plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Libra wrote:w chwili obecnej nie prowadzimy żadnego naboru... mamy kompelt:/... podwyżki to mamy min. o procent inflacji (3-5%)... ale zawsze to coś!
No cóż szkoda chociaż mam nadzieję że niedługo się ze swoją pożegnam na jakieś 9 miesięcy+ 12 miesięcya poźniej już na pewno nie zamierzam do niej wracać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:57
Libra, Ilona, Fedra, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:czyli ty Libruś w jakiejś budżetówce pracujesz...
No cóż szkoda chociaż mam nadzieję że niedługo się ze swoją pożegnam na jakieś 9 miesięcy+ 12 miesięcya poźniej już na pewno nie zamierzam do niej wracać
magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
http://www.youtube.com/watch?v=9X_ViIPA-Gc
a to na piątkowe zimowe popołudnie.
Kochane ja mam na 18:40 wd omu pewnie przed 21 będę wiec relacja jutro rano. chyba że uda mi sie wieczorem o ile mój m nie wroci.magdzia26, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:też mam podobny plan:D zobaczymy czy się spełni w każdym calu
w końcu trzeba się spieszyć i korzystać bo może za chwilę cofną ten roczny macierzyński ...
Libra, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Mam pytanie. chodiz mi o krew pępowinową. Powiedzcie mi czy to trzeba jakies specjalne dokumenty wypełniac? i takie tam formalności. jak to poprostu wygląda
tak to oględnie zapamiętałam, a czytałam to już chyba ze 2 lata temu... nie pamiętam ile to kosztuje... i chyba co roku za przechowywanie płaci się opłatę roczną...
na pewno będę zgłębiać ten temat jak już w ciąży będęFedra lubi tę wiadomość
-
Dzieki Librus bo takz aczełam sie zastanawiać gdy rodziłam to pamiętam własnei jak połozna mówiła: teraz będziemy pobierac krew pempowinową. A ja żadnych dokumentów nie podpisywałam. Tak sie zastanawiałam co oni wtedy z nią zrobili i do czego była potzrebna
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Dzieki Librus bo takz aczełam sie zastanawiać gdy rodziłam to pamiętam własnei jak połozna mówiła: teraz będziemy pobierac krew pempowinową. A ja żadnych dokumentów nie podpisywałam. Tak sie zastanawiałam co oni wtedy z nią zrobili i do czego była potzrebna
ale może ródki Ci coś konkretniej powiedzą -
ja teraz troche zaczęłam szperać ale doszłam do w niosku ze bezprawnie jedynie mogli mi ja pobrac i na własne potrzeby. bo nawet gdyby brali do banku publicznego to ja musze sie zrzec tego. a pozatym to tylko wybrane szpitale pobierały ja na rzecz publicznego. wiec juz calkiem zdezorientowałam sie. a moze tylko porostu ja sciagneli i wyrzucili.
-
a-koczek wrote:Mam pytanie. chodiz mi o krew pępowinową. Powiedzcie mi czy to trzeba jakies specjalne dokumenty wypełniac? i takie tam formalności. jak to poprostu wygląda
-
Tzn. te ogólne sprawy to wiem: podpisuje się umowę, na początku wplaca się ok 600 zł za zestaw pobraniowy i za badania, które muszą najpierw przeprowadzić na tej krwi. Jak badania wyjdą ok, płaci się za przechowywanie. ja akurat chciałam przechować przez 5 lat, za ok. 1300 (plus te pierwsze 600). A jakie jeszcze dokumenty trzeba okazać - tego nie pamiętam.
a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, Ilona, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
kopciuszek126 wrote:Witam i zaraz uciekam bo przed 13 wybieram sie z małym do mojej koleżanki - a taki dłuższy spacer to nie lada wyczyn dla mnie-podobnie jak Rutkę pobolewa mnie brzuch. Ale chcę małego zabrać żeby złapał powietrza, bo nie wychodzimy wogóle, a jak wyjdzie to zaraz kaszle.
Dziewczyny Rutka i Shagga - ja myśle,ze każdy facet ma swoje zagrania i nieraz palnie coś- z moim jest podobnie, ale teraz jak w domu nie sypia, mało tu bywa to jest super miedzy nami. Ja tez nic nie robie ,tylko sprzątam, czasem coś ugotuje-bo tak to mama gotuje.
Będzie dobrze dziewczynki
A co do tych bóli, twardnień brzucha i silnych kopniaków- to Wam powiem,ze ja w pierwszej ciaży tego nie miałam...a teraz codziennie. Też bardzo sie boje i modle sie zebym chociaż wytrzymała do 3 listopada a najlepiej do 11 -już nie marzę o 37 tyg. donoszonych. Mam stracha jak nie wiem co,ale nic na to nie poradzę.
No i juz uciekam
papa -
Ale jestem ciekawa czego Shagga dowie się na dzisiejszej wizycie
Ciekawe czy lekarz będzie w stanie ocenić czy poród tuż tuż. Shaggi, koniecznie daj wieczorkiem znać!
Ilona, Libra, Kaja, Shagga_80, Blondi22, Fedra, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Wiecie jak moja kolezanka sie wzbogacila i dala wypowiedzenie bo miala mega stresujaca prace-moze tez tak bede dorabiac...ona chodzila po lumpeksach i kupowala ubrania a potem je wystawiala na allegro i co miesiac zarabia ok 2000zl ale zna sie na tym bo jest po grafice komputerowej i zdjecia sa w mega jakosci-pomysl genialny
No i teraz niech czeka na list ze skarbówki, bo juz czytałam afery na ten temat, niestety oku wielkiego brata nic nie umknie, a jesli chodzi o Allegro to juz w ogóle.
Także ja w tych sprawach bym była bardzo rozsądna bo potem mozna sie nieprzyjemne zdziwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 13:37
Moje skarby Wiki i Marcel