczaj przeprosi ze tak zrobił i obieca poprawę, po czym robi to znowu, no i co takiemu zrobić. Wpierniczyc to mało. No ale cóż.

Beti ;*

Idę obiad robic.
    Tez narobilam sobie smaka na jakieś wypieku i chyba zrobię raffaello :)
    ooo... raffaello.... mmmmmmm:D pycha:) i titamisu.... też już mam smaka na pycha ciasta:D

Shagga_80, magdzia26, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    NIE ZGADZAM SIĘ!!! udzielam sobie dyspensy i wcinam szybko ciasto z maślanki i kawałek murzynka!

edit
    to jakaś dyskryminacja normalnie... hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 11:57

Shagga_80, magdzia26, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż tobie przesylka dotarła
    AGA 30 wrote:
    Moje testy ovu już dotarły a wiec będzie wielkie testowanie ;-)

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 4098 4099 4100 4101 4102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ