plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dziś dzień pełen wrażeń
Niestety czas już mykać spać. Słodkich snów :*Dodi, Spero, Fedra, Strażaczka90, magdzia26, Kaja lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Spero wrote:
jak są we wszystkie strony świata to przepraszam, ale coś się nie lubimy z tym programemNo i piękna z Ciebie dziewczyna. A za te przekręcone foty nie przepraszaj, przynajmniej solidnie poćwiczyłam sobie kark przed snem
Spero, Dodi, Fedra, Shagga_80, Rucia, magdzia26, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
Dodi wrote:W piątek mam betę i progesteron powtórzyć, jesli będzie ok to mam już receptę na dupka i startuję z nim... Jestem w szoku co prawda, ale powolutku się cieszę.
A co skłoniło Cię do betowania przed terminem @?Dodi, Fedra, Shagga_80, Spero, Strażaczka90, mala29_, magdzia26, Pismak, Kaja lubią tę wiadomość
-
DObra, przeczytałam jeszcze raz wpisy od wczoraj.
Strażaczko - daj jutro znać jak tam beta. Trzymam kciuki za to, żeby była jednak ciążowa a jeśli nie... to dołącz do nieformalnego klubu dziewczyn, których cykle były w 200% ciążowe, a ich organizm zrobił je w bambuko i wcale ciążowe nie byłyAle obyś nie musiała stać się członkinią klubu :*
Dodi, Fedra, Shagga_80, Effcia28, Spero, Strażaczka90, magdzia26, Kaja lubią tę wiadomość
-
Dodi też miałam przeczucie że się zazieleni !!!
moje gratulacje
Dodi, Fedra, Spero, Strażaczka90, mala29_, magdzia26, Pismak, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
Plemniczko - chciałam napisać Ci na priva, ale kto wie, może innym dziewczynom tez przyda się to info
No więc Henio jak wiadomo należy do tych płaczliwych dzieci. Płacze przy ubieraniu, rozbieraniu, myciu buzi, przemywaniu oczek, wkładaniu do fotelika, podczas jazdy samochodem itp... (na szczęście nie w 100%świeżo po karmieniu jest generanie w dobrym humorku). Behawiorystka zrobiła mu różne testy (oddziaływała na różne zmysły) i wyszło na to, że jest szczególnie wrażliwy na bodźce słuchowe, a poza tym generalnie jest bardzo emocjonalny, co go szybko męczy i dlatego też płacze.
Mamy ograniczać mu hałasy (co właściwie jest niemożliwe z racji obecności hałąsliwego Leo w domu) no i obchodzić się jak z "jajkiem", tzn. ruchy 3x wolniejsze, odzywanie się niskim i spokojnym głosem, przy przenoszeniu dbać o podparcie całego ciała, a nie tylko pod pachy i do góry albo dłoń pod pupkę i dłoń pod główkę, tylko całe ramię pod ciałem - żeby czuł mocne oparcie. Przy dotykaniu - dotykać "mocno" całą dłonią, albo posuwistymi powolnymi i wyraźnymi ruchami, a nie "opukiwać" opuszkami palców.
Potem byliśmy też u fizjoterapeutki, która z kolei zaleciła nam parę ćwiczeń na rozluźnianie rąk (Henio spina ręce przez co np. od razu przekuliwa się z brzuszka na plecy), ale opis dla chętnychkiti, Fedra, Dodi, Shagga_80, Spero, Rucia, Strażaczka90, mala29_, magdzia26, Pismak, AGA 30, Kaja, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
-
A tak poza tym to dziś byliśmy drugi raz na USG bioderek (wszystko OK), jutro idziemy do pediatry na wizytę kontrolną po antybiotyku, a w piątek mamy nadzieję jechać na święta do Olsztyna! To będzie pierwsza taka podróż Heniosława, więc trochę się obawiam, ale mam nadzieję, że niepotrzebnie
Dodi, Fedra, Effcia28, Spero, a-koczek, Rucia, Strażaczka90, mala29_, magdzia26, Pismak, AGA 30, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
A co skłoniło Cię do betowania przed terminem @?[/QUOTE]
Śmieszne bo śmieszne, ale idziemy do teścia na urodziny i stwierdziłam, że strzelę sobie testa, żeby wiedzieć czy mogę sobie drinknąć czy coś może zmajastrowaliśmyi najpierw zobaczyłam cień cienia a potem bladą drugą kreskę, no to nic innego tylko telefon do gina, opis wcześniejszej sytuacji prośba o dupka a on przyjśc, przyjść... no to poleciałam wczoraj i kazał zrobić bętę i progesteron po 48h ponownie, potem zadzwonić z wynikami i przyjsc po L4 jak co
i to tak w skrócie
mauysia, kiti, Fedra, Shagga_80, Effcia28, Spero, a-koczek, Rucia, Strażaczka90, mala29_, magdzia26, sylwia1985, Pismak, AGA 30, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
ehhh był to dzień pełen wrazeń ale ciesze się ze wyszło pozytywnie
Dodi intryga intrygą dobrze ze sie nie wysypałam
ściskam Was Kochane śpijcie słodko
aha Dodi jak będziesz mieć zyczenie to dopisze do tabelki tylko wiesz na priv dane poproszeDodi, Shagga_80, Effcia28, Spero, Strażaczka90, magdzia26, Pismak, AGA 30, plemniczka, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyO rany rany ale się dziś dzieje
Gratulacje Dodi, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak strasznie się cieszę, ściskam mocno :* swoją drogą to wczoraj byłaś moim pierwszym typem, gdy Libra zadała zagadkę i bardzo się cieszę że dziś to prawdą się okazało...kurcze chyba z wrażenia nie zasnę
No i Kacperek na świecie ...swoją drogą to na tych wszystkich fotkach wygląda jak dziecko donoszone i jestem pewna,że szybko wypuszczą Ich do domu...może na Święta?Mój Kuba niewiele więcej ważył a był donoszony więc jestem pewna,że z Kacperkiem tż będzie wszystko OK, nie widze tego inaczej.
Mauysiu ja nawet nie wiedziałam,że jest taka specjalistka jak behawiorystka, ale myślę że Twoje rady przydadzą się każdemu, nawet jeśli dzidziuś nie jest taki płaczliwy :*
A tak na marginesie,to kurcze my nie dostaliśmy skierowania na USG bioderek jeszcze a nie mam po co iść przychodni,kurcze mam iść i upomnieć się? Jakoś wcześniej zajęta umawianiem wizyt w por. patologii czy u neurologa zapomniałam,że nadal mamy niewykonane USG...dziś żałowałam,że w zeszły piątek nie powiedziałam Neonatolog w tamtej poradni patologii o tym USG pewnie od Niej bym dostała skierowanie...kurcze chyba jutro zadzwonię chyba do przychodni,może uchwycę Położną niech dowie mi się jak to jest że ja nadal nie mam skierowania.Dodi, mauysia, Spero, magdzia26, Pismak, AGA 30, plemniczka, Kaja, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Witaj Shagguś :*
to fakt... dzisiaj dzień pełen niespodzianek :)swoją droga dziękuję za gratulacje
dobrze, ze zerknęłaś bo przynajmniej jesteś w temacie hehe
Gdyby na Mauysia to ja bym w życiu nie wiedziała, że istnieją takie osoby jak behawiorystka, ale tutaj wiecznie czegoś nowego człowiek się uczy
aha zapomniałam Wam powiedzieć jak ostatnio się napieprzałam w domu, że mamy już CC i do nazwy sieci sklepów brakuje nam jednego C no i chyba jest
dla wyjaśnienia to moja celiakia, m cukrzyca, i ciąży brakowałojestem walnięta...
(jeju - jestem śfinia, przyznaję bez biciapisząc to, przypomniałam sobie, że Ci na fb nie odpisałam uuuu... idę się schłostać a jutro postaram się odpisać :*)
Shagga_80, kiti, Effcia28, Ilona, Spero, magdzia26, Pismak, AGA 30, plemniczka, Kaja, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaaaaaaa ja zapomniałam,że nie napisałam coś do Spero....Kochana, szczena mi opadła jak zobaczyłam Twoje fotki w sukni....JESTEŚ PRZESLICZNA I MASZ FANTASTYCZNĄ FIGURĘ....ależ Ci zazdroszczę :*
Spero, magdzia26, Pismak, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
Łoo Matko dlaczego nikt mi nie dał znać że tutaj takie rzeczy się wyprawiają???
o Wosebce wiem Rucia mi dała cynka za co jestem jej wdzięczna
Dodi kochana bardzo się cieszę i gratulujębyłam wczoraj na Twoim wykresie i nawet przez chwile pomyślałam że jest taki inny od poprzednich ale nie odzywałam się bo nie dalej jak wczoraj byłam pewna że strażaczka zanotuje + i się przeliczyłam
Dlatego postanowiłam się nie odzywać dopóki nie będzie to pewne i nie chodzi mi akurat o Twój wykres tylko ogólnie
Wosebko tutaj też chciałam Ci pogratulować kochana śliczny synuśDodi, Shagga_80, mauysia, Ilona, Spero, Rucia, mala29_, magdzia26, Pismak, AGA 30, Kaja, Fedra, kiti, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA w ogóle to napiszę i tu...właśnie odkryłam,że nasz (że tak powiem) Kacperek urodził się dokładnie 50 lat później niż Brad Pitt...teraz wiaadomo,czemu tak spieszył się z przyjściem na świat
Spero, a-koczek, Dodi, Rucia, mala29_, magdzia26, Kaja, AGA 30, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Shaggi, my sami musieliśmy załatwiać te bioderka.
W szpitalu, w którym rodził się Leo każde dziecko dostawalo takie skierowanie z automatu od szpitala, a szpital Heniowy tego nie dawał, więc trzeba było od pediatry zdobyć najpierw skierowanie. A na samo badanie umówiliśmy się do Luxmedu (dzięki Bogu że tam mają taką usługę! Bo jak przypominam sobie to sterczenie pół dnia z małym Leosiem w szpitalu panstwowym pod gabinetem, w tłumie ludzi, to mnie ciary przechodzą)
Tak generalnie to pierwsze badanie powinno się mieć w 6 tygodniu dziecka, ale chyba nic się nie stanie jak pójdziecie terazWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 00:08
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Shaggi, my sami musieliśmy załatwiać te bioderka.
W szpitalu, w którym rodził się Leo każde dziecko dostawalo takie skierowanie z automatu od szpitala, a szpital Heniowy tego nie dawał, więc trzeba było od pediatry zdobyć najpierw skierowanie. A na samo badanie umówiliśmy się do Luxmedu (dzięki Bogu że tam mają taką usługę! Bo jak przypominam sobie to sterczenie pół dnia z małym Leosiem w szpitalu panstwowym pod gabinetem, w tłumie ludzi, to mnie ciary przechodzą)
Tak generalnie to pierwsze badanie powinno się mieć w 6 tygodniu dziecka, ale chyba nic się nie stanie jak pójdziecie terazNo nic, naprawde jutro "zlecę" to Położnej
EDIT normalnie jestem w szoku bo teraz (przy Igorze) nikt w ogóle nie wspomniał mi o tym USG...właśnie ostatnio sama zaczęłam się zastanawiać jak to jest itdWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 00:13
-
nick nieaktualnyKurcze emocje nie dają mi iść spać i tak pomyślałam,że poczekam bo pewnie i tak zaraz Tulistworek obudzi się, i co? Czekam , czekam i nic...śpi już 5 godzin i pewnie jak tylko położę się i przymknie mi się oko to Ten wtedy zechce jeść
I tym akcentem żegnam się...chociaż zostałam tu samaDodi lubi tę wiadomość