plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:zacznę brać kwas foliowy. dziś już kupię
ach... aż sie boje tych staranek
To zacznij się starać beż starań
Seks i tyleJeszcze się zdziwisz jak szybko powiesz "o ku.... w ciąży jestem " hi hi hi
magdzia26, Strażaczka90, Dodi, Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:To zacznij się starać beż starań
Seks i tyleJeszcze się zdziwisz jak szybko powiesz "o ku.... w ciąży jestem " hi hi hi
znając moje szczęscie to nawet z normalnym bzykankiem nie zajdę
nie pamiętasz jak z mężem sie starałam? i było do końca, tyle miesięcy i dupa blada..
teraz tylko przerywany i uwierz mi, nie znałam jeszcze tak "porządnego" mężczyzny pod tym względem jak mój teraźniejszy. on "wychodzi" na kilka sekund przed, żeby na 100% (no 99%) nic nie było...
nie ma możliwości (tylko cud) żeby zajśc w taki sposób..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 13:51
-
zosia-ktosia wrote:znając moje szczęscie to nawet z normalnym bzykankiem nie zajdę
nie pamiętasz jak z mężem sie starałam? i było do końca, tyle miesięcy i dupa blada..
teraz tylko przerywany i uwierz mi, nie znałam jeszcze tak "porządnego" mężczyzny pod tym względem jak mój teraźniejszy. on "wychodzi" na kilka sekund przed, żeby na 100% (no 99%) nic nie było...
nie ma możliwości (tylko cud) żeby zajśc w taki sposób.. -
my też z gumką nie dajemy rady
poza tym i tak będziemy chcieli mieć dziecko więc gumka jest zbędna.
tabletek już nie biorę bo miałam kłopoty z wątrobą.
http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
coraz bardziej wierzę że naszą płodnością rządzą gwiazdy
fajny artykuł i plik do obliczenia indywidualnych płodnych dni.
Strażaczka90, magdzia26, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosia zaczęłaś wszystko od nowa to i starania na luzie zacznij
Daj sobie trochę czasu jak nic nie wyjdzie to zaczniesz pielgrzymki po lekarzach
Sama wiesz że psychika płata figle
No to spadam
Miłego popołudnia jak wrócę to będęzosia-ktosia, magdzia26, Dodi, Spero, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
-
Tysiu jesli chcesz zrobic badania to na początek prolaktyna 3-5 dzien cyklu, progesteron 7/ 8 dni po owulacji. No i na tarczyce chociaz TSH narazie. Jak TSH wyjdzie nie w normie to wtedy wiecej badan.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 14:05
zosia-ktosia, Rucia, Dodi, Fedra, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:on "wychodzi" na kilka sekund przed, żeby na 100% (no 99%) nic nie było...
nie ma możliwości (tylko cud) żeby zajśc w taki sposób..
a zaznaczam oni się nie starali...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 14:11
zosia-ktosia, kiti, Dodi, Shagga_80, Blondi22, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
dziś czytałam że nawet jak zostało nasienie na prześcieradle, na piżamie i ma styczność z moimi narządami płciowymi, to jest 20% szans na zajście.
czytałam też o przypadkach że nasienie dostało się do kobiety na palcach partnera i BUM ciąża
czyli istnieją takie przypadki.
ja bym nie płakała jakbym sie dowiedziała że @ się nie pojawi, ale na pewno byłoby to dla mnie wielkie zaskoczeniemagdzia26, Dodi, Shagga_80, Blondi22, Spero, Fedra, AGA 30, a-koczek lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:dobra, to skoro mam sie wziąć za staranka niedługo, chcę najpierw zrobic wszystkie badania.
i teraz pytanie: jakie?
jesteście tu znawczyniami, więc prosze o podsunięcie pomysłu co i jak, kiedy i dlaczego
i czy lepiej prywatnie czy na NFZ.
Zosia zobacz sobie na badania wymienione przez Carmen na wątku o poronieniu
https://ovufriend.pl/forum/poronienie/jakie-badania-po-poronieniu,166,32.html
Są one co prawda wymienione w ramach badań po poronieniu ale myślę że większość z nich powinna zrobić każda kobieta która myśli o dzieciaczkuJa już jestem w trakcie ich robienia
zosia-ktosia, Dodi lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
No no no, kogo me oczy widzą
Pojawiła się Zochna i od razu rozkręciła dyskusję na wiele tematów
Miło Cię tu widzieć kochana!!!! ps) a w to owu to raczej nie celujcie, no chyba że będziesz miała monitoring.
Ruciu - fajne minki stroi LeoSlodziaj jeden.
Strazaczko - czekamy zatem do jutra.
Siedzę jak na szpilkach bo zaraz obudzi się H a ja bym bardzo chciała zdążyć zjeść obiad...zosia-ktosia, Strażaczka90, magdzia26, Rucia, Dodi, Kaja, Shagga_80, Spero, Fedra, AGA 30, aisa, a-koczek lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:No no no, kogo me oczy widzą
Pojawiła się Zochna i od razu rozkręciła dyskusję na wiele tematów
Miło Cię tu widzieć kochana!!!! ps) a w to owu to raczej nie celujcie, no chyba że będziesz miała monitoring.
Ruciu - fajne minki stroi LeoSlodziaj jeden.
Strazaczko - czekamy zatem do jutra.
Siedzę jak na szpilkach bo zaraz obudzi się H a ja bym bardzo chciała zdążyć zjeść obiad... -
Strażaczka90 wrote:dziś miałam testować..ale wzięłam test do ręki i odłożyłam z powrotem do szafki;/ ehh
wynik.Strażaczka90, Shagga_80, Dodi, Blondi22, Fedra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
coraz bardziej wierzę że naszą płodnością rządzą gwiazdy
fajny artykuł i plik do obliczenia indywidualnych płodnych dni.no nic nie zaszkodzi spróbować
zosia-ktosia, Dodi, Blondi22, Spero, aisa lubią tę wiadomość