X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znając życie pewnie będziemy znowu obsmarowane na innych wątkach...
    wieć...
    co wiedziałam to powiedziałam...
    i tym akcentem się zegnam :D

Dodi, magdzia26, Kaja, Strażaczka90, Spero, Sandraa, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje miejcie wszystko w dupie. Każda zna swoją wartość, i koło nosa powinno nam latać to czy ktoś nas obsmaruje na innym wątku.

Fedra, Dodi, Strażaczka90, magdzia26, Kaja, Spero, Sandraa, AGA 30, Kfjatus, jeju lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewoje miejcie wszystko w dupie. Każda zna swoją wartość, i koło nosa powinno nam latać to czy ktoś nas obsmaruje na innym wątku.

Ruciu ale jak widzisz ja się tym w ogóle nie przejmuje ale zwalam to na hormony któe ostatnio dostarczyłam swojemu organizmowi więc mi wszystko lotto :*

a jak tam Twój bejbibluss?

Dodi, magdzia26, Spero, Rucia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Mallina chyba zbyt do siebie wziełaś to co napisała Strazaczka Ona wyraźnie napisała ze chodziło jej o posty gratulujące jej ciąży...
    więc spoko luz nie siejmy niepotrzebnego fermentu...

a jeśli tyczy się to wypowiedzi Saggi to powiem tak jestem tu już od ponad roku i moje wszystkie wykresy wygladały na ciążowe nauczyłyśmy się tu jednego że nie ma sensu pisać "musi" "będzie" itp bo jak widac nic nie musi i nic nie ma...

więc apeluję do Swierzynek o umiar i dystans a przedewszystkim o dystans do wypowiedzi weteranek jak tu troche już pobędziecie same się zoriętujecie o co chodzi...

tak właśnie Fredruś...ichodziłomiteż o to że nie które się kłóciły która to ma racje;/że ciąża jest albo jej nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i ja sie wypowiem :) ,wlasnie odebralam bete i jest 0.10,tak wiec piekny wykres nie musi byc ciazowy :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    no to i ja sie wypowiem :) ,wlasnie odebralam bete i jest 0.10,tak wiec piekny wykres nie musi byc ciazowy :)

blue bardzo mi przykro :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra,ja sie nie smuce to i ty tez :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Fedra,ja sie nie smuce to i ty tez :)

wybacz to te moje hormony <3

blue00, magdzia26 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczam hehehehe

Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Po raz kolejny dziękuję Wam wszystkim :*

Spero cudnie wyglądasz w tej sukni, miodzio normalnie :) i nie wydaje mi się, żebyś miała aż tak duży biust hę? swoją drogą ciasto się wczoraj udało?

AGA dorwałaś jakiegoś do tej beczki? :P no i dodam jeszcze raz tutaj - Twoje bomby są bombastyczne normalnie ;)

Mauys tak wogóle to wczoraj nieźle walnęłaś z tym tekstem, że to bardzo szczupła osoba he he, ale się uśmiałam :D Mam również nadzieję, że mleko dla Heniusia się nie zważyło mimo wszystko ;)

Cieszę się, że znalazło się kilka dziewczyn, które w pierwszej chwili o mnie pomyślały w trakcie konkursu hehe

Fredzia no Ty to masz szczęście, że nie puściłaś pary z ust... :*

Libra jak zwykle spisała się fenomenalnie :*

koczku ja myślę, że najwyższy czas, żeby kolejka ruszyła do przodu, bo ileż można ;)

plemniczko ja zamierzam zrobić też tak jak piszesz, że powiemy tym razem dopiero jak będziemy mieli pewność, że jest ok (mam nadzieję, że dam radę). Cieszę się, że Kornelka trochę przystopowała z przyjściem na świat ;)

Kaja skończyłaś już ryczeć? :D

Olka no to mi się znowu gęba uśmiała po Twoim tekście :D dzięki lasencja i fajnie, że się pojawiłaś ;)

Rutka mam nadzieję, że szybciutko wszystko wróci do normy i każdy będzie robił co do Niego należy ;)

Strażaczko przykro mi, że beta taka a nie inna, ale to jeszcze nie koniec więc się zobaczy jak się dalej sprawy potoczą, co nie zmienia faktu, że owulka na bank Ci się przesunęła.

jesli chodzi o objawy ciążowo-miesiączkowe to wg mnie dużą rolę również odgrywa psychika, bo jeśli mega jesteśmy nakręcone na pozytywny koniec to organizm sam wariuje i dostosowuje się do naszego myślenia hmm... to tak wg mnie a alfą i omegą nie jestem :P

Muska trzymam kciuki aby jutro wszystko okazało się w porzadku ;)

Pismaczku jak u endo? dzisiaj to było????

jeśli pozwolicie to odniosę się jeszcze do nakręcania i komentarzy pod wykresami... siłą rzeczy patrząc na fajny początek fl wiele osób się fascynuje pomijając fakt, iż nawet na dzień przed albo w dzień samej @ tempka może dopiero spaść... Ja jestem zdania, że jeśli ktoś udostępnia swój wykres to musi się z tym liczyć, że znajdzie się pod nim mnóstwo przeróżnych komentarzy (Starażaczka to chyba na rekord idzie z tymi 1740 komentarzami) stąd też ja przez jakiś czas nie udostępniałam a jak się pojawił i znalazły się pod nim ciepłe słowa dziewczyn, które wierzyły mimo wszystko to jak zwykle byłam przygotowana na 50/50. To tyle ode mnie w tym temacie ;)

ahhh jeszcze nie wszystko ash, Strażaczko jak długo Wy się staracie albo tu jesteście? ja Wam bardzo życzę, ale czy znacie historie Wszystkich dziewczyn? macie świadomość jak długo niektóre osoby walczą i starają się? nie chodzi tu o moje wymądrzanie, bo wiecie że długo mnie tu nie było, ale może teraz domyślicie się dlaczego :P ja mam niewyparzony jęzor a pewnie nie wszystkim spodoba się to co piszę. Na szczęście każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania :)

blue00 głowa do góry :)

pewnie się w części powtórzyłam ale tworzyłyście wpisy to ja się skupiłam na moim a nie będę już nic kasować.

Jesteście kochane, dobrze Wam życzę i lubię być na bieżąco co u Was, ale cosik ostatnio się tu nie nadaję. Nie odbierzcie tego źle :/

Oczywiście Te, do których się nie odniosłam przepraszam, ale za dużo bym się musiała cofnąć a moje skleroza nie pozwala mi na zapamiętanie więcej niż wiadomości z jednego dnia.

Aha Shagga ja jutro mam drugą betę a wieczorem może będzie wynik to zadzwonię do gina.

Miłego popołudnia Wam życzę i będę sobie dalej podczytywać ;) :*

aaaa .... i jeszcze jedna prośba :D jakbyście chciały mnie lajknąć to możecie to zrobić tak bym się na 3000 zatrzymała do jutra? :P

buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 17:09

Shagga_80, Fedra, Muska, Ilona, a-koczek, Pismak, aisa, kiti, Ola_czeka, Spero, Sandraa, Gunia, AGA 30, Rucia, Kfjatus, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle to mi się ebło chyba bo jakim cudem miałabym jednorazowo nazbierać 29 lajków hehe. Ok znikam :)

Shagga_80, Fedra, Ilona, magdzia26, Pismak, Ola_czeka, plemniczka, Sandraa, Kfjatus, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Ja już w domku :) Rewelacyjne uczucie.

Strażaczko, ja Ci za to powiem z mojej strony, że lepiej nie uznawać objawów ciążowych za ciążowe, bo to naprawdę zgubne jest. Prawie wszystkie z nas tutaj takie akcje miały i zawsze wtedy @ jednak przychodziła.
    Po prostu my kobiety tak skupiamy się na szukaniu tych objawów, że normalnie byłoby one może nie zauważone i każdy odruch senności czy mdłości uważamy za oznakę ciąży. A czasem to zwykłe zmęczenie jest/anemia/stres/jakieś ciężkie jedzenie czy coś...
    Tez tak miałam i to nie raz, że każdy ból brzucha, każdą niestrawność i senność brałam za objaw zaciążenia i wychodziło jak zawsze, czyli czerwono.
    Dopiero jak mi powiedzieli, że nie ma szansy w tym cyklu to totalnie na luz wrzuciłam i przestałam myśleć czy się udało (no bo przecież nie było szansy!) i nawet nie zauważyłam jak się zielono zrobiło. Po prostu 2 dni po terminie zdałam sobie sprawę, że jest po terminie i zrobiłam test po pracy, więc wieczorem. W sumie dalej ciężko mi uwierzyć, chociaż objawy niestety są i to cały czas ;)
    Na pewno Ci się uda! Wszyscy tu Tobie kibicują.
    Polecam tylko więcej luzu i nie robić testów przed terminem ani bety, tylko poczekać swoje i wyjdzie co jest grane. Wiem że to trudne, ale z autopsji mówię.
    Będzie dobrze.

Olka, co do mojego przykładu wkrętkowego ;)
    To akurat wtedy jak się udało to odpuściłam, więc wkręta naprawdę nie było. Wcześniej tez starałam się wyluzować, ale gdzieś zawsze jakaś nadzieja była, bo tak całkiem to się nie dało po prostu. Z wkrętem jak widać 11 m-cy się nie udało ;) Nie wiem czy doczytałaś tak stare posty o moim monitoringu i stwierdzonym braku owulacji. No a jednak wyszło jak wyszło :)

Buziole zozole!

Fedra, Dodi, Ilona, magdzia26, aisa, kiti, Spero, Sandraa, Gunia, Rucia, Kfjatus, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi i za to jaka jesteś i z tym Twoim niewyparzonyj jęzorkiem Cię uwielbiam <3

no ja się może na temat lat starań nie wypowiem po co mam sie znowu wkurzac ze to tyle trwa ehhh...
    biorę się za coś pożytecznego :*

Dodi, Shagga_80, magdzia26, Spero, Kfjatus, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Dziewczyny, przepraszam że się wtrącę. jestem tu nowa i może nie powinnam się udzielać, ale po przeczytaniu ostatnich Waszych postów trochę jestem zaskoczona takim negatywnym nastawieniem co do osób komentujących wykresy. To, że dziewczyny życzyły Ci Strażaczko90 pozytywnego zakończenia to przecież nie jest nic złego. Wieszacie tu psy na nich jak i również na mnie bo i ja ten wykres komentuje. Ale nie z zawiści tylko z sympatią to robię i podejrzewam że większość dziewczyn z takim nastawieniem komentuje wykresy. Nie chcecie takich komentarzy to nie pokazujcie swoich wykresów i wszystko w temacie. Nie wiem jak by to była wina komentujących, że wynik okazał się taki a nie inny. Mi jest przykro, że okazało się tak a nie inaczej i życzyłabym Ci Strażaczko90 z całego serca innego wyniku i w dalszym ciągu życzę dobrego zakończenia.
    Wybacz ale kłania sie czytanie że zrozumieniem.Nie chodzi mi o komenty z dzisiaj tylko za paru dni.!chodziło mi o to że parę dziewczyn mi gratulowaly ciąży bo mam taka tempke!i o to że klocily sie jedną po drugiej że jestem w ciąży a druga mówi że nie ..i sie klocily pod wykresem..Tyle mam do powiedzenia na ten temat.Musiałam to napisać bo ciśnienie mi sie podniosło:)hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 17:07

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno - STrażaczko kup termometr z 2 miejscami po przecinku. Masz skoki temperatury po całym stopniu, a to może być przecież kwestia nawet 1 miejsca po przecinku np. pomiędzy 36'89 i 36'90, a widać jakby olbrzymi skok temp. o cały stopień, co jest zmylające.
    Myślę, że wykresy staną się bardziej czytelne i na pewno dokładniejsze.

Fedra, Dodi, Strażaczka90, magdzia26, Kaja, Spero, Ilona, Effcia28, Rucia, Kfjatus lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Hej kochane.
    Ja już w domku :) Rewelacyjne uczucie.

Strażaczko, ja Ci za to powiem z mojej strony, że lepiej nie uznawać objawów ciążowych za ciążowe, bo to naprawdę zgubne jest. Prawie wszystkie z nas tutaj takie akcje miały i zawsze wtedy @ jednak przychodziła.
    Po prostu my kobiety tak skupiamy się na szukaniu tych objawów, że normalnie byłoby one może nie zauważone i każdy odruch senności czy mdłości uważamy za oznakę ciąży. A czasem to zwykłe zmęczenie jest/anemia/stres/jakieś ciężkie jedzenie czy coś...
    Tez tak miałam i to nie raz, że każdy ból brzucha, każdą niestrawność i senność brałam za objaw zaciążenia i wychodziło jak zawsze, czyli czerwono.
    Dopiero jak mi powiedzieli, że nie ma szansy w tym cyklu to totalnie na luz wrzuciłam i przestałam myśleć czy się udało (no bo przecież nie było szansy!) i nawet nie zauważyłam jak się zielono zrobiło. Po prostu 2 dni po terminie zdałam sobie sprawę, że jest po terminie i zrobiłam test po pracy, więc wieczorem. W sumie dalej ciężko mi uwierzyć, chociaż objawy niestety są i to cały czas ;)
    Na pewno Ci się uda! Wszyscy tu Tobie kibicują.
    Polecam tylko więcej luzu i nie robić testów przed terminem ani bety, tylko poczekać swoje i wyjdzie co jest grane. Wiem że to trudne, ale z autopsji mówię.
    Będzie dobrze.

Olka, co do mojego przykładu wkrętkowego ;)
    To akurat wtedy jak się udało to odpuściłam, więc wkręta naprawdę nie było. Wcześniej tez starałam się wyluzować, ale gdzieś zawsze jakaś nadzieja była, bo tak całkiem to się nie dało po prostu. Z wkrętem jak widać 11 m-cy się nie udało ;) Nie wiem czy doczytałaś tak stare posty o moim monitoringu i stwierdzonym braku owulacji. No a jednak wyszło jak wyszło :)

Buziole zozole!
    I ja wrzucam od stycznia na looz:)dziękuję Wam Kochane i Tobie Muska

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Jeszcze jedno - STrażaczko kup termometr z 2 miejscami po przecinku. Masz skoki temperatury po całym stopniu, a to może być przecież kwestia nawet 1 miejsca po przecinku np. pomiędzy 36'89 i 36'90, a widać jakby olbrzymi skok temp. o cały stopień, co jest zmylające.
    Myślę, że wykresy staną się bardziej czytelne i na pewno dokładniejsze.
    Dziś mi mój M zamówił różowy owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku.:*jutro ma być.Na allegro

Muska, Shagga_80, Fedra, Dodi, aisa, kiti, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Idę nadrobić wczorajszy i dzisiejszy dzień i może popełnię jakiegoś zbiorowego posta, jak za starych dobrych czasów ;)

Shagga_80, Strażaczka90, Fedra, Dodi, magdzia26, Kaja, Pismak, kiti, Spero, Ilona, Sandraa, Gunia, Rucia, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    wogóle to mi się ebło chyba bo jakim cudem miałabym jednorazowo nazbierać 29 lajków hehe. Ok znikam :)
    Myślę,że po takim tekście dostaniesz znacznie więcej niż 29 lajków :P

PS. nieźle się popisałaś :P

Umrę z ciekawości do jutra...

Strażaczka90, Fedra, Dodi, magdzia26, aisa, Spero, Ilona, Sandraa lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia ja robiłam test pp terminie małpy i Bete tez. dziś mija 5dzien a jej brak...ciesze sie że do Was tu trafiłam...i że Was mam:) jest mi od razu lepiej.:*

Dodi, Fedra, magdzia26, Shagga_80, Spero, Ilona, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

‹‹ 4763 4764 4765 4766 4767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ