plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Spero wrote:Żbiczku
jak miło Cię widzieć :*
To teraz wyczekujemy kolejnej fasolki. Chciałabym, zeby po kolei każdej z nas się udało w niedlugim czasie. Wiem, że zasługujemy na to i bdziemy dobrymi mamami.
Ja już wykąpana i oczywiście madrze, zaczęłam kuchnię sprzątać w sensie w szafkach i w ogóle, ale się opamiętałam, że nie będę się trzaskać o tej porze.. Cóż ja poradzę, że nocne zwierzę jestemmój mózg nie umie inaczej. próbowałam nawet go przestawić ale się nie da. jak się po południu nie drzemnę to i tak nic a nic nie zrobię, a po drzemce energia +1000 ehhh.
To dobranoc laseczki. udanego sexu. też może mojego zmolestuje, bo trzeba się zmęczyć jakoś
Spero widze że masz tak jak ja albo ja mam tak jak Ty musze się drzemnać popołudniu choćby na 30 min a sprzątanie najlepiej mi idzie w nocy więc mogłabym mieć Cię za sąsiadkę w ogóle by mi nie przeszkadzało ze się po nocach tłuczesz
i masz racje każda z Nas zasługuje by być Mamą
Beata, Spero, Spero, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnySylwia Kinia jest na tyle duża, że raczej o zazdrości nie ma tu mowy
Poza tym rozmawiałam z Nią wiele razy jak wygląda opieka nad takim maluchem, wie, że z nią sprawa wyglądała tak samo. Nie może się doczekać kiedy będzie woziła go w wózku, kąpała, czy śpiewała mu piosenki
Fedra, magdzia26, Selena, Beata, a-koczek, Muska, kopciuszek126, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość
-
jeju wrote:Mam dość, kapituluję...
Parówka w szufladzie, kanapka w szafce, śmieci, za łóżkiem kable i inne cuda...
Brak zeszytu z historii a rodzeństwa mój D. nie ma....prośbą rozmowami nic nie wskórałam, zmienił pokój dwa dni temu i też już bałagan i chomikowanie, nie potrafi wynieść naczyń do kuchni...ręce mi opadły, nerwy puściły, przeklinałam i wrzeszczałam na niego. Nie ma na Niego sposobu
Jestem już w rozpaczy!
Chyba potrzebuję psychologa.
Nie nadaję się najwyraźniej na matkę.
A młodemu od kilku miesięcy jest wszystko jedno.
Ma w dupie moje uczucia, ma gdzieś to, że jestem roztrzęsiona.
Jeju Kochana stan obecny rzeczy nie oznacza ze jesteś złą Matką wręcz przeciwnie jesteś Dobrą Matką bo jeszcze jak widać Ci zależy...
niestety musisz przyjąć do wiadomości ze to taki wiek wiek buntu itp...
ja bym wzieła go podstepem jakim hmmm na razie nie wiem bo ciężko cos wymyślać dla dzieciaka którego się nie zna...
ale wiem ze dasz rade tylko się nie denerwuj bo to nic nie da...
Beata, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Pismak wrote:Becia
widzę że ten Twój gin to ma podejścienic dziwnego że i Ty masz takie
to czemu nie poleci Ci jakiegoś dobrego specjalisty? Może to już czas się z nim pożegnać i spróbować innej drogi?
Ja dzisiaj idę do gina i spróbuję zawalczyć o to żeby mi jakieś badania przepisałale raczej marne szanse na to są... Jak mi nie przepisze to poszukam może jakiegoś innego co przepisuje badania już po pierwszym poronieniu a nie czeka aż do 3 bo ta perspektywa mnie przeraża
nie wiem Kochana czy czytałas co pisałam o badaniach po poronieniu jakie dobrze zrobić jeśli nie to piszę jeszcze raz tutaj (takie mi gin z Kliniki zlecił):
- kariotypy (mój i mojego P.)
- immunologia (ANA1 i anty-TPO)
- histerioskopia (sprawdzenie czy budowa macicy jest w pożądku)
jeśli jakieś z tych badań jest zrobione nie trzeba powtarzać, powiedział tez że nie prawdą jest że badania robi się po 3 poronieniach, bo w przypadku par które zaszły w ciaże po miesiacach lub po latach starań pierwszą ciąże i poronienie traktuje się w sposób specjalny i trzeba zrobić wszystko by się dowiedzieć dlaczego tak sie stało a nie inaczej by to się nie powtórzyło...
pamiętaj że masz prawo zadac od lekarza skierowania (tylko musisz być stanowcza), chociaz wiem ze na te badania kariotypu na NFZ to strasznie długo się czeka a koszt prywatnie za osobę w Krakowie to 400zł...Dodi, Shagga_80, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
plemniczka wrote:
Pismaku ja pamietam ze mi po dwoch stratach ciąż nie chciano dac skierowania na badania! bo po 3 niby sie robi. Raz nawet nie kłócilam z lekarzem, ze ne zamierzam trzeciej ciazy tracic z powodu takiego zaniedbania. Suma sumarum musialam i tak je prywatnie zrobic... pewne prolaktyne i progesteron nieraz badalas... zbadaj jeszcze TSH, AntyTPO i jak dla mnie najwazniejsze po poronieniach na zespół antyfosfolipidowy, badanie na przeciwciala kardiolipidowe i antykoagulant tocznia. Chociaz z tego co pamietam to na ten zespol trzeba bylo zrobic do 6 tyg po poronieniu...Fedra wrote:nie wiem Kochana czy czytałas co pisałam o badaniach po poronieniu jakie dobrze zrobić jeśli nie to piszę jeszcze raz tutaj (takie mi gin z Kliniki zlecił):
- kariotypy (mój i mojego P.)
- immunologia (ANA1 i anty-TPO)
- histerioskopia (sprawdzenie czy budowa macicy jest w pożądku)
jeśli jakieś z tych badań jest zrobione nie trzeba powtarzać, powiedział tez że nie prawdą jest że badania robi się po 3 poronieniach, bo w przypadku par które zaszły w ciaże po miesiacach lub po latach starań pierwszą ciąże i poronienie traktuje się w sposób specjalny i trzeba zrobić wszystko by się dowiedzieć dlaczego tak sie stało a nie inaczej by to się nie powtórzyło...
pamiętaj że masz prawo zadac od lekarza skierowania (tylko musisz być stanowcza), chociaz wiem ze na te badania kariotypu na NFZ to strasznie długo się czeka a koszt prywatnie za osobę w Krakowie to 400zł...
Dziękuję Wam Kochane
Fedruś czytałam czytałam
Nawet zapoznałam się z cenami tych badań prywatnie oprócz kariotypu bo najpierw chciałam zrobić te bardziej podstawowe a jak w nich nic nie wyjdzie to dopiero kariotyp. Żeby zrobić ANA 1 to najpierw chyba muszę zrobić normalne ANA i jak wtedy coś wyjdzie to dają skierowanie na ANA 1 lub ANA 2 - tak czytałam.
Plemniczko też czytałam że niektóre badania powinno się zrobić do 6 tyg (np.: Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska) ale nie jest to zgodny pogląd i niektórzy uważają że nie ma to znaczenia.
Ja chcę zrobić oprócz hormonów takie:
Przeciwciała przeciwjądrowe ANA
Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG)
Toksoplazmoza– przeciwciała IgG, IgM
Cytomegalowirus (CMV)– przeciwciała IgG, IgM
Różyczka IgG, IgM
Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
Antykoagulant tocznia
Myślałam też o badaniach na Komórki NK i Stężenie D-dimerów we krwi ale to chyba w drugiej kolejności.
Koszt tych wszystkich badań to ok 450 zł. Zobaczymy co ginek powie.
Shagga_80 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Pismak powiem tak nie weim dlaczego lekarz zalecił to badanie ANA1 zamiast ANA ale moze dlatego że jest dokładniejsze nie mam pojęcia...
wszystkie te badania które napisałaś ja miała robione wczesniej i są ok no może za wyjątkiem tych z toczniem i na komórki NK itd. tych nie robiłam i mam nadzieję ze robić nie będe musiała...
jak to lekarz ują trzeba sprawdzić genetykę, immunologię i macicę a jeśli to będzie wszystko ok to znaczy ze poprostu tak widocznie chciała natura...
aha no i powtórak oczywiście z AMH a na początku nastepnego cyklu powtóreczka z hormonów bo w tym cyklu było już za późnoShagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Witajcie starczki wpadłam do Was z małą prośbą. Mianowicie w niedziele mam się spotkać ze znajomymi, którzy nie wiedzą że jestem w ciąży, ale niestety to dla nich bardzo trudny temat bo sami nigdy nie będą mieli dzieci (problemy zdrowotne) i obawiam się jak im to powiedzieć. Najgorsze jest to, że jesteśmy zaproszeni na kolację do innych znajomych którzy już wiedzą i boję się aby nie dowiedzieli się przypadkiem od znajomych a nie od nas. Sytuację utrudnia to, że nie mieszkamy w tych samych miastach i nie spotykamy się często, raczej nie uda nam się ich do siebie zaprosić przed niedzielą.
Jak macie jakieś pomysły to piszcie - proszę -
Dziewczyny juz nie sprzątałam dłuuuuugi czas i co? Mech w talerzach po jedzeniu, w kubkach, tony łusek po słoneczniku...brudne ciuchy z czystymi i to nic nie dało....dalej w tym siedzial dziewczyny....Fedra co do podstęu? Nie wiem ale przeciez nie będę mu płacić za to co do niego należy....były prośby były groźby, że będzie chyba trzeba na jakiś czas się rostać i pójść do ośrodka jakiegoś, tam go nauczą ale nie! Nic to nie daje....jak sie przeniósł dwa dni temu do mniejszego pokoju to miał wszystko poukładane...nie mam siły....uwierzcie mi, żę nie mam siły i energii, juz sprzątałam z nim i pokazywałam mu, że wystarczy codziennie 15 minut, no czasem 20-ścia i nie musi późńiej godzinami siedzieć i co? Nic.
Były chwyty na zapraszanie gości w ostatnim momencie, ale jego wcale już to nie razi, wcale mu nie przeszkadza, że ja zasuwam, zwyczajnie poddaje się karze i jak kara mija, wraca do tego co było....co ja mam zrobić?
To moja wina, bo od dziecka wpajałam mu, że ma prawo do własnego zdania a teraz to się mści...nie potrafię do niego dotrzeć...tak jakbyście w ścianę rzucały kamieniami a ściana ni drgnie....
Jednak normalnie to jest kontakt między nami...
Może to linia obrony jak widzi, że mi zależy na porządkach i rezygnuję z pewnych rzeczy, by w domu było czysto....może on boi się, że przez porządki nie będzie miał czasu tak jak ja za bardzo....sama juz nie wiem...spać...spać mi się chce potwornie.... -
Fedra wrote:Pismak powiem tak nie weim dlaczego lekarz zalecił to badanie ANA1 zamiast ANA ale moze dlatego że jest dokładniejsze nie mam pojęcia...
wszystkie te badania które napisałaś ja miała robione wczesniej i są ok no może za wyjątkiem tych z toczniem i na komórki NK itd. tych nie robiłam i mam nadzieję ze robić nie będe musiała...
jak to lekarz ują trzeba sprawdzić genetykę, immunologię i macicę a jeśli to będzie wszystko ok to znaczy ze poprostu tak widocznie chciała natura...
aha no i powtórak oczywiście z AMH a na początku nastepnego cyklu powtóreczka z hormonów bo w tym cyklu było już za późno
Zapomniałam napisać że jak mi robili laparoskopię to napisali w opisie że moja macica jest "ruchoma w przodozgięciu, prawidłowej wielkości" czy muszę w związku z tym robić to badanie - histerioskopie ?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
AGA 30 wrote:Dziewczyny wytłumaczcie mi jak to jest
Cena od metra czy za rolkę
http://allegro.pl/tasiemki-wstazki-satynowe-25-mm-32-m-tasiemka-hurt-i3673490551.html
Ja rozumiem że 3,99 kosztuje jedna rolka o długości 32 m.AGA 30 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
fler wrote:Witajcie starczki wpadłam do Was z małą prośbą. Mianowicie w niedziele mam się spotkać ze znajomymi, którzy nie wiedzą że jestem w ciąży, ale niestety to dla nich bardzo trudny temat bo sami nigdy nie będą mieli dzieci (problemy zdrowotne) i obawiam się jak im to powiedzieć. Najgorsze jest to, że jesteśmy zaproszeni na kolację do innych znajomych którzy już wiedzą i boję się aby nie dowiedzieli się przypadkiem od znajomych a nie od nas. Sytuację utrudnia to, że nie mieszkamy w tych samych miastach i nie spotykamy się często, raczej nie uda nam się ich do siebie zaprosić przed niedzielą.
Jak macie jakieś pomysły to piszcie - proszę
ja myślę ze powinniście im powiedzieć wcześniej nawet umówić się na godzinkę przed tą kolacją i na spokojnie im o tym powiedzieć, wiadomo że taka informacja moze ich zaboleć ale jeśli przekażecie im to w sposób normalny delikatny myśle ze zrozumeija i będą sie cieszyc razem z Wami...Beata, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:Dziewczyny wytłumaczcie mi jak to jest
http://allegro.pl/tasiemki-wstazki-satynowe-25-mm-32-m-tasiemka-hurt-i3673490551.html
a ja dla pewności wysłala bym do nich maila z zapytaniem bo różnie to bywaShagga_80 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
jeju wrote:Dziewczyny juz nie sprzątałam dłuuuuugi czas i co? Mech w talerzach po jedzeniu, w kubkach, tony łusek po słoneczniku...brudne ciuchy z czystymi i to nic nie dało....dalej w tym siedzial dziewczyny....Fedra co do podstęu? Nie wiem ale przeciez nie będę mu płacić za to co do niego należy....były prośby były groźby, że będzie chyba trzeba na jakiś czas się rostać i pójść do ośrodka jakiegoś, tam go nauczą ale nie! Nic to nie daje....jak sie przeniósł dwa dni temu do mniejszego pokoju to miał wszystko poukładane...nie mam siły....uwierzcie mi, żę nie mam siły i energii, juz sprzątałam z nim i pokazywałam mu, że wystarczy codziennie 15 minut, no czasem 20-ścia i nie musi późńiej godzinami siedzieć i co? Nic.
Były chwyty na zapraszanie gości w ostatnim momencie, ale jego wcale już to nie razi, wcale mu nie przeszkadza, że ja zasuwam, zwyczajnie poddaje się karze i jak kara mija, wraca do tego co było....co ja mam zrobić?
To moja wina, bo od dziecka wpajałam mu, że ma prawo do własnego zdania a teraz to się mści...nie potrafię do niego dotrzeć...tak jakbyście w ścianę rzucały kamieniami a ściana ni drgnie....
Jednak normalnie to jest kontakt między nami...
Może to linia obrony jak widzi, że mi zależy na porządkach i rezygnuję z pewnych rzeczy, by w domu było czysto....może on boi się, że przez porządki nie będzie miał czasu tak jak ja za bardzo....sama juz nie wiem...spać...spać mi się chce potwornie....
podstęp to raczej rozumiem nie płacenie za sprzątanie ale coś innego np. zaproszenie kolegów nieoczekiwanie do syna albo jakiejś fajnej koleżanki co by sie ze wstydu spaliłBeata, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Pismak wrote:Zapomniałam napisać że jak mi robili laparoskopię to napisali w opisie że moja macica jest "ruchoma w przodozgięciu, prawidłowej wielkości" czy muszę w związku z tym robić to badanie - histerioskopie ?
hmmm szczerze mówiac nie mam pojęcia bo mi przy tym badaniu sprawdzali nie tylko wielkość ale czy nie ma zgrubień narosli i czy nie ma przegrody w macicy a nie weim czy to sprawdzaja podczas laparoskopi chyba będziesz musiała zapytać lekarza...
a ja zerknęłam do neta jakie mi te badania robią i się okazuje ze ANA1 i ANA2 do tego p/c p. antygenom łożyska ale niestety nie widze wyników i teraz nie wiem czy będe je widzieć czy nie co za szit jednak będe musiała tam dzwonić17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Aga dzięki, fajna cena, jak odpiszą dasz mi znać? Na innej aukcji u nich jest troszkę drożej ale mnóstwo kolorów
Idę drzemać....czuję się jakbym była w ciąży... senna, nerwowa,normalnie jakbym miała jeszcze pms...jak to Shaggunia pisze tzytzki obolałe, sutki też...aż spuchnięte...może powinnam się z dwa dni pobyczyć w łóżku?
Fedra, AGA 30, Beata, a-koczek, Spero, Spero, Kfjatus, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Dziewczyny wytłumaczcie mi jak to jest
Aga mi też się wydaje że tu chodzi o cenę za rolkę.jeju, AGA 30, Beata lubią tę wiadomość