X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi wes se jajcow nie rób lecz kochana swoje dolegliwości. ...... czekamy na wieści!!!

jeju, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z/w ide sobie mleko z miodem zafundować!!!!!!!

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę na 12-tą u rodzinnego. No nie było wesoło...i do tego ani luteiny nie mogę wziąć ani nic na razie...cholera...No trudno i byka czasem powali na łopatki :-( Buziaki...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej....Muzi!!!!!!Ty dbaj o siebie!!!!!lecz sie tam i wracaj do Nas szybciutko.Aga ma rację!!!! Trzeba Ci tyłek strzelać!Witajcie Kochane me..ja właśnie wstalam.Mój M dostał snaiadanko jajeczniczke z pomidorami zadowolony.Ka dziś zamierzam jakieś ciasto upiec ale nie wiem jakie jeszcze.I umyć jakoś okna:/ sptzatanko też trzeba by jakieś zrobić.....do później....miłego dnia

AGA 30, Fedra, kiti, Spero lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    oto i moja córeczka, buzia i nóżki z rączką

55d9391ca9f55aaem.jpg

5425057f52b6873am.jpg
    Śliczna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Muzi :*

Rutka, a Tobie życzę szybkiego powrotu do stanu sprzed porodu, gdy miałaś Mężusia w sypialni :)Swoją drogą to mój też miał taki plan - On wyniesie się do pokoju dziecięcego (z Kubą) bo On się nie wyśpi,ale ja nie chciałam o tym słyszeć...ale i tak nie mogę powiedzieć by nie wysypiał się jak ja, bo jednak On nie wstaje do dziecka a jak ja już zwlekę się z łóżka to Igor nie płacze ani nie marudzi,więc Starego już nie budzi...zresztą On tak lekko to nie śpi :) Swoją drogą to mam dziś mega noc za sobą...siedziałam przy kompie wczoraj (czy raczej dziś) do UWAGA 2 i polazłam do łóżka tylko dlatego,że Starszy przyszedł do Mamusi na kolana (siedziałam w kuchni a On musiał się chyba przebudzić i nie znaleźć mnie w łóżku) zaraz po naszym powrocie do łóżka obudził się Igor i do 4 nie spał...bo był wyspany :) Zjadł i obserwował wszystkie kąty jednocześnie śmiejąc się do Matki...której do śmiechu wcale nie było :)

A tak w ogóle witam ,bo nie przywitałam się na początku...zmykam teraz do zmywania bo nawet po wczorajszej kolacji nie pozmywaliśmy...a do tego dzisiejsze śniadanie .

Buziaki.

Strażaczka90, Fedra, Selena, Blondi22, AGA 30, kiti, Spero, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Plemniczko :) super zdjecia Kornelki :) no i oby wytrzymała w brzuszku jeszcze troche :) ja to marze zeby Kacpi zechciał wcześniej wyjść ;) hi hi..żeby taki duzy nie był...takze byle do 10 stycznia :) jak już będzie donoszony :) moge rodzić :)

Kiti bardzo ładny progesteron :) napewno owu była :) szkoda tylko że bez serduszek....ale trzymam kciuki za kolejny cykl :)

Muśka też bym zjadał takich bułeczek :)

Muzi kochana :) tulam :) oby wszystko było dobrze :)

Ja właśnie wróciłam z zakupów z teściową:) kupiłam wanienke i karuzele do łożeczka :) a babcia zamówiła wózek dla wnuczka ;) Byłam też w laboratorium pytać o ten gbs..i wiecie że sama se to będe musieć pobrać.. :/ .. w żadnym lab tego nie robią na miejscu..a mój gin przyjmuje tylko po południu...więc on nie może ....bo wiadomo że to trzeba od razu zanieść....jeszcze w SR musze zapytać..bo tam też pobieraja badania....a jak nie to przynajmniej mi położna dobrze wytłumaczy jak mam to zrobić żeby dobrze było...

Miłego dnia wszystkim życze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 12:09

plemniczka, magdzia26, Fedra, Blondi22, AGA 30, Strażaczka90, kiti, Spero, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kochane...

miałam się dzisiaj nie udzielać bo mnie jakiś wkur... od wczoraj bierze ale ok jakoś to będzie...

dziewczyny wasze maluszki są słodkie i te w brzuchu i te juz po za ;)

Muzi Kochana Twój opis mnie przeraził prosze oszczędzaj się i napisz koniecznie co Ci lekarz powiedział mam nadzieję ze to się więcej nie powtórzy...

pozdrawiam Wszystkie i mimo mojego wkur... zostawiam Wam duzo pozytywnej energii...

a uprzedzajac wasze pytanie dlaczego mam wkur... to odpowiem od razu po prostu mnie to forum od wczoraj wkurw...a i to powinno wystarczyć do wyjaśnienia :D

Strażaczka90, kiti, Spero, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko materiału na badanie w kierunku gbs nie trzeba od razu zanieść do laboratorium, jest na to jakiś czas...jaki nie wiem, ale wiem,że moja ginka pobierała mi w piątek a zanosiła chyba nawet w poniedziałek :)
    Nie wiem jaki dokładnie jest na to czas,ale powiem tak, ostatnio robiłam posiew kału Igorkowi i dostałam wymazówkę z pracowni mikrobiologii i zalecenie,że jeśli od razu (w ciągu godziny) nie jestem w stanie donieść to włożyć do lodówki i może tam nawet 3 dni leżeć :) Dopytaj w pracowni najlepiej :)

EDIT: Aż poszperałam i znalazłam z jednego laboratorium taką informację:
    http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/2,18,154,15lg,158579463lb,stronazb,badania-i-zabiegi,laboratorium,pelna-lista-badan,diagnostyka-infekcji,posiew-w-kierunku-streptococcus-agalactiae-gbs

A ja wracam do roboty,bo jeszcze nie zaczęłam zmywać, bo król Igor przebudził się a zakładałam,że pośpi trochę,ale chyba kupka Go męczyła i teraz już śpi...przynajmniej na razie...wczoraj znów Go pochwaliłam,więc spodziewam się znowu zwrotu ...oczywiście niekorzystnego dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 12:43

AGA 30, Fedra, Strażaczka90, Selena, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    I tu też Wam ozdobię forum moim dziełem :-)

yyui.th.jpg
    qvrt.th.jpg
    super ;) bardzo mi się podobają masz talent ;)

AGA 30 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hej, jestem po wizycie i tak te moje bolesci brzucha i kucia to dlatego ze dziecko jest juz nisko, mała sie uklada do porodu... i lekarz podczas badania na fotelu powiedzial ze głowka jest bardzo nisko juz bo ją wyczuwa... kurcze no i za szybko troszke.
    Dostalam luteine, nospe forte i magnez by troche przychamowac poród jakby co.
    Powiedzial ze mam sie bardzo oszczedzac, zero sprzatania aby wytrwac jeszcze te 2,5 tygodnia, bo wtedy moja ciaza jest donoszona i moge rodzic. Wiec aby do sylwestra. No wiec raczej na pewno do terminu nie dotrwam.
    Mala wazy 2,200 i ma bardzo dlugie wlosy.

Pozniej zdjecie wstawie.
    kurcze az się boje co mi gin powie we wtorek na wizycie. A twoja malutka niech jeszcze posiedzi przynajmniej do końca roku w brzuszku

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia zycze

Fedra, Strażaczka90, magdzia26, kiti, Kaja, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Milego dnia zycze
    wzajemnie :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a uprzedzajac wasze pytanie dlaczego mam wkur... to odpowiem od razu po prostu mnie to forum od wczoraj wkurw...a i to powinno wystarczyć do wyjaśnienia :D
    Fedrulka nie lubisz nas już o.O ????

Fedra, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dzionek mija :*) Ja zaliczyłam śniadanie właśnie :-)
    Fredzia ty się nie wkur.... bo nerwy piękności szkodzą :/

Bombkę zrobiłam kolejną i zastanawiam sie co tu z dzisiejszym dniem począć :/
    Wszystkie koście mnie bolą nogi mi drentwieją porażka dzis jakaś ze mną :/

Chyba starość mnie dopadła :-)

Fedra, magdzia26, Blondi22, Spero lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja nie napisałam ze Was nie lubie tylko ze mnie forum wkur...a napisałam forum a nie ten wątek ;)

wybaczcie ale chyba mam apogełum wszystkiego a clo zrobiło dodatkowo swoje...

więc spoko ;)
    Aga mnie juz nic nie zaszkodzi ;)

trzymajcie się ciepło :D

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wszystko przez clo to fakt :/ Ja też byłam na minowana rozdrażniona i bezsenność już całkiem mnie wykańczało :/
    Fredzia zaciśnij ząbki i dasz radę :-)
    A jak już będą skrajne załamania to wal tu do nas jak w dym :-) Możesz się wyżyć chodzby na mnie :-)

Fedra, kiti, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedriś a jak tak to proszę odpoczywać tudziesz odwkur***ać się <3 i ja już nic nie mówię bo znów wątek zamilknie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 13:05

Fedra, Strażaczka90, Spero lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień Dobry Kochane...

miałam się dzisiaj nie udzielać bo mnie jakiś wkur... od wczoraj bierze ale ok jakoś to będzie...

I za taką szczerość Fredzię uwielbiam :P

Fedra, Blondi22, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Shagga za info :) ale chyba skoro gin mi kazał sobie zrobić to badanie..to on nie pobiera :( zobacze co mi położna powie :) może ona będzie mogła pobrać :) wogóle dziwne że nawet w szpitalu w lab nie pobieraja sami.. :/ ...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 4685 4686 4687 4688 4689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ