X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauys, Shagga - z tego co czytam, to raczej nie macie większych kłopotów ze swoimi chłopaczkami? bywają przypadki, że dzieci dają nieźle w kość ale Wasze Bomble są cudne i jestem w ogromnym szoku, że tak zajebiście sobie radzicie :) Szacun :*

Shagga_80, mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Kaja :)

magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA zmykam kochane, ogarnę się, może już nie długo będą nagrywać to się położę trochę wcześniej niż zwykle.
    jutro pewnie późno zajrzę

Buziaki i dobrej nocy <3

Dodi, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Spero :)

Spero, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ale nieźle Ci śpi Igorek!
    U nas jest generalnie tak, że przed północą H budzi się ze dwa razy, potem koło drugiej, a potem nad ranem.
    "Najgorzej" przed tą północą. Piszę w cudzysłowie, bo i tak wtedy jeszcze nie śpię i moje wyspanie na tym nie cierpi, tzn. i tak bym była niewyspana, bo chodzę tak późno spać ;)
    heheh, to u nas odwrotnie :) Jak zaśnie po kąpaniu a więc przed 20 to zwykle)* śpi do minimum północy a najczęściej 1-2...potem wstaję do Niego za około 2 h i wtedy to jest w granicach 3-4 (zależy o której była 1 pobudka) i wtedy jest tak,że Stwój jest wyspany i przeradosny - uśmiecha się, rozgląda i zupełnie nie ma zamiaru spać...ku "uciesze" Matki...i zwykle ponowne usypianie zajmuje nam 1-2godz...i wtedy nasz leżaczek jest niezastąpiony(Plemniczko słusznie zrobiłaś,że go kupiłaś,jest mega), leżaczek odciąża moje biedna ręce, plecy itd itp..

)* zwykle = gdy matka w ciągu dnia nie obeżre się czegoś,czego nie powinna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:30

Dodi, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, a teraz w ciąży musisz coś w związku z celiakią zrobić? Tzn jakieś szczególne postepowanie jest?

A co do Kubusia, to jak jesteśmy u Jego Endo to Ona zawsze pyta (to już tradycja) "była Pani u gastroeneorologa? nie? to może wyślemy"...i na tym się kończy a na kolejnej wizycie od nowa...tyle wiem , a skąd podejrzenie u Niego tego to nie wiem.

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś to jest moje kolejne zagrożenie, bo generalnie problemów z zajściem przy celiakii nie powinno być, ale z donoszeniem mogą się pojawić i już w środę jak przypomniałam o tym mojego gin to powiedział, że pewnie nie będzie łatwo :/

Kurcze dziwi mnie to podejrzenie Endo, bo niby na jakiej podstawie tak wnioskuje? przecież Przystojniakowi nic się nie dzieje po zjedzeniu zbożowych produktów i innych zawierających zboża?

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagguś to jest moje kolejne zagrożenie, bo generalnie problemów z zajściem przy celiakii nie powinno być, ale z donoszeniem mogą się pojawić i już w środę jak przypomniałam o tym mojego gin to powiedział, że pewnie nie będzie łatwo :/

Kurcze dziwi mnie to podejrzenie Endo, bo niby na jakiej podstawie tak wnioskuje? przecież Przystojniakowi nic się nie dzieje po zjedzeniu zbożowych produktów i innych zawierających zboża?

Weź no Ty na wszelki wypadek idź do Gastro i będzie git, bo z tego co pamiętam,jak wtedy rozmawiałyśmy tu to chodziło o to,że mając wiedzę że to paskudztwo się ma to pół sukcesu i jest git...a co do Kuby, to nie wiem,skąd to podejrzenie...a może to nie podejrzenie a standardowe postepowanie, nie wiem...w marcu jedziemy znów to może wtedy dopytam :)

Dodi lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    ale ciągłe wzdęcia mi zostały i cały czas przyrost wagi cholewcia...
    Biedulka jesteś ...
    Ale przyrost wagi..? Na wczorajszym zdjęciu coś nie bylo tego widać!

Shagga_80, Dodi, Gunia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    JA zmykam kochane, ogarnę się, może już nie długo będą nagrywać to się położę trochę wcześniej niż zwykle.
    jutro pewnie późno zajrzę

Buziaki i dobrej nocy <3
    A co nagrywać?
    Coś mi się kiedyś obiło, że Twój men robi w muzyce :) A można prosić więcej info??

Fedra, Spero lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, to ja też się powoli odmeldowuję, bo muszę jeszcze dokończyć jedno małe tłumaczonko...

Dobranoc Dodi i Shagguś!

Dodi, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    OK, to ja też się powoli odmeldowuję, bo muszę jeszcze dokończyć jedno małe tłumaczonko...

Dobranoc Dodi i Shagguś!

Mauysia, szacun za to,że masz czas na zadania "służbowe"....dobranoc...ja nie idę jeszcze spać, bo K nie spi jeszcze ...zresztą tradycyjnie nie chce mi się spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:45

Dodi, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Biedulka jesteś ...
    Ale przyrost wagi..? Na wczorajszym zdjęciu coś nie bylo tego widać!

Mauyś ja od zeszłego roku jak przeszłam na "dietę" to przytyłam 14kg ;( to podobno regeneracja organizmu he he nieźle kutwa, ja już mam nadwagę i schudnąć nie potrafię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:51

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Weź no Ty na wszelki wypadek idź do Gastro i będzie git, bo z tego co pamiętam,jak wtedy rozmawiałyśmy tu to chodziło o to,że mając wiedzę że to paskudztwo się ma to pół sukcesu i jest git...a co do Kuby, to nie wiem,skąd to podejrzenie...a może to nie podejrzenie a standardowe postepowanie, nie wiem...w marcu jedziemy znów to może wtedy dopytam :)

gastro niestety nic mi nie poradzi oprócz stosowania diety, bo to moje jedynie lekarstwo :/ no cóż, może gdyby mi to dziadostwo 7 lat temu zdiagnozowali to było lepiej a tak będę się z tym bujać i dodatkowo się stresować. Oprócz tego jak się trochę zapomnę to jeszcze żelazo leci mi na łeb i szyję i tak w kółko.

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    gastro niestety nic mi nie poradzi oprócz stosowania diety, bo to moje jedynie lekarstwo :/ no cóż, może gdyby mi to dziadostwo 7 lat temu zdiagnozowali to było lepiej a tak będę się z tym bujać i dodatkowo się stresować. Oprócz tego jak się trochę zapomnę to jeszcze żelazo leci mi na łeb i szyję i tak w kółko.
    No to skoro to kwestia tylko diety, to git, jestem pewna,że teraz bardziej niż zwykle będziesz uważała na siebie i to co jesz , będzie dobrze...
    a tak ma marginesie to cego Ci nie wolno jeść, sporo tego?

Jupiiiii, K zasnął :D

Dodi lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane :)

Dodi, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Dobranoc Kochane :)
    Dobranoc...a jak tam,Dodi poszłaś lulu?

Dodi, Pismak lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dobranoc...a jak tam,Dodi poszłaś lulu?
    nie poszłam jeszcze tylko szykowałam śniadanie na rano ;)
    czego nie mogę jeść hmm... wszystkiego w czym są mąki i zboża, czyli pieczywo, ciasta, słodycze, szynki, makarony, bułka tarta, kasze, pasztety, różnego rodzaju przetwory, wszelkiego rodzaju zupki, budynie, chipsy, chrupki, wbrew pozorom wszystko jest szpikowane uzdatniaczami i innymi pierdołami, które w swoim składzie mają chociażby śladowe ilości glutenu oprócz tego dochodzi cały nabiał generalnie, mleko, sery, serki, jogurty, masło itd., itp. :)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    nie poszłam jeszcze tylko szykowałam śniadanie na rano ;)
    czego nie mogę jeść hmm... wszystkiego w czym są mąki i zboża, czyli pieczywo, ciasta, słodycze, szynki, makarony, bułka tarta, kasze, pasztety, różnego rodzaju przetwory, wszelkiego rodzaju zupki, budynie, chipsy, chrupki, wbrew pozorom wszystko jest szpikowane uzdatniaczami i innymi pierdołami, które w swoim składzie mają chociażby śladowe ilości glutenu oprócz tego dochodzi cały nabiał generalnie, mleko, sery, serki, jogurty, masło itd., itp. :)

Co będziesz jadła jutro :) ?

Jest w ogóle coś,co możesz jeść??

Dodi, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he jutro będę jadła na śniadanie chleb bezglutenowy z pastą jajeczną z wędzoną makrelą, jajkiem, ogórkiem i cebulą :) mogę niby ziemniaki, ryż, kaszę gryczaną i jaglaną, miesą wszystkie ale bez panierki i sosów zatrzepanych, warzywa, owoce i wszystko co robią bezglutenowe ;)
    spoko Kochana daję radę skoro tak dobrze wyglądam :D

Ty teraz masz luzik rozumiem jak starszak zasnął? czy czekasz aż junior się obudzi? ja zaraz będę zmykać, bo labor rano :)
    jak będziesz Shagga miała kiedyś ochote to możesz tu zerknąć: http://www.celiakia.pl/ mnóstwo różnych informacji

no to się dziewczyny ponudzicie jak rano tu zajrzycie :D co prawda mogłam pisać na privie ale już nie będę nic usuwać.

Powoli wskakuję w pielesze i dobrej nocy życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 23:56

magdzia26, Fedra, Spero, aisa lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 4769 4770 4771 4772 4773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ