X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i wyszlo jeszcze mojemu w badaniach ze jego plemniki sie zlepiaja.zarejestrowal sie na 13grudnia na komputerowe badanie nasienia i dokladniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 11:20

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska im mniej myslisz tym lepiej odgon te czarne mysli wszytsko bedzie dobrze. ja pamiętam swoja pierwsza ciąze zaraz po serduszkach juz wiedziałm ze jestm w ciazy test to tylko taka formalnośc była. potem gin i wszystko jakos tak dobrze szło.

Muska, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    No i zaczal sie bol miesiaczkowy- musze sie nastawic po raz kolejny ze nici z fasolki:'(
    Tule mocno:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczęta :-)
    Miłego dnia dziewczęta :-)
    Muśka no to jeszcze raz gratki :-) Super :-) A niech się zieleni tej zimy ile wlezie :-)

Selena, jeju, Strażaczka90, Fedra, Spero, aisa, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. Dobre nowiny przeplataja sie z gorszymi, ach to zycie!
    Musia super ze drugi test potwierdzil ciąze, bedzie dobrze! a tym co beda chcieli Ci polewac moze mow ze jestes chora, albo bierzesz jakies leki ktorych nie wolno łączyc z %.

Muzi moja kochana ty to masz przeboje z tymi cyklami :(, poradzilabym idz do lekarza, niech to naprostuje, przeciez wiele kobiet ma problem z owulkami, ale idzie je przywrócic, cykle ustabilizowac... ale wiem ze ty juz u niejednego bylas... mi tez przychodzi na mysl clo...

Sylwia trzymam kciuki by z tymi wynikami m nie bylo tak zle... pofaszeruj go salfazinem, wit. C.... czy on pali? pije czesto? niech komputera/laptopa nie trzyma na kolanach, telefon jak najrzadziej w kieszeni... nie podgrezwa foteli w aucie... ograniczy gorące kąpiele... hmm

dziewczyny wasze dzieciaki duze bedą, a moja sie zapowiada na malutką. Zobaczymy jak to ostatecznie bedzie.

Rucia Leos jest slodziutki! jak sobie jęczy :)

Kaja ja zaczelam kompletowac wyprawke od ok 15 tygodnia. Wypisalismy co trzeba kupic i co miesiac kupowalismy, tak by na raz nie bylo masakry... a wyszlo za wszystko kilka tysiecy, wiec to tylko sie wydaje ze niewiele trzeba :)

No trzymam kciuki za kolejną zieloną krope!! jest teraz kilka kandydatek, musi ktorejs sie udac, no musi!

Strażaczka90, Fedra, Ilona, Blondi22, Rucia, Spero, aisa, Kfjatus, Dodi, magdzia26, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jesteś?
    Mam ważne pytanie, pamiętasz jak wychodził Ci bardzo wysoki progesteron? Jak tłumaczył to gin? Czy przy stymulacji może się tak podnosić? Czy to zafałszowany wynik czy jak to rozumieć? Może podał Ci jakieś normy? A może powiedział, że to nie wyznacznik ciąży jak jest wysoko....czy możesz mi odpowiedziec na pytanie?

Buziaki...pisałabym sms-a ale tu lepiej się pisze....buziaki :-D

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam okropne problemy ze snem... co druga noc nie przespana brrrrrrrrrrrrrrr, tej nocy zasnelam o 1, a obudzilam sie o 4... poszlam zjesc, wypic herbate i udalo sie przymknąc oko spowrotem o 7! masakra.

Wosebko ja raczej nie bede prala koldry, poduszek... tylko poszewki. Koldre i poduszke wywietrze na tym mrozie co jest :)

A poza tym i tak na początku dziecko nie uzywa koldry, a z pewnoscią poduszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 11:35

Strażaczka90, Fedra, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a ja mam okropne problemy ze snem... co druga noc nie przespana brrrrrrrrrrrrrrr, tej nocy zasnelam o 1, a obudzilam sie o 4... poszlam zjesc, wypic herbate i udalo sie przymknąc oko spowrotem o 7! masakra.

Wosebko ja raczej nie bede prala koldry, poduszek... tylko poszewki.
    Też chyba jednak nie będe :) zrobie tak jak mi teściowa radzi :)

Strażaczka90, Fedra, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko na clo nie można byc ciągle, a ja chcę przywrócić owulki na stałe...nawet jak zajdę, to co potem? Znów kiepskie samopoczucie? Nie chcę tego właśnie...będę walczyć naturalnymi metodami a jak już skapituluję, to się wezmę za clo, tylko po clo nie zostanie mi juz nic w zanadrzu a na insemi albo in vitro się na 100% nie zdecyduję...to jest pewne. Nie wiem czy mnie zrozumiałyście....

Na początku i owszem...chciałam ciąży, teraz też chcę zajść ale najbardziej chcę normalnych cykli, fajnych owulek itd.

W przyszłym cyklu dalej dieta, bo u mnie waga może mocno blokować owulację...i żadne leki mogą nie pomagać więc po co je stosować jak i tak nic z tego?
    Wezmę dalej metformax i dołączę izoflawony sojowe...jak w tym cyklu nie ruszy z kopyta, to tylko będę walczyć z kilogramami...

To jedyne co mogę zrobić, dystans do mojej słoniowatości nie pomaga mi w wyregulowaniu hormonów....Kocham Was <3

plemniczka, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ACH TE DZIECIĘCE ŻYCZENIA :-)

licp.jpg

Strażaczka90, Kaja, Selena, Fedra, Gunia, Ilona, Blondi22, kiti, Sandraa, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju pytalam sie czy nie mam za wysokiego progesteronu ale on powiedzial ze nie ze jest ok ze to napewno nie przeszkadza w zajsciu w ciaze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Akurat czytam.raporty robie i w miedYczasie podpatruje ovu.Pierwsza.zaczynam sie bac.chyba uwierze jak obacze na usg.bije se teraz o wszystko.czy na pewno jest,czy nie pozamaciczna,czy bedzie zdrowo rosnac,same pytania.o matko z ojcem.szlaenstwo jakies.i jeszcze niemoznosc mowienia o tym wsYstkim wokolo.jak to przezyc?w ogole w weekend jedziemy do znajonych na impreze,potem do cgrzestnego m w odwiedziny.na oewno beda nas poic roznymi nalewkami.jak odmawiac zeby nikt nie skumal?

powiedz ze jesteś chora i bierzesz antybiotyk to działa ;)

i naturalne jest zę masz obawy jak pójdziesz w poniedziałek do gina niech oprócz bety przepisze ci skierowanie na progesteron ja się będę przy tym upierać więc dla mojego świętego spokoju bardzo Cię prosze zebyś o tym nie zapomniała :D

Muska, a-koczek, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Aha i wyszlo jeszcze mojemu w badaniach ze jego plemniki sie zlepiaja.zarejestrowal sie na 13grudnia na komputerowe badanie nasienia i dokladniejsze.

czyli lepkość wyszła dodatnia tak?

Sylwia czy ty mi przesyłałaś wyniki Twojego z tego badania ale wszystkie parametry bo tego wszystkiego juz tak dużo musze ogarniać ze nie apmiętam...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A'propo LoweLka...:

Jaś jedzie na rowerku i mówi:
    -Lowelku jedź - rowerek jedzie
    -Lowelku stój - rowerek zatrzymuje się.
    Dojeżdża do skrzyżowani. Jest czerwone światło i Jaś mówi
    -Lowelku stój!
    Przechodzi starsza pani i mówi:
    -Taki duży chłopiec a nie umie powiedzieć „R”
    A Jasiu na to:
    -Spierd**** stara kur**, a ty lowelku jedź

[uwielbiam ten dowcip]

AGA 30, Fedra, Strażaczka90, Kaja, Ilona, Muska, Blondi22, Spero, aisa, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wysoki progesteron który przekracza normy jakie sa wyznaczone dla fazy lutealnej nie jest dobry jak dobrze pamiętam nie dochodzi wtedy do pęknięcia pęcherzyka - oczywiście jeśli czegos nie pokręciłam...

Kaja, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    A'propo LoweLka...:

Jaś jedzie na rowerku i mówi:
    -Lowelku jedź - rowerek jedzie
    -Lowelku stój - rowerek zatrzymuje się.
    Dojeżdża do skrzyżowani. Jest czerwone światło i Jaś mówi
    -Lowelku stój!
    Przechodzi starsza pani i mówi:
    -Taki duży chłopiec a nie umie powiedzieć „R”
    A Jasiu na to:
    -Spierd**** stara kur**, a ty lowelku jedź

[uwielbiam ten dowcip]
    haha padlam:)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny mnie dzisiaj będzie mniej chociaż już mnie ta data nie dołuje to jednak jest mi smutno bo dzisiaj mija kolejny miesiac już 5 [*]... jak to mówią człowiek się godzi z tym co zycie przynosi ale nigdy nie zapomina...

miłego dnia Kochane :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra napisalam wyniki na forum a wczoraj doczytalam jeszcze ze sie zlepiaja-gin tez to mowil ale zapomnialam napisac wtedy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra przytulam <3

Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Cześć Dziewczyny mnie dzisiaj będzie mniej chociaż już mnie ta data nie dołuje to jednak jest mi smutno bo dzisiaj mija kolejny miesiac już 5 [*]... jak to mówią człowiek się godzi z tym co zycie przynosi ale nigdy nie zapomina...

miłego dnia Kochane :)
    Tule i wspieram Kochana

Już 400lajkow dziękuję Wam Sloneczka Moje:*

Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

‹‹ 4633 4634 4635 4636 4637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ