X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    dokładnie myślę, że nam się wtedy uda jakoś spotkać:D

ps. to przywożę mały kawałek...haha
    Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuupi! :D

Kurcze powinnam zabrać się do jakiejś roboty, bo zaraz ma M przyjechać, bo ma do lekarza iść...po Jego powrocie do pracy po zwolnieniu lekarskim wciąz musi latać do lekarzy :/

Libra, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ajaj dziewczyny myslalam ze upiecze mi sie z tą sukienką ;) obiecuje ze pozniej dodam zdjecie, poki co ide cos sobie do jedzenia zrobic
    ZAPOMNIJ, że Ci odpuścimy :D

Selena, Pismak, Libra, Blondi22, aisa, Ilona, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasta dozwolone tylko dla zafasolkowanych :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    kurczę oo! 500 lajków to jeszcze 500 i będzie fasolka? oby takie czary się sprawdzały :))

dobra, lecę z moim po te sprzęty, bo już się wkurza. zajrzę za godzinę. Rucia masz może jakiś sprawdzony przepis na banany w cieście? albo któraś z was kobitki?
    Bo tak myślę czy banany czy frytki z selera (pyyychaaa)?

ok już mnie nie ma. :*
    Jestesmy na tym samym poziomie lajków trzeba tylko poczekac na Ole bo to ona fasolki rozdaje :P

Selena, Blondi22, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    I to najlepiej do czasu aż zrobi się test obciążenia glukozą :P (oby nie dzień przed :P ).

Selena, magdzia26, Blondi22, Ilona, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój m ma dzis urodziny zamowiłam mu prezent dzis powinien przyjsc. dzwonie wiec do kuriera okazuje sie ze przez przypadek poszła na inna trase szlak mnie trafi z ta firmą kurierską.

Pismak lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    mój m ma dzis urodziny zamowiłam mu prezent dzis powinien przyjsc. dzwonie wiec do kuriera okazuje sie ze przez przypadek poszła na inna trase szlak mnie trafi z ta firmą kurierską.
    Pochwal się coś tam kupiła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

No to życzenia spełnienia zdrowia i czego jeszcze sobie życzy jeszcze dla twojego M koczku :-)

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaguś zamówiłam mu koszulkę oryginalną scani (bo on jest kierowcą i taki autem jeździ i uwielbia wszelkiego typu gadżety Scani.
    Shagga_80 wrote:
    Pochwal się coś tam kupiła :)

AGA 30, Shagga_80, Libra, Blondi22, Ilona, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieki przekażę.
    Aga mam pytanie twój m pracuje w firmie kurierskiej ?
    AGA 30 wrote:
    No to życzenia spełnienia zdrowia i czego jeszcze sobie życzy jeszcze dla twojego M koczku :-)

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Aga dzieki przekażę.
    Aga mam pytanie twój m pracuje w firmie kurierskiej ?

Mój Wafel pracuje w Austrii na budowie :-)

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Kopciuszku kochana no nieźle się nadenerwowałaś wczoraj aż mi się ciśnienie podniosło w trakcie czytania, ale cieszę się ze szczęśliwie wrócił, ale obskok dostał? :P
    Hej skąd dokładnie jesteś bo wszystko o czym piszesz brzmi znajomo :)
    Ciesze się ze Twoje wyniki sa dobre
    Ojej co do moich skrzepów to dałaś mi do myslenia, ok czekam do jutra z tym wszystkim jeśli jutro będzie tempka wysoka to ide na bete i to crp

Beciu, mąż dostał niezły OPR ... i przepraszał mnie,ale co to da???ile sie nadenerwowałam to tylko ja sama wiem, a nie powiem ,ze przy tym i moja mama też bo zaraz poleciała do taty i mu opowiada, a ten kazał jej spieprzać bo głupoty opowiada ;)

Kochana ja jestem z łódzkiego. Z zagłębia płytek ceramicznych ;) - mówi Ci to coś? A te znajome dla Ciebie strony to mąż zna prawie jak własną kieszeń bo jeździ na kontrole terenowe w woj. mazowieckim. A wcześniej pracowal w Białobrzegach. A i w sobotę byłam z nim w Białobrzegach bo zamawialismy tam drzwi wewnętrzne do naszego domku :), a Ty skąd jesteś z G- ca?

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga myślałam że to twój .

zpbnej28qs8fkan8.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

Ahh nie tak miało być :/ lubię tylko to że M ma urodziny :) dużo zdrówka i szczęścia mu życzę :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Aga myślałam że to twój .

no niestety kochana ;-0 ;-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje testy ovu już dotarły a wiec będzie wielkie testowanie ;-)

Shagga_80, Blondi22, magdzia26, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Widziałyście dzisiejszą poradę OVU:
    "W swojej diecie nie żałuj sobie takich produktów jak: cebula, czosnek, szalotka, szczypiorek i por. Zawierają one antyoksydanty, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami. W tradycyjnej medycynie chińskiej są to również produkty, które uważane są za pokarmy „ciepłe”, zwiększające płodność."
    Więc żadnych ciast tylko sałatke z cebuli czosnku i będzie fasolka tylko ciekawe co nasi faceci na to :P

Kto wie moze i coś w tym jest co napisali?!!!Bynajmniej u mnie sie to sprawdziło :)

Przed pierwszą ciążą znalazłam w necie przepis na pizzę i sosy czosnkowy i pomidorowy- praktycznie całość smakuje jak z pizzerii i jeszcze do tego samemu-czysciutko zrobione ,to tylko palce lizać :). Tak wszystkim w domu ta pizza z tymi sosami zasmakowała, że piekłam non stop.. A i dodam,że była na niej też cebula pokrojona w krążki i pomidor i wędlinka i ser konieczkie ;).To było jakoś w październiku-moze pizza była 2 razy w tygodniu. I tak przez dłuższy czas. A w listopadzie zaszłam w ciążę ;). W ciaży zapach czosnku mi zbrzydł i pizze odeszły na bok.

Teraz o tą ciążę staraliśmy sie 16 cykli. Dopiero 16 okazał sie szczęśliwym - gdzie powróciłam do częstego robienia pizzy z cebulką i sosy czonkowe ;) mniam mniam :P. I oczywiście jak mdłości i wymioty sie pojawiły to ochota na pizzę odeszła-a mój synuś uwielbia i mógłby jeść codziennie :)

A może taka pizza z sosem czosnkowym to dobry pomysł???
    Proponuje wszystkim staraczkom od dziś robić pizze co drugi dzien :) hehe

Shagga_80, Blondi22, magdzia26, Spero, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Acha wiem, miałam napisać jeszcze słówko do Kopciuszka.
    Wiem o czym mówisz moj M tez mi tak często robi i tak mnie tym wkurza ze szok. Tylko on zazwyczaj gdzieś położy tel albo zostawi w aucie i gdzieś pójdzie, albo tez mu sie rozladuje. Tak czy inaczej moge sobie gadać i gadać i nic do niego nie dociera. Zazwyczaj przeprosi ze tak zrobił i obieca poprawę, po czym robi to znowu, no i co takiemu zrobić. Wpierniczyc to mało. No ale cóż.

Beti ;*

Idę obiad robic.
    Tez narobilam sobie smaka na jakieś wypieku i chyba zrobię raffaello :)
    ooo... raffaello.... mmmmmmm:D pycha:) i titamisu.... też już mam smaka na pycha ciasta:D

Shagga_80, magdzia26, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    NIE ZGADZAM SIĘ!!! udzielam sobie dyspensy i wcinam szybko ciasto z maślanki i kawałek murzynka!

edit
    to jakaś dyskryminacja normalnie... hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 11:57

Shagga_80, magdzia26, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż tobie przesylka dotarła
    AGA 30 wrote:
    Moje testy ovu już dotarły a wiec będzie wielkie testowanie ;-)

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 4098 4099 4100 4101 4102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ