plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mauys, Shagga - z tego co czytam, to raczej nie macie większych kłopotów ze swoimi chłopaczkami? bywają przypadki, że dzieci dają nieźle w kość ale Wasze Bomble są cudne i jestem w ogromnym szoku, że tak zajebiście sobie radzicie
Szacun :*
Shagga_80, mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Ale nieźle Ci śpi Igorek!
U nas jest generalnie tak, że przed północą H budzi się ze dwa razy, potem koło drugiej, a potem nad ranem.
"Najgorzej" przed tą północą. Piszę w cudzysłowie, bo i tak wtedy jeszcze nie śpię i moje wyspanie na tym nie cierpi, tzn. i tak bym była niewyspana, bo chodzę tak późno spaćJak zaśnie po kąpaniu a więc przed 20 to zwykle)* śpi do minimum północy a najczęściej 1-2...potem wstaję do Niego za około 2 h i wtedy to jest w granicach 3-4 (zależy o której była 1 pobudka) i wtedy jest tak,że Stwój jest wyspany i przeradosny - uśmiecha się, rozgląda i zupełnie nie ma zamiaru spać...ku "uciesze" Matki...i zwykle ponowne usypianie zajmuje nam 1-2godz...i wtedy nasz leżaczek jest niezastąpiony(Plemniczko słusznie zrobiłaś,że go kupiłaś,jest mega), leżaczek odciąża moje biedna ręce, plecy itd itp..
)* zwykle = gdy matka w ciągu dnia nie obeżre się czegoś,czego nie powinna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:30
Dodi, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi, a teraz w ciąży musisz coś w związku z celiakią zrobić? Tzn jakieś szczególne postepowanie jest?
A co do Kubusia, to jak jesteśmy u Jego Endo to Ona zawsze pyta (to już tradycja) "była Pani u gastroeneorologa? nie? to może wyślemy"...i na tym się kończy a na kolejnej wizycie od nowa...tyle wiem , a skąd podejrzenie u Niego tego to nie wiem. -
Shagguś to jest moje kolejne zagrożenie, bo generalnie problemów z zajściem przy celiakii nie powinno być, ale z donoszeniem mogą się pojawić i już w środę jak przypomniałam o tym mojego gin to powiedział, że pewnie nie będzie łatwo
Kurcze dziwi mnie to podejrzenie Endo, bo niby na jakiej podstawie tak wnioskuje? przecież Przystojniakowi nic się nie dzieje po zjedzeniu zbożowych produktów i innych zawierających zboża? -
nick nieaktualnyDodi wrote:Shagguś to jest moje kolejne zagrożenie, bo generalnie problemów z zajściem przy celiakii nie powinno być, ale z donoszeniem mogą się pojawić i już w środę jak przypomniałam o tym mojego gin to powiedział, że pewnie nie będzie łatwo
Kurcze dziwi mnie to podejrzenie Endo, bo niby na jakiej podstawie tak wnioskuje? przecież Przystojniakowi nic się nie dzieje po zjedzeniu zbożowych produktów i innych zawierających zboża?
Weź no Ty na wszelki wypadek idź do Gastro i będzie git, bo z tego co pamiętam,jak wtedy rozmawiałyśmy tu to chodziło o to,że mając wiedzę że to paskudztwo się ma to pół sukcesu i jest git...a co do Kuby, to nie wiem,skąd to podejrzenie...a może to nie podejrzenie a standardowe postepowanie, nie wiem...w marcu jedziemy znów to może wtedy dopytamDodi lubi tę wiadomość
-
Spero wrote:JA zmykam kochane, ogarnę się, może już nie długo będą nagrywać to się położę trochę wcześniej niż zwykle.
jutro pewnie późno zajrzę
Buziaki i dobrej nocy
Coś mi się kiedyś obiło, że Twój men robi w muzyceA można prosić więcej info??
Fedra, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:OK, to ja też się powoli odmeldowuję, bo muszę jeszcze dokończyć jedno małe tłumaczonko...
Dobranoc Dodi i Shagguś!
Mauysia, szacun za to,że masz czas na zadania "służbowe"....dobranoc...ja nie idę jeszcze spać, bo K nie spi jeszcze ...zresztą tradycyjnie nie chce mi się spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:45
Dodi, Fedra, Spero lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Biedulka jesteś ...
Ale przyrost wagi..? Na wczorajszym zdjęciu coś nie bylo tego widać!
Mauyś ja od zeszłego roku jak przeszłam na "dietę" to przytyłam 14kg ;( to podobno regeneracja organizmu he he nieźle kutwa, ja już mam nadwagę i schudnąć nie potrafię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:51
-
Shagga_80 wrote:Weź no Ty na wszelki wypadek idź do Gastro i będzie git, bo z tego co pamiętam,jak wtedy rozmawiałyśmy tu to chodziło o to,że mając wiedzę że to paskudztwo się ma to pół sukcesu i jest git...a co do Kuby, to nie wiem,skąd to podejrzenie...a może to nie podejrzenie a standardowe postepowanie, nie wiem...w marcu jedziemy znów to może wtedy dopytam
gastro niestety nic mi nie poradzi oprócz stosowania diety, bo to moje jedynie lekarstwono cóż, może gdyby mi to dziadostwo 7 lat temu zdiagnozowali to było lepiej a tak będę się z tym bujać i dodatkowo się stresować. Oprócz tego jak się trochę zapomnę to jeszcze żelazo leci mi na łeb i szyję i tak w kółko.
-
nick nieaktualnyDodi wrote:gastro niestety nic mi nie poradzi oprócz stosowania diety, bo to moje jedynie lekarstwo
no cóż, może gdyby mi to dziadostwo 7 lat temu zdiagnozowali to było lepiej a tak będę się z tym bujać i dodatkowo się stresować. Oprócz tego jak się trochę zapomnę to jeszcze żelazo leci mi na łeb i szyję i tak w kółko.
a tak ma marginesie to cego Ci nie wolno jeść, sporo tego?
Jupiiiii, K zasnął
Dodi lubi tę wiadomość
-
Dobranoc Kochane
Dodi, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Dobranoc...a jak tam,Dodi poszłaś lulu?
czego nie mogę jeść hmm... wszystkiego w czym są mąki i zboża, czyli pieczywo, ciasta, słodycze, szynki, makarony, bułka tarta, kasze, pasztety, różnego rodzaju przetwory, wszelkiego rodzaju zupki, budynie, chipsy, chrupki, wbrew pozorom wszystko jest szpikowane uzdatniaczami i innymi pierdołami, które w swoim składzie mają chociażby śladowe ilości glutenu oprócz tego dochodzi cały nabiał generalnie, mleko, sery, serki, jogurty, masło itd., itp. -
nick nieaktualnyDodi wrote:nie poszłam jeszcze tylko szykowałam śniadanie na rano
czego nie mogę jeść hmm... wszystkiego w czym są mąki i zboża, czyli pieczywo, ciasta, słodycze, szynki, makarony, bułka tarta, kasze, pasztety, różnego rodzaju przetwory, wszelkiego rodzaju zupki, budynie, chipsy, chrupki, wbrew pozorom wszystko jest szpikowane uzdatniaczami i innymi pierdołami, które w swoim składzie mają chociażby śladowe ilości glutenu oprócz tego dochodzi cały nabiał generalnie, mleko, sery, serki, jogurty, masło itd., itp.
Co będziesz jadła jutro?
Jest w ogóle coś,co możesz jeść??Dodi, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość
-
he he jutro będę jadła na śniadanie chleb bezglutenowy z pastą jajeczną z wędzoną makrelą, jajkiem, ogórkiem i cebulą
mogę niby ziemniaki, ryż, kaszę gryczaną i jaglaną, miesą wszystkie ale bez panierki i sosów zatrzepanych, warzywa, owoce i wszystko co robią bezglutenowe
spoko Kochana daję radę skoro tak dobrze wyglądam
Ty teraz masz luzik rozumiem jak starszak zasnął? czy czekasz aż junior się obudzi? ja zaraz będę zmykać, bo labor rano
jak będziesz Shagga miała kiedyś ochote to możesz tu zerknąć: http://www.celiakia.pl/ mnóstwo różnych informacji
no to się dziewczyny ponudzicie jak rano tu zajrzycieco prawda mogłam pisać na privie ale już nie będę nic usuwać.
Powoli wskakuję w pielesze i dobrej nocy życzę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 23:56
magdzia26, Fedra, Spero, aisa lubią tę wiadomość