X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia ja już wogóle nie wspominam mojemu nic na temat starań, badań itp. :/ ja się lubię wtrącać między Twoje wypowiedzi he he

Witaj Kfjatusiu :* dobrze, że się pojawiłaś, bo inaczej byś pewnie utunęła w tych wszystkich wpisach ;) bardzo dobrze to ujęłaś, że mamy tak samo i teraz tak: albo się zwolnić i siedzieć w domu przy kompie, żeby być na bieżąco albo zmienić pracę na taką, gdzie będzie stały dostęp do neta a praca nie będzie od nas wymagała zbyt wielkiego skupienia :D acha no i szacun za postaaa i tego drugiego również :) cieszę się, że Ci się układa i jesteś szczęśliwa. Życzę Ci aby już tak zostało i owocnych skutków tej dobrej sytuacji :) jesteś wielka, jeśli chodzi o pamięć :)

Cześć Effciu :) miło Cię widzieć... odnośnie tych testów, to ja myślę, że jak Fedra pierwsza zalajkowała to powinna je otrzymać, bo one są szczęsliwe :)

AGA musi być dobrze, bo pierwszy raz na forum udało mi się dwukrotnie polubić Twojego posta :D

to chyba tyle na dzisiaj, bo i tak już wszystkie śpicie :)
    dobranoc :*

aisa, Fedra, Kfjatus, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje. Śpiesze się z wieściami.
    Więc ... to jednak nie był czop uff, prawdopodobnie gęsty śluz z okolic mojej nadżerki. Szyjka się skróciła, jest zamknięta, ale już miękka. Mam infekcję pęcherza, i stąd moje ciągłe parcie na pęcherz. Mam się oszczędzać jak tylko mogę.

I teraz najlepsze!

Akurat do gabinetu mojej lekarki dostarczyli w końcu sprzęt USG, był Pan, który pokazywał Jej jak się nim obsługiwać, i posłużyłam jako królik doświadczalny :D
    Miałam robione USG dopochwowe, stąd wiem, że szyjka się skróciła, a później obejrzeliśmy Leosia od góry do dołu. :) Jąderka mu już ładnie zeszły, widziałam dokładnie jego jajeczka, a na koniec w bonusie miałam zrobione USG w 3D ! :D Dostałam 4 zdjęcia mojego bąbla, i okazało się, że jest podobny do mnie :D Wielkie oczy, usta i kartoflany nochal :P Jeszcze lepsze jest to, że był ze mną Paweł, bo od razu po wizycie jechaliśmy do kina, więc mógł wszystko widzieć :D Więc cieszę się podwójnie, bo zaoszczędziliśmy 300zł które mogliśmy wydac w Medicoverze :)

Jutro zrobię zdjęcia przy dziennym świetle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 00:06

Dodi, Sandraa, Blondi22, Shagga_80, Agafia, Libra, Spero, aisa, Muska, Effcia28, kiti, Selena, Fedra, Gunia, AGA 30, mauysia, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia cieszę się z pozytywnych wieści tzn. oprócz zapalenia pęcherza, ale to pewnie szybko minie... Fajnie się złożyło, że akurat w takim momencie mogłaś robić za królika doświadczalnego :) he he mówisz, że synuś podał się na Ciebie :D

Libra, Rucia, Kfjatus lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dodi :) Ewidentnie jest podobny do mnie, nawet lekarka to stwierdziła :P Mógł chociaż odziedziczyć nos po Pawle, bo on ma prosty i chudy, ja mam kartofla :P

Dodi, Kfjatus, a-koczek lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Hej Dodi :) Ewidentnie jest podobny do mnie, nawet lekarka to stwierdziła :P Mógł chociaż odziedziczyć nos po Pawle, bo on ma prosty i chudy, ja mam kartofla :P
    fajnie, że tak wcześnie można stwierdzić podobieństwo do któregoś z rodziców :) może jednak coś po P odziedziczy synuś :P

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZObaczymy :) Jutro wrzucę wam fotę. DObranoc :*

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wbrew wszystkim nieciekawym wiadomościom tego tygodnia poszłam na kabaret i bawiłam sie prześwietnie. było czadowo :) kto oglądał, przyznać się? w pewnym momencie Kołaczkowska grała w skeczu o ciąży ze słoikiem ogórasów i zapraszała na scenę laski które zaciążyły i chciałyby w ten sposob powiedzieć to swoim Mężom częstując się ogórkiem, no ale nikt nie przyszedł, a tak bardzo bym chciała!

No i wysiadł mi GPS w komórce i jechałam z Ursynowa przez Żoliborz na Pragę południe :D ... zrobiłam tour de Warszawa ale dojechałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 00:46

Rucia, Libra, Spero, aisa, kiti, Dodi, Fedra, Gunia, AGA 30, magdzia26, mauysia, Kfjatus, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

miłego dnia

Sandraa, Spero, aisa, Dodi, Fedra, AGA 30, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana...kolejna noc w szpitalu minęła..rano pobraną miał Igorek krew na bilirubinę więc teraz czekam na wyniki...tak czy inaczej dalej opala się . I oby do 10-tej...wtedy powinna być decyzja co z nami..trzymajcie kciuki!
    Wybaczcie że nadal nie mam jak nadrobić co tu u Was..ale albo wciąż karmię Młodego albo wkładam i wykładam z inkubatora...a w nocy wreszcie spałam nieco...może w domu będę wolniejsza....łudzę się :-/
    Pozdrawiamy
    Ps. wczoraj na fb pisałam i wrzuciłam fotę w celu odnotowania przemiłej dla mnie wizyty moich Chłopców...dużego - Taty i małego - Kubusia :-) Zignorowaliśmy zakaz odwiedzin przez dzieci i na szczęście nikt Ich nie wygonił..byłam tak wzruszona że kilka razy popłakałam się...chcę do domku :-(

Rucia, Libra, Sandraa, Spero, aisa, Muska, Dodi, Fedra, Gunia, AGA 30, mauysia, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa super że miałaś udany wieczór (wycieczka krajoznawcza chyba też miła rzecz ;-) )...ja nie oglądałam Tv od poniedziałku :-P Mimo luksusów jakie tu mam TV nie mam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shaggi, ja miałam tak samo jednej nocy w szpitalu :D W ogóle nie chciał spać, tylko się przysysał :) A właśnie - jesli chodzi o karmienie, Igorek nie miał problemów z przyssaniem się? Bolą Cię brodawy? Długo trwa jeden "seans" Igorka przy dystrybutorze?
    Gdy wreszcie doczekałam się I przywieźli mi Igorka po obserwacji ( chyba z 4 godzinnej ) to bałam się że coś może być nie tak z odruchem ssania..no i że nie będzie chciał jeść bo od porodu był na kroplówce..ale na szczęście moje obawy były nieuzasadnione ..Młody od razu wiedział co i jak i tak Mu zostało że może być najedzony (chwilę po karmieniu ) ale dziuba zawsze chętnie otworzy do jedzenia ...je pięknie i właśnie przechodzę nawał pokarmu ...dziś jak pochwaliłam się na obchodzie neonatologa że wczoraj musiałam użyć laktatora by ulżyć sobie i ściągnęłam 120ml i jeszcze zostało że ho ho (że nawet jak za chwilę przystawilam Igorka to jeszcze dużo zostało ) to były Babki w szoku i radziły bym udostępniła Komuś swoje mleko :-P Sutki nieco bolą (przez pierwszą minutę mniej więcej) ale nie jest tragicznie :-) Jestem przeszczęśliwa że mogę karmić i już są efekty...Młody już wczoraj wyrównał wagę urodzeniową :-)

Ohno wjechało śniadanie (a apetyt mi dopisuje strasznie) więc odmeldowuje się...więcej nie dam rady teraz cofnąć się :-/
    Buziaki siusiaki :-P

mauysia, Rucia, Libra, Sandraa, Spero, aisa, Muska, kiti, Dodi, Gunia, AGA 30, Kfjatus, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ...

Plemniczko ,dziękuję Kochana piękny podśwletlany napis , mega jeszcze nikt mi nigdy takiego nie zrobił super :*

Dodi i Kfjatuś dziękuje za gratki i wszystkim dziewczynom które gratulowały i trzymały kciuki bo zapomniałam :P

Spero i Kiti trzymajcie się dzielnie dziewczynki , mam nadzieję że wydarzy się cud i wszystko Wam się uda trzeba wierzyć ... Bóg ma wielką moc , modlitwa i wiara działają cuda .A lekarze ... , mam nadzieję że uda im się coszrobić , coś podać żeby poprawić wyniki . Całuje Was mocno ,i tule

Shaggunia , cieszę się razem z Toba że miałas przy sobie swoich chłopaków : * i życzę Ci z całego serca żebyście dziś wyszli do domku ... całusy

Rucia ale Ci zazdroszczę , też bym chciała sobie takpooglądać ,a jak sieudała randka ?? : D

Rucia, Libra, Sandraa, Spero, aisa, kiti, Dodi, Fedra, AGA 30, plemniczka, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggunia - smacznego Kochana

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A oto pućkowaty Leoś ssący palucha w 3D :)

9rnm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 08:55

Pismak, jeju, Sandraa, Spero, aisa, Muska, zbikowa, kiti, Selena, Dodi, Kaja, Fedra, Gunia, AGA 30, plemniczka, mauysia, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Ola_czeka, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ... , chyba wszystko ok , rano zrobiłam test jeszcze jeden też pozytywny :)) w czwartek o 7:30 rano mam wizyte u gina babka się zlitowała nade mną i przyjmnie mnie przed godzinami pracy ; p w pon ide na bete i w środe , zobaczymy .Boli mnie tylko prawy jajnik , tak kłuje co jakiś czas , martwi mnie trochę to że tempa nie zawysoko jak patrzyłam po wykresach dziewczyny to więcej maja nad ranem wstawałm siusiu to miałąm 36.9 . A o 7 jakmierzyłam to 37 ...

Rucia, zbikowa, Dodi, Fedra, AGA 30, mauysia, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia super :* ale fajny

Rucia lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafio randka super :) Mogę śmiało powiedzieć, że wizyta u lekarza była bardziej ekscytująca niż kino :P

Polecam film Wałęsa człowiek z nadziei. Chociażby dla obejrzenia genialnej gry aktorskiej Roberta Więckiewicza, który przeszedł samego siebie, i był chyba lepszy od oryginału!

jeju, Libra, Agafia, Sandraa, Spero, aisa, zbikowa, Dodi, Fedra, Gunia, AGA 30, mauysia, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Ola_czeka, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kochane :)

Kfjatuś ja już nie studiuje :) 5 lat mi w zupełności wystarczy :) teraz zdobywam zawód :) NA fb masz w info to sobie luknij :)

Spero i Kiti nie wiem co wam napisać :/ dużo siły i wytrzymałości wam życzę i nie ustaję w wierze że Ten na górze ma dla was obu po maleńkim cudzie który ześle we właściwym czasie <3

Shaggunia zdjęcie jest mega i na pewno takie spotkanie podładowało Ciebie psychicznie :) trzymamkciuki za wynik badania i żeby was do domku puścili :)

Żbiczku ja niestety nie oglądałam bo ostatnio po pracy to się uczę ciągle ale cieszę się że Ty się świetnie bawiłaś :)

Życzę wam miłego weekendu a ja idę się dalej uczyć :/

Rucia, Libra, jeju, Sandraa, Spero, aisa, zbikowa, kiti, Dodi, Fedra, AGA 30, Kfjatus, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiku kurcze niestety Cię nie oglądałam :( A zawsze w piątki oglądam Dzięki Bogu już weekend :(

jeju, zbikowa lubią tę wiadomość

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-) Postanowiłam do was dołączyc ;-)

jeju, jeju, jeju, jeju, jeju, aisa, zbikowa, Libra, Dodi, Fedra, Gunia, AGA 30, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Ola_czeka, Blondi22 lubią tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 4406 4407 4408 4409 4410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ