X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poprawe humoru dla Was:*420021lpjc7ug7l1.gif

Fredruś <3

Selenka <3

Rucia <3

Magdzia <3

Aga <3

Blondi <3

Kajka <3

Pismak <3

Kiti <3

Sylwia <3 gdzie Ty sie podziewasz??

Jeju <3

Shagga <3

Plemniś <3

Spero <3

Kfjatus <3

Gunia <3

Beata <3

A koczek <3

Ilona <3

Effcia <3

Kopciuszek <3

Mauysia <3

JAK O KIMŚ ZAPOMNIAŁAM TO SORRKA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 13:51

kiti, plemniczka, Gunia, Shagga_80, magdzia26, AGA 30, Pismak, Blondi22, Ilona, Kaja, Fedra, Selena, Spero, a-koczek, Rucia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki.

Wosebko ale to dziwne ze sama masz to sobie pobrac... poszukaj na necie na pewno jest laboratorium u Ciebie w miescie gdzie wymazy pobierają.

Fedrus :*

Ja sie dzisiaj cos zle czuje. Zaaplikowalam luteine, nospe, magnez a i tak mnie pobolewa brzuch na dole. Leze a i tak boli. Serio mam nadzieje ze ta moja Kornelka poczeka. Jeszcze jest taka chudziutka.

Fedra, Selena, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Dzięki Shagga za info :) ale chyba skoro gin mi kazał sobie zrobić to badanie..to on nie pobiera :( zobacze co mi położna powie :) może ona będzie mogła pobrać :) wogóle dziwne że nawet w szpitalu w lab nie pobieraja sami.. :/ ...
    A jak zlecił Ci to badanie (dał skierowanie?) to powiedział,gdzie możesz je zrobić,bo może On wie,że gdzieś Ci zrobią? Ja sobie nie wyobrażam,że miałabym to sama pobierać,ale może u Was jest taka praktyka...co kraj to obyczaj :) Ja jak robiłam to badanie w ciąży z Kubą to Ginka pobrała mi materiał i kazała jechać do laboratorium i zaraz pojechaliśmy (mimo,że było po południu) i tam Babka powiedziała mi (myśląc,że ja nie mam ze sobą tego materiału) że pobierają do którejś godziny...więc u nas laboratorium robią to ale to pewnie zależy od laboratorium i warto spytać...a to nie zmienia postaci rzeczy,że dziwne,że lekarz nie pobiera tego sam.

Kornelko,siedz Rybko grzecznie w brzuszku Mamusi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 14:14

Strażaczka90, Fedra, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień Dobry Kochane...

miałam się dzisiaj nie udzielać bo mnie jakiś wkur... od wczoraj bierze ale ok jakoś to będzie...

dziewczyny wasze maluszki są słodkie i te w brzuchu i te juz po za ;)

Muzi Kochana Twój opis mnie przeraził prosze oszczędzaj się i napisz koniecznie co Ci lekarz powiedział mam nadzieję ze to się więcej nie powtórzy...

pozdrawiam Wszystkie i mimo mojego wkur... zostawiam Wam duzo pozytywnej energii...

a uprzedzajac wasze pytanie dlaczego mam wkur... to odpowiem od razu po prostu mnie to forum od wczoraj wkurw...a i to powinno wystarczyć do wyjaśnienia :D
    Mnie to wcale nie wystarczy Fedrii :D
    w ogóle to po dupie powinnaś dostać ,że wykres nie udostępniony :(
    Buziak słońce <3

Fedra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki bo się nie przywitałam.

Dzisiaj mam wizytę więc póżnym wieczorem dam Wam znać co tam u nas :) Pozdrawiam

magdzia26, Blondi22, Strażaczka90, Kaja, Fedra, Spero, kiti, Rucia, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hej dziewczynki.

Wosebko ale to dziwne ze sama masz to sobie pobrac... poszukaj na necie na pewno jest laboratorium u Ciebie w miescie gdzie wymazy pobierają.

Fedrus :*

Ja sie dzisiaj cos zle czuje. Zaaplikowalam luteine, nospe, magnez a i tak mnie pobolewa brzuch na dole. Leze a i tak boli. Serio mam nadzieje ze ta moja Kornelka poczeka. Jeszcze jest taka chudziutka.
    mnie czasami tak podbrzusze boli ale po nospie przechodzi i zadko to się zdaza naszczescie ale od wczoraj w pachwinie mnie boli znowu

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Cześć dziewczynki bo się nie przywitałam.

Dzisiaj mam wizytę więc póżnym wieczorem dam Wam znać co tam u nas :) Pozdrawiam
    będziemy czekac na wieści ;)

Strażaczka90, Kaja, Effcia28 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane mam pytanie.
    Rozpoczęłam nowy cykl, pierwszy prawdziwy po poronieniu.
    Przed zajściem w ciążę miałam bardzo rozjechane cykle.
    Dostałam skierowanie na progesteron i prolaktyne....mam je zrobić w konktetnym dniu po owulacji.Muszę więc wyznaczyć kiedy ta owulacja będzie. Od kiedy powinnam zacząć robić testy owulacyjne?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Dostałam skierowanie na progesteron i prolaktyne....mam je zrobić w konktetnym dniu po owulacji.Muszę więc wyznaczyć kiedy ta owulacja będzie. Od kiedy powinnam zacząć robić testy owulacyjne?
    Nie sugeruj się testami;/ są do d.... Ja robiłam i mi codziennie pozytywny wychodzi..strata kasy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 14:59

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Mnie to wcale nie wystarczy Fedrii :D
    w ogóle to po dupie powinnaś dostać ,że wykres nie udostępniony :(
    Buziak słońce <3

jak nie udostępniony jak udostępniony ?

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:

ale tak w pierwszym cyklu po poronieniu kazali Ci to robić bo według mojej wiedzy robi sie to 3 miesiace po poronieniu poniewaz hormony muszą dojść do siebie...
    zwazywszy ze pierwszy cykl po poronieniu moze byc bezowulacyjny i w ogóle inny niż wszystkie cykle...

Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ale tak w pierwszym cyklu po poronieniu kazali Ci to robić bo według mojej wiedzy robi sie to 3 miesiace po poronieniu poniewaz hormony muszą dojść do siebie...
    zwazywszy ze pierwszy cykl po poronieniu moze byc bezowulacyjny i w ogóle inny niż wszystkie cykle...
    Fredrunia ma racje:****

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A jak zlecił Ci to badanie (dał skierowanie?) to powiedział,gdzie możesz je zrobić,bo może On wie,że gdzieś Ci zrobią? Ja sobie nie wyobrażam,że miałabym to sama pobierać,ale może u Was jest taka praktyka...co kraj to obyczaj :) Ja jak robiłam to badanie w ciąży z Kubą to Ginka pobrała mi materiał i kazała jechać do laboratorium i zaraz pojechaliśmy (mimo,że było po południu) i tam Babka powiedziała mi (myśląc,że ja nie mam ze sobą tego materiału) że pobierają do którejś godziny...więc u nas laboratorium robią to ale to pewnie zależy od laboratorium i warto spytać...a to nie zmienia postaci rzeczy,że dziwne,że lekarz nie pobiera tego sam.

Kornelko,siedz Rybko grzecznie w brzuszku Mamusi :*
    Nie dał mi skierowania..powiedział że na następna wizyte mam zrobić...i powiedział w jakich lab wykonuja u nas to badanie..i właśnie dziś w nich byłam...i tak mi w każdym powiedzieli..ze trzeba przyjść juz z pobranym materiałem....mnie sie wydaje ze po prostu gina mojego nie będzie między świętami a Nowym Rokiem....dlatego pewnie tak mi kazał zrobić...no nic...zobacze co położna na to :) a jak nie to mam znajomą pielęgniarke to moze ona by mi to pobrała...bo wiadomo ze fachowa ręka to co innego niż samemu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 15:27

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka niech twoja rybka siedzi tam i nie wychodzi za szybko!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)
    Podaje przepis na te bułeczki z otrębami(jest naprawdę łatwy, pierwszy raz w życiu robiłam i wyszło, także na pewno dacie radę):
    Na 8 bułeczek (takie malutkie jak kejzerki):
    300 g mąki pszennej
    50 g otrębów
    2 łyżki oleju roślinnego
    1 łyżeczka drożdży suszonych instant lub 15 g świeżych drożdży
    1 łyżeczka soli
    2 łyżeczki cukru
    200 ml wody w temp. pokojowej
    Jeśli używamy świeżych drożdży, dodajemy do nich łyżeczkę cukru, 2 łyżki wody, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie łączymy z reszta składników. Przy drożdżach suchych wszystkie składniki mieszamy razem.
    Zagniatamy ciasto - powinno być gładkie, niezbyt twarde. Można je również wyrobić przy pomocy miksera z hakiem. Formujemy kulę i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
    Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 porcji i z każdej formujemy bułeczkę i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrastania na 40-60 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni.
    Wyrośnięte bułeczki delikatnie smarujemy wodą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 210 stopni i dopiekamy, aż bułeczki się zarumienią.
    Po upieczeniu studzimy na kuchennej kratce.

Pychotka :)
    Na szczęście m mi zostawił jeszcze na śniadanie i dalej były pyszne :)
    Jutro zrobię podwójną porcję, bo dzisiaj to chlebek musimy zjeść żeby się nie zmarnował. Póki co zapał do pieczenia dalej mam ;)

Byłam dzisiaj tez u internisty. Fajna babeczka, lubię do niej chodzić. Młoda, życzliwa, wysłucha i poradzi. MOje dzisiejsze ciśnienie (i to po kawie rano) zaszalało i wzrosło do 100/60. Dała mi skierowanie na badania ogólne moczy, krwi i glukozy na czczo. Pożaliłam się na senność i rewolucje brzuszne. Na progesteron nie chciała dać skierowania i kazała przestać neta czytać ;) Ale dostałam L4 do końca tygodnia i szczęśliwa siedzę w domu i biegam do własnego kibelka co chwilę. Dzisiaj niestety mam dzień kiblowy :/
    A mówiłam Wam że ostatnio w pracy to prawie na biurku zasnęłam? :P
    Mogę spać na okrągło. Śpię do 10:00 rano, potem 1 drzemka koło 14:00, kolejna po 16:00 a spać się kładę o 22:00 najpóźniej bo o tej godzinie po prostu mnie zwala z nóg obojętnie gdzie siedzę. Mogę w kuchni przed kompem, w pokoju na kanapie. Gdziekolwiek... M może sobie do mnie mówić, fascynujący film może lecieć, a ja i tak zasnę :P

Nie mogę tylko obczaić czy mi wpisałam ten kod B na L4, a zapomniałam ją zapytać. Jutro jak skoczę tam na badania to dopytam chyba, bo jestem ciekawa czy na Święta mi się wypłata nie uszczupli.
    Kończę bo biegnę do kibelka. Znowu...

magdzia26, Strażaczka90, AGA 30, Spero, kiti, Blondi22, a-koczek, Rucia, Selena, mauysia, Ilona, Shagga_80, Dodi, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

To mój drugi cykl, licząc że pierwszy był od zabiegu.
    Dostałam skierowanie na badania i mam je wykonać w tym cyklu.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash mi gin zlecal prolaktyne od 3-5 dnia cyklu zbadac, a progesteron 7-8 dni po owulacji

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do testow owulacyjnych jak dlugie masz cykle?

Mi akurat testy bardzo pomogly. Dokladnie kazdego miesiaca dobrze mi okreslaly dzien owulacji. 3 razy zaszlam w ciaze z testami juz w 2, lub 2 cyklu starań.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w tym problem, że moje cykle są różne. Przeważnie powyżej 30 dni.
    Mam nadzieję, że może teraz się unormują.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja bym na twoim miejscu zaczela robic od 13, 14 dnia cyklu codziennie test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 17:07

ash, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 4686 4687 4688 4689 4690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ