X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki Libruś mam dzisiaj typowy nastrój regowy ;)
    musze naładowac akumulatory bo mnie lekko rozje... w weekend więc musze się ustabilizować :*

Pokój z Wami Siostry :*

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • jeju Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień Dobry...

czasami żałuje ze faktycznie nie jestem jakaś Czarownicą która ma moc bo odgoniłabym od Was wszystko złe i smutne co Was trapi a tym które chcą to bym je wypchała zeby się juz więcej nie smuciły, a Tym co chcą to syzbkie porody bym zafundowała... a do tego wszystkie uleczyłabym z ich chorób i tych ciała i tych duszy ...

ale nie mam takich mocy i z tej bezradności mogę Was jedynie mocno wirtualnie przytulić i mimo ze to teraz brzmi kuriozalnie to pamiętajcie po burzy zawsze wychodzi słońce... i pamiętajcie choć nie zawsze to piszę to jestem z Wami z każdą z Was mocno przeżywam jej wzloty i upadki... ciesze sie z Wami i płaczę,choć nie ukrywam że wolałabym żeby były to tylko łzy szczęścia i same miłe chwile...

trzymajcie się ciepło...

....Gdybym był magiem i mógł spełnić Twoje 3 życzenia....

To jaka była, by Twa prośba :-) Niech dieta zadziała! Zrobię wszystko by Twoje życzenia okazały się magiczne :-D

Fedra, magdzia26, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech mnie któraś sprowadzi na ziemię bo nie mogę się na pracy skupić... tylko w głowie sobie powtarzam że tylko sobie wkręcam, że to objawy standardowej @, która ma być w środę...zlitujcie się

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Libra też od razu łzy w oczach ....

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja tak powiem jeśli faktycznie masz taką krótką drugą faze to moze warto umówić się na następny cykl na monitoring cyklu zeby wiedzieć kiedy masz owu bo niestety z Twoich wykresów mam sprzeczne info a nie dobrze ze rduga faza jest tak krótka...

po drugie to zemiałaś plamienia to nie znaczy że od razu musisz być w ciaży...

po trzecie spokój spokój i jeszcze raz spokój to Cię jedynie uratuje podejdź do tego będzie co ma byc a co będzie to czas pokaże...

ostatnio podoba mi się chasło jak "Allah da" więc u Nas "Jak Bóg da..." nie długo się dowiemy co się u Ciebie dzieje ale musisz się uspokoić bo wytrzaskam Cię bo gołym tyłku :P

magdzia26, a-koczek, nick nieaktualny, Ilona, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Mam tak samo jak Libra też od razu łzy w oczach ....

matko Boska od czego Wy znowu płaczecie...

Kuźwa mamy piękna złotą i ciepłą jesień cieszmy się kolorami dajmy się zawirować w kolorach liści i nie dajmy sobie wmówić ze to kolejny paskudny dzień...

magdzia26, magdzia26, mauysia, Ilona, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Fedrus :) chociaż ty się zlitowałaś nade mną :P wiem że z tą moją drugą fazą jest coś nie tak :/ a nigdy tak nie miałam ...wogóle jakieś krótsze cykle teraz mam mówiłam ostatnio o tym na wizycie u ginki ale nie powiedziała że to coś złego... no nic tak czy siak i tak bedę pewnie w przyszłym tygodniu u niej znowu na wizycie jak zrobie USG w tym tyg o ile @ mnie nie zaskoczy przed środą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 11:40

Fedra, nick nieaktualny, Ilona, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    matko Boska od czego Wy znowu płaczecie...

Kuźwa mamy piękna złotą i ciepłą jesień cieszmy się kolorami dajmy się zawirować w kolorach liści i nie dajmy sobie wmówić ze to kolejny paskudny dzień...
    a co do jesieni to taką jak jest to ja uwielbiam :) i do tego w sobotę przeżyłam coś super byłam na grzybkach i pierwszy raz w życiu znalazłam maga okazy prawdziwków ale mega po prostu takie wysokość ok 30 cm :)

Fedra, a-koczek, nick nieaktualny, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcja światło chyba odwołana a kiedyś pisalyscie o grupie krwi ja dziś odebralam moja grupę krwi .....i mam 0rh +

Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tutaj dzisiaj cisza :/ gdzie wszystkie poszły sobie ??

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki :)

No ja po tych chrzcinach nie jestem przeszczęśliwa :( Wiecie co? Jacy ludzie są bezmyślni i bezmózgowcy to "bania mała"!!!
    Okazało się,ze na chrzcinach było dziecko z jelitówką i jak na złośc siedziało z rodzicaami obok nas :(. A ja siedziałam tam całą imprezę jak na szpilkach i tylko jedna myśl w głowie mi się kłębiła, ze dopiero wyszlismy z tego cholerstwa i jesteśmy z powrotem narazeni przez cudzą bezmyślność-zarówno za pierwszym razem jak i teraz.Powiedzcie mi gdzie mają łeb tacy rodzice, którzy biorą na chrzciny do 3-miesiecznego dziecka swoje dziecko z gorączką 39,5 st.? z bólami brzucha i biegunką!!Przecież jakby te chrzciny były tydzień temu-to ja na mur beton swojego rzygającego dziecka bym nie zabrała-pomimo,ze w niedziele już nie wymiotował często-raz zdarzyło mu sie pod wieczór. Tamten chłopczyk to 3-latek - dziecko brata mojej szwagierki. I ten chłopczyk przesiedział przy łożeczku tego ochrzczonego maleństwa. Ja swojemu kazałam nie zblizac sie do tego chorego,ale wiecie jak to dzieci-nie da ich sie upilnowac...No i ok. godz.16.30 Cypek zawołał do domku i ja w te pędy ubrałam Go u zawiozłam :). Wszyscy byli zdziwnieni,ze chciał już jechac i ze został sam w domku-tzn. z moimi rodzicami i całą resztą. A ja poleżałam sobie troszkę w domku i dopiero o 18 pojechałam. Dla mnie też to była okropna męczarnia -siedzieć na ławce i nie móc sie o nic oprzeć-brzuch non stop miałam twardy. Stopy mi troche napuchły a potem juz jak mielismy wracać to mnie zaczęło napieprzać podbrzusze-jakby mały naierał na szyjkę :(. Miałam stracha.
    Wrócilismy do domku,przebrałam sie w rybaczki i koszulkę i położyłam i mówię do m. "teraz wiem,że żyję :) i nie ma to jak w domku ;)" .M wykąpał małego i przyniósł do pokoju, a ja go ubrałam i poszłam po mleko do lodówki. Przychodze a mały juz śpi. Dotykam dziecko a on cały rozpalony...No szlag by to trafił....Dałam mu nurofen forte, wypił kakao i poszedł spac. Potem zawiozlam męża na nocleg na budowę i jak wróciła to w pokoju przy małym siedziała mama z moja siostrą-mały tak sie upocił,ze był cały mokry. Na razie jest ok. ,ale nie wiadomo od czego ta gorączka? Siostry syn miał 2 dni gorączke , a dziś do tego ma białe krosty w gardle- Cypek nie miał z nim kontaktu, ale kto wie??? Siostra po południu jedzie do pediatry z kuba to bedzie wiadomo co to jest?

A i wczoraj jak wychodzilismy z chrzcin to prosili nas dzis na poprawiny na 10. Ale m. pojechał do pracy a ja do zdechlaków jeździć nie będe, bo tamten z jelitówką na 1000% tam jest. I szwagier dzwonił do mnie o 10.30 czy przyjadę?Podziekowalam za zaproszenie i powiedziałam,ze nie przyjadę bo dopiero wstałam i jemy śniadanie. I powiedz. tez ze Cypruś mial na wieczór temperaturę, wiec nie pojedziemy. Jestem tylko jednego ciekawa-czy to maleństwo niczego nie złapie??

To tyle moich przeżyc. Teraz siedzimy sami z Cyprusiem w domku. Wszyscy wybyli. On gra na komp. w drugim pokoju a ja przy lapku. Chyba poprasuje ciuszki dla maleństwa te co poprałam w piatek. A i myśle dzis zadzwonić do mojej ginki i może każe mi przyjechać na oddzial-to mnie zbada i oceni sytuację.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    sorki Libruś mam dzisiaj typowy nastrój regowy ;)
    musze naładowac akumulatory bo mnie lekko rozje... w weekend więc musze się ustabilizować :*

Pokój z Wami Siostry :*
    nie masz mnie za co przepraszać!!!:*
    piosenka jest super!
    po prostu w niedzielę się widziałam z tą moja koleżanka, co dzidzię straciła (wiesz którą) i ona prawie cały czas na wspomnienie o jakimkolwiek dziecku czy ciężarnej... płakała... sama o tym wszystkim mówiła, pytała się mnie jaki my mamy dalej plan... ona mi nie potrafi nic podpowiedzieć, ja jej nie potrafię pomóc... po prostu jestem na zawołanie i słucham:/... cała ta niesprawiedliwość wprowadziła mnie w tak hu...wy nastrój, że jak dzisiaj przeczytałam:
    "Miłość, chociaż jedno szczęśliwe dziecię"
    to mi się chce wyć... jak wilk do księżyca!

także staram się nie myśleć o tym, zanurzam me oczy w papiry i próbuję przełknąć ślinę przez wielką gulę w gardle... byle się nie rozpłakać

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    niech mnie któraś sprowadzi na ziemię bo nie mogę się na pracy skupić... tylko w głowie sobie powtarzam że tylko sobie wkręcam, że to objawy standardowej @, która ma być w środę...zlitujcie się
    widziałam... trzymam kciuki, ale wiesz jak to bywa z "pięknymi" wykresami... tym bardziej jak zaczynamy myśleć, że to jednak TO... a tu zonk i jest na odwrót... czekamy, czekamy... ja nic nie wkręcam tylko cierpliwie czekam... i trzymam kciuki&&&&&&&&&&

jak co miesiąc za każdą starającą się:*

Fedra, magdzia26, a-koczek, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    nie masz mnie za co przepraszać!!!:*
    piosenka jest super!
    po prostu w niedzielę się widziałam z tą moja koleżanka, co dzidzię straciła (wiesz którą) i ona prawie cały czas na wspomnienie o jakimkolwiek dziecku czy ciężarnej... płakała... sama o tym wszystkim mówiła, pytała się mnie jaki my mamy dalej plan... ona mi nie potrafi nic podpowiedzieć, ja jej nie potrafię pomóc... po prostu jestem na zawołanie i słucham:/... cała ta niesprawiedliwość wprowadziła mnie w tak hu...wy nastrój, że jak dzisiaj przeczytałam:
    "Miłość, chociaż jedno szczęśliwe dziecię"
    to mi się chce wyć... jak wilk do księżyca!

także staram się nie myśleć o tym, zanurzam me oczy w papiry i próbuję przełknąć ślinę przez wielką gulę w gardle... byle się nie rozpłakać

Libruś to dobrze ze jesteś przy niej to najważniejsze Ona sama musi znaleść w sobie siłę i drogę a z czasem będzie na pewno lrzej na pewno nie będzie w 100% ale na pewno chociaz troche... rozumiem to i wiem co czuje i co przeżywa łaczę się z Nia w jej cierpieniu i będę pamietać o niej w modlitwie zeby chociaz troche było jej lrzej :*

ja przez cały weekend zajmowałam sie moja chrześnicą i wiecie co na drugi dzień tak sobie siedziłyśmy ze szwagierką i Ona się mnie zapytała czy jak patrze na Małą to nie oczuwam żalu a ja jej na to ze nie o dziwo kontak z ta Kruszyną mocno mnie uspakaja bo Ona jest taka słodka tak ufnie patrzy się na mnie tymi swoimi pięknymi oczkami a jak się do mnie uśmiecha nie umiem wtedy czuć zalu...
    ale jak wracam do domu po takim dniu a w domu jest cisza dopada mnie przedziwne uczucie pustki i samotności ale staram się wierzyć że Bóg wie co robi :)

Libruś mam nadzieje ze juz się lepiej czujesz bo czytałam ze było nie za ciekawie coś u Ciebie...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku! stwierdzam, że masz nieziemsko przekichane! bezmyślni są ludziska... bardzo bezmyślni...

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Libruś <3 kurczę współczuje tej twojej koleżance... nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić ...
    kopciuszku ci ludzie to bez mózgu są chyba w takie miejsce chore dziecko zabierać no masakra...

nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widze ze troche nastroje kiepskie.
    Opowiam Wam jedna rzecz która przywraca mi wiare w ludzi i pokazuje że jednak na tym swiecie sa ludzie ktorzy ukazuja go lepszym. BYłam wczoraj w Zoo zaczał padac deszcz wiec z siostra i córka zaczełyśmy biec żeby sie przed nim schowac. zauważyłam ze bienie za nami jakis facet. w koncu nas dogonił i klepie moja siostre w ramie i mówi: przepraszam któres z Pan 10 zł wypadło niewiem którwej dlatego proszę je wziasc. Wyobrażacie sobie przez 10 zł nas gonił w deszczu. normalnie w szoku byłam ze jeszcze są tak uczciwi ludzie

magdzia26, nick nieaktualny, Fedra, nick nieaktualny, kopciuszek126, zbikowa, Ilona, gocha04, nick nieaktualny, Sandraa, Dodi, Blondi22, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezła historia koczku :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku Ty to biedna masz pecha prześladuje Cie ta jelitówka ... ale mnie już nic nie zdziwi mi jedna z mam kiedyś dała dziecko na wycieczkę 2 dniowa z jelitówka .... aż nie cche wracać do tych wspomnień MASAKRA była .

Fedruś ja to tak trochę słaba emocjonalnie jestem od czwartku także ... po prostu się wzruszyłam

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie debile kopciuszek obyscie zdrowi byli !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 4347 4348 4349 4350 4351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ