X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka a jakie brał twój m?

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku moj brał Orthomol fertil plus ale one były kupowane w DE, ale wiem ze w PL sa tez rożne suplementy. Mi kiedyś pisała na ten temat nasza Fredzia. Zapomniałam nazwy tego suplementu, cos chyba na F ale mam teraz dziurę i nie pamietam do tego tez dodatkowo były witaminy jeszcze.
    Dziewczyny pewnie mnie poprawia :)

Dobranoc juz teraz na serio :)

a-koczek, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiksson, gratuluje ustalenia daty!! :) No i oby termin był wolny!

Koczku, w sumie wieści dobre od gina bo ładnie pracuje to co ma pracować. Mam nadzieje, że M zgodzi się na badanie.

Ruciu, fajnie że z M już lepiej, no i klawo że zgaga zniknęła, ale z porodem to jeszcze poczekaj ;)

2 kreski, gratulacje!

Shagga, czyli organizm gotowy do porodu... Tak więc czekamy :)

Kaja, mam nadzieje, że plamienia ustały i już się tak nie martwisz!

zbikowa, Shagga_80, Libra, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga to życzę szybkiego porodu ......

asia wiesz plamienia znikły .....

i oby nie wróciły ....

Shagga_80, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co asia dziękuje !!! mój m mi obiad zrobił łososia hmmmm obrzarlam się ehhh ....

Spero, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak se teraz myślę jak wy się rozpakujecie to mam nadzieję że będziecie tutaj zaglądać bo pusto tu się zrobi !!!!

Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju naturalnie że jak urodzę to nadal będe z Wami ;-) Mam takie pytanko do Was. Czy wiecie coś na temat dziedzicznego wcześniactwa? Bo mój M. jest wcześniakiem.Mama urodziła go sama w domu bo troszkę ją zaskoczył :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Właśnie wyczytałam, że w łatwy sposób można sprawdzić czy opadł brzuch. Wystarczy położyć rękę między piersiami a brzuchem. Jeżeli dłoń leży na płasko, tzn. że brzuch się opuścił.
    To ja bym miała dalej wysoko wg tego, a z tego co wiem, szyjka już skrócona a więc niżej już nie będzie :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaju naturalnie że jak urodzę to nadal będe z Wami ;-) Mam takie pytanko do Was. Czy wiecie coś na temat dziedzicznego wcześniactwa? Bo mój M. jest wcześniakiem.Mama urodziła go sama w domu bo troszkę ją zaskoczył :-P
    Pierwsze słyszę :)

Noooo, nadrobiłam czytanie :)

Jestem teraz na dłużej ...tzn mogłabym być, to teraz tu ciiiiisza...No więc na początek wytłumaczę się,czemu tak długo kazałam na siebie czekać...no więc najpierw of kors weszłam z opóźnieniem, a nie o 17:15 a dopiero przed 18, więc zanim wyszłam (dziś było kilka pacjentek bez kolejki,tylko po receptę,więc spora obsuwa w czasie była), pojechaliśmy do mojego Szefa z ostatnim jak mniemam zwolnieniem, potem padła propozycja,żebyśmy zrobili pizzę na kolację, więc pojechaliśmy do Biedry po zakupy, potem zabraliśmy się do roboty...w trakcie roboty zaczęłam nieco źle się czuć (pewnie przez spacer po sklepie, po schodach do mieszkania itd) więc zaczęłam odpoczywać i wtedy dopiero mogłam Wam napisać cosik :) tyle tytułem wyjaśnień :)
    A w ogóle to wg tego co mówi moja Ginka to już odchodzą mi wody (tzn tak wywnioskowałam, a nie dopytałam), no i raczej pewne,że to co w niedzielę mi odeszło to właśnie czop śluzowy...a więc to nie tak,że musi być on podbarwiony krwią, brunatny czy inny, również może być tak,że jest bezbarwny (u mnie jak białko jajka tyle,że dużo gęstszy).
    No i tyle :)

Rucia, Libra, a-koczek, Fedra, Blondi22, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki.

Żbiczku, moje gratulacje wielkie :)

Koczku dobrze, że coś wiadomo. Powiedz M. że to konieczne badania i w takich sytuacjach każdy facet je robi. Przecież to dla Was obojga ważne. Na pewno się zgodzi.

2 kreski gratuluję serdecznie.

Kaju dobrze, że plamienie ustało. I bardzo dobrze, że Cię Twój m. rozpieszcza :)

Rucia w sumie przekichane mieć przez prawie 9m-cy zgagę, więc też się cieszę, że Ci przeszło :) a jeśli o wcześniactwo chodzi, to ja nic o tym takiego nie słyszałam. U mnie w rodzinie tylko i wyłącznie ja się na 6tyg przed terminem urodziłam i 5 dni w inkubatorze byłam. Siostra zaś chyba w terminie, rodzice też więc chyba nie ma reguły.

Shagga ale nas ten Twój syneczek trzyma w napięciu :) mam nadzieję, że już na dniach będziesz się nim chwalić :)

A ja dziś padam na twarz. Jutro czeka mnie meeega sprzątanie w końcu! i też będę robiła pizzę ( od kopciuszka) na obiad. A dziś się wkurzyłam, bo byliśmy na zakupach w różnych sklepach Agata, BRW, ElectroWord, Auchan i raz pikałam na bramkach a raz nie i w Auchanie ochroniarz usilnie chciał mnie odmetkować, bo a nuż mam jakąś metkę z magnesem. A ja wiedząc, że nie ma prawa to oczywiście na nic nie pozwoliłam(a metki takowej taż na 100% nie miałam). Nawet zatrzymać mnie nie miałby prawa, więc chwila dyskusji i sobie poszedł burak jeden. A najśmieszniejsze, że też raz pikało jak przechodziłam, a raz nie pikało.

A co do krwi pępowinowej to ja już daaawno się zastanawiałam i to jest świetna inwestycja w ŻYCIE moim zdaniem warta każdych pieniędzy.

Dobrej nocy kochane może znajdę jutro chwilkę, zeby zajrzeć do Was :*

Libra, Ilona, aisa, a-koczek, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-koczku, kochana jestem pewna,że przekonasz Mężusia do tych badań...trzeba obmyślić tylko jak zagrać to dyplomatycznie :) Ja pamiętam,że zanim zaszła w ciążę szepnęłam kiedyś Staremu,że może to "z Nim coś nie tak" i że może trzeba będzie zrobić badanie nasienia, a On "to na pewno nie On, bo przecież mamy Kubę"...na co ja mówię,no wiem,ale tymi kategoriami myśląc,to też musiałaby nie być "moja wina",bo przecież ja Go nosiłam 9mcy i urodziłam :) Koniec końców nie musiałam sprawdzać,czy da się Go namówić na te badania...ale z tego co czasem tu Babki pisały,to faceci często podchodzą do tego faktu ambicjonalnie i dlatego nie chcą się badać "co? to ze mną miałoby być coś nie tak?" i dlatego myślę,że warto zastanowić się,jak to rozegrać :) I trzymam kciuki :)

Zbiku, gratulacje...Ty będziesz ślub brała a ja za niespełna tydzień będę obchodziła 5tą rocznicę :)

Co do odchodzenia z forum po urodzeniu dziecka...hmmm, mam takie marzenie,że Igorek będzie tak samo grzeczny jak Kubuś w Jego wieku...a więc zje, zaśnie i jakieś 2 godziny będę miała wolne :) Wtedy jakoś podzielę czas między gotowaniem, zajmowaniem się dzieckiem a naskrobaniem kilku słów do Was...a już ze szpitala,to nie wyobrażam sobie,bym nie miała z dzieckiem przy cycu napisać do Was ze smarka :) Zresztą wydaje mi się,że jeśli my zafasolkowane nie odeszłyśmy stąd mimo osiągnięcia celu to staniemy na głowie,by dalej tu bywać...to uzależniające...no i przede wszystkim bardzo zżyłyśmy się z Wami wszystkimi :*

A co do krwi pępowinowej, to jeszcze raz powiem,że popieram, że to wydaje się bardzo pożyteczne (świadomie użyłam stwierdzenia wydaje się,bo nie można wykluczać,że mogłoby przecież okazać się za kilka lat,że jednak pomylono się i nie jest to aż tak przydatne czy coś...wiecie, różnie bywa z nowościami ...) i naprawdę chętnie bym skorzystała...ale niestety nie posiadamy wolnych tych kilku tysiaczków :( Teraz mamy niby kaskę odłożoną,ale składamy ziarnko do ziarnka na mieszkanie i nawet 2 tys w tym momencie to dla nas niewyobrażalny koszt :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 00:11

Libra, Agafia, Ilona, Spero, Rucia, zbikowa, aisa, a-koczek, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lachy już zaaplikowalam tabsy więc jestem ....Shagga co do badań mój m był pierwszy z tym pytaniem czy ma iść na badanie swoich żołnierzy ,a i dopytywał się mnie jak to wygląda jak bym wiedziała ...to mu nasciemnialam , że dostanie kubek do nasienia i ładną pielęgniarkę do pracy ręcznej tak się nakręcił że sam szukał kliniki w gdańsku gdzie mógłby iść ....ale beke miałam jak mu powiedziałam ,że sam będzie musiał sprawę załatwić minę miał jak bym mu zabawki zabrała hihi

Libra, Agafia, Ilona, Spero, zbikowa, Sandraa, aisa, a-koczek, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Asia a ty też już na nogach ?!

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Kajuś, przebudziłam się tak jak wstage w tygodniu i usnąć nie mogłam. Tak leżałam aż zgłodniałam, teraz jestem po śniadaniu i leże w łóżku. Może jeszcze przysne na troche.
    Miłego dnia, później zajrze.

Agafia, Kaja, Ilona, Spero, Sandraa, Libra, a-koczek, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ale mnie tu dawno nie było teraz mam straszne zawirowania ze sprzedażą mieszkania i wykoczeniem domu a gwałt ... cały czas gdzieś z mężem jeździmy załatwiamy to piec, to drzwi a kasa ucieka ....
    Ale się rano trochę zasmuciłam miałam spadek temperaturki śluz wodnisty i wtedy serduszkowaliśmy a ovu mi teraz wyznaczyło owulke jak śluz był już kremowy hmm czyli raczej marne szanse w tym cyklu ale dziwnie bo wtedy co śluz jest wodnisty to najlepszy czas na współżycie czy tak ?? Bużka całuje was mocno
    Shaggunia życzę szybkiego i lekkiego porodu
    Kaja super że mężuś Cię tak rozpieszcza
    Koczku wszystko bęzie dobrze na pewno , a jeśli trzeba bęzie to myślę że mąż sam dorośnie do tego i stanie na wysokości zadania żebyście mieli maleństwo

Ilona, Spero, Kaja, Sandraa, aisa, Libra, Pismak, a-koczek, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Ja mam dzisiaj trochę wisielczy nastrój, M dzisiaj mnie wkurzył, a raczej wczoraj wieczorem. Jak zwykle obiecał mi ze spędzimy razem dzien, a wychodzi na to, ze on ma znowu mnóstwo spraw do załatwienia. Normalnie brak słów.
    Noc miałam zarwana, co kiepsko dzisiaj spalam, obudzilam sie o 3 i do 5 sie krecilam.

Idę śniadanie robic i będę zaglądać do was

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby!
    My jeszcze w łóżku ale dziś czeka nas intensywny dzień...bank,zakupy dla obu chłopców no i musimy zawieźć dywan do prania ...od razu widać kto dziś przy kasie :-D Stary na większość z tych rzeczy nie znalazłby kasy :-)

Selenko dziś Twój dzień więc jakbyś tu weszła to życzę Ci wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-)

Agafia napisałam Ci pod wykresem ale wkleje i tu:
    Owulację wyznaczyło Ci wg mnie dobrze- jest szczyt śluzu a po nim wzrost tempki....serducha były przed...więc jak dla mni wszystko jest OK. A pojak zwykle czas pokaże ...teraz można tylko czekać. Trzymam kciuki!

I tyle ode mnie. Buziaki

Selena, Agafia, Libra, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Hej laski :)

Ja mam dzisiaj trochę wisielczy nastrój, M dzisiaj mnie wkurzył, a raczej wczoraj wieczorem. Jak zwykle obiecał mi ze spędzimy razem dzien, a wychodzi na to, ze on ma znowu mnóstwo spraw do załatwienia. Normalnie brak słów.
    Noc miałam zarwana, co kiepsko dzisiaj spalam, obudzilam sie o 3 i do 5 sie krecilam.

Idę śniadanie robic i będę zaglądać do was
    Oj znam to...mój też w "wolny " dzień ma najwięcej spraw do załatwienia :-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena na nowej drodze życia kochana życzę wam dużo radości a mało zmartwień ......buzaki

Selena, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was laski prawie jak w rodzince pl hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 4268 4269 4270 4271 4272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ