X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgruzowałam mieszkanie,ugotowałam zupkę pomidorową (nie ma Olki to poużywam sobie a co :-P),nawet uprałam mały chodniczek (w pralce ! Żeby nie było!)...teraz ledwo żywa leżę że smarkiem w rękę w bawialni Młodego i mam zamiar poczytać co tu nowego...a za chwilę na spacer,m.in. do Lidla ...jak myślicie,przyspieszę coś ;-)

a-koczek, Fedra, magdzia26, Libra, Rucia, Ilona, aisa, Sandraa, zbikowa, Dodi, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze przed 30 sie udało za pierwszym podejsciem a teraz z drugim juz po 30 i bodajże 14 podejscie mam

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus jak kilka razy po schodach na te 4 piętro wskoczysz z torbami zakupów to może sie ruszy

Shagga_80, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sprawdza sie czy jajeczka są uszkodzone?

zpbnej28qs8fkan8.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    a jak sprawdza sie czy jajeczka są uszkodzone?

nie mam zielonego pojęcia :(

i teraz mnie to zastanawia czy czasem u mnie nie zapłodniło się takie uszkodzone jajeczko i dlatego wyszło jak wyszło...

od tego myślenia głowa mnie boli...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze poszperać i posuzkać

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dlatego napisałam ze mojej szwagierce tak lekarz powiedział a o dziwo mają dwójkę zdrowych dzieci gdzie drugie mozna by zeć ze było wpadką ;)

i może trzeba się zapytać lekarzy o tą grupę 0... jedynie co mogę potwierdzić że rezerwe jajnikową mam na poziomie kobiety 40-letniej więc jeśli chodzi o to to się chyba zgadza...

Libra koniecznie sobie zrób badanie AMH ale pewnie jak będziesz w Klinice to lekarz i tak Ci każe to zrobić...
    a jakie masz FSH i estradiol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie naskrobałyście zbyt wiele :-P

Ja też mam grupę 0 i pierwsze dziecko urodziłam mając 30...moja siostra też ma 0ke (zresztą u nas nie było innej możliwości bo i mama i tata mieli 0) i obie nie miałyśmy problemów z zajście...moja siostra jak może wiecie właśnie urodziła trzecie dziecko mając 35 lat...więc nie przejmowalabym się rewelacjami że z 0ką jest trudniej zajść :-(

Czekam na wieści co lekarze powiedzieli Pismaczkowi Mauysi i Madzi a tymczasem odmeldowuje się...idziemy jeść :-)

Libra, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    pierwsze przed 30 sie udało za pierwszym podejsciem a teraz z drugim juz po 30 i bodajże 14 podejscie mam
    ja zaraz zacznę 18 podejście (15 na ovu) i to o pierwsze dziecko... za dużo dzisiaj smutów... zaraz normalnie doła złapię

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewoje :( Nie smucić się :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a jakie masz FSH i estradiol?

FSH 5,91
    estradiol 162,2

oba wykonane na poczatku cyklu

EDIT:
    ja się o swoich ilościach podejść nawet nie będe rozpisywać bo mnie jeszcze większy dół łapie... niby się nie staram ale tak bym chciała poczuć to co w maju :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 13:42

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    FSH 5,91
    estradiol 162,2

oba wykonane na poczatku cyklu

EDIT:
    ja się o swoich ilościach podejść nawet nie będe rozpisywać bo mnie jeszcze większy dół łapie... niby się nie staram ale tak bym chciała poczuć to co w maju :(
    mi gin też coś wspominał o rezerwie, ale po wynikach hormonów powiedział, że na razie tym nie trzeba się martwić... i tak pytam o to, bo wiem, że wtedy sprawdzał mi estradiol i FSH... (ja miałam FSH coś w granicach 3,5... a estradiol chyba 90 coś tam)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    dlatego że źle mnie pozszywali czy coś i teraz jak mi się te szwy rozeszły to się chyba nie zagoi ładnie i będę miała dziurę w brzuchu i nie wiadomo co to mi tam narosło pod skórą pod szwami z prawej strony a boli i może będzie trzeba to wyciąć....

Czarne myśli....
    Kochana, ja tam trzymam się wersji że ponowna operacja nie będzie konieczna!

Pismak, Shagga_80, Ilona, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    mnie przestały męczyć codzienne wymioty i zaczęła się zgaga :P
    Hmm nie wiadomo co lepsze... Chyba jednak to drugie, co?

Effcia28 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no i jak zwykle musiałam sobie poszperać w necie i co mi wyszło ze kobietą z grupą krwi 0 trudniej zajść w ciaze i przez to ze maja mniejszą rezerwe jajnikową i duzo jajeczek uszkodzonych to powinny pierwsze dziecko urodzić przed 30...

a teraz z tych rewelacji idę się powiesić bo po co żyć :(
    Fedruś, ja mam grupę 0, więc zasada się nie sprawdza. Nigdzie mi tu nie idź.

Shagga_80, Fedra, Dodi, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, u samego lekarza nie byłam z małym, tylko podeszlam do przychodni żeby go zważyć. I odetchnęłam z ulgą, bo Heniullo waży 3370g, czyli odzyskał już swoją wagę urodzeniową (3280 g). Więc jestem spokojna że jednak coś tam wcina :)

Dziś jeszcze ma przyjść ta położna, chcę się też umówić do kobitki od laktacji.

Ilona, aisa, Libra, Rucia, Fedra, Sandraa, Shagga_80, Dodi, Spero, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schaggus zupa na P działa jak plachta na byka nie na Ole tylko na Zbika :)

Librus oczywiście zapomniałam cyknac fote i wstawić, ale postaram sie szybko poprawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 14:24

Libra, aisa, Rucia, Fedra, Gunia, Shagga_80, Effcia28, Dodi, Spero, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Heniut wyrabia się z najedzeniem zanim uśnie :)

Ilona, super, że z dzidzią wszystko ok!

Pismak, mam nadzieje że operejszymd nie będze potrzebna!

Nazwy zupy na P nie można używać bo Żbiczek zobaczy i padnie :P

Też mam grupe 0 z plusikiem

Ilona, Pismak, Kaja, Fedra, mauysia, Sandraa, Shagga_80, Effcia28, zbikowa, Dodi, Spero, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga fota brzucha ;D

http://img202.imageshack.us/img202/8048/i1nh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 14:38

a-koczek, Pismak, Selena, Rucia, Libra, Kaja, Fedra, Blondi22, Sandraa, Gunia, Shagga_80, zbikowa, Effcia28, aisa, Dodi, Spero, Kfjatus, magdzia26, mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Uwaga fota brzucha ;D
    chyba brzuszka... bo to maleństwo jest

Ilona, Kaja, Fedra, Shagga_80, aisa, Dodi, Spero, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 4290 4291 4292 4293 4294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ