Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgruzowałam mieszkanie,ugotowałam zupkę pomidorową (nie ma Olki to poużywam sobie a co :-P),nawet uprałam mały chodniczek (w pralce ! Żeby nie było!)...teraz ledwo żywa leżę że smarkiem w rękę w bawialni Młodego i mam zamiar poczytać co tu nowego...a za chwilę na spacer,m.in. do Lidla ...jak myślicie,przyspieszę coś ;-)

a-koczek, Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ilona, aisa, Sandraa, zbikowa, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze przed 30 sie udało za pierwszym podejsciem a teraz z drugim juz po 30 i bodajże 14 podejscie mam

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus jak kilka razy po schodach na te 4 piętro wskoczysz z torbami zakupów to może sie ruszy

nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sprawdza sie czy jajeczka są uszkodzone?

zpbnej28qs8fkan8.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    a jak sprawdza sie czy jajeczka są uszkodzone?

nie mam zielonego pojęcia :(

i teraz mnie to zastanawia czy czasem u mnie nie zapłodniło się takie uszkodzone jajeczko i dlatego wyszło jak wyszło...

od tego myślenia głowa mnie boli...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze poszperać i posuzkać

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dlatego napisałam ze mojej szwagierce tak lekarz powiedział a o dziwo mają dwójkę zdrowych dzieci gdzie drugie mozna by zeć ze było wpadką ;)

i może trzeba się zapytać lekarzy o tą grupę 0... jedynie co mogę potwierdzić że rezerwe jajnikową mam na poziomie kobiety 40-letniej więc jeśli chodzi o to to się chyba zgadza...

Libra koniecznie sobie zrób badanie AMH ale pewnie jak będziesz w Klinice to lekarz i tak Ci każe to zrobić...
    a jakie masz FSH i estradiol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie naskrobałyście zbyt wiele :-P

Ja też mam grupę 0 i pierwsze dziecko urodziłam mając 30...moja siostra też ma 0ke (zresztą u nas nie było innej możliwości bo i mama i tata mieli 0) i obie nie miałyśmy problemów z zajście...moja siostra jak może wiecie właśnie urodziła trzecie dziecko mając 35 lat...więc nie przejmowalabym się rewelacjami że z 0ką jest trudniej zajść :-(

Czekam na wieści co lekarze powiedzieli Pismaczkowi Mauysi i Madzi a tymczasem odmeldowuje się...idziemy jeść :-)

nick nieaktualny, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    pierwsze przed 30 sie udało za pierwszym podejsciem a teraz z drugim juz po 30 i bodajże 14 podejscie mam
    ja zaraz zacznę 18 podejście (15 na ovu) i to o pierwsze dziecko... za dużo dzisiaj smutów... zaraz normalnie doła złapię

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewoje :( Nie smucić się :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a jakie masz FSH i estradiol?

FSH 5,91
    estradiol 162,2

oba wykonane na poczatku cyklu

EDIT:
    ja się o swoich ilościach podejść nawet nie będe rozpisywać bo mnie jeszcze większy dół łapie... niby się nie staram ale tak bym chciała poczuć to co w maju :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 13:42

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    FSH 5,91
    estradiol 162,2

oba wykonane na poczatku cyklu

EDIT:
    ja się o swoich ilościach podejść nawet nie będe rozpisywać bo mnie jeszcze większy dół łapie... niby się nie staram ale tak bym chciała poczuć to co w maju :(
    mi gin też coś wspominał o rezerwie, ale po wynikach hormonów powiedział, że na razie tym nie trzeba się martwić... i tak pytam o to, bo wiem, że wtedy sprawdzał mi estradiol i FSH... (ja miałam FSH coś w granicach 3,5... a estradiol chyba 90 coś tam)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    dlatego że źle mnie pozszywali czy coś i teraz jak mi się te szwy rozeszły to się chyba nie zagoi ładnie i będę miała dziurę w brzuchu i nie wiadomo co to mi tam narosło pod skórą pod szwami z prawej strony a boli i może będzie trzeba to wyciąć....

Czarne myśli....
    Kochana, ja tam trzymam się wersji że ponowna operacja nie będzie konieczna!

Pismak, nick nieaktualny, Ilona, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    mnie przestały męczyć codzienne wymioty i zaczęła się zgaga :P
    Hmm nie wiadomo co lepsze... Chyba jednak to drugie, co?

Effcia28 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no i jak zwykle musiałam sobie poszperać w necie i co mi wyszło ze kobietą z grupą krwi 0 trudniej zajść w ciaze i przez to ze maja mniejszą rezerwe jajnikową i duzo jajeczek uszkodzonych to powinny pierwsze dziecko urodzić przed 30...

a teraz z tych rewelacji idę się powiesić bo po co żyć :(
    Fedruś, ja mam grupę 0, więc zasada się nie sprawdza. Nigdzie mi tu nie idź.

nick nieaktualny, Fedra, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, u samego lekarza nie byłam z małym, tylko podeszlam do przychodni żeby go zważyć. I odetchnęłam z ulgą, bo Heniullo waży 3370g, czyli odzyskał już swoją wagę urodzeniową (3280 g). Więc jestem spokojna że jednak coś tam wcina :)

Dziś jeszcze ma przyjść ta położna, chcę się też umówić do kobitki od laktacji.

Ilona, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Sandraa, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schaggus zupa na P działa jak plachta na byka nie na Ole tylko na Zbika :)

Librus oczywiście zapomniałam cyknac fote i wstawić, ale postaram sie szybko poprawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 14:24

nick nieaktualny, aisa, nick nieaktualny, Fedra, Gunia, nick nieaktualny, Effcia28, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Heniut wyrabia się z najedzeniem zanim uśnie :)

Ilona, super, że z dzidzią wszystko ok!

Pismak, mam nadzieje że operejszymd nie będze potrzebna!

Nazwy zupy na P nie można używać bo Żbiczek zobaczy i padnie :P

Też mam grupe 0 z plusikiem

Ilona, Pismak, Kaja, Fedra, mauysia, Sandraa, nick nieaktualny, Effcia28, zbikowa, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga fota brzucha ;D

http://img202.imageshack.us/img202/8048/i1nh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 14:38

a-koczek, Pismak, Selena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaja, Fedra, Blondi22, Sandraa, Gunia, nick nieaktualny, zbikowa, Effcia28, aisa, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, magdzia26, mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Uwaga fota brzucha ;D
    chyba brzuszka... bo to maleństwo jest

Ilona, Kaja, Fedra, nick nieaktualny, aisa, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 4290 4291 4292 4293 4294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ