X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    w chwili obecnej nie prowadzimy żadnego naboru... mamy kompelt:/... podwyżki to mamy min. o procent inflacji (3-5%)... ale zawsze to coś!
    czyli ty Libruś w jakiejś budżetówce pracujesz...
    No cóż szkoda chociaż mam nadzieję że niedługo się ze swoją pożegnam na jakieś 9 miesięcy+ 12 miesięcy :P a poźniej już na pewno nie zamierzam do niej wracać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:57

Libra, Ilona, Fedra, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    czyli ty Libruś w jakiejś budżetówce pracujesz...
    No cóż szkoda chociaż mam nadzieję że niedługo się ze swoją pożegnam na jakieś 9 miesięcy+ 12 miesięcy :P a poźniej już na pewno nie zamierzam do niej wracać :D
    też mam podobny plan:D zobaczymy czy się spełni w każdym calu

magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=9X_ViIPA-Gc

a to na piątkowe zimowe popołudnie.

Kochane ja mam na 18:40 wd omu pewnie przed 21 będę wiec relacja jutro rano. chyba że uda mi sie wieczorem o ile mój m nie wroci.

magdzia26, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    też mam podobny plan:D zobaczymy czy się spełni w każdym calu
    życzę Ci tego z całego <3 w końcu trzeba się spieszyć i korzystać bo może za chwilę cofną ten roczny macierzyński ...

Libra, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. chodiz mi o krew pępowinową. Powiedzcie mi czy to trzeba jakies specjalne dokumenty wypełniac? i takie tam formalności. jak to poprostu wygląda

mauysia lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Mam pytanie. chodiz mi o krew pępowinową. Powiedzcie mi czy to trzeba jakies specjalne dokumenty wypełniac? i takie tam formalności. jak to poprostu wygląda
    ja kiedyś czytałam, bo na pewno będę pobierać... tam gdzie się orientowałam było tak, że podpisywało się umowę, wpłacało kasę i przysyłali ten sprzęcior do pobierania, który trzeba było zabrać na porodówkę... pobiera to położna (chyba), dzwoni się do firmy i przysyłają kuriera po odbiór...
    tak to oględnie zapamiętałam, a czytałam to już chyba ze 2 lata temu... nie pamiętam ile to kosztuje... i chyba co roku za przechowywanie płaci się opłatę roczną...
    na pewno będę zgłębiać ten temat jak już w ciąży będę

Fedra lubi tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Librus bo takz aczełam sie zastanawiać gdy rodziłam to pamiętam własnei jak połozna mówiła: teraz będziemy pobierac krew pempowinową. A ja żadnych dokumentów nie podpisywałam. Tak sie zastanawiałam co oni wtedy z nią zrobili i do czego była potzrebna

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Dzieki Librus bo takz aczełam sie zastanawiać gdy rodziłam to pamiętam własnei jak połozna mówiła: teraz będziemy pobierac krew pempowinową. A ja żadnych dokumentów nie podpisywałam. Tak sie zastanawiałam co oni wtedy z nią zrobili i do czego była potzrebna
    oj tego to ja nie wiem... ja tylko w necie coś kiedyś czytałam...
    ale może ródki Ci coś konkretniej powiedzą

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz troche zaczęłam szperać ale doszłam do w niosku ze bezprawnie jedynie mogli mi ja pobrac i na własne potrzeby. bo nawet gdyby brali do banku publicznego to ja musze sie zrzec tego. a pozatym to tylko wybrane szpitale pobierały ja na rzecz publicznego. wiec juz calkiem zdezorientowałam sie. a moze tylko porostu ja sciagneli i wyrzucili.

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małysz chyba cos w tym temacie wie. wiec jak Małys sie pojawisz udziel mi torche info na ten temat

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Koczku, chciałabym móc Ci na to odpowiedzieć, ale sama nie zdążyłam się zorientować w temacie przez ten Heniowy pośpiech. Wiem tylko o cenie za 5-letni abonament.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic trudo popytam jeszcze kolezanke ktora w tym szpitalu pracuje co rodziłam. ale dizeki

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. te ogólne sprawy to wiem: podpisuje się umowę, na początku wplaca się ok 600 zł za zestaw pobraniowy i za badania, które muszą najpierw przeprowadzić na tej krwi. Jak badania wyjdą ok, płaci się za przechowywanie. ja akurat chciałam przechować przez 5 lat, za ok. 1300 (plus te pierwsze 600). A jakie jeszcze dokumenty trzeba okazać - tego nie pamiętam.

a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, Ilona, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Witam i zaraz uciekam bo przed 13 wybieram sie z małym do mojej koleżanki - a taki dłuższy spacer to nie lada wyczyn dla mnie-podobnie jak Rutkę pobolewa mnie brzuch. Ale chcę małego zabrać żeby złapał powietrza, bo nie wychodzimy wogóle, a jak wyjdzie to zaraz kaszle.

Dziewczyny Rutka i Shagga - ja myśle,ze każdy facet ma swoje zagrania i nieraz palnie coś- z moim jest podobnie, ale teraz jak w domu nie sypia, mało tu bywa to jest super miedzy nami :). Ja tez nic nie robie ,tylko sprzątam, czasem coś ugotuje-bo tak to mama gotuje.
    Będzie dobrze dziewczynki :)

A co do tych bóli, twardnień brzucha i silnych kopniaków- to Wam powiem,ze ja w pierwszej ciaży tego nie miałam...a teraz codziennie. Też bardzo sie boje i modle sie zebym chociaż wytrzymała do 3 listopada a najlepiej do 11 -już nie marzę o 37 tyg. donoszonych. Mam stracha jak nie wiem co,ale nic na to nie poradzę.
    No i juz uciekam
    papa
    mi tez ze 3-4 razy twardnieje brzuch a pierwszej ciazy to na sam koniec tak mialam ale nie boli nic to chyba normalne a we wtorek zapytam mojej gin

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju, Ola znowu wybyła gdzieś na weekend, a w niedzielę w końcu ląduje w swoim domu :)

Kaja, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to to takie hop siup nie jest. zaczyna mnie nurtować teraz jeszcze bardziej dlaczego pobierali mi ta krew?

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem ciekawa czego Shagga dowie się na dzisiejszej wizycie :) Ciekawe czy lekarz będzie w stanie ocenić czy poród tuż tuż. Shaggi, koniecznie daj wieczorkiem znać!

Ilona, Libra, Kaja, Shagga_80, Blondi22, Fedra, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Kurcze to to takie hop siup nie jest. zaczyna mnie nurtować teraz jeszcze bardziej dlaczego pobierali mi ta krew?
    Hmmm no rzeczywiście dziwne...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę chyba isc budzić Małego, bo to aż nieprzyzwoite zeby tyle spać! ;D

Do później!

magdzia26, Ilona, Libra, Kaja, Rucia, aisa, Sandraa, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Wiecie jak moja kolezanka sie wzbogacila i dala wypowiedzenie bo miala mega stresujaca prace-moze tez tak bede dorabiac...ona chodzila po lumpeksach i kupowala ubrania a potem je wystawiala na allegro i co miesiac zarabia ok 2000zl ale zna sie na tym bo jest po grafice komputerowej i zdjecia sa w mega jakosci-pomysl genialny

No i teraz niech czeka na list ze skarbówki, bo juz czytałam afery na ten temat, niestety oku wielkiego brata nic nie umknie, a jesli chodzi o Allegro to juz w ogóle.
    Także ja w tych sprawach bym była bardzo rozsądna bo potem mozna sie nieprzyjemne zdziwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 13:37

Moje skarby Wiki i Marcel :)
‹‹ 4263 4264 4265 4266 4267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ