Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aggus jak cała noc nie siusiasz to jest wieksze steżenie hormonu w moczu:)dlatego powinno robic sie z rana:)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Dziewczynki mam jeszcze pytanie, czy myślicie że mocz poranny aż tak bardzo może się różnić od moczu popołudniowego? W sensie że koniecznie trzeba testować rano?

jeśli przed @ to tak a jak po terminie to nie ma różnicy

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja też Wam życzę z okazji tej 500nej stronki wszystkiego najlepszego. spełnienia marzeń.

nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co a ja tak czytam te Wasze życzenia i się poryczałam przepraszam...
    Ja też Wam życzę szczęśliwego zafasolkowania w jak najkrótszym czasie ze szczęśliwym 9 miesięcznym finałem :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, gocha04 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my jesteśmy twarde BABKI wiedząc co nas czeka ( te ciężkie 9 miesięcy bólu i bólów porodowych) dalej walczymy żeby się pomęczyć w tych bólach!!
    Faceci by sie [pewnie na poród nie zdecydowali!!!
    Trzymam kciuki za tutejsze TWARDE BABECZKI!!!!

Fedra, nick nieaktualny, kiti, nick nieaktualny, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj jak siedziałam w kolejce do gin to z gabinetu było słychać bicie serca malucha w łonie matki aż mi łezka popłyneła i pomyślałam kiedy ja usłyszę taką pędzącą lokomotywe w sobie!!! ( no bo to mi sie z pociągiem kojarzy jak słysze bicie serca)

zosia-ktosia, gocha04 lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedro no my po ślubie prawie 6 miesięcy. i coraz gorzej jest... ale nie będę wam tu zaśmiecać..

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A wczoraj jak siedziałam w kolejce do gin to z gabinetu było słychać bicie serca malucha w łonie matki aż mi łezka popłyneła i pomyślałam kiedy ja usłyszę taką pędzącą lokomotywe w sobie!!! ( no bo to mi sie z pociągiem kojarzy jak słysze bicie serca)

ja jak wylądowałam na izbie przyjęć na ginekologii z torbielą to przyszła taka cieżarna dziewczyna i ją potpieli i cała poczekalnia słyszała jak bije serduszko dzidziusia, widziałam dziwną reakcję na twarzy mojego M. i nagle powiedział że idzie do wc a ja wiem że płakał, bo zdawał sobie sprawe że My nigdy możemy tego nie usłyszeć....

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Mamuśka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filmik super-włąsnie oglądam...:)

Czekam na Ciebie...
    akeurjjg1z97uaqx.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, nie ma idelanych mężów, pamiętaj, że mąż/partner każdej z nas z pewnością czasem wkurzy, spowoduje płacz, zawiedzie... i zawsze oprócz wielu dobrych chwil są też te złe. Wydaje mi się, że mój mąż też nie goni do upadłego za tą ciążą.. Będzie - to fajnie, nie będzie - też fajnie. Najbardziej mnie wkurza, jak on mówi: "to może na narty pojedziemy na początku roku, itd." chociaż wie, że jak będę w ciąży to żadne narty mi w głowie. Tymi rozmowami powoduje to, że ja sobie myślę, że on tak naprawdę wcale tej ciąży nie chce.... Zresztą ja już od dawna chcę dzidzię, a on dopiero w tym miesiącu przestał GO "wyciągać".... Ehh samo życie!

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może i Bozia da nam wszystkim usłyszeć taką lokomotywe!!!! ide pomyć podłogi i koniec sprzątania na dziś!!!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Fedro no my po ślubie prawie 6 miesięcy. i coraz gorzej jest... ale nie będę wam tu zaśmiecać..

kochana u Nas się zaczęło prawie rok po ślubie była masakra pół roku nie odzywania potem moja depresja a potem jak było ze mną źle to zaczął w końcu ze mną rozmawiać i powoli bardzo powoli odbudowywaliśmy naszą relację (trwało to ponad rok) a po ślubie jesteśmy 6 lat, więc wiesz każdy związek przechodzi kryzys jedni sobie z tym radzą inni nie ale teraz jesteśmy silniejsi może trochę bardziej mądrzejści i na pewno bardziej dojrzalisi (pomimo że ja mam 28 lat a mój M. 33)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kasiulek215 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zrobimy wątek tylko do umieszczania fajnych linków? Bo potem trzeba szukać :) W ogóle to cześć Dziewczyny! Dawno mnie nie było bo się szkoliłam w miejscu bez internetu :) Stęskniłam się za Wami i tymi emocjami z Ovufriend. Co z Muzarcią?

60b8f49bfac91c1804410e57ac982ea3.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak macie pewnie rację, każdy na swój sposób jest kochany i wkurzający jednocześnie..
    ja po prostu sobie wmawiam że ze mną chyba nie chce dziecka, skoro ma już jedno z jakąs tam babką... jak sie go pytam to mówi że chce ale jak zbliżaja się TE dni to jemu się odechciewa.. nie rozumiem tego i niejeden raz przez to płakałam.. zawsze odzew jest taki sam: że to JA mam chwiejny nastrój i to JA zaczynam.. że ON nie robot i akurat mu się TERAZ nie chce - a że to TERAZ jest najważniejsze to nieważne.. - i tak mam co miesiąc od pół roku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2012, 11:17

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Zosia, nie ma idelanych mężów, pamiętaj, że mąż/partner każdej z nas z pewnością czasem wkurzy, spowoduje płacz, zawiedzie... i zawsze oprócz wielu dobrych chwil są też te złe. Wydaje mi się, że mój mąż też nie goni do upadłego za tą ciążą.. Będzie - to fajnie, nie będzie - też fajnie. Najbardziej mnie wkurza, jak on mówi: "to może na narty pojedziemy na początku roku, itd." chociaż wie, że jak będę w ciąży to żadne narty mi w głowie. Tymi rozmowami powoduje to, że ja sobie myślę, że on tak naprawdę wcale tej ciąży nie chce.... Zresztą ja już od dawna chcę dzidzię, a on dopiero w tym miesiącu przestał GO "wyciągać".... Ehh samo życie!

mój też planuje narty na początku roku i na pytanie a jak będę w ciąży odpowiedział ze górskie powietrze dobrze mi zrobi a na nartach przecież nie musze jeździć :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek215 wrote:
    A może zrobimy wątek tylko do umieszczania fajnych linków? Bo potem trzeba szukać :) W ogóle to cześć Dziewczyny! Dawno mnie nie było bo się szkoliłam w miejscu bez internetu :) Stęskniłam się za Wami i tymi emocjami z Ovufriend. Co z Muzarcią?

Hej :)
    Muzarcia odpoczywa od forum musi nabrać dystansu ale obiecała że jak się zregeneruje to wróci :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no tak macie pewnie rację, każdy na swój sposób jest kochany i wkurzający jednocześnie..
    ja po prostu sobie wmawiam że ze mną chyba nie chce dziecka, skoro ma już jedno z jakąs tam babką... jak sie go pytam to mówi że chce ale jak zbliżaja się TE dni to jemu się odechciewa.. nie rozumiem tego i niejeden raz przez to płakałam.. zawsze odzew jest taki sam: że to JA mam chwiejny nastrój i to JA zaczynam.. że ON nie robot i akurat mu się TERAZ nie chce - a że to TERAZ jest najważniejsze to nieważne.. - i tak mam co miesiąc od pół roku..

prosta piłak to mu nie mów że to te dni i nie kochajcie się tylko w środku cyklu przed i po można spróbować co dwa dni a jak nie zauważy to w dni płodne częściej :) jesteś kobietą musisz umieć działać podstępnie :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dora Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytskiego Najlepszego z okazji 500 strony kochane!!

Co do mężów, to oni mają inne myślenie. Moj z jednej strony bardzo chce dziecka, z drugiej jednak bardzo nakręcił się żebym jak najszybciej otworzyła działalność i prowadziła zajęcia sportowe. Dużo czasu mi zajęło tłumaczenie mu,że skoro teraz zdecydowaliśmy się na dziecko, to nie jest to najlepszy moment na rozkręcanie działalności, w której to ja mam prowadzić zajęcia sportowe.... ciężko mu to było zrozumieć... dobrze,że miałam przykład jego siostry, która jest w 4mc i cały czas wymiotuje i ogólnie kiepsko się czuje.

Mam 30 lat i nie zamierzam przekładać dziecka o kilka kolejnych lat, bo potem może być za późno. Dzialalność mogę przecież zawsze otworzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2012, 11:32

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, widzę, że zwalanie "winy" na Ciebie ma tak samo miejsce u was jak i u nas.... U nas też jest tak, że zawsze to JA zaczynam, ja prowokuję, moja wina, itd...

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś nie odzywam się już teraz wcale.. i wiesz co? seks jest jeszcze rzadziej... nie będę tego komentować..

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ