plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja wrote:Wiecie co mam pytanie czy ja mogę zrobić inchalacje jeśli tak to z czego ???? bo ten katar już mnie męczy i głowa pobolewa obawiam się że to zatoki !!!!
Działa mniej więcej jak udrażniacz do rurAle działa! hehe
Wsadź po pól ząbku da każdej z dziurek i oddychaj głęboko przez nos przez parę minut, dopóki wytrzymasz. Brzmi drastycznie, ale z braku laku...
ps. To nie mój wymysł, tylko dziewczyn z tego forum
Powodzenia.Rucia, aisa, kiti, magdzia26, Selena, Spero, Kaja, Dodi, Kfjatus, a-koczek, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:hej dziewczynki.
Wosebko ale to dziwne ze sama masz to sobie pobrac... poszukaj na necie na pewno jest laboratorium u Ciebie w miescie gdzie wymazy pobierają.
Fedrus :*
Ja sie dzisiaj cos zle czuje. Zaaplikowalam luteine, nospe, magnez a i tak mnie pobolewa brzuch na dole. Leze a i tak boli. Serio mam nadzieje ze ta moja Kornelka poczeka. Jeszcze jest taka chudziutka.
Plemniś na tym etapie ciąży, to normalne. Teraz będziesz już w zasadzie tylko narzekałaAle nie martw się, urodzisz, to wszystkie boleści miną.
Shagga_80, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Odpoczywaj Strazaczko
Kajus przeganiam twój katar zdrówka kochana
A ja właśnie robie pizzunie ale pięknie pachnie czosneczkiem
Teraz oczekuje z wielkim kubelkiem herbatki z cytryna i sokiem malinowym mniamGunia, kiti, Kaja, Spero, Rucia, aisa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Odpoczywaj Strazaczko
Kajus przeganiam twój katar zdrówka kochana
A ja właśnie robie pizzunie ale pięknie pachnie czosneczkiem
Teraz oczekuje z wielkim kubelkiem herbatki z cytryna i sokiem malinowym mniamwłasnej roboty:) i Mój M sie zakazał
Kajka zdrowiej Nam tam Kochana
magdzia26, Kaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejo!
Mam znowu mniej czasu na kompa, bo siedzę w domu z oboma chłopakami... I obaj mają katar. Leo ma taki ropny, więc nici z przedszkola. On chyba nigdy się z tego nie wyleczy (Henio zresztą też - wczoraj w nocy musiałam odsysać mu zapychające noc smarki oraz rozklejać zaropiałe powieki).
Głównie to jeżdżę z nimi do moich rodziców, bo obaj są teraz na maksa absorbujący i bym po prostu nie dała rady. Dzięki Bogu, że mam na miejscu mamę, która może mi pomagać.
Muzi - zdrowiej! Ale Ci się tego skumulowało...
Ruciu - u nas ze spaniem jest tak, że rozkładam sobie kanapę w pokoju obok. Jak Henio się budzi, idę karmić go na tę kanapę, potem zanoszę go z powrotem do łóżeczka, a ja wracam do łóżka. Czasem oczywiście na kanapie mi się przyśnie i nie wracam do sypialni aż do następnego karmienia. Przewijam go z kolei w sypialni - czasem płacze, ale M ma taki kamienny sen, że w ogóle się nie budzi.
Shagguś - witaj w klubie! Wczoraj w nocy pobiłam niechlubny rekord późnego pójścia spać - 2:50... Najpierw robiłam małe zleconko, potem załatwiałam coś w ramach prezentów pod choinkę, a po północy przypomniało mi się że muszę zamarynować udka na dzisiejszy obiad, bo się zepsują... A że to była paczka XXL...Dziś oczywiście byłam jak zombie.
Muska - na pewno wypróbuję Twój przepis na buły! Sama mam od teściowej podobny, tylko bez otrębów. Mam w szafce otręby - będę miała pretekst żeby je w końcu wykorzystać
Bylam dziś z Heniem u fizjoterapeutki - okazuje się, że preferuje prawą stronę, ma troszkę zbyt napięte ręce (gdy kładę go na brzuszku, to się prawie od razu przewraca przez tę prostą rękę na bok), za słaby brzuch, w ogóle musi popracować trochę nad sobąZaleciła trochę ćwiczonek, które mają mu pomóc. Za miesiąc mam się znowu zgłosić - mam nadzieję, że już będzie wporzo...
Całusy dla Was! :*Strażaczka90, Spero, Shagga_80, aisa, Rucia, Kfjatus, magdzia26, Blondi22, Dodi, kiti, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam ponownie.
Aniołek od po 19 śpi, Mamusia wykąpała (jak ostatnio zwykle) sama, nakarmiła i poszedł spać...choć chyba niedługo wybudzi się,bo coś słyszę , że kręci się. Kuba zasnął mi po 16 i dobudzić przez kilka godzin Go nie mogłam i w efecie nadal nie śpiWykąpałam Go jakiś czas temu i teraz ogląda bajki..Tata odkąd wrócił (nieco później) z pracy prawie cały czas śpi - jak ostatnio zwykle
Jak mówię Mu - wkrótce oprawię Go w ramkę i powieszę.. Ja wieczorem zaliczyłam jeszcze małe zakupy,bo przez cały dzień nie udało mi się wyjść z chłopakami do sklepu,bo jak nie jeden to drugi spał a potem było za późno na spacery..ja nie uznaję spaceru z niemowlakiem po zmroku
U nas rytuał karmienia jest taki,że wyjmuję domagającego się cyca Igora z łóżeczka i siadam na fotelu z fasolką do karmienia (Mauysia zgonnie będę Ci wdzięczna za polecenie tego cudeńka :* ) a jak zaśnie to po ok 5 min. gdy przyśnie nieco mocniej odkładam do łóżeczka...dodam,że i łóżeczko i fotelą w naszym duzm pokoju peniczm rol szpialnio+dziennego pokoju. Igor zawsze śpi w łóżeczku,nawet jeśli zaśnie przy karmieniu czy na leżaczku odkładam Go do łóżeczka...przy Kubie zrobiłam błąd,że nie przyzwyczajałam Go do łóżeczka i potem darł się jak Go tam wsadzałam..i po dziś dzień mam Go za karę w naszym łóżku.
Muska dzięki za przepis na bank wykorzystam...ostatnio co trochę coś piekę, dotąd wykorzystałam 3 przepisy z nowej książki kucharskiej dla dzieci
Podziwiam dziewczyny za pomysły z czosnkiem w nosie...chyba bym zeszła z tego świata
EDIT: Kurcze Mauysia wiesz ja co dzień chodzę spać minimum po 1 i wiesz,najgorzej jest rano gdy Chłopcy domagają się bym wstała...a potem git...i wieczorem zamiast iść wcześniej spać dalej ślęczę, jak dziśZresztą jak Kuba był malutki miałam tak samo...jakoś sen mi niepotrzebny
Czy raczej mnie szkoda czasu na sen,bo wtedy już w ogóle nie miałabym chwili dla siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 23:23
Strażaczka90, Rucia, Kfjatus, magdzia26, Blondi22, Dodi, kiti, Fedra, AGA 30, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Więc jestem po wizycie wszystko dobrze szyjka się na szczęście dalej nie skruciła ma tyle samo co w zeszłym miesiącu jest twarda i zamknięta :)to mnie najbardziej cieszy
Moje dziecko waży już ponad 1200 gram i jest proporcjonalne do wieku ciąży. Nadal nie wiemy co ma między nóżkami bo zgrabnie miał/a je zaciśnięte.
Chce nam chyba zrobić niespodziankę w dniu urodzinPozdrawiam wszystkie serdecznie
Shagga_80, Strażaczka90, Rucia, Kfjatus, magdzia26, Spero, Blondi22, Dodi, Gunia, Selena, kiti, Fedra, sylwia1985, AGA 30, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Więc jestem po wizycie wszystko dobrze szyjka się na szczęście dalej nie skruciła ma tyle samo co w zeszłym miesiącu jest twarda i zamknięta :)to mnie najbardziej cieszy
Moje dziecko waży już ponad 1200 gram i jest proporcjonalne do wieku ciąży. Nadal nie wiemy co ma między nóżkami bo zgrabnie miał/a je zaciśnięte.
Chce nam chyba zrobić niespodziankę w dniu urodzinPozdrawiam wszystkie serdecznie
Super,że wszystko dobrze...a wstydniś nie chce pokazać co tam maBędzie niespodzianka
Effcia28, magdzia26, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość