X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    No proszę i siedzą cicho wszystkie....a my tu czekamy na wieści...
    Aga mamy tel. i jakby co się zdzwonimy.Załatwiaj sobie na luzie swoje sprawy...jak się uda to się spotkamy a jak nie, to przecież jest tyle okazji...damy radę...idę oglądać PKP rozkład I mzk, bo mam z sześć km :-)5 na pewno :-) Buziaki :-* muszę młodego przypilnować co nie ubierze się jak wariat :-)

No ja od medikusa na pkp mam może 800 m przejadę dwa mosty i już jestem Ok w razie czego to się zdzwonimy :-) Idę włosy suszyć
    :-)

• jeju Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam blisko i właśnie włosy suszę :-)

AGA 30, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadłam na chwilke bo lece na zakupki za chwilę :)

Kafjatuś ja pije pokrzywę taka w torebkach (100% pokrzywy) bez żadnych dodatków.

Libra mmm ależ romantycznie było <3

Jeju ja siemie lniane chwile gotowałam aż zrobił się glutek (1 szklanka wody na 1 łyżkę siemienia)i jak ostygło to piłam i jadłam też te nasionka bo są smaczne i też mają witaminy :) Zasada jest taka żeby nie zalewać zimną wodą siemienia mielonego bo wtedy uwalniają się szkodliwe związki.

jeju, Libra, magdzia26, Ilona, Shagga_80, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    W życiu codziennym nie ma czasu na takie romantyzmy :) Ludzie są zalatani, zapracowani, można to zrozumieć. ;)
    Ale przyznam Ci się, że szczęka m opadła jak czytałam straszczenie z wczorajszego wieczoru. Wyobraziłam sobie Was na tym tarasie wśród tego oświetlenia w kopalni, później te świecie ... ach :D Wielki szacun dla twojego męża za kreatywność 8)
    my często zapalamy świece, głównie zapachowe podgrzewacze... zwłaszcza w okresie od jesieni do wiosny (nawet w Turcji mieliśmy)... więc zadanie miał uproszczone, bo wystarczyło, że podpalił świece i podgrzewacze

magdzia26, Ilona, Shagga_80, Rucia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejeczka laseczki!

Fler gratuluję!

Boszsz miałam tyle rzeczy napisać i nic nie pamiętam.

Małysz, skusiłaś się jednak na USG wczoraj?

Libra - spóźnione życzenia rocznicowe! Piękny wieczór...

Karoam - napiszę do Ciebie na fejsbusiu.

Rucia - poproszę zdjęcie łóżeczka, Małysz - poprosze zdjęcie koszyczka, Shagga - poproszę zdjęcie karuzeli.

Kopciuszek - Super, że z "małym" ;) wszystko dobrze :)

Aisko, już wiem, do notatek używasz excella!

Ilonka - No właśnie o to chodzi, że Rita może być w Niemczech, ale we wsi pod Krakowem? :D

Żbik <3 Czego być chciała w prezencie na roczek wątku i półrocze Twojej tu obecności?

Koczek, Sylwia, Fedra - trzymam kciuki. Jak co miesiąc i jak za Was wszystkie.

Kaja, Blondi - pewnie będą chłopaki :)

Kiti - fajnie, że chłop nie oponuje i zrobi sobie badania - zuch chłopak!

Muska - muszę Cię w końcu zapytać - czemu tak nie znosisz swoich współpracowników? :D to musi być frustrujące, bo w sumie większość życia spędzamy w pracy...

Kfjatuś, ja nie miałam czasu nadrobić, ale idę o zakład, że za mna też nikt nie tęsknił jak mnie nie było i nie znajdę żadnego tęskno-rozpaczliwego posta z czasów mojej nieobecności :( Buuuuu!

Plemniczko A jak Ci się podoba imię Kornel - dla chłopca? (mam Tydzień Zwątpienia w USG i ciągle mi się wydaje, że któraś z Was będzie miała niespodziankę przy porodzie :D )

Co u Wosebki? jak tam jej przygotowania do ślubu? Wszystko dopięte na ostatni guzik?

Pismak - buziaki! Opowiadaj kiedy wyjeżdżacie!

Beatko - pamiętam o Tobie, nie ignoruję Cię i pozdrawiam!

Magdzia, wrzuć jakąś fotę, bo na razie wizualizuję Cię jako szczeniaczka... :D

Spero - czy ja Cię już pytałam o beverly hills?

Agafia - jak Ty wytrzymujesz na takich szpilkach przez cały dzień z dzieciakami?! (ej serio cały czas sobie wyobrażam, że to Twoje nogi i że tak co rano wychodzisz do pracy jak się z nami żegnasz :D

Jeju i Aga, to co? Robicie sobie spotkanko kawowe po wizytach lekarskich? :D

A teraz ze względu, że notatek nie było - do godziny 12 czasu polskiego przyjmuję zażalenia i pretensje od tych, do których nic nie napisałam - będę to naprawiać.

kiti, magdzia26, Libra, Ilona, a-koczek, Pismak, kopciuszek126, Shagga_80, fler, Rucia, mauysia, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok spadam kobitki :-)
    jejciu jak będę obrobiona to zadzwonię mam nadzieję ze mam dobry twój nr :-)
    Do pózniej :-)

Libra lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola uwierz mi że lepiej dla was żeby wyobrażenie o mnie pozostało jako wyobrażenie o szczeniaczku i to takim przesłodkim jak w moim avatarku :)
    w innym przypadku mogloby nastąpić jakieś nieoczekiwane zaslabniecie czy cos... a w koncu tu kobiety w ciąży są :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 10:34

Ola_czeka, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej bez kitu ale długi post napisałam!

magdzia26, Ilona, Selena, Shagga_80, Rucia, mauysia, aisa, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam w koncu piejkne widoki do nas wróciły.

Librus zazdroszcze meża i wieczoru i juz tu tak nie pisz ze on taki romantyczny nie jest ze tak poprostu wyszło i wszystko miał pod rękę. masz cudownego i romantycznego męża i nic tego nie zmieni.

Olka fajnie ze wróciłas.

Beatko przykro mi ale mam nadzieje ze jednak ta wizyta nie bedzie potzrebna i z clo sie uda. a pozatym to wracaj do nas

magdzia26, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się ciepło dziewczęta :)

mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę i już widzę, że o Effci zapomniałam :( Do duszy!

• Pismak Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie dzisiaj też słoneczko :) Idę po pracy z M na zakupy, bo muszę kupić jakieś wygodne spodnie dresowe do autokaru żeby szwów i brzucha nie uciskały :/

Ola wyjeżdżamy w piątek a wracamy w sobotę :) Co do szpilek Agafi to ja w takich codziennie do pracy chodzę :) znaczy teraz nie ale ogólnie :)

Beatko gdzie jesteś?

Wosebko jak wizyta?
    Blondi myślę że dziewczynka :)

Fleur gratuluję ci kochana :)

Effcia trzymam kciuki :0 na pewno będzie wszystko dobrze :)

buziaki dla was i miłego dnia :)

Ola_czeka, zbikowa, magdzia26, Libra, Selena, Ilona, fler, Fedra, aisa, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola <3 chce troje dzieci i milion pieniedzy.

Prosze o natychmiastowa przesylke.

Kaja, magdzia26, Ilona, Rucia, mauysia, Fedra, aisa, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ola <3 chce troje dzieci i milion pieniedzy.

Prosze o natychmiastowa przesylke.

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/12/89ed6e1bb8e004d6e896a25ce8592c2f_original.jpeg?1355485246

http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/y/h/mln_gotowce_taka_gora_5453391.jpg

magdzia26, a-koczek, Libra, Ilona, aisa, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola z tymi chlopcami to może być prawda ;-):-):-) a tobie też życzę chopca i córki !!!

magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Selena Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) wizyta ok :)chociaż dodatkowo do polipa doszła mi nadżerka :( przed nastepną wizytą czeka mnie test glukozy...juz sie zastanawiam jak ja to wypije :/
    Usg tez super :) dzidiza waży juz 470 gram :) i wszystkie pomiary prawidłowe :) ale zapomniałam gina pytać czy napewno chłopak ;) wiec Ola mam nadzieje że te pomyłkowe usg nie będzie mnie dotyczyć ;)
    Przygotowania do ślubu ok :) obrączki kupione :) strój mam :) kosmetyczka umówiona :) i jednak będe mieć inna sukienke...m też ma wszystko :) teraz tylko odliczamy dni :)
    A moje przeziebienie nie odpuszca :( dzis czuje sie do kitu :( i dzis ma byc lekarka u nas bo R tez chory :( i ma mi wypisac zwolnienie do końca tygodnia zebym to wyleżała zeby sie cos gorszego nie rozwinęło :( a od wczoraj faszereuje sie mlekiem z czochem miodem i masłem i do tego gin kazał brac rutinoscorbin i wapno pić ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 11:05

kopciuszek126, Libra, Shagga_80, magdzia26, Ilona, Rucia, mauysia, Fedra, kiti, AGA 30, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/12/89ed6e1bb8e004d6e896a25ce8592c2f_original.jpeg?1355485246

http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/y/h/mln_gotowce_taka_gora_5453391.jpg
    to ja tez poproszę

Libra, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i zaraz uciekam bo pranie do wywieszenia mam i leży jeszcze w pralce :).
    A potem zmywam się do miasta na zakupy i porobić opłaty. Dziś też do mnie kurier ma przyjechać po południu-ewentualnie jutro, ale moze da radę dzis - przywiezie mi karnisze do nowego domku :). A jutro parapety do domku mają mi dostarczyć ze sklepu.

Librus-ale romantyczny wieczór mieliście :) Zazdroszczę :P

Dziewczyny jesli chodzi o siemie lniane to ja mam doświadczenie bo piłam i również jak Libra polubiłam po czasie :). Na początku te glutki zniechęcają ale potem juz smakuje ;). Ja sypałam 1 - 2 łyżeczki na szklankę. Zalewałam wrzątkiem tak jak herbatę czy kawę-musi sie zaparzyć i trzeba mieszać w trakcie żeby sie nie zbryliło. Odstawić na troche niech nabierze swej glutkowej mocy :). Można posłodzić lub dodac miodu lub soku. Ale stawierdzam,że słodzone jest gorsze od samego obojętnego smaku.

A co do Seleny- to dziwne,ze wczoraj nic nie napisała i dziś jeszcze jej nie ma...

Blondi zzjawiaj sie szybko bo ja za jakąś godzinke uciekam z domu ;).

Milego dnia :)

Libra, Selena, magdzia26, Ilona, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby! Przygotować się, będzie dłuuuuuuuuuuuuuugi post :P
    mauysia wrote:
    Jeśli chodzi o tego mojego paciora, to lekarz nic mi teraz na to nie zapisał. Powiedział, że przy porodzie podadzą mi jakiśtam antybiotyk. Na szczęście będę mogła po nim karmić.
    Dobranoc!
    Ja przy Kubie miałam stwierdzonego paciorka i podczas porodu miałam co 3-4 godziny podawany dożylnie antybiotyk,coby Kuba nie zaraził się...mając tę świadomość trzeba do porodu jechać dość wcześnie, żeby zdążyli podać co najmniej kilka dawek (chyba 2 co najmniej) , to samo z odchodzącymi wodami..normalnie nie trzeba jechać na złamanie karku,ale mając paciorka trzeba jechać nieco szybciej (choć nadal nie z prędkością światła ;) ). Teraz o dziwo wyszło mi,że nie mam już tego paskudztwa...
    Libra wrote:
    Shagga – karuzela zdąży na czas… a Ty jak się czujesz?
    Karuzela wczoraj już wysłana (a idzie z miast Ruci :D ) więc najpóźniej jutro się jej spodziewam :D Mam zamiar do tej pory nie urodzić jeszcze,bo o ile Młodemu chyba (nie zapeszając) przechodzi nieco o tyle mnie zaczął się mega mokry kaszel aż płuca chce rozerwać i właśnie waham się,czy nie włączyć leków na astmę :/

A co do wczorajszego wieczoru...ahhh, ależ było bajkowo...zazdraszczam...ja tam wczoraj miałam spięcie ze Starym :/
    PS. Swego czasu jeździłam na taras widokowy (w Kleszczowie?) pięęęęęęęknie tam...ale tak na marginesie dodam,że to nie Stary tam mnie zabierał...On nie z TYCH (znaczy romantycznych :P )

Muzi ja siemię wolę zdecydowanie w formie niezmielonej ...o właśnie przypomniało mi się,że mama dawała mi to w dzieciństwie na przeziębienie :)
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczynki :)

ja dziś idę na wizytę i Usg na 15:00
    Oczywiście czekamy na relację po!

Tyle w kwestii nadrabiania :P

A co u mnie?!
    UWAGA dziś doszło mi imię do "listy" moich preferencji dla Drugiego...i uwaga to Igor :) Przyznam,że o Jana jakoś nie mam siły walczyć (chyba sama do końca pewna nie jestem,czy chcę to imię), do Dawida zraziłam się ostatnio jeszcze bardziej (jakoś za często spotykałam dookoła Dawidków i jakoś złe skojarzenia wywoływali u mnie!)...do tego zaczęłam bawić się w znaczenie imion i tu też Dawid przegrywał :) Ale za to Igor! Kubie się podoba (to z Jego bajki ulubionej :D ), wg znaczenia jest OK ...ciekawe co powie Stary :D
    A tak w ogóle to mam plan przejrzeć jeszcze raz całą listę imion męskich i wybrać coś ostatecznie...ostatnio żałuję,że nie zarezerwowałam Adasia bo teraz obojgu (mnie i M) podoba się to imię,a już za późno,bo już Brat wybrał dla swojego syna i najnormalniej byłoby chamstwem podkraść Mu.
    tyyyyyyyyyyle :)

Selena, a-koczek, Libra, magdzia26, Ilona, Rucia, mauysia, Fedra, kiti, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko super,ze wszystko ok. ;). Na pewno chłopiec będzie :). Zdrówka dla was!

Selena, magdzia26, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 4174 4175 4176 4177 4178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ