X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku to dobrze ze wszystko jest ok i ze możesz korzystać z aktywności fizycznej, a te 4 miesiące pewnie szybko mina i będziesz mogła wrócić do starań :)

Blondi dobrze ze wizyta udana i z dzidzia wszystko w porzadku :)

Selenko fajnie, ze prezent doszedł i okazał sie trafiony. Jeszcze raz wszystkiego Naj :)

Dzięki dziewczyny, chociaz mi sie wydaje ze juz mam pokaźnych rozmiarów brzuch, ale to pewnie tez różnie, zależy od pory dnia, najedzenia i takie tam. Patrząc na zdjęcie jest mały, bo jak patrzę na niego z góry to jest większy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 17:56

Pismak, Selena, Shagga_80, aisa, Fedra, Libra, Kfjatus, Spero, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku no piękny masz brzuszek :) i juz spory, pewnie mi tez juz niedługo tak urośnie :)
    Cyprus słodki jak ten tort :)

kopciuszek126, Shagga_80, aisa, Fedra, Libra, a-koczek, Kfjatus, Spero, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kopciuszku powiem Ci, że masz się czym pochwalić :D Brzusio cudny :D Ale twój pierworodny cudniejszy :D Będzie miał powodzenie u dziewczyn. Blondas z ciemnymi oczyskami :D

kopciuszek126, Gunia, Shagga_80, aisa, Fedra, Sandraa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dzięki Ruciu :). Oczka po mamie a włoski po tacie :).
    Powiem Ci,ze moim marzeniem było mieć dziecko o blond włoskach i brązowych oczkach. Jak byłam młoda zakochana byłam w Hannie Smoktunowicz-ona blondi z brązowymi oczami i tak mi się to spodobało,że moje marzenie sie spełniło :). Teraz też bym chciała żeby Tymus był podobny do Cyprusia :).
    A co do brzuszka to w rzeczywistości wydaje się jeszcze wiekszy :)

Gunia, Rucia, aisa, Fedra, a-koczek, Kfjatus, Spero, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko ale bym chciała wasze miny zobaczyć jak prezent doszedł do was :-)
    Mam nadzieje że się podobał :-)

Selena, Kaja, Fedra, Ilona, Libra, Sandraa, Spero, Dodi, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Selenko ale bym chciała wasze miny zobaczyć jak prezent doszedł do was :-)
    Mam nadzieje że się podobał :-)
    Baaardzo się podobał :) . Jeszcze raz dziękujemy :)

AGA 30, Fedra, Ilona, Libra, Sandraa, Spero, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    o.O szczęka mi opadła ...
    Dobrze Pismaku że poszłaś z tym do lekarza.

to utwierdziło mnie w przekonaniu że jak czujesz że coś jest nie tak to leć do lekarza a nie czekać aż samo przejdzie lub uczucie zniknie.

Shagga_80, Rucia, Fedra, Ilona, Libra, Sandraa, Spero, Dodi, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku twój brzuszek to już taki pokaźny musi być małemu wygodnie :) a synuś słodycz sama i torcik też piękny i pewnie pyszniutki był :)

kopciuszek126, Fedra, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)
    Cały dzień miałam co robić i przy okazji przypominam, to ,że nie odzywam się długo na bank nie świadczy,że rodzę,czy nawet,że urodziłam :) Wręcz przeciwnie! :) Jak będę jechała do Szpitala na bank wyślę sms-ki ,więc obstawiam,że zaraz wieści się rozniosą :)
    A ja dziś złaziłam się jak nie wiem, dwie godziny prawie byliśmy na dworze....kto wie,może coś przyspieszę :P Mama mi dziś przywiozła powleczki na podusie dla dzieci (jeżu ile wybierania było,jakbyśmy bóg wie o czym decydowali...tzn ja z Kubą ;)). I tym sposobem chyba ostatnia pozycja mojej listy dla Malucha zakupiona - powleczka na jaśka do wózka :D
    Kuba dla siebie wybrał taką samą i cieszy się jak nie wiem,że dziś w nocy wreszcie będzie miał swojego własnego jaśka,a nie będzie musiał podbierać rodzicom :)

Libra,jak tam, humor się poprawił?

Mauysia,to super,że Heniutek przybiera na wadze to najważniejsze, zresztą nie wierzyłam,że mogłoby być inaczej :)

Pismak...intuicja to podstawa i dobrze,że poszłaś do Gina no i że wieści są pozytywne :)

Blondi, super,że z dzidzią wszystko dobrze no i że dostałaś żelazo, skoro morfologia Ci poleciała .

Ilonko, no tak, Ty to masz brzuchol :P Ja przed ciążą na bank miałam większy :)

Kopciuszku, Syn booooooooooooooooooooski, tort rewelacyjny (masz talent, może powinnaś iść w tym kierunku :) ), a Twój brzusio okazały :)A jak tam na marginesie u Was? Już zaraza pożegnana?

Rutka,ciśnij, masz rację, ktoś musi porządku pilnować :)

Kurcze,więcej nie pamiętam...zajrzę później...tymczasem idę znów bawić się z Młodym.

kopciuszek126, Rucia, Pismak, aisa, Fedra, Ilona, Libra, Sandraa, a-koczek, Blondi22, Kfjatus, Spero, Spero, Dodi, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś! Kurcze! Najpierw była obawa przed zbyt wczesnym porodem, a tu już wtorek i nic! A w czwartek termin! No ja pierdziu! Też się denerwuję... Co dziwniejsze - szyjka skrócona i rozwarta, a Igorek uparcie trzyma się swego wodnego świata!

Kopciuszku, brzusio pięęękny, ale Cyprianek... podpisuję się pod Ruci słowami, będzie łamał serca niewieście ;P

Ilona, ja nie chcę nic mówić, ale Twój brzuszek to nie przypomina na zdjęciu ciążowego :D Nie licz na to, że Cię w kolejce będą przepuszczać! ;) A tak szczerze - pięknie wyglądasz :)

I więcej nic nie napiszę gdyż ponieważ mam grupę krwi "O". I zawładnął mną wisielczy humor. (Shagga i Mauysia to wyjątki bo One zawsze były w ciąży i Shaggi rodzina od zawsze jest bardzo płodna, ich grupa krwi się nie liczy, o!)

Narcia Lasencje! :P
    Buziak:*

Effcia28, kopciuszek126, aisa, Fedra, Ilona, Libra, Libra, a-koczek, Shagga_80, Kfjatus, Dodi, Spero, magdzia26, mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...

Wysłany: 8 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Kopciuszku twój brzuszek to już taki pokaźny musi być małemu wygodnie :) a synuś słodycz sama i torcik też piękny i pewnie pyszniutki był :)

Pismaczku nie wiem czy mu tam wygodnie?bo on o ponad 2 tyg. wyprzedza rozmiarami. Dla mnie wydaje się,ze jest mu tam ciaasnoooooooo....bo jak mi wsadzi nieraz kopytko pod żebro to masakra :P Mówię Wam jak on sie tam wierci i rozpycha,a jak nie raz mi zakopie to z bólu podskakuje :). Z Cyprusiem miałam podobny brzuszek,ale nie czułam takiego dyskomfortu jak teraz.Teraz mam problemy ze spaniem-tzn. znalezieniem wygodnej pozycji, jak śpie na wznak to mam wrażenie jakbym przestawała oddychać. Już w tamtym tyg. 3 nocki miałam takie z rzędu, ze budziłam sie bo nie oddychałam - przynajmniej miałam takie wrażenie :(.
    Z siedzeniem też mam problem, nie mam wygodnej pozycji :(, z obsługą własnego ciala też problem- pisałam juz kiedys o depilacji bikinii,ze nie daję rady już przez ten brzucholek,A teraz mam problem-moze wyda sie Wam głupi,ale ja podetrzeć sie mam problem :(.Co się ze mną dzieje?W pierwszej ciaży tak nie miałam...Może teraz bobas będzie jednak wiekszy?Jeśli donoszę do tego 39 tyg. jak Cyprusia.

A torcik był jak zwykle przepyszny :). Nie kupujemy już tortów bo to szajs.Samemu jak się zrobi, to się wie co się je :). Ciasto nasączone spirytusem i cytrynką a kremik z jajek na parze i masła roslinnego. Jak coś to przepis mogę kiedyś podac :). Gwarantuję zachwyt gosci :)

Pismak, Ilona, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi jak urodzisz to urodzisz :) Spoko loko.

kopciuszek126, kopciuszek126, aisa, Fedra, Ilona, Sandraa, Libra, a-koczek, Shagga_80, Kfjatus, Spero, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, przeczytałam co dziś napisałyście, ale tylko jednym okiem bo widziałam że są tu straszne rzeczy takie jak zupy na P.

Ilona, kiedy testujesz? bo mi to wygląda na początek (bron boże środek!) ciąży :D
    Kopciuszku brzuszek piękny, ale figura też niczego sobie!

Coś jeszcze chciałam, ale wiecie, nie te lata, skleroza.

kopciuszek126, Effcia28, Pismak, Gunia, aisa, Fedra, Kaja, Ilona, Sandraa, Libra, a-koczek, Shagga_80, Kfjatus, Dodi, Spero, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Dobra laski, przeczytałam co dziś napisałyście, ale tylko jednym okiem bo widziałam że są tu straszne rzeczy takie jak zupy na P.

Ilona, kiedy testujesz? bo mi to wygląda na początek (bron boże środek!) ciąży :D
    Kopciuszku brzuszek piękny, ale figura też niczego sobie!

Coś jeszcze chciałam, ale wiecie, nie te lata, skleroza.
    na pewno szczególnie mnie pozdrowić :P

Gunia, kopciuszek126, aisa, Fedra, Ilona, Kfjatus, Dodi, Spero, Spero, magdzia26 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    na pewno szczególnie mnie pozdrowić :P
    ale wiesz, że jak będę Cię szczególnie codziennie pozdrawiać to już nie będzie szczególnie?
    w tym tygodniu jeszcze raz Cię szczególnie pozdrowię, ale nie powiem kiedy. bądź czujna :D

Effcia28, Gunia, aisa, Ilona, Libra, a-koczek, Shagga_80, Kfjatus, Dodi, Spero, magdzia26 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 października 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś, zaraza chyba zażegnana :). Mam nadzieję,ze już do nas nie wróci.

Guniu- on już łamie serca :) i nie jednej już złamał :P. Wszyscy zakochują sie w jego ślicznych oczętach. A żebyście widziały jakie on ma piękne, długaśne i ciemne rzęski :). Dziś jak sie obudziłam pierwsza przed nim to napatrzeć się nie mogłam na moją słodycz małą :) i ta buźka taka ładna, niewinna i cera milutka, gładziutka. Ale pod skórką tego aniołka siedzi mały "diabełek". Nawet pomyślałam żeby zrobić mu wtedy zdjecie jak śpi, ale jakbym się ruszyła to i on zaraz by sie obudził.

Ilonka, Rucia,Pismaczek,Shagga,Gunia i Żbiczek jeszcze raz dzieki za miłe komentarze :)

Żbiczku no ta moja figura to nie jest taka najnajnaj :(. Ja waże Kochana 78 kg. teraz a może już i wiecej...Do góry nie mam zastrzeżeń, ale dół jest zadużyyyy. Mam grube kulochy i spore dupsko :)

Gunia, aisa, Fedra, Rucia, Ilona, a-koczek, Shagga_80, Dodi, Spero, Spero, magdzia26, gocha04 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    ale wiesz, że jak będę Cię szczególnie codziennie pozdrawiać to już nie będzie szczególnie?
    w tym tygodniu jeszcze raz Cię szczególnie pozdrowię, ale nie powiem kiedy. bądź czujna :D
    będę tu non stop co by nie przegapić tego wydarzenia :D

Gunia, zbikowa, Fedra, Ilona, a-koczek, magdzia26 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:

Żbiczku no ta moja figura to nie jest taka najnajnaj :(. Ja waże Kochana 78 kg. teraz a może już i wiecej...Do góry nie mam zastrzeżeń, ale dół jest zadużyyyy. Mam grube kulochy i spore dupsko :)

o matko i córko :D ważę tylko kilka kilosów mniej, a powiem Ci coś w sekrecie....

(wszyscy pozostali zamykają oczy, nie podglądają i czekają aż powiem już)

....

(Rutka i Gunia nie podglądać!)

.....

ani trochę nie jestem w ciąży.

JUŻ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 19:36

Fedra, Rucia, plemniczka, kopciuszek126, Ilona, Libra, Shagga_80, Kfjatus, Dodi, Spero, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiczku może chcesz mi coś powiedzieć?

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 19:32

Fedra, Ilona, a-koczek, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Żbiczku może chcesz mi coś powiedzieć?
    :D

tak.

ale nie dziś :D

Effcia28, Fedra, Rucia, Ilona, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 4292 4293 4294 4295 4296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ