X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam pytanie czy ja mogę zrobić inchalacje jeśli tak to z czego ???? bo ten katar już mnie męczy i głowa pobolewa obawiam się że to zatoki !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Wiecie co mam pytanie czy ja mogę zrobić inchalacje jeśli tak to z czego ???? bo ten katar już mnie męczy i głowa pobolewa obawiam się że to zatoki !!!!
    Zawsze możesz zrobić równie hardcorowo jak ja ostatnio i wsadzić do nosa przecięty ząbek czosnku :D
    Działa mniej więcej jak udrażniacz do rur :P Ale działa! hehe
    Wsadź po pól ząbku da każdej z dziurek i oddychaj głęboko przez nos przez parę minut, dopóki wytrzymasz. Brzmi drastycznie, ale z braku laku...
    ps. To nie mój wymysł, tylko dziewczyn z tego forum ;)
    Powodzenia.

Rucia, aisa, kiti, magdzia26, Selena, Spero, Kaja, Dodi, Kfjatus, a-koczek, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hej dziewczynki.

Wosebko ale to dziwne ze sama masz to sobie pobrac... poszukaj na necie na pewno jest laboratorium u Ciebie w miescie gdzie wymazy pobierają.

Fedrus :*

Ja sie dzisiaj cos zle czuje. Zaaplikowalam luteine, nospe, magnez a i tak mnie pobolewa brzuch na dole. Leze a i tak boli. Serio mam nadzieje ze ta moja Kornelka poczeka. Jeszcze jest taka chudziutka.

Plemniś na tym etapie ciąży, to normalne. Teraz będziesz już w zasadzie tylko narzekała :) Ale nie martw się, urodzisz, to wszystkie boleści miną.

Shagga_80, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

Kaju jak najbardziej możesz robić inhalacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam i wypadłam. Idę kąpać mojego dzidka. CMOK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 19:04

Strażaczka90, kiti, magdzia26, Selena, AGA 30, Gunia, Kaja, Dodi, Kfjatus, Blondi22, a-koczek, Fedra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać....Padam....i jestem zmęczona.au jak zwykle od paru dni nie wiem czemu.Miałam dziś wolne i nic nie odpoczelam!!dobranoc Kwiatusie

Kaja, Fedra lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj Strazaczko <3
    Kajus przeganiam twój katar zdrówka kochana <3
    A ja właśnie robie pizzunie ale pięknie pachnie czosneczkiem :)
    Teraz oczekuje z wielkim kubelkiem herbatki z cytryna i sokiem malinowym mniam :)

Gunia, kiti, Kaja, Spero, Rucia, aisa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Odpoczywaj Strazaczko <3
    Kajus przeganiam twój katar zdrówka kochana <3
    A ja właśnie robie pizzunie ale pięknie pachnie czosneczkiem :)
    Teraz oczekuje z wielkim kubelkiem herbatki z cytryna i sokiem malinowym mniam :)
    Mniam nie rób smaczka:) ja też ostatnio robiłam pizzę:) własnej roboty:) i Mój M sie zakazał:) Kajka zdrowiej Nam tam Kochana

magdzia26, Kaja lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska jak mi mózg przepali ten czosnek to bede pustak hihi , ale co mi tam męczyć sie juz nie bede ide pchać czosnek

kiti, Strażaczka90, Muska, magdzia26, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia podeslij mi kawałek pizzy ehh oby do piatku tez zrobię pizze na cieniutkim ciescie ehh

Strażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti ty sie nie czaj tylko wal do sznura ;-)

Strażaczka90, Selena, kiti lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska nie wiem ile ty wytrzymalas z tym czosnkiem w nosie , ale ja juz 3 min i rycze jak wariatka....odpadam zawody czoasnek ala nos ala

Strażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :-)

Strażaczka90, Gunia, aisa, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Mam znowu mniej czasu na kompa, bo siedzę w domu z oboma chłopakami... I obaj mają katar. Leo ma taki ropny, więc nici z przedszkola. On chyba nigdy się z tego nie wyleczy (Henio zresztą też - wczoraj w nocy musiałam odsysać mu zapychające noc smarki oraz rozklejać zaropiałe powieki :( ).
    Głównie to jeżdżę z nimi do moich rodziców, bo obaj są teraz na maksa absorbujący i bym po prostu nie dała rady. Dzięki Bogu, że mam na miejscu mamę, która może mi pomagać.

Muzi - zdrowiej! Ale Ci się tego skumulowało... :(
    Ruciu - u nas ze spaniem jest tak, że rozkładam sobie kanapę w pokoju obok. Jak Henio się budzi, idę karmić go na tę kanapę, potem zanoszę go z powrotem do łóżeczka, a ja wracam do łóżka. Czasem oczywiście na kanapie mi się przyśnie i nie wracam do sypialni aż do następnego karmienia. Przewijam go z kolei w sypialni - czasem płacze, ale M ma taki kamienny sen, że w ogóle się nie budzi.
    Shagguś - witaj w klubie! Wczoraj w nocy pobiłam niechlubny rekord późnego pójścia spać - 2:50... Najpierw robiłam małe zleconko, potem załatwiałam coś w ramach prezentów pod choinkę, a po północy przypomniało mi się że muszę zamarynować udka na dzisiejszy obiad, bo się zepsują... A że to była paczka XXL... :/ Dziś oczywiście byłam jak zombie.
    Muska - na pewno wypróbuję Twój przepis na buły! Sama mam od teściowej podobny, tylko bez otrębów. Mam w szafce otręby - będę miała pretekst żeby je w końcu wykorzystać :)

Bylam dziś z Heniem u fizjoterapeutki - okazuje się, że preferuje prawą stronę, ma troszkę zbyt napięte ręce (gdy kładę go na brzuszku, to się prawie od razu przewraca przez tę prostą rękę na bok), za słaby brzuch, w ogóle musi popracować trochę nad sobą ;) Zaleciła trochę ćwiczonek, które mają mu pomóc. Za miesiąc mam się znowu zgłosić - mam nadzieję, że już będzie wporzo...

Całusy dla Was! :*

Strażaczka90, Spero, Shagga_80, aisa, Rucia, Kfjatus, magdzia26, Blondi22, Dodi, kiti, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Muska nie wiem ile ty wytrzymalas z tym czosnkiem w nosie , ale ja juz 3 min i rycze jak wariatka....odpadam zawody czoasnek ala nos ala
    Dasz radę!!!wytrzymaj

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic znikam dobranoc ...

Fedra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie.

Aniołek od po 19 śpi, Mamusia wykąpała (jak ostatnio zwykle) sama, nakarmiła i poszedł spać...choć chyba niedługo wybudzi się,bo coś słyszę , że kręci się. Kuba zasnął mi po 16 i dobudzić przez kilka godzin Go nie mogłam i w efecie nadal nie śpi :/ Wykąpałam Go jakiś czas temu i teraz ogląda bajki..Tata odkąd wrócił (nieco później) z pracy prawie cały czas śpi - jak ostatnio zwykle :/ Jak mówię Mu - wkrótce oprawię Go w ramkę i powieszę.. Ja wieczorem zaliczyłam jeszcze małe zakupy,bo przez cały dzień nie udało mi się wyjść z chłopakami do sklepu,bo jak nie jeden to drugi spał a potem było za późno na spacery..ja nie uznaję spaceru z niemowlakiem po zmroku :/

U nas rytuał karmienia jest taki,że wyjmuję domagającego się cyca Igora z łóżeczka i siadam na fotelu z fasolką do karmienia (Mauysia zgonnie będę Ci wdzięczna za polecenie tego cudeńka :* ) a jak zaśnie to po ok 5 min. gdy przyśnie nieco mocniej odkładam do łóżeczka...dodam,że i łóżeczko i fotelą w naszym duzm pokoju peniczm rol szpialnio+dziennego pokoju. Igor zawsze śpi w łóżeczku,nawet jeśli zaśnie przy karmieniu czy na leżaczku odkładam Go do łóżeczka...przy Kubie zrobiłam błąd,że nie przyzwyczajałam Go do łóżeczka i potem darł się jak Go tam wsadzałam..i po dziś dzień mam Go za karę w naszym łóżku.

Muska dzięki za przepis na bank wykorzystam...ostatnio co trochę coś piekę, dotąd wykorzystałam 3 przepisy z nowej książki kucharskiej dla dzieci :)

Podziwiam dziewczyny za pomysły z czosnkiem w nosie...chyba bym zeszła z tego świata :)

EDIT: Kurcze Mauysia wiesz ja co dzień chodzę spać minimum po 1 i wiesz,najgorzej jest rano gdy Chłopcy domagają się bym wstała...a potem git...i wieczorem zamiast iść wcześniej spać dalej ślęczę, jak dziś :P Zresztą jak Kuba był malutki miałam tak samo...jakoś sen mi niepotrzebny :P Czy raczej mnie szkoda czasu na sen,bo wtedy już w ogóle nie miałabym chwili dla siebie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 23:23

Strażaczka90, Rucia, Kfjatus, magdzia26, Blondi22, Dodi, kiti, Fedra, AGA 30, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Mauysiu dla Twoich Muszkieterów ...współczuję kataru, to mega męczące dla maluchów :(

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jestem po wizycie wszystko dobrze szyjka się na szczęście dalej nie skruciła ma tyle samo co w zeszłym miesiącu jest twarda i zamknięta :)to mnie najbardziej cieszy :D Moje dziecko waży już ponad 1200 gram i jest proporcjonalne do wieku ciąży. Nadal nie wiemy co ma między nóżkami bo zgrabnie miał/a je zaciśnięte.

Chce nam chyba zrobić niespodziankę w dniu urodzin :) Pozdrawiam wszystkie serdecznie

Shagga_80, Strażaczka90, Rucia, Kfjatus, magdzia26, Spero, Blondi22, Dodi, Gunia, Selena, kiti, Fedra, sylwia1985, AGA 30, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Więc jestem po wizycie wszystko dobrze szyjka się na szczęście dalej nie skruciła ma tyle samo co w zeszłym miesiącu jest twarda i zamknięta :)to mnie najbardziej cieszy :D Moje dziecko waży już ponad 1200 gram i jest proporcjonalne do wieku ciąży. Nadal nie wiemy co ma między nóżkami bo zgrabnie miał/a je zaciśnięte.

Chce nam chyba zrobić niespodziankę w dniu urodzin :) Pozdrawiam wszystkie serdecznie

Super,że wszystko dobrze...a wstydniś nie chce pokazać co tam ma :P Będzie niespodzianka :)

Effcia28, magdzia26, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 4687 4688 4689 4690 4691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ