plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGRZYBKI Z CYNAMONEM :
Zalewa :
0,5litra wody
3/4szkl octu
100gr cukru
15 gr soli
ziele ang. 10 kulek
pieprz 10 kulek
liść laurowy
cynamon dwie szczypty(ja dałam mniej troszkę)
I zalewę zagotować
Grzyby sparzyć i dodać do gotującej się zalewy i gotować w zalewie ok 10 min do puki grzybki nie bedą opadać na dno
Do słoika cebula marchewka i troszkę chrzanu (korzeń)
Zaleć zalewą i pasteryzować ok 10 min
Jadłam u znajomej mi smakowały bardzo ale dałam troszkę więcej octu bo lubię bardziej octowe
Smacznegomagdzia26, a-koczek, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
czyli normalna zalewa + cynamon. Ciekawa jestem smaku. Ja też zawsze daje wiecej octu bo mój to najchetniej w samym occie by jadł a nie zalewie octowej.
Biegne dzis do lasu po pracy i bede testowc nowy przepisAGA 30, Libra, magdzia26, Fedra, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
Witajcie jak czytam o Waszych wyprawach na grzyby to utwierdzam się w przekonaniu że moi rodzice poszli na skróty i posadzili za domem mały lasek i tylko tam chodzą na grzyby, a jest ich całkiem sporo.
Właśnie wróciłam ze szpitala i muszę czekać do 15.
To będzie najdłuższy dzień w tym miesiącu.Libra, Blondi22, sylwia1985, a-koczek, a-koczek, magdzia26, Kaja, Fedra, Pismak, Rucia, Shagga_80, Ilona, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Była już Henryka Bochniarz, może być i Henryka Małysz.
A tak serio - macie już żeńską alternatywę imienia?
A kurde, może poproszę dziś ładnie lekarza, żeby zrobił mi to USG...Libra, Blondi22, magdzia26, Fedra, Rucia, Shagga_80, Ilona, Kfjatus, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:czyli normalna zalewa + cynamon. Ciekawa jestem smaku. Ja też zawsze daje wiecej octu bo mój to najchetniej w samym occie by jadł a nie zalewie octowej.
Biegne dzis do lasu po pracy i bede testowc nowy przepis
Mi smakowały taki smak słodko kwaśny i delikatny posmak cynamonu no też jestem ciekawa czy Waflowi posmakująmagdzia26, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola_czeka wrote:Małysz - Emilka czad. Po co będziesz pytać lekarza, lepsze zaskoczenie przy porodzie!
Blondi - jakie macie imię dla dziewczynki?
Izabela lub Natalia ale raczej to pierwszeLibra, mauysia, magdzia26, Fedra, Ilona, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Jeszcze przed Henrykiem mieliśmy ustalone, że jakby co to będzie Emilia.
A kurde, może poproszę dziś ładnie lekarza, żeby zrobił mi to USG...
Mój poprzedni gin to przy kazdej wizycie usg robił nawet ja w ciazy niebyłam.
a obecny to co z tego ze jest dobry jak własnie łąske robi ze usg przy kazdej wizycie zrobi. dla mnie to chore jest. Oczywiście dotyczy tych co maja usg w gabinecie -
A wogóle to dziewczyny chciałam przeprosic ze pod waszymi wykresami nic nie skrobne ani pod swoim ale wysnułam sobie teorie i jak narazie sie sprawdza. co nie oznacza ze wszytskim nie kibicuje i nie zagladam pod wykresy
Libra, mauysia, magdzia26, Fedra, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Małysz - Emilka czad. Po co będziesz pytać lekarza, lepsze zaskoczenie przy porodzie!
W sumie racjaBędę siedzieć dziś cicho.
EDIT: A co do Emilki, to miało być na cześć babci Marcina, która niedawno zmarła, ale Heniol pokrzyżował nam plany i będzie HeniolNo chyba że...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 10:44
magdzia26, Ola_czeka, Fedra, Shagga_80, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
-
Blondi22 wrote:Izabela lub Natalia ale raczej to pierwsze
A co do typowania to ja nigdy nic nie przeczuwam, ani u siebie ani u innych, więc będę tylko obserwatoremmagdzia26, Fedra, Shagga_80, Blondi22, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość