X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Brawo dla Pani :D Przechodzi Pani do następnego etapu :D
    a Dziękuję ,dziękuję :D

Kaja, Rucia, magdzia26, zbikowa, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra Hello

efcia cześć

Effcia28, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zmykać pomału bo mój mąż ma w ten tydzień popołudniową zmianę i siedzi i mi tu marudzi ,żebym wyłączyła to pudło :D

Będę zaś :*

Rucia, Fedra, magdzia26, Shagga_80, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kobitki :)

nadrobiłam czytanie więc teraz mogę się spokojnie ewakuować do sprzatania :)

cześć Kaju :)

Effciu ja Cię zauważyłam :*

I cieszę się cieżaróweczki ze z Waszymi dzidziami wszystkow poządku...

Mayusia mam nadzieje ze Henio ładnie przybiera na wadze :)

Libra, magdzia26, Shagga_80, mauysia, aisa, Effcia28, zbikowa, Kfjatus, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze coś miałam napisać ale nie wiem czy powtórze to dokładnie jak było powiedziane ... a mianowicie oglądałam wczoraj na TLC porodówkę i tam położne napisały na tablicy sentencję:

...kobieta jest jak torebka herbaty jaka jest mocna przekonasz się jak trafi do wrzatku...

nie wiem czy dokłądnie powtórzyłam ale sens jest zachowany strasznie mi sie to spodobało :)

a-koczek, Libra, Pismak, magdzia26, Gunia, Kfjatus, Dodi, mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś pełen podizw za długasnego posta.
    Kopciuszku u nas to była dziewczyna 13 lat z chłopakiem 16 . oczywiscie było to dawno jakies 16 lat temu gdzie na takiej wsi to sensacja ze w tym wieku juz sie sex uprawia ( teraz to przeciez normalne). Oczywiscie z całej akcji powstało nowe zycie.

Fedra, magdzia26, Libra, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczynki za pomoc i odpowiedzi :) oczywiści zapisałam się do lekarza a własciwie czekam na ustalenie wizyty ... ale chciałam wiedziec czy mam gnać na złamanie karku czy przeżyję jeszcze jakieś dwa dni do wizyty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 13:05

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Libruś pełen podizw za długasnego posta.
    Kopciuszku u nas to była dziewczyna 13 lat z chłopakiem 16 . oczywiscie było to dawno jakies 16 lat temu gdzie na takiej wsi to sensacja ze w tym wieku juz sie sex uprawia ( teraz to przeciez normalne). Oczywiscie z całej akcji powstało nowe zycie.
    przyznam się, że używałam worda... a post powstawał od samego rana w międzyczasie jak pracowałam:D

Fedra, a-koczek, magdzia26, Shagga_80, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus liczy sie efekt koncowy a nie narzedzia jakie uzywałaś zeby ten piękny długasny post powstal. prawie Aiske dogoniłaś

magdzia26, Libra, Fedra, Shagga_80, aisa, Dodi, Spero, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz pytanie z innej beczki.
    Czy konflikt serologiczny może powodowac trudności z zajsciem w ciążę?

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Librus liczy sie efekt koncowy a nie narzedzia jakie uzywałaś zeby ten piękny długasny post powstal. prawie Aiske dogoniłaś
    oj, jej to do pięt nie dorastam... ona wymienia niemalże wszystkie kobitki... a ja jedynie komentuję to, co wydarzyło się od ostatniego mementu, w którym śledziłam forum

Shagga_80, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    A teraz pytanie z innej beczki.
    Czy konflikt serologiczny może powodowac trudności z zajsciem w ciążę?
    nie

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz Libruś a mojej szwagierce lekarz powiedział ze konflikt serologiczny moze powodować trudności z zajściem w ciaze...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że jak byłam w pierwszej ciązy to lekarz powiedział mi cos takiego ze teraz niemam co sie martwic ale po urodzeniu dizecka on sie jakos uaktywni i wtedy przy drugiej ciązy musze uważać. i tak sie zastanawiałam ze moze i on powoduje cos ze plemniki uciekaja od moich jajeczek zamiast do nich lgnąć

zpbnej28qs8fkan8.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak zwykle musiałam sobie poszperać w necie i co mi wyszło ze kobietą z grupą krwi 0 trudniej zajść w ciaze i przez to ze maja mniejszą rezerwe jajnikową i duzo jajeczek uszkodzonych to powinny pierwsze dziecko urodzić przed 30...

a teraz z tych rewelacji idę się powiesić bo po co żyć :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a widzisz Libruś a mojej szwagierce lekarz powiedział ze konflikt serologiczny moze powodować trudności z zajściem w ciaze...
    to moi rodzice są niesamowici... przezwyciężyli konflikt serologiczny... tatusiowe wady (tzn. mój tato stracił jedno jąderko jak był małym chłopcem)... i najdłużej płodzili mojego brata jak byli już po trzydziestce (a płodzili go całe 3 miesiące)...
    a konflikt maja tak poważny, że moja siostra o mało co by nie przyszła na świat... i mama musiała mieć transfuzje krwi będąc w ciąży... i przeleżała z nią w szpitalu połowę ciąży...

dlatego ja myślałam, że przy konflikcie nie jest problemem zajście w ciążę... tylko jej donoszenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Pamiętam że jak byłam w pierwszej ciązy to lekarz powiedział mi cos takiego ze teraz niemam co sie martwic ale po urodzeniu dizecka on sie jakos uaktywni i wtedy przy drugiej ciązy musze uważać. i tak sie zastanawiałam ze moze i on powoduje cos ze plemniki uciekaja od moich jajeczek zamiast do nich lgnąć
    ja też tak myślałam jak Ci lekarz mówił... problem jest przy drugiej ciąży z konfliktem jeżeli wytworzyły się u Ciebie przeciwciała... problem się pojawia jak dziecko zaczyna odżywiać się przez pępowinę

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no i jak zwykle musiałam sobie poszperać w necie i co mi wyszło ze kobietą z grupą krwi 0 trudniej zajść w ciaze i przez to ze maja mniejszą rezerwe jajnikową i duzo jajeczek uszkodzonych to powinny pierwsze dziecko urodzić przed 30...

a teraz z tych rewelacji idę się powiesić bo po co żyć :(
    hmmm ja też mam 0...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam ze mojej szwagierce tak lekarz powiedział a o dziwo mają dwójkę zdrowych dzieci gdzie drugie mozna by zeć ze było wpadką ;)

i może trzeba się zapytać lekarzy o tą grupę 0... jedynie co mogę potwierdzić że rezerwe jajnikową mam na poziomie kobiety 40-letniej więc jeśli chodzi o to to się chyba zgadza...

Libra koniecznie sobie zrób badanie AMH ale pewnie jak będziesz w Klinice to lekarz i tak Ci każe to zrobić...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 0 Rh-

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 4289 4290 4291 4292 4293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ