SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Jak tam Rutka, lepszy nastroj? wypaliliscie z M. fajke pokoju?

Powiedzmy że jest OK. Mam już się nie fochać bo zawału mózgu dostanie. :P I zjebał mnie za to, że posprzatałam cały dom. A wczoraj jeszcze twierdził, że odkad nic nie robię to mam głupoty w głowie. Mówią że baba zmienną jest.
    Ale poddenerwowałam Go z deko z rana, wymęczył się bidak w pracy z wyrzutów sumienia, wrócił do domu z wielkim nadciśnieniem, i kazałam mu iść spać. Taki wrażliwy jest :P

zbikowa, Ilona, a-koczek, Blondi22, aisa, Spero, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ruciu pierwszy raz slysze o tej zgadze :) Slyszalam jeszcze ze jak jest zgaga w ciazy to dziecko nie bedzie łyse po porodzie... co u licha ma jedno do drugiego? nie wiem :P

No mam nadzieje ze twoj leon wytrzyma jeszcze chociaz z 5 tygodni :)

Plemniś z tą zgagą jest tak, ze jeżeli brzuch jest wysoko to uciaska na żołądek i stad się bierze zgaga właśnie. W momencie opadnięcia brzucha zgaga ustępuje, bo żołądek nie odczuwa już nacisku, lżej się oddycha, natomiast rzuca się teraz na pęcherz.
    Właśnie wyczytałam, że w łatwy sposób można sprawdzić czy opadł brzuch. Wystarczy położyć rękę między piersiami a brzuchem. Jeżeli dłoń leży na płasko, tzn. że brzuch się opuścił.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku gratulacjone ......

zbikowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    21 czerwca :)
    jak Bóg da i partia pozwoli. (czytaj: będą jeszcze terminy w urzędzie ;) )

Żbiku to my się wbijamy na impreze :D
    A tak w ogóle to gratuluję kochana podjęcia poważnej decyzji :D

zbikowa, Ilona, Spero, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku gratulacje ustalenia terminu i oby był wolny :)

Rutka to dobrze, ze z M jest juz dobrze :) Ale nie dobrze z tym opadnietym brzuchem.

Plemnis ja tez mam zamiar sie na szkole rodzenia niebawem wybrać :)

2 kreski gratulacje :)

Schagga gdzie jesteś?

zbikowa, Rucia, plemniczka, Sandraa, aisa, Shagga_80, Spero, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku teraz patrzę na twój termin będę mogła być i pić bo będę po......to czekamy na zaproszenie ;-);-);-)

zbikowa, Shagga_80, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee decyzja byla podjeta pewnej zimowej nocy na plazy ale bylismy zbyt lewniwi zeby sie spiac w sobie i zorganizowac to wszystko :)

Ilona, Rucia, Kaja, aisa, Shagga_80, Spero, Libra, Sandraa, Gunia, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Zbiku gratulacje ustalenia terminu i oby był wolny :)

Rutka to dobrze, ze z M jest juz dobrze :) Ale nie dobrze z tym opadnietym brzuchem.

Podobno przy drugiej ciąży brzuch może opaść 2-4 tygodnie przed porodem, a może poprostu tak zostać do 40 tygodnia. Więc nie panikuję. :P Najważniejsze że zgaga poszła w cholerę.

mauysia, Sandraa, Blondi22, Ilona, aisa, Shagga_80, Spero, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    eee decyzja byla podjeta pewnej zimowej nocy na plazy ale bylismy zbyt lewniwi zeby sie spiac w sobie i zorganizowac to wszystko :)

Najważniejsze, ze decyzja podjęta :)

Kaja, zbikowa, Spero, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

Bo najgorzej to zaczać. Nerwówka, załatwianie,stary taty dupa w kraty, a te rozwożenie zaproszeń o.O O matko masakra. Bleee

Ilona lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Bo najgorzej to zaczać. Nerwówka, załatwianie,stary taty dupa w kraty, a te rozwożenie zaproszeń o.O O matko masakra. Bleee
    Mówiłam Ci już, że Cię uwielbiam?:D

Rucia, Ilona, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie są dobre i złe wiesci a te złe wynikają z dobrych.
    endometrium 3.75mm w lewym jajniku pecherzyk 15.34 wzrastający. Pan doktor powiedziła ze wszystko jest ok. ewentualnie prolaktyne mam zrobic tak dla potwierdzenia. prawdopodobnie problem tkwi w nasieniu mojego m i to jets ta zła wiadomosc musze go wysłąc na badanie a z tym bedzie wielki problem. i dlatego jestem zła. doktor powiedział ze po wynikach mojego m jezeli okaza sie o dziwo dobre to czeka mnie hsg. oj czeka mnie ciezka rozmowa z moim m.
    ale ogladał moje wykresy i moze byc jeszcze taka opcja ze pecherzyk mi peka w momencie jak jestm 2 nawet 3 dni jak ovu pokazuje mi owulacje takze za szybko sie serduszkowalismy zobacze wtym cyklu jak sie uda to dopiero od 14 dnia zaczne az do 17 i zobaczymy jaki efekt bedzie

Rucia, zbikowa, Ilona, aisa, Shagga_80, Libra, sylwia1985, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby wpadam na chwilę..później może na dłużej zajrzę ..no więc moja szyjka już ładnie przygotowana do porodu...rozwarcie na dwa palce i w każdej chwili może zacząć się poród i jak zaczną się skurcze to niezwłocznie jechać do porodu...w sumie sama tyle wiedziałam ;-)
    Mały waży ok 3400..tyle..odmeldowuję się...robimy pizzę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 20:22

Rucia, a-koczek, zbikowa, Ilona, mauysia, Sandraa, Blondi22, aisa, Kaja, Effcia28, Spero, Libra, fler, sylwia1985, Gunia, Pismak, Kfjatus, gocha04, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Mówiłam Ci już, że Cię uwielbiam?:D

Nie mówiłaś, i miało byś sraty taty a nie stary taty hehehe ale lipnie to wyszło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 20:23

zbikowa, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi więc weź zepnij poślady i idź już urodzić, bo ja musze być teraz pierwsza na liście oczekujących.

Koczku fajnie, że też się czegoś dowiedziałaś. Faktycznie twoje wykresy są ksiażkowe, i cholera wie gdzie leży przyczyna. Ale najważniejsze to działać !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 20:24

Ilona, mauysia, aisa, Shagga_80, Spero, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymcie się dziewoje, upojnych seksualnie nocy Wam życzę.

Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schagga ja jestem zdania co Rutka. Idź juz rodź i nie trzymaj nas tak w napięciu :)

Koczku u mnie sytuacja była podobna gin stawiał na M ze u niego cos musi byc na rzeczy. No i w sumie poniekąd było, miał trochę leniwie plemniki, ale, ale. Zaczął brać wotaminki i niby trzeba 3 miesiące brać zeby efekt był a ja zaszlam po 1,5 miesiąca brania przez niego witamin, także juz nie wiem.
    Moze spróbuj tak profilaktyczne mu dać jakieś witaminki.
    No i serduszkujcie ile wlezie.

Ja tez uciekam :)

Dobranoc

Miłego :)

Blondi22, Shagga_80, aisa, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Witam. Dawno mnie tu nie bylo. Nie wiem kto mnie pamieta. Ale dzis jestem. Zrobiłam test i po roku są 2 kreski. Nie dociera to jeszcze do mnie:-)
    super gratulacje ;)

ja cie pamietam ;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    o kurczę, to więcej niż mój teraz :P Ciekawe czy po weekendzie będzie już po wszystkim :)

Ruciu, słusznie, nie martw się na zapas . Grunt że jesteś pod opieką lekarza.

Żbiku, fajnie że macie datę! A przygotowania nie muszą być takie straszne, jeśli rozłoży się je w czasie i przyjmie się stosownie luzackie nastawienie.

2 kreski - gratulacje!

Życzę Wam dziewoje miłej nocy, do napisania pewnie jutro. Pa!

zbikowa, Shagga_80, a-koczek, aisa, Libra, Sandraa, Pismak, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Baby wpadam na chwilę..później może na dłużej zajrzę ..no więc moja szyjka już ładnie przygotowana do porodu...rozwarcie na dwa palce i w każdej chwili może zacząć się poród i jak zaczną się skurcze to niezwłocznie jechać do porodu...w sumie sama tyle wiedziałam ;-)
    super wiesci ;)

smacznej pizzy życze ;)

Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 4267 4268 4269 4270 4271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ