X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam jeszcze do was pytanie :)

Dzwoniła moja przyjaciółka i umówiłyśmy się na spotkanie na sobotę. Powiedziała że wiele w ich małżeńskim życiu zmian :) podejrzewam więc że jest w ciąży ! I cieszę się przeogromnie na samą myśl o tym bo bardzo im kibicuję !

Ale jest jedno ale....
    Chciałam jej powiedzieć o poronieniu bo jest mi naprawdę bliska i wiem że ona może mi pomóc pod wieloma względami ale nie wiem czy w takiej sytuacji jak ona mi powie że jest w ciąży a ja co " Gratulację a ja poroniłam" ?!

Nie chcę jej zabierać radości z bycia w ciąży i jej straszyć bo wiem że na pewno bardzo będzie to przeżywać :/

Ale z drugiej strony zawsze byłyśmy dla siebie nawet jak się nie widziałyśmy miesiącami i tylko telefonicznie dzwoniłyśmy co tam u Ciebie to o ważnych sprawach zawsze osobiście mówiłyśmy sobie.

Ahh chyba jej nie powiem jak będzie w ciąży przynajmniej nie na razie. Mam nadzieje że później zrozumie dlaczego jej nie powiedziałam.

Co myślicie ?

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak ja bym powiedziala bo bym poprostu chciala to z siebie wyrzucic zeby mi lzej bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 12:21

Pismak lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak, nie wiem sama co bym zrobia. Z jednej stony to jednak przyjacióka i chciałabyś się z nią tym podzielić a z drugiej.... ale jeśli dasz radę, to tym razem może lepiej nie mów (o ile jest w ciąży) - zrobisz to przy kolejnym spotkaniu...

Pismak lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy. Bo mam pytanie o coś całkiem innego...
    Czy wiecie może jak najlepiej napisać wniosek o zezwolenie na wycinkę drzew na działce? Tzn jakie argumenty najlepiej podać, żeby było dobrze? Może same to robiłyście, albo znacie kogoś kto wie jak to należy uzupełnić? Jaki wniosek to już wiem, gdzie też, tylko jaki powód podać żeby dali to pozwolenie? Bo już się dowiedziałam, że budowa domu to na razie nie, bo wyobraźcie sobie, żeby uzasadnić wycięci samosiejek topoli pod budowę domu, to muszę już mieć zatwierdzony plan budynku w architekturze miasta?! Masakra. Przecież najpierw muszę mieć czysty teraz, żeby o tym myśleć :/ Poza tym budowa to są ogrooomne koszty, więc najpierw chcemy z m zrobić co można, kiedy jest na to czas. Bo jak się okazuje wycinać drzewa możne od teraz do końca lutego tylko. Co za durny kraj. mamy durnowate przepisy i tyle!
    Ach, no to mam swój problem do rozwiązania... Dawno już nie miałam :/

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane !!!!!
    Libra sto lat ,sto lat niech żyje nam solenizantka !!!!!!

i tyle tylko na pisze bo weny nie mam aha ,ale jak co to dzień Libry najważniejszy buzole zozole kochana !!

Libra, magdzia26, Fedra, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajcia jak sie czujesz kochana?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Czy wiecie może jak najlepiej napisać wniosek o zezwolenie na wycinkę drzew na działce? Tzn jakie argumenty najlepiej podać, żeby było dobrze? Może same to robiłyście, albo znacie kogoś kto wie jak to należy uzupełnić? Jaki wniosek to już wiem, gdzie też, tylko jaki powód podać żeby dali to pozwolenie? Bo już się dowiedziałam, że budowa domu to na razie nie, bo wyobraźcie sobie, żeby uzasadnić wycięci samosiejek topoli pod budowę domu, to muszę już mieć zatwierdzony plan budynku w architekturze miasta?! Masakra. Przecież najpierw muszę mieć czysty teraz, żeby o tym myśleć :/ Poza tym budowa to są ogrooomne koszty, więc najpierw chcemy z m zrobić co można, kiedy jest na to czas. Bo jak się okazuje wycinać drzewa możne od teraz do końca lutego tylko. Co za durny kraj. mamy durnowate przepisy i tyle!

Muska napisz że zagrażają bezpieczeństwu ludzi :)

A te topole to są spróchniałe może ?

Przyczyną jest również zły stan drzew lub krzewów w szczególności zagrażający życiu lub zdrowiu albo też grożący szkodą na mieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 12:44

Libra lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku trudna decyzja i wszystko zależy jak blisko jesteście ze sobą... ja w realu bym powiedziała, ale tylko dwóm koleżankom... znam się z nimi jak łyse konie... ja bym się cieszyła ich szczęściem, a one odprawiły by wszelkie zabobony, żebym tylko do nich dołączyła nim urodzą (choć same nie są zabobonne:D)

Pismak, magdzia26, Fedra, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    mogę się jutro podpytać koleżanki... jedyne co wiem w tym temacie, to o każdej porze roku dadzą pozytywną decyzje na wycinke drzew, jeżeli drzewo stwarza zagrożenie życia

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Muska napisz że zagrażają bezpieczeństwu ludzi :)

A te topole to są spróchniałe może ?
    Nie właśnie. To sa takie samosiejki, ale więcej niż 10 lat mają. Przeczytałam co się dało na ten temat i tylko za zezwoleniem mogę je ciachnąć, bo niestety przekraczają obwody w cm :/ Nie wiem czy to uznają bo niby jak zagrażają jak działka pusta? Ale są trochę przechylone to może napisze że sa przechylone i mogę spaść... Tylko że potem jest wizja lokalna i jakiś urzędas przyjdzie to weryfikować. Jak będzie za bardzo się z prawda mijało to mi pozwolenia nie dadzą i tyle :/
    Szukam właśnie jakiegoś powodu dobrego. Już znalazłam na 1 topolę - jest w linii płotu. 2 inne sa uschnięte. Teraz szukam na pozostałe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 12:44

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Nie właśnie. To sa takie samosiejki, ale więcej niż 10 lat mają. Przeczytałam co się dało na ten temat i tylko za zezwoleniem mogę je ciachnąć, bo niestety przekraczają obwody w cm :/ Nie wiem czy to uznają bo niby jak zagrażają jak działka pusta? Ale są trochę przechylone to może napisze że sa przechylone i mogę spaść... Tylko że potem jest wizja lokalna i jakiś urzędas przyjdzie to weryfikować. Jak będzie za bardzo się z prawda mijało to mi pozwolenia nie dadzą i tyle :/
    Szukam właśnie jakiegoś powodu dobrego. Już znalazłam na 1 topolę - jest w linii płotu. 2 inne sa uschnięte. Teraz szukam na pozostałe ;)
    no właśnie... jest wizja w terenie, więc głupot nie da się wpisać, bo przyjedzie urzędnik i będzie każde drzewko sprawdzał... zapytam się koleżanki, jakie powody wycięcia drzew uznają jak ktoś przygotowuje teren pod budowę domu

Muska, aisa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    no właśnie... jest wizja w terenie, więc głupot nie da się wpisać, bo przyjedzie urzędnik i będzie każde drzewko sprawdzał... zapytam się koleżanki, jakie powody wycięcia drzew uznają jak ktoś przygotowuje teren pod budowę domu
    Jeśli tylko możesz to będę bardzo wdzięczna :)
    Wiem, że warto się wywiedzieć najpierw u źródła, bo wszystko zależy od właściwego sformułowania w podaniu. Dzwoniłam do swojego urzędu, ale pani mnie pouczyła że mam napisać jak jest :/ No i nic mi to nie dało. Usytuowanie drzew na działce tez mam. Teraz tylko przepisać na czysto, uzupełnić wniosek, podać powód i można składać.
    Daj znać jak się od źródła dowiesz to zaraz zadziałam :)
    Jesteś boska!!!!! (to już pewnie wiesz)
    Bardzo dziękuję za wywiad w mojej sprawie :*

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na jakiś serial :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Jeśli tylko możesz to będę bardzo wdzięczna :)
    Wiem, że warto się wywiedzieć najpierw u źródła, bo wszystko zależy od właściwego sformułowania w podaniu. Dzwoniłam do swojego urzędu, ale pani mnie pouczyła że mam napisać jak jest :/ No i nic mi to nie dało. Usytuowanie drzew na działce tez mam. Teraz tylko przepisać na czysto, uzupełnić wniosek, podać powód i można składać.
    Daj znać jak się od źródła dowiesz to zaraz zadziałam :)
    Jesteś boska!!!!! (to już pewnie wiesz)
    Bardzo dziękuję za wywiad w mojej sprawie :*
    zapytam jutro jak będę w pracy:) mam nadzieję, że mi podopwie, bo wczoraj "trochę" na nią wrzeszczałam, bo mi świnie pod nogi podłożyła... ale ja tam niczego sie nie boję, więc jak tylko jutro pojawi się w pracy, to ją zaczepię;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.O jest tu kto?

• Ilona Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)

Liberko Wszystkiego Najlepszego ;) Spełnienia marzeń ;)

Koczku najlepsze życzenia dla córci ;)

Selenko trzymam kciuki żebys niedługo wyszła ze szpitala.

Kopciuszku oszczędzaj się.

Muzi ale strzeliłaś dlugasnego posta super :)

Muska zdrówka :)

Agafia piękna beta :)

Kfiatuszku powodzenia w pracy ;)

Aisko ;*

Rucia kurczę to już zaraz, ale ten czas leci ;)

Fedra dzielna jesteś, ja też nie lubię dentystów

Witam nowe obu koleżanki ;)

Pozdrawiam was wszystkie ;)

a-koczek, Libra, magdzia26, Selena, Fedra, aisa, kopciuszek126, Kfjatus, Agafia, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok. Wieczorem coś więcej naskrobie :)

Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka ja jestem jeszcze przez chwilę

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czytam was ale dzisiaj mnie mordują w pracy więc nawet nie mam jak napisać :/ całe szczęście, że za chwilkę do domku mam nadzieję, że się nie przeciągnie mój dzień pracy...
    życzę moje kochane udanego popołudnia buziaki <3

Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się na dzisiaj żegnam, bo goście w drodze...
    jako że ostatnio nie jestem w dobrym humorze a do tego mam nawal pracy może nie będę tu zbyt dużo pisać, ale na pewno będę wpadać i czytać wasze skrobiny
    trzymta sie, buziolki

Fedra, aisa, Effcia28, Kfjatus, Dodi, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość

‹‹ 4425 4426 4427 4428 4429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ