X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti przygotowałaś jakieś łoże pod choinką :P ?

Fedra, kiti, Spero, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia lepiej kiti w łóżku bo jak iskry poleca to chałupe z dymem puszczą hihi

magdzia26, Muska, Fedra, kiti, Spero, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)
    Chyba mnie wywołałaś Magdzia. M raniutko to mnie zawiózł do LM na badania. Wróciłam już sobie sama. Tak mnie ta droga zmęczyła, że jak zjadłam wszystkie tabletki i śniadanie to się położyłam spać i wstałam dopiero o 12:00 :/ Żeby nie były, próbowałam parę razy wcześniej, ale przestawiałam tylko budzić. W końcu wstałam na silę, trochę na autopilocie, włączyłam komputer, tv i staram się dobudzić. Masakra jakaś. Ileż można spać. A na dodatek to nie jest jakieś normalnie chcenie spać. Po prostu wszechogarniające, mulące, zwalające z nóg matongi... Ciekawe czy ja w nocy zasnę dzisiaj?
    M powolutku się przyzwyczaja, z naciskiem na powolutku. Dobrze że to 9 m-cy trwa ;) Za tydzień chcę go wziąć na badanie USG. Chociaż sama nie wiem. Jak to wygląda? Mam go wziąć od razu do środka czy najpierw wejść i zapytać lekarza czy mąż może? Jakoś dziwnie mieć faceta u ginekologa ze sobą...
    Poza tym muli mnie, w sumie nawet głodna nie jestem. Ogólnie bardzo słabo się czuję i na nic nie mam ochoty. Mandarynki zjadam kilogramami i to jedyne co mi się chce jeść. Kanapki od wczoraj jem z dżemem pomarańczowym :D Cytrusy mi pasują :)

Kaja, widzisz że czosnek działa? Hardcorowe, ale skuteczne ;)
    Mi tez pomogło. No i najważniejsze, że to naturalny antybiotyk. Też powtarzałam to parę razy i za drugim nie było już tak tragicznie (albo mi nos przeżarło za pierwszym i już nie czułam :P).

Ciesze się że wszystkie maleństwa dobrze na badaniach "wyszły", ale coś takie jakby wstydliwe te ovu-fasolki ;) Jak kupujecie rzeczy jak nie wiadomo co za płeć?

Pozdrawiam wszystkie i lecę chyba robić kawę, bo znowu spanie mnie nachodzi...

magdzia26, Fedra, kiti, AGA 30, Ilona, Spero, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ mi się spac dzisiaj chce ... ostatnio nie mogę wogóle się wyspać za późno chodzę spać i o 05:40 zawsze tego żałuję ...
    Muśka ale Ci dobrze ja też chcę do łóżeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 12:52

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Madzia lepiej kiti w łóżku bo jak iskry poleca to chałupe z dymem puszczą hihi
    ale byłoby prawie jak w krzaczkach :P tak dziko ;D

Muska, Fedra, kiti lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dopisać - nie mówiliśmy jeszcze nikomu. W Święte powiemy rodzicom, a oni pewnie zaraz rozpaplają po całej rodzinie ;)
    Chociaż planujemy ich poprosić żeby się do końca stycznia wstrzymali. Znając jednych i drugich to zaraz zaczną obdzwaniać :P
    Znajomym powiemy pod koniec stycznia, a potem na końcu w pracy. Boję się trochę, że dojdzie pocztą pantoflową do pracy wcześniej, dlatego znajomi dowiedzą się na samym końcu. Bo niby Wrocław takie duże miasto, a wszyscy się tu znają ;)

Fedra, kiti, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia to już masz prezencik dla rodziców z głowy :D
    Mają już wnuczków czy to ich pierwszy będzie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 12:56

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze z obu stron. Już się nie mogą doczekać. Coś tam sobie przebąkują o wnukach zawsze na obiadach ;)
    Poza tym nie zanosi się żeby nasze rodzeństwo się w ogóle ożeniło/wyszło za mąż i zrobiło dzieci... Mamy po jednym, a siostra m to już prawie 4 dyszki na karku ma, a faceta ani widu ani słychu... Obstawiam, że już nie będzie. Ja bym jej nie wzięła :P Wredna jędza się przyznałam teraz :P
    Mój braciszek z kolei prawie 3 dyszki i tez tylko interesy robi i kobity zycia nie szuka...
    magdzia26 wrote:
    Musia to już masz prezencik dla rodziców z głowy :D
    Mają już wnuczków czy to ich pierwszy będzie ?

magdzia26, Fedra, Spero, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muska u nas jak teściowa sie dowiedziała to po 1 dniu czy tego samego dnia juz wszyscy wiedzieli i jedyna osoba ktora mi nie pogratulowala to na swoich urodzinach ogolnie dalam jej popalić bo takich glupich tekstów nie zniose a defakto powiedzial mi ze gratulowac mi nie bedzie a ja jej powiedzialam przy wszystkich ze nie oczekuje odniej gratulacji później moj kuzyn żonę tłumaczył i jak sie pyta o szczegóły to mowie ogolnie ze dobrze. ......

Muska, Strażaczka90, a-koczek, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuuu Musia to będzie oczko w głowie hmmm będą szaleć jak głupi ;)
    pamiętam jak to było u moich rodziców ;D przez pierwszy rok nie było z nią innej rozmowy jak tylko o jej wnuczku(mojej siostry synek) mogła cały dzień opowiadać o nim :P
    a później pojawiły się kolejne :P teraz przy okazji świąt "domowe przedszkole" u rodziców w domu jest ledwo co można wytrzymać mi głowa pęka po godzinie takie rozpuszczone dzieciaki są :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 13:14

Muska, Strażaczka90, Fedra, Spero, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak to mamy znia wesoło hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia u nas tez bedzie 1 z obu stron wnuk lub wnuczka wiec zobaczymy jak sie spisza rodzice hehehe

Muska, Strażaczka90, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej ze na wesele w sierpniu jedziemy i niestety nie mamy opcji odmowy bo oboje swiadki jestesmy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Kawy nie było bo znalazłam w lodówce śledzie lisnera w koperku.... Poczekam trochę z kawą, bo tak do śledzia szybko lepiej kawy nie wlewać :P
    Chociaż dalej mi się tej kawy chce... Trochę tu poszperam na necie i zrobię do kuchni podejście drugie :)
    Ale Kaja lepiej już z Tobą, co?

Fedra, magdzia26, AGA 30, Spero, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie 1,5 m-ca temu potwierdziliśmy mojej koleżance że w lipcu do nich na weselicho do Krakowa pojedziemy i teraz niespodzianka...
    Nie wiem czy pojedziemy, bo to 8 m-c będzie. Chyba z takim brzucholem lepiej się nie pchać na tańce hulańce, nie? Pamiętam, że któreś z Was jechały z dość pokaźnymi brzuszkami na wesela. Jak było?
    Kaja wrote:
    tym bardziej ze na wesele w sierpniu jedziemy i niestety nie mamy opcji odmowy bo oboje swiadki jestesmy

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Kajuś i Musia pewne jest jedno wasze maleństwa będą rozpieszczone jak nie wiem co :P będą się dziadkowie zabijać które ma się dzidzią zająć jak będziecie chciały gdzieś wyjść ;D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska na moim weselu były dwie ciężarówki i obie w różnych miesiącach jedna 3 miesiąc drugą końcówka sama i nic złego się nie stało .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska zchodzi wszystko z zatok fuj fuj ten czosnek jest boski :-)

Muska, magdzia26, Spero, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska śledzie to mnie nie przekonuje ja na kwaśne zostało mi tak przed ciąży hihi zawsze wolalam kwaśne od slodkiego ale spokojnie raz mi się zdążyło że polaczylam śledzia pieczonego z ciastem bezowym :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem....dostałam skier na bad. ob , morf, tsh, alat, bad. ogólne moczu

Niby wsjo oki na ekg a jednak serce pracuje za szybko....dostałam leki w razie ciąży gdyby była i leki gdyby się nie potwierdziła.

Nie krzyczała, nie była zła, że za rzadko jestem u niej, zrozumiała, że jest mi trudno z moim lękiem. No i za dwa tygp dnie mam przyjść z kompletem badań i zobaczymy co dalej.

MAM ODPOCZYWAĆ TROSZKĘ WIĘCEJ.

kiti, Fedra, Dodi, Rucia lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
‹‹ 4689 4690 4691 4692 4693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ