Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Brawo dla Pani :D Przechodzi Pani do następnego etapu :D
    a Dziękuję ,dziękuję :D

Kaja, nick nieaktualny, magdzia26, zbikowa, Kfjatus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra Hello

efcia cześć

Effcia28, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zmykać pomału bo mój mąż ma w ten tydzień popołudniową zmianę i siedzi i mi tu marudzi ,żebym wyłączyła to pudło :D

Będę zaś :*

nick nieaktualny, Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kobitki :)

nadrobiłam czytanie więc teraz mogę się spokojnie ewakuować do sprzatania :)

cześć Kaju :)

Effciu ja Cię zauważyłam :*

I cieszę się cieżaróweczki ze z Waszymi dzidziami wszystkow poządku...

Mayusia mam nadzieje ze Henio ładnie przybiera na wadze :)

nick nieaktualny, magdzia26, nick nieaktualny, mauysia, aisa, Effcia28, zbikowa, Kfjatus, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze coś miałam napisać ale nie wiem czy powtórze to dokładnie jak było powiedziane ... a mianowicie oglądałam wczoraj na TLC porodówkę i tam położne napisały na tablicy sentencję:

...kobieta jest jak torebka herbaty jaka jest mocna przekonasz się jak trafi do wrzatku...

nie wiem czy dokłądnie powtórzyłam ale sens jest zachowany strasznie mi sie to spodobało :)

a-koczek, nick nieaktualny, Pismak, magdzia26, Gunia, Kfjatus, Dodi, mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś pełen podizw za długasnego posta.
    Kopciuszku u nas to była dziewczyna 13 lat z chłopakiem 16 . oczywiscie było to dawno jakies 16 lat temu gdzie na takiej wsi to sensacja ze w tym wieku juz sie sex uprawia ( teraz to przeciez normalne). Oczywiscie z całej akcji powstało nowe zycie.

Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczynki za pomoc i odpowiedzi :) oczywiści zapisałam się do lekarza a własciwie czekam na ustalenie wizyty ... ale chciałam wiedziec czy mam gnać na złamanie karku czy przeżyję jeszcze jakieś dwa dni do wizyty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 13:05

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Libruś pełen podizw za długasnego posta.
    Kopciuszku u nas to była dziewczyna 13 lat z chłopakiem 16 . oczywiscie było to dawno jakies 16 lat temu gdzie na takiej wsi to sensacja ze w tym wieku juz sie sex uprawia ( teraz to przeciez normalne). Oczywiscie z całej akcji powstało nowe zycie.
    przyznam się, że używałam worda... a post powstawał od samego rana w międzyczasie jak pracowałam:D

Fedra, a-koczek, magdzia26, nick nieaktualny, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus liczy sie efekt koncowy a nie narzedzia jakie uzywałaś zeby ten piękny długasny post powstal. prawie Aiske dogoniłaś

magdzia26, nick nieaktualny, Fedra, nick nieaktualny, aisa, Dodi, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz pytanie z innej beczki.
    Czy konflikt serologiczny może powodowac trudności z zajsciem w ciążę?

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Librus liczy sie efekt koncowy a nie narzedzia jakie uzywałaś zeby ten piękny długasny post powstal. prawie Aiske dogoniłaś
    oj, jej to do pięt nie dorastam... ona wymienia niemalże wszystkie kobitki... a ja jedynie komentuję to, co wydarzyło się od ostatniego mementu, w którym śledziłam forum

nick nieaktualny, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    A teraz pytanie z innej beczki.
    Czy konflikt serologiczny może powodowac trudności z zajsciem w ciążę?
    nie

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz Libruś a mojej szwagierce lekarz powiedział ze konflikt serologiczny moze powodować trudności z zajściem w ciaze...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że jak byłam w pierwszej ciązy to lekarz powiedział mi cos takiego ze teraz niemam co sie martwic ale po urodzeniu dizecka on sie jakos uaktywni i wtedy przy drugiej ciązy musze uważać. i tak sie zastanawiałam ze moze i on powoduje cos ze plemniki uciekaja od moich jajeczek zamiast do nich lgnąć

zpbnej28qs8fkan8.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak zwykle musiałam sobie poszperać w necie i co mi wyszło ze kobietą z grupą krwi 0 trudniej zajść w ciaze i przez to ze maja mniejszą rezerwe jajnikową i duzo jajeczek uszkodzonych to powinny pierwsze dziecko urodzić przed 30...

a teraz z tych rewelacji idę się powiesić bo po co żyć :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a widzisz Libruś a mojej szwagierce lekarz powiedział ze konflikt serologiczny moze powodować trudności z zajściem w ciaze...
    to moi rodzice są niesamowici... przezwyciężyli konflikt serologiczny... tatusiowe wady (tzn. mój tato stracił jedno jąderko jak był małym chłopcem)... i najdłużej płodzili mojego brata jak byli już po trzydziestce (a płodzili go całe 3 miesiące)...
    a konflikt maja tak poważny, że moja siostra o mało co by nie przyszła na świat... i mama musiała mieć transfuzje krwi będąc w ciąży... i przeleżała z nią w szpitalu połowę ciąży...

dlatego ja myślałam, że przy konflikcie nie jest problemem zajście w ciążę... tylko jej donoszenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Pamiętam że jak byłam w pierwszej ciązy to lekarz powiedział mi cos takiego ze teraz niemam co sie martwic ale po urodzeniu dizecka on sie jakos uaktywni i wtedy przy drugiej ciązy musze uważać. i tak sie zastanawiałam ze moze i on powoduje cos ze plemniki uciekaja od moich jajeczek zamiast do nich lgnąć
    ja też tak myślałam jak Ci lekarz mówił... problem jest przy drugiej ciąży z konfliktem jeżeli wytworzyły się u Ciebie przeciwciała... problem się pojawia jak dziecko zaczyna odżywiać się przez pępowinę

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no i jak zwykle musiałam sobie poszperać w necie i co mi wyszło ze kobietą z grupą krwi 0 trudniej zajść w ciaze i przez to ze maja mniejszą rezerwe jajnikową i duzo jajeczek uszkodzonych to powinny pierwsze dziecko urodzić przed 30...

a teraz z tych rewelacji idę się powiesić bo po co żyć :(
    hmmm ja też mam 0...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam ze mojej szwagierce tak lekarz powiedział a o dziwo mają dwójkę zdrowych dzieci gdzie drugie mozna by zeć ze było wpadką ;)

i może trzeba się zapytać lekarzy o tą grupę 0... jedynie co mogę potwierdzić że rezerwe jajnikową mam na poziomie kobiety 40-letniej więc jeśli chodzi o to to się chyba zgadza...

Libra koniecznie sobie zrób badanie AMH ale pewnie jak będziesz w Klinice to lekarz i tak Ci każe to zrobić...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 0 Rh-

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 4289 4290 4291 4292 4293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ