plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Liberko kochaniutka naszawszystkiego najlepszego w dniu urodzin
niech Ci się spełnią wszystkie Twoje marzenia
a uśmiech nigdy nie schodzi z Twojej twarzy
Koczku dla Twojej córeczki również najlepsze życzeniai wirtualne uściski od forumowych cioć
Powiem Wam że mam ogromną nadzieje że już niedługo wyjde do domkuale jak ja się tu rozleniwiłam
oj ciężko mi będzie wrócić do codziennego życia
Pismaczku faktycznie ciężka spawa ..ja bym chyba powiedziała...skoro to Twoja najlepsza koleżanka i o wszystkim sobie mówicieczasami fajnie tak sie komuś wygadać niż wszystko w sobie dusić...
Kopciuszku kochana duzo odpoczywaj a napewno dotrwamy do końca
Agafia no no nopiękna beta
i oby tak samo piękny był jej przyrost:)
Plemniczko spokojniemoże faktycznie nie jest tak źle
pójdziesz do lekarki i najwyzej Ci zwiększy lek
będe trzymać kciuki zeby wszystko dobrze było
Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam
A wogóle to ja dziś cały dzień głodna.....jak tak dalej będzie to jak stąd wyjde to jak słonica będe wyglądać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 15:32
Fedra, Pismak, kopciuszek126, Agafia, Libra, Rucia, plemniczka, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
-
Muska wrote:yyy. Bo mam pytanie o coś całkiem innego...
Czy wiecie może jak najlepiej napisać wniosek o zezwolenie na wycinkę drzew na działce? Tzn jakie argumenty najlepiej podać, żeby było dobrze? Może same to robiłyście, albo znacie kogoś kto wie jak to należy uzupełnić? Jaki wniosek to już wiem, gdzie też, tylko jaki powód podać żeby dali to pozwolenie? Bo już się dowiedziałam, że budowa domu to na razie nie, bo wyobraźcie sobie, żeby uzasadnić wycięci samosiejek topoli pod budowę domu, to muszę już mieć zatwierdzony plan budynku w architekturze miasta?! Masakra. Przecież najpierw muszę mieć czysty teraz, żeby o tym myślećPoza tym budowa to są ogrooomne koszty, więc najpierw chcemy z m zrobić co można, kiedy jest na to czas. Bo jak się okazuje wycinać drzewa możne od teraz do końca lutego tylko. Co za durny kraj. mamy durnowate przepisy i tyle!
Ach, no to mam swój problem do rozwiązania... Dawno już nie miałam
Powołałabym się na chęć posadzenia na działce innej kompozycji roślinnnej...poczytam dalej to może się dowiem co i jak...buzi buzi...niedługo wszystko nadrobię...
Muska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczynki ...przyznam bez bicia,że wchodzę do Was co dzień (gdy mam chwilę...swoją drogą to nie spodziewałam się,że aż taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak będzie mnie pochłaniać opieka nad Igorkiem i ogarnianie domu) ale albo szybko kończy mi się czas względnie wolny,albo poddaję się widząc ile naskrobałyście pod moją nieobecność
Czy jeszcze kiedyś będę miała na tyle czasu,by siąść do kompa na godzinę, dwie?
Teraz właśnie mam nieco więcej wolnego,bo chłopaki poszli na plac zabaw (Kuba z Tatą of kors), a Najmłodszy śpi(od dziś oficjalnie, urzędowo nazwany Igorem Janem)...ja dziś nawet pierwszy raz wyszłam z domu (od powrotu ze Szpitala) - pojechałam z Kubą do ZUSu i do Szpitala po mój wypis.
Jak tam, jakieś niusy są?Fedra, aisa, magdzia26, AGA 30, Effcia28, kopciuszek126, Kfjatus, Blondi22, Rucia, Dodi, Ilona, a-koczek, mauysia lubią tę wiadomość
-
Muska pamiętam jak ją próbowałam załatwić wycinke drzewa i powiem ci że nie jest to takie proste jak to było w naszym przypadku bo przyjechał pan nadleśniczy i nie zezwolil wycinki drzewa i chłop miał pecha bo powiedział że drzewo jest zdrowe a okazało się że chore i runelo nam na nowy dach chłop miał sraczke jak przyjechali i spr co on zrobił naprawę nowego dachu zapłaciło nadlesnictwo .....
-
cześć Dziewczynki...
nadrobiłam co naskrobałyście ale przepraszam nie mam głowy by się odnosić do tego co napisałyście...
byłam dzisiaj na wizycie u gina i miałam usg no i nie wyglada to zbyt dobrze, wychodzi na to ze mam niewydolne endometrium jest za cienkie jestem 4 dni po owu a ono ma ledwo 9,6 mm...
najprawdopodobniej własnie endometrium mogło być przyczyną poronienia...
na tac hwilę mam 3 miesięczna kurację dupkiem którego mam brać od 16 do 24 dnia cyklu a po 3 cyklach do kontroli...
na razie sugestia jest by się nie starać i do staranek podejść z kontrolą lekarska czyli monitoring i kontrola endometrium...
na razie musze to jakoś przetrawić...
miłego dnia Kobitki
Libra tak ja juz Ci pisałam udanego swiętowaniakiti, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ola_czeka wrote:Aisa kiedy testujesz?
Olencjusz, jesteś boska!!!!
zatestuje jak mi się jakiś objaw oprócz braku @ pojawi
*tfu tfu, niech się nie pojawia!
Skansen taki sobie, żarełko ujdzie, ale same warzywka a ja jestem mięsożercą... Najważniejsze, że nie padało
Libra, jeszcze raz wszystkiego najlepszego i przyjemnego goszczenia się w sympatycznym gronie przyjaciółZa chwilę minie godzina od Twojej godziny urodzeniowej
Pismak, ja bym pewnie powiedziała o tym, co Cię spotkało. Pogadacie, zobaczysz jak się sprawy mają i jeśli będzie okazja to powiesz a jeśli to by miało zepsuć całkiem atmosferę i sprawić, że źle byś się poczuła bądź koleżanka to poczekaj do następnego razu.
Seleno, trzymaj się dzielnie, może niedługo Cię już puszczą!
Buziaki :*Fedra, magdzia26, Pismak, kopciuszek126, Kfjatus, Libra, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
-
Parę faktów: działka jest malutka (jak to w mieście) bo zaledwie 658m2. Rosną na niej typowe topolowe samosiejki, tylko że już trochę im się podrosło. Mają w obwodzie na wys.130 zm więcej niż 47 cm więc mój urząd nie pozwala ich wyciąć samemu bez zezwolenia. Jest ich 17. Niektóre mają obwód ok. 50 cm, najszersze ma 100cm. 2 drzewka są ususzone, 1 jest na linii granicznej (tam chcemy odgrodzić się od sąsiada płotem). Także te 3 na pewno pozwolą wyciąć, gorzej z resztą. Nie mam na to pomysłu. Wszystko pomierzyłam, poopisywałam, zdjęcia mam, wniosek pobrałam. Teraz szukam dobrego uzasadnienia żeby dostać pozwolenie, bo jak napiszę byle co, to nie dostanę oczywiście. Najlepsze byłoby po prostu, napisać że chcę się tam budować (tak też będzie, ale kto wie ile nam to zajmie biorąc po uwagę szybkość banków i załatwianie kolejnego kredytu), ale wtedy muszę podłączyć plany domu, pozwolenia itp. Także na razie musi to być inny powód.
Nawet pomyślałam że alergia mojego ma na pyłki coś by dałaMogę to zawsze dopisać
Ale faktem jest że muszę wpisać coś, co urzędu uznają i co będzie się pokrywać z prawdą, jako że będzie wizja lokalna.
Z góry dzięki za pomysły
ps.
Wiem że pozwolenie dostaje się cały czas, ale okres wycinki jest ograniczony od teraz do końca lutego (ze względu na polskie ptaszki. ) Chcielibyśmy to załatwić teraz, żeby potem nie było obsuwy czasowej.
jeju wrote:Dotarłam do tego posta i muska nie wiem czy dziewczyny Ci coś podpowiedziały...napisz możę jakie to drzewo... czy duże czy małe, rozłożyste czy nie...ile ma w obwodzie 1,30 ponad powierzchnią...
Powołałabym się na chęć posadzenia na działce innej kompozycji roślinnnej...poczytam dalej to może się dowiem co i jak...buzi buzi...niedługo wszystko nadrobię...jeju, Libra lubią tę wiadomość
-
Topola to chwast, kruche drzewo, mało szlachetne i prędzej czy późńiej i tak będzie się łamać....oparłabym swój wnisek na tym, że w zamian za usunięcie każdej z topoli posadzicie w przeciągu dwóch lat dwa inne krzewy lub jedno ładne drzewko tak, by nie zagrażało bezpieczeństwu innych i poprawiło wizualny obraz okolicy. Coś w tym stylu...Tuje, jałowce itp. też się liczą...powinno przejść
Muska lubi tę wiadomość
-
Spróbuję się dowiedzieć co nieco o tym...ale ja bym podała właśnie jako argument, że zamiast samosiejek, które notabene rosną szybko i są niebezpieczne, właśnie planuję zadrzewić inaczej ale z głową...Możesz dołączyć jakikolwiek szkic jak miałoby to wyglądać...tego nikt nie będzie późńiej sprawdzał...na 100%...im się nie chce na wizje wyjeżdżać, robią to bo muszą....
-
nick nieaktualnyFedra,kochana, ja tam jestem zdania,że lepsza wiedza niż niewiedza...a więc wprowadzicie leczenie, monitoring i wtedy napewno uda się dorobić brzuszka
Wierzę w to głęboko...i mooooooocno trzymam kciuki.
Fedra, kopciuszek126, aisa, Blondi22, AGA 30, Libra, Selena, Sandraa, Dodi, Ilona, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Muska wrote:yyy. Bo mam pytanie o coś całkiem innego...
Czy wiecie może jak najlepiej napisać wniosek o zezwolenie na wycinkę drzew na działce? Tzn jakie argumenty najlepiej podać, żeby było dobrze? Może same to robiłyście, albo znacie kogoś kto wie jak to należy uzupełnić? Jaki wniosek to już wiem, gdzie też, tylko jaki powód podać żeby dali to pozwolenie? Bo już się dowiedziałam, że budowa domu to na razie nie, bo wyobraźcie sobie, żeby uzasadnić wycięci samosiejek topoli pod budowę domu, to muszę już mieć zatwierdzony plan budynku w architekturze miasta?! Masakra. Przecież najpierw muszę mieć czysty teraz, żeby o tym myślećPoza tym budowa to są ogrooomne koszty, więc najpierw chcemy z m zrobić co można, kiedy jest na to czas. Bo jak się okazuje wycinać drzewa możne od teraz do końca lutego tylko. Co za durny kraj. mamy durnowate przepisy i tyle!
Ach, no to mam swój problem do rozwiązania... Dawno już nie miałam
Muska... śpisz na forsie, czy co???
Ja bym je posmarowała randapem albo innym, jakimś jeszcze lepszym środkiem... Kobieto, ile Wy zapłacicie za wycinkę?! Toż mieszkasz w chorym kraju, musisz sobie jakoś radzić!
Posmaruj (opryskaj) randapem, niech uschnie, wtedy zgłaszasz, że wycinasz suche/obumarłe drzewo i już... Masz z kim o tym pogadać, jak to zrobić? Czy ja mam z kimś pogadać, i dać znać (pewnie w poniedziałek najwcześniej)?
Liberro, jeszcze raz wszystkiego naj, naj, naj! Nie smutaj się, wszystkie mamy nadzieję, że jeszcze będzie cudownie:* Baw się dziś dobrze!
Pismak... wydaje mi się, że decyzję o tym, czy mówić, czy nie mówić podejmiesz w trakcie spotkania. Zobaczysz, jak się Wam rozmowa układa, w jakim idzie kierunku, oczywiście na "dzień dobry" nie mów o poronieniu, ale myslę, że jeśli to dobra przyjaciółka to zauważy, że coś nie tak i Cię przyciśnie...
Shagga, fajnie, że już w domu, niefajnie, że jesteś zalatana i masz bardzo mało czasu dla siebie:(
Fedra... tulę mocno. Dasz radę, kto inny, jak nie Ty?:*
Miłego wieczoru, ide po zakupy na obiado-kolację, paaaa:)Pismak, aisa, Libra, Spero, Fedra lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
dziewuszki poradzcie . Zamowilam perfum na tablica.pl oczywiscie za pobraniem za 170 zł , dlatego za pobraniem ze balam sie ze jesli wplace pieniadze to paczka nie przyjdzie. Wkurzylam sie bo po otwarciu podroba jak cholera - taka z targu za 20 zl a bylo napisane ze oryginal-zreszta rozmawialam z tym facetem i mowil ze na sto procent oryginal.Teraz nie odbiera telefonu . Co moge zrobic? no masakra co za dzien !!
-
cześć kochane , dziękuje za wsparcie , jutro o 15:30 popracy jade kre pobrać i wieczorem wam napisze jaki wynik , jak piszecie że za wysoko to może w poprzednim cyklu się już udało tylko miałam @ u mnie w rodzinie tak maja do 2 miesiąca ... hmm , o ile ma być jutro większy przyrost .
Libra Kochanie wszystkiego naj naj lepszego ,spełnienia tych nawet najskrytszych marzeń , dużo zdrówka , miłości ....Buziaczki
Selenko uściski duże dla Ciebie : )))
Fedra tak jak Shaggunia pisze , wprowadzą monitoring leczenie i na pewno Wam się uda , dopinguję Was mocno i trzymam kciukasy ~~~~~~ Ci przesyłam mam nadzieję szczęśliwe
Pismaczku nic mi nie doszło na priv a sprawdzam wszytsko dokładnie zawsze ; ((( Buźka w każdym razie SłońceBlondi22, Selena, Libra, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sylwia kurcze na Tablicy .pl to ja się nie znam ,ale jak jak kupuje na alledrogo
to jak mnie ktos tak oszukał pisałam do nich i gościa zblokowali ,aby dalej nie oszukiwał !!poczytak regulamin Tablicy jesli takowy posiadaja i zgłaszaj oszusta !!gnoja wrrr nie lubię takich gnoi
-
Fedra słoneczko ty moje mnie mój gin też nie nastawiał na rezutlaty nie zapomnę jak jechałam jedna Sobotę od niego z dyżuru ,a on mi powiedział ,że poda mi nur na kolegę od niepłodności ryczałam całą drogę do domu w Aucie na światła czerwonych jak stałam ludzie się gapili jak debilke ,a widzisz jednak pomogło więc kochana tak jak Shaguniii piszę Walczyć dalej ....
Dodi, Fedra lubią tę wiadomość