X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczęta :-)

Kaja, mauysia, Spero, Strażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra laski popołudnie pełne wrażeń znikam do snu !!!!! Dobranoc do jutra !!!

mauysia, Spero, Strażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki by @ nie przyszla i by to sie stalo przez ten cud :)

Aga nie wazne czy 15 czy 16dc owulka, wazne ze byly serduszkowania w tym czasie :)

koczku no to oby sylwestrowy nakofeinowany plemnior dał rade~!

o i kiti w sylwestra poszalała. Trzymam kciuki :)

Spero dropsik slicznie :) i tak pasuje do niego z wyglądu

Strazaczko ale mi smaka narobilas na nalesniki :) moze jutro i ja zrobie

Pismaczku kurde to srednio z tym ortopedą :(

Effciu super ze dziewczynka :)

Dodi fantastycznie ze wszystko dobrze i serduszko bije. Juz teraz tylko dobrze moze byc.

No i u Kai dobrze, nie moglo byc inaczej. Chlopaczek :)

Mauysiu no to trzymam kciuki by byla wystarczająca poprawa u Heniutka. A ty trzymaj kciuki bym jutro, najpozniej w piatek sie rozpakowala hehe :P
    aaaaaaaaa i o laktator medela mi chodzilo kochana, racja :)

Dodi a to faktycznie wszystkim powiecie dopiero po 13 tygodniu?

A ja mam dzisiaj ciezki dzien. Od rana biegunka i pobolewanie brzucha i takie spięcia podbrzusza. Wyszlo mi jeszcze troszke czopa, mam nadzieje ze juz caly sobie poszedl i odkorkował Kornelie.

Dodi, Pismak, mauysia, Shagga_80, Spero, Spero, Strażaczka90, a-koczek, magdzia26, Sandraa, Blondi22, Ilona, AGA 30, kiti, Kfjatus, Gunia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz troszkę ochłonęłam :) i w sumie na narty i tak pojadę :D
    Potem będę się martwić :/ jest szansa że zrobią mi ten rezonans szybciej w mojej rodzinnej mieścinie :)

Effcia w takim razie wstępnie gratuluję córci :)

Kaju super że Roczek rośnie no i będzie chłopak :) chyba że Wam psikusa zrobi :p

Dodi <3 Kochana będzie wszystko dobrze do lutego szybko zleci ani się obejrzycie :) Super że z fasolką wszystko ok i serduszko bije :*

I tym akcentem się zbieram spać także dobrej nocki :)

Dodi, Effcia28, mauysia, Spero, Spero, Strażaczka90, magdzia26, Ilona, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Witaj Mauys :)
    dobrze się złożyło dzisiaj, że same dobre informacje a co jedna to lepsza hehe
    Faktycznie żadna z ovu sióstr się nie rozpakowała jeszcze ;)
    Z tego co widziałam to Henryk dzielnie ćwiczy, więc mam nadzieję, że i fizjoterapeutka bedzie zadowolona :)
    Kurcze 13 tydzień to gdzieś w okolicach Walnientynek, więc gdzie tam jeszcze.... Mam nadzieję, że przeleci raz, dwa

Ja też mam nadzieję że to przeleci raz dwa :)cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 23:08

Dodi, Spero, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was nie ma pożyczyć albo odsprzedać jakiegoś stroju na bal przebierańców w rozmiarze 38? ;)

Strażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Effcia ja mam Aventa i jest dobry, ale butelki/kubeczki które do niego dokładają są beznadziejne.
    Plusem tych butelek jest to, że są do nich nakrętki więc mogą przydać się później na przechowanie zupek/soczków. Minus jest taki, że gdy za bardzo zagrzeję mleko, to nakrętka od smoka odskakuje i często cieknie mleko bokiem co jest irytujące.
    Kurcze mam też butelki a aventa (starszego typu i te nowe natural) i nic im nie dolega :/ może trafiłaś na jakiś wadliwy typ :/

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, trzymam mocno kciuki! A ponoć biegunka to typowy objaw na krótko przed porodem - ciekawe czy u Ciebie się sprawdzi :)

Ilonce i Blondi też kibicuję!!!

Pismaczku - ale słabo z tym kolanem... Podobno kolana potrafią być nieźle upierdliwe :/ Obys została szybko naprawiona!

No, czas na spanko. Kolorowych snów!

Spero, Strażaczka90, magdzia26, Blondi22, Ilona, Pismak lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Trafiłam w emocjonujący dzień :) tak porodowo. Plemniczka, Blondi trzymam kciuki za bezbolesne skórcze i ekspresowy i bezproblemowy poród. A Effci gratuluję prawdopodobnie córci i super, że Dodi i Kaja przynoszą dobre wieści z wizyt.
    Czekam na więcej zieleni.
    Dobrej nocki.

Ps. Szczęśliwego Nowego Roku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 23:49

Dodi, Spero, Strażaczka90, Kaja, a-koczek, magdzia26, Blondi22, Ilona, Pismak, AGA 30, plemniczka, Effcia28, aisa, kiti, Kfjatus lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dobrnęłam do końca, z pamięci pokomentuję cosik i lecę na wyrko,bo już oczy same mi sie zamykają...a nie,chwila! Jeszcze zjem płatki owsiane z jogurtem :P No taaki mam apetyt,że szok...mega kolację zjadłam po 20 i już głodna,że hej :/

Spero,Dropsik suuuuuuuuuuuuuuuuper imię,pasuje baardzo :)

Effcia,gratuluję dziewczynki :)

Dodi,to i tu wyrażę swoją radość z dobrych wieści od Ciebie :* A stroju karnawałowego nie posiadam żadnego :( Zajrzyj na Allegro :)

Plemniczko,podobno organizm przed porodem oczyszcza się i zdarzają się biegunki...czyżby u Ciebie miało się wykluć maleństwo wkrótce :D ?ja przez spory czas w końcówce ciąży miałam biegunki więc nie wiem na ile to rzeczywiście ma świadczyć o rychłym porodzie.

Kurcze więcej nie pamiętam...zmykam po owsiankę i lulu :* Do jutra :*

Dodi, Spero, Strażaczka90, a-koczek, magdzia26, Ilona, AGA 30, plemniczka, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha kopę lat :) wzajemnie wszystkiego najlepszego, gdzieś Ty była jak Cię nie bylo?

Shagguś :* właśnie wertuję allegro i wybrzydzam niemożliwie heheh

Spero, Strażaczka90, magdzia26, gocha04, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, Kaju baardzo się cieszę że z dzieciaczkami wszystko w porządku.
    Kaju to po cichu gratuluję synka
    Doduś Tobie zleci szybciutko ten trymestr zobaczysz. tyle radosnych wieści dziś :) a stroju niestety nie mam, kiedyś w kato była wypożyczalnia ale teraz to nie wiem....

Plemniczko, to może już wkrótce będzie pierwsze w tym roku ovudziecię z nami i to dziewczynka w dodatku. Cosik mało ich :) tylko nie zapomnij nam napisać jak będzie ten czas :D

Pismaczku powiem Ci, że cieszę się, że pojedziesz na te narty. Wiem, że z kolanami nie ma to tamto. Moja siostra niestety też miała z nimi problem, ale wypoczynek Ci się należy.

Mauysiu trzymam kciuki za postępy Henryka :)

i tym samym idę spać choć kiepsko to wygląda ostatnio bo ok. 4 szczeniak chce się bawić, więc trzeba go doprowadzić trochę do pionu, a o 5.00 muszę brać lek jeśli chcę koło 7.00 zjeść śniadanie... także sen nie sen, ale nic. próbujemy :) Dobrej nocy kochane <3

Strażaczka90, a-koczek, magdzia26, Ilona, Pismak, AGA 30, Dodi, Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Witam was wieczorową porą i moje newsy są takie iż tak jak zaczelam pisać Roczek i na dziś gin
    mówi , że to jest chłopak , ale powie mi na polowkowym na który będę się umawiala sie tel po weekendzie i wtedy powie czy na bank chłop !!! A teraz parę słów o roczku wszystko ok wazy okolo 416 gr i rozwija sie na tym etapie bardzo dobrze !!!! I jeden plus zmniejszył mi dawkę luteiny na 2x2 tabl jupi nareszcie mniejsza dawka !!!
    Haha i co ?wykrakalam od początku mówiłam że chloop będzie

Kaja, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka nawiąże do wczorajszego dnia koleżankę ostatnio widziałam chyba rok temu jak mnie zobaczyła za brzuch chwycila i mówi jakie imię ma chłopak a ja mówię że nie wiem bo nie jest pewne na 100% czy facet hihi kurde jakąś zniej wróżka farciara i tyle a swoją ciążę ukrywała i wszystko po cichu ślub chrzciny hihi a tu się w wróżka bawi ;-)

a-koczek, magdzia26, Dodi, Strażaczka90, kiti lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dzień dobry .....uhu jestem pierwsza :-)

a-koczek, magdzia26, AGA 30, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha dzięki ale ty nas nawiedzaj częściej :-)

magdzia26, gocha04, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Plemnis chyba powoli się rozkręca

Kaja, magdzia26, Blondi22, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka dajesz z małą ;-) Kornelia wychodzisz ?????

magdzia26, Blondi22, AGA 30, a-koczek, Dodi, Strażaczka90, Kfjatus lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!!!!
    Dzisiaj ryzykuje i pisze z pracy z kompa :P Najwyżej pomysla że ciążę planuję ;) hihi
    Cóż za super wieści. Wczoraj ni zdążyłam poczytac już, bo wizyte szwagierki mielismy.
    Dodi gratulacje :) Będzie dobrze, ale wiem o co chodzi. Tez tak mam. Teraz przez kolejnym USG za tydzień już zaczynam się stresowac czy wszystko będzie dobrze. No, ale będzie bo jak ma byc :)
    Kaja, gratukuje syna!!! Myślę że będzie chłopak! Koniecznie daj znac po następnym badaniu czy się potwierdzi. I byłam na poczcie i bardzo Ci dizękuję za przesyłkę!!! To nawet dokładnie to samo opakowanie, które teraz mam :) Bardzo się cieszę :)
    Plemnis i Blondi, trzymam za Was obie kciuki. Zobaczymy która pierwsza zamelduje córeczkę ;) Niech wszystko przebiegnie szybko i w miarę malo bolesnie. Kibicujemy. Najwyzej nas wyzywajcie w trakcie, jeśli to w jakiś sposób pomoże ;) hehe
    Pozdrawiam wszystkie obecne i nie obecne i w ogóle to będzie dobry dzień!
    ps
    trzymajcie za mnie kciuki bo mam dzisiaj rozmowę kwalifikacyjną do innego działu.

magdzia26, Rucia, Kaja, Ilona, Blondi22, Pismak, AGA 30, a-koczek, Spero, Dodi, Shagga_80, Strażaczka90, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zamykam ovu na kompie bo szarańcza zacznie się złazić, a oni oczy mają wszędzie, zwłaszcza tam gdzie nie powinni :P
    Będę na komórce Was podglądac i co nieco w miare możliwości dopisywać :)

magdzia26, Rucia, Kaja, Ilona, AGA 30, a-koczek, Spero, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 4854 4855 4856 4857 4858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ