Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Jak tam Rutka, lepszy nastroj? wypaliliscie z M. fajke pokoju?

Powiedzmy że jest OK. Mam już się nie fochać bo zawału mózgu dostanie. :P I zjebał mnie za to, że posprzatałam cały dom. A wczoraj jeszcze twierdził, że odkad nic nie robię to mam głupoty w głowie. Mówią że baba zmienną jest.
    Ale poddenerwowałam Go z deko z rana, wymęczył się bidak w pracy z wyrzutów sumienia, wrócił do domu z wielkim nadciśnieniem, i kazałam mu iść spać. Taki wrażliwy jest :P

zbikowa, Ilona, a-koczek, Blondi22, aisa, nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ruciu pierwszy raz slysze o tej zgadze :) Slyszalam jeszcze ze jak jest zgaga w ciazy to dziecko nie bedzie łyse po porodzie... co u licha ma jedno do drugiego? nie wiem :P

No mam nadzieje ze twoj leon wytrzyma jeszcze chociaz z 5 tygodni :)

Plemniś z tą zgagą jest tak, ze jeżeli brzuch jest wysoko to uciaska na żołądek i stad się bierze zgaga właśnie. W momencie opadnięcia brzucha zgaga ustępuje, bo żołądek nie odczuwa już nacisku, lżej się oddycha, natomiast rzuca się teraz na pęcherz.
    Właśnie wyczytałam, że w łatwy sposób można sprawdzić czy opadł brzuch. Wystarczy położyć rękę między piersiami a brzuchem. Jeżeli dłoń leży na płasko, tzn. że brzuch się opuścił.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku gratulacjone ......

zbikowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    21 czerwca :)
    jak Bóg da i partia pozwoli. (czytaj: będą jeszcze terminy w urzędzie ;) )

Żbiku to my się wbijamy na impreze :D
    A tak w ogóle to gratuluję kochana podjęcia poważnej decyzji :D

zbikowa, Ilona, nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku gratulacje ustalenia terminu i oby był wolny :)

Rutka to dobrze, ze z M jest juz dobrze :) Ale nie dobrze z tym opadnietym brzuchem.

Plemnis ja tez mam zamiar sie na szkole rodzenia niebawem wybrać :)

2 kreski gratulacje :)

Schagga gdzie jesteś?

zbikowa, nick nieaktualny, plemniczka, Sandraa, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku teraz patrzę na twój termin będę mogła być i pić bo będę po......to czekamy na zaproszenie ;-);-);-)

zbikowa, nick nieaktualny, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee decyzja byla podjeta pewnej zimowej nocy na plazy ale bylismy zbyt lewniwi zeby sie spiac w sobie i zorganizowac to wszystko :)

Ilona, nick nieaktualny, Kaja, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sandraa, Gunia, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Zbiku gratulacje ustalenia terminu i oby był wolny :)

Rutka to dobrze, ze z M jest juz dobrze :) Ale nie dobrze z tym opadnietym brzuchem.

Podobno przy drugiej ciąży brzuch może opaść 2-4 tygodnie przed porodem, a może poprostu tak zostać do 40 tygodnia. Więc nie panikuję. :P Najważniejsze że zgaga poszła w cholerę.

mauysia, Sandraa, Blondi22, Ilona, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    eee decyzja byla podjeta pewnej zimowej nocy na plazy ale bylismy zbyt lewniwi zeby sie spiac w sobie i zorganizowac to wszystko :)

Najważniejsze, ze decyzja podjęta :)

Kaja, zbikowa, nick nieaktualny, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

Bo najgorzej to zaczać. Nerwówka, załatwianie,stary taty dupa w kraty, a te rozwożenie zaproszeń o.O O matko masakra. Bleee

Ilona lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Bo najgorzej to zaczać. Nerwówka, załatwianie,stary taty dupa w kraty, a te rozwożenie zaproszeń o.O O matko masakra. Bleee
    Mówiłam Ci już, że Cię uwielbiam?:D

nick nieaktualny, Ilona, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie są dobre i złe wiesci a te złe wynikają z dobrych.
    endometrium 3.75mm w lewym jajniku pecherzyk 15.34 wzrastający. Pan doktor powiedziła ze wszystko jest ok. ewentualnie prolaktyne mam zrobic tak dla potwierdzenia. prawdopodobnie problem tkwi w nasieniu mojego m i to jets ta zła wiadomosc musze go wysłąc na badanie a z tym bedzie wielki problem. i dlatego jestem zła. doktor powiedział ze po wynikach mojego m jezeli okaza sie o dziwo dobre to czeka mnie hsg. oj czeka mnie ciezka rozmowa z moim m.
    ale ogladał moje wykresy i moze byc jeszcze taka opcja ze pecherzyk mi peka w momencie jak jestm 2 nawet 3 dni jak ovu pokazuje mi owulacje takze za szybko sie serduszkowalismy zobacze wtym cyklu jak sie uda to dopiero od 14 dnia zaczne az do 17 i zobaczymy jaki efekt bedzie

nick nieaktualny, zbikowa, Ilona, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, sylwia1985, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby wpadam na chwilę..później może na dłużej zajrzę ..no więc moja szyjka już ładnie przygotowana do porodu...rozwarcie na dwa palce i w każdej chwili może zacząć się poród i jak zaczną się skurcze to niezwłocznie jechać do porodu...w sumie sama tyle wiedziałam ;-)
    Mały waży ok 3400..tyle..odmeldowuję się...robimy pizzę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 20:22

nick nieaktualny, a-koczek, zbikowa, Ilona, mauysia, Sandraa, Blondi22, aisa, Kaja, Effcia28, nick nieaktualny, nick nieaktualny, fler, sylwia1985, Gunia, Pismak, Kfjatus, gocha04, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Mówiłam Ci już, że Cię uwielbiam?:D

Nie mówiłaś, i miało byś sraty taty a nie stary taty hehehe ale lipnie to wyszło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 20:23

zbikowa, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi więc weź zepnij poślady i idź już urodzić, bo ja musze być teraz pierwsza na liście oczekujących.

Koczku fajnie, że też się czegoś dowiedziałaś. Faktycznie twoje wykresy są ksiażkowe, i cholera wie gdzie leży przyczyna. Ale najważniejsze to działać !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 20:24

Ilona, mauysia, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymcie się dziewoje, upojnych seksualnie nocy Wam życzę.

Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schagga ja jestem zdania co Rutka. Idź juz rodź i nie trzymaj nas tak w napięciu :)

Koczku u mnie sytuacja była podobna gin stawiał na M ze u niego cos musi byc na rzeczy. No i w sumie poniekąd było, miał trochę leniwie plemniki, ale, ale. Zaczął brać wotaminki i niby trzeba 3 miesiące brać zeby efekt był a ja zaszlam po 1,5 miesiąca brania przez niego witamin, także juz nie wiem.
    Moze spróbuj tak profilaktyczne mu dać jakieś witaminki.
    No i serduszkujcie ile wlezie.

Ja tez uciekam :)

Dobranoc

Miłego :)

Blondi22, nick nieaktualny, aisa, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Witam. Dawno mnie tu nie bylo. Nie wiem kto mnie pamieta. Ale dzis jestem. Zrobiłam test i po roku są 2 kreski. Nie dociera to jeszcze do mnie:-)
    super gratulacje ;)

ja cie pamietam ;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    o kurczę, to więcej niż mój teraz :P Ciekawe czy po weekendzie będzie już po wszystkim :)

Ruciu, słusznie, nie martw się na zapas . Grunt że jesteś pod opieką lekarza.

Żbiku, fajnie że macie datę! A przygotowania nie muszą być takie straszne, jeśli rozłoży się je w czasie i przyjmie się stosownie luzackie nastawienie.

2 kreski - gratulacje!

Życzę Wam dziewoje miłej nocy, do napisania pewnie jutro. Pa!

zbikowa, nick nieaktualny, a-koczek, aisa, nick nieaktualny, Sandraa, Pismak, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Baby wpadam na chwilę..później może na dłużej zajrzę ..no więc moja szyjka już ładnie przygotowana do porodu...rozwarcie na dwa palce i w każdej chwili może zacząć się poród i jak zaczną się skurcze to niezwłocznie jechać do porodu...w sumie sama tyle wiedziałam ;-)
    super wiesci ;)

smacznej pizzy życze ;)

nick nieaktualny, magdzia26 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 4267 4268 4269 4270 4271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ