plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Adze się wydaje, że to za tanio....dobrze, że jest ostrożńa, bo w pasmanterii jakoś metr chyba 60-80 gr
To jaby to policzyć, to niezła promocja.....może jakośc kiepska bardziej ale jak do ozdób, to może nie być zła....jej ale mnie muli, Ruciuś Ty też śpisz czasem na siedząco?
AGA 30, Fedra, Rucia, Spero lubią tę wiadomość
-
Ja Aguś może dziś skończę dywanik ale tak mocno go zaciągnęłam, że obawiam się iż jak się nie uleży będzie robił za sambrero :-)buziaki uciekam, bo zapałki się łamią pod ciężarem powiek....:-***********************
AGA 30, Fedra, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
m dziś wrócił do pracy po wolnym..ja trochę posprzątałam a teraz sie nudze ....szukam na allegro łóżeczka..bo pasuje powoli kupić..chyba znalazłam takie jakie chce
nie drogie
do tego fajny zestaw pościeli
przewijak i gratisy
Ami kochana gratulujei witamy Jasia na świecie
Teraz czekamy na Leosia
Beti fajnie ze jestesi zgadzam sie z dziewczynami
marsz do gina podgladnąć pęcherzyki
Ja chyba dzis jednak pójde na to usg ..miałam iść w piatek..ale mamy z m SR a potem może jeszcze na jakieś zakupy sobie pójdziemy
Fler ja też bym prędzej spotkała sie z tymi znajomymi i im powiedziała.Lepiej będzie jak dowiedzą sie o tym od Was.
Jeju tak czytam o Twoim synu..i normalnie jakbym o swoich braciach czytała..nigdy nic po sobie nie sprzatali..uparciuchynic do nich nie docierało...
Sylwia trzymam kciuki zeby pęcherzyk pękłi do dzieła kochan
teraz sie uda
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki i życzę miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 13:03
jeju, Fedra, magdzia26, Pismak, Beata, Spero, kopciuszek126, Kfjatus, Shagga_80, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:No i znowu zrobiło się tu pusto ehhh
a ja cała drże w oczekiwaniu na moje wyniki i sama nie wiem czy chce by coś w nich wyszło czy też nie... masakra
Fedruś czyli ty nie robiłaś ANA tylko od razu ANA 1 i ANA 2?
Trzymam kciuki za Twoje wynikiJa jestem zdania że lepiej wiedzieć niż nie więc jak mi gin nie zleci badań to sama je zrobię.
Fedra, Beata lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:Fedruś czyli ty nie robiłaś ANA tylko od razu ANA 1 i ANA 2?
Trzymam kciuki za Twoje wynikiJa jestem zdania że lepiej wiedzieć niż nie więc jak mi gin nie zleci badań to sama je zrobię.
no widzisz ja w ogóle myślałam ze tylko zlecił ANA1 bo to badanie przesiewowe ale widze ze ANA2 też jest zlecona a tu mam napisane test kompleksowy no i te p/c p. antygenom łozyska mocno sie teraz zdziwiłam ze to zalecił no ale cóż cieszy mnie to ze za to nie płaciłam a mam to zrobione
tylko wiesz ja nie wiem czy chce by coś wyszło czy nie, bo z jednej strony jak coś wyjdzie to moze znajdziemy odpowiedz dlaczego się nie udaje a z drugiej strony jak coś wyjdzie i to przekreśli całkowicie droge do rodzicielstwa...
mam mętlik w głowie próbuje myśleć racjonalnie i w ogóle ale chyba zaraz nerwowo wysiade...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Powiem Ci że ja z jednej strony jestem zdeterminowana zrobić te wszystkie badania żeby wiedzieć ale z drugiej strony tak jak Ty boję się cholernie że wyniki mogą ostatecznie potwierdzić najgorsze....
O której masz wyniki?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:Becia
widzę że ten Twój gin to ma podejścienic dziwnego że i Ty masz takie
to czemu nie poleci Ci jakiegoś dobrego specjalisty? Może to już czas się z nim pożegnać i spróbować innej drogi?
Ja dzisiaj idę do gina i spróbuję zawalczyć o to żeby mi jakieś badania przepisałale raczej marne szanse na to są... Jak mi nie przepisze to poszukam może jakiegoś innego co przepisuje badania już po pierwszym poronieniu a nie czeka aż do 3 bo ta perspektywa mnie przeraża
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Pismak wrote:Powiem Ci że ja z jednej strony jestem zdeterminowana zrobić te wszystkie badania żeby wiedzieć ale z drugiej strony tak jak Ty boję się cholernie że wyniki mogą ostatecznie potwierdzić najgorsze....
O której masz wyniki?
wyniki już sa ale jeszcze nie dotrały do Kliniki będe dzwonić o 15 moze juz będą tylko na kariotyp musze dłuzej poczekać...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Becia w takim razie musisz w końcu zebrać odwagę i zrobić ten krok
Fedruś w takim razie czekamySłyszałam że na ten kariotyp to się czeka trochę
Beata, Dodi lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
Pismak wrote:Becia w takim razie musisz w końcu zebrać odwagę i zrobić ten krok
Fedruś w takim razie czekamySłyszałam że na ten kariotyp to się czeka trochę
no nawet do 6 tygoni ale mój lekarz jest optymistą i liczy ze zrobią go w 3 tyg he he he
EDIT:
ok ja zmykam na czas jakiś bo musze obiad zjeść odezwe się póxniej jak już będe mieć jakieś wyniki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:06
Beata, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Pismaczku ja jestem zdania ze jak najbardziej nalezy zbadac sie poronieniu dokladniej... jednak wiedz ze to ze sie raz poronilo nie znaczy ze sa jakeis problemy... niestety bardzo bardzo czesto tak bywa bez problemow zdrowotnych...
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Kaju nie chcę zaleźć za pazury ciężarnej
wiec jak się wyrobie to pójdę ok no dobra
Plemniczko postaram się :*
Rucia ale obiecaj że zdasz relację bo już mnie wyobraźnia ponosi cóż to będzie za wyczekane bara bara
Sylwia a jak to było u Ciebie gdy jeszcze brałaś clo? Tez ci zawsze pękały normalnie?
Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze piękne pęknięcie
Fedra, a-koczek, Kaja, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
plemniczka wrote:Pismaczku ja jestem zdania ze jak najbardziej nalezy zbadac sie poronieniu dokladniej... jednak wiedz ze to ze sie raz poronilo nie znaczy ze sa jakeis problemy... niestety bardzo bardzo czesto tak bywa bez problemow zdrowotnych...
Plemniczko jestem tego świadoma. Ale wolę teraz wszystko zbadać i upewnić się że są lub nie ma problemów niż jeszcze raz poronić bo chyba drugi raz już nie dałabym rady i wyrzucałabym sobie że nie zrobiłam wszystkiego czego mogłam aby temu zapobiec.Fedra, Beata, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
Angelius Provita
Wosebko to czekamy na świeże fotki kochana :*
Fedruś a Twoje wyniki kiedy będą ? nie znam się na tym więc nawet nie wiem czego Ci życzyć czy żeby były świetne, (ale na moje oko zdecydowanie tak) czy żeby cos wyszło jakiś punkt zaczepienie po którego naprawieniu może być tylko lepiej :*
Tak czy siak kochana wierzę że szczęście się uśmiechnie
Dodi lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
jeju wrote:Dziewczyny juz nie sprzątałam dłuuuuugi czas i co? Mech w talerzach po jedzeniu, w kubkach, tony łusek po słoneczniku...brudne ciuchy z czystymi i to nic nie dało....dalej w tym siedzial dziewczyny....Fedra co do podstęu? Nie wiem ale przeciez nie będę mu płacić za to co do niego należy....były prośby były groźby, że będzie chyba trzeba na jakiś czas się rostać i pójść do ośrodka jakiegoś, tam go nauczą ale nie! Nic to nie daje....jak sie przeniósł dwa dni temu do mniejszego pokoju to miał wszystko poukładane...nie mam siły....uwierzcie mi, żę nie mam siły i energii, juz sprzątałam z nim i pokazywałam mu, że wystarczy codziennie 15 minut, no czasem 20-ścia i nie musi późńiej godzinami siedzieć i co? Nic.
Były chwyty na zapraszanie gości w ostatnim momencie, ale jego wcale już to nie razi, wcale mu nie przeszkadza, że ja zasuwam, zwyczajnie poddaje się karze i jak kara mija, wraca do tego co było....co ja mam zrobić?
To moja wina, bo od dziecka wpajałam mu, że ma prawo do własnego zdania a teraz to się mści...nie potrafię do niego dotrzeć...tak jakbyście w ścianę rzucały kamieniami a ściana ni drgnie....
Jednak normalnie to jest kontakt między nami...
Może to linia obrony jak widzi, że mi zależy na porządkach i rezygnuję z pewnych rzeczy, by w domu było czysto....może on boi się, że przez porządki nie będzie miał czasu tak jak ja za bardzo....sama juz nie wiem...spać...spać mi się chce potwornie....
Boże jakbym czytała o sobieWstyd się przyznać, ale do 20stego roku życia też tak egzystowałam i byłam wielkim wrogiem porządków
Absolutnie ŻADNEJ winy moich rodziców w tym nie było. I mama i tata sprzątają regularnie i bardzo porządek lubią, Bóg raczy wiedzieć skąd ja miałam do tego taką awersję. Tak czy siak, moi rodzice stosowali wszystko: groźby, prośby, kary, niezapowiedzianych gości, gnijący pokój przez dwa tygodnie, wszystko. Nic nie pomogło. Jaki był moment przełomowy? Jak poznałam Hasana. H. to Turek z krwi i kości, więc w ogóle nie było rozmowy, baba ma sprzątać i gotować i opiekować się domem
Na początku jak to zwykle bywa w wielkim zauroczeniu, żeby wypaść jak najlepiej sprzątałam jak szalona. Potem wróciło mi nieco realności, ale nawyk sprzątania został. Obecnie wypracowaliśmy kompromis już na tyle, że często sprzątamy obydwoje, niemniej wniosek z tego jeden: dopóki sam nie znajdzie swojej motywacji to nie ma metody.
Żeby było śmieszniej - Ty rozpaczasz nad synem, a wyobraź sobie rozpacz mej matki, która chciała mnie na przykładną panią domu wychować, a tak zawsze chodziła i jojczała, że w życiu mnie takiej żaden chłop nie weźmie hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:36
Beata, jeju, Muska, Shagga_80, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość
-
uNILKE chyba dobrze to podsumowała niestety, ale może Muzi uda się jakoś pomóc Dominikowi żeby własnie znalazł motywację tego kochana zyczę bo wiem że inaczej sie wykończysz a tego nie chcemy ;*Oliwka 2006