X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jaka ja wielka jestem :)

Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOla jesteś? dostałaś mojego sms-a?

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu śliczny brzusio :) <3

Kaja, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dlaczego przed pierwszą ciąża ani tuz po niej aż do momentu starania sie o drugie dziecko zaczęłam odczuwać bóle owulacyjne?

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Dodi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

mówiłaś, że w rzeczywistości nie jest taki duży :) ale wygląda na to, że wysoko jeszcze ;)

Kaja, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia no pokaźne lokum mała ma gdzie sie gimnastykować. Cudowny

zpbnej28qs8fkan8.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Libry:
    Niestety dzisiaj nie bedzie mic operacji ze wzgledu ze dwie poprzednie sie przeciagnely, mozliwe ze zrobia jej ja w srode ale jest to niepewne... wlasnie teraz je obiad i mozliwe ze pozniej tu wpadnie...
    Moja rola sie skonczyla wiec znikam i zycze wszystkim milego dnia aha Wasze brzuszki sa mega fajne :)

a-koczek, Libra, Kaja, Spero, Ola_czeka, Dodi, Sandraa, Rucia, Pismak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Info od Libry:
    Niestety dzisiaj nie bedzie mic operacji ze wzgledu ze dwie poprzednie sie przeciagnely, mozliwe ze zrobia jej ja w srode ale jest to niepewne... wlasnie teraz je obiad i mozliwe ze pozniej tu wpadnie...
    Moja rola sie skonczyla wiec znikam i zycze wszystkim milego dnia aha Wasze brzuszki sa mega fajne :)

Zapewne tego rodzaju operacje robili dzisiaj pierwszy raz w życiu, więc ciężko im było przewidzieć, że mogą się przeciąnąć! a co to budżetówka i do 15 pracują? wybaczcie, ale dzisiaj na samą myśl o lekarzach i NFZ-cie nóż w kieszeni mi się otwiera.

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    mówiłaś, że w rzeczywistości nie jest taki duży :) ale wygląda na to, że wysoko jeszcze ;)
    wiesz jak to jest jak się z bliska zdjęcie robi.Mnie ten brzuch zaczął być widoczny podobno jakieś 2 tygodnie temu.Od tamtej pory nie mogę spać na brzuchu.Wszyscy się śmiali że dopiero teraz widać ze ja w ciąży jestem.

a-koczek, Dodi, Kaja, Spero, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Efcia no pokaźne lokum mała ma gdzie sie gimnastykować. Cudowny
    no właśnie nie bardzo już ma miejsce :)

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć Kobietki :)

Libruniu Kochana trzymam mocno kciukasy za Ciebie !!!!

Plemniś- u mnie jest ten sam problem,czy mały pije z cyca czy z butelki -krztusi sie bardzo często-potrafi nawet 4 razy podczas 1 karmienia. Ale nie wolno panikować. JA od razu biore małego( trzymam go jeszcze w rozku-ale to już ostatnie chwile,bo już nóżki mu wychodzą :) ) i podnoszę do pionu. I zazwyczaj przechodzi. Do tego jeszcze teściowa mnie nauczyła,ze jak dziecko sie zakrztusi to zeby dmuchnać mu w oczka i ono się wtedy przestraszy tochę i z automatu przechodzi zakrztuszenie. I tak robię i jest ok. W sobotę zakrztusil się pokarmem,który mu się cofnął do gardełka-no to długo nie mógł dojść do siebie-miałam wtedy stracha :(.

Marysiu-a czy mogę zapytac jaki macie problem, ze pani laktatorka potrzebna?.
    Dziewczynki nie mam za dużo czasu,ale musze Wam opisać kiedyś co u mnie sie dzieje z małym.

Mojemu małemu w piatek wyszły na buzi krostki-chyba alergia pokarmowa-tylko na co? Bo sama nie wiem co takiego zjadłam?No i na brzuszku tez ma.

No i chyba mamy problem kolki-nie taki typowy z krzykami dziecka. Ale mamy problem z brzuszkiem. I nie codziennie.
    Mój mały odpycha sie od piersi-jak ma problem z brzuszkiem.Possie 5 minut i odpycha sie,macha łapkami i płacze i bardzo się denerwuje.No to ja łąpe nerwa i daje mu smoczek-to uspokaja się i jest ok. Po chwili znowu daję piers,possie 2 minuty i koniec ssania. Tak juz walczymy od 2-3 tygodnia życia.podobnie jest z tym krztuszeniem-pojawiło się po skończonym 2 tyg. (prawdopodobnie wiotkosć krtani jest przyczyną tego). Nagminne i uciażliwe,trwajace bardzo długo czkawki tez po 2 tyg. sie nam pojawiły. Praktycznie zawsze po odbiciu małego sie pojawia albo jak mały zacznie "gadać" po swojemu :)-to samo miałam ze starszym synkiem. Po 2 tyg. też pojawiły się bardzo częste ulewania-w zasadzie po każdym karmieniu i nie ważne czy mu sie odbiło czy nie,to i tak sie ulewa..Bywa i tak,ze potrafi 2 godz. po karmieniu ulać.Czasem pojawiaja sie wymioty chlustajace. Mamy problemy ze spaniem-zarówno w dzień jak i w nocy.Zasypia dopiero w okolicach północy-po bujaniu w wózku. Rzadko kiedy zaśnie mi przy piersi.W dzień też trzeba Go kołysać. W tą sobotę był tylko grzeczniutki i ładnie zjadł i spal bez bujania-a ja mogłam sprzątać sobie :).
    mówie Wam mogłabym już ksiazkę napisac z jego dolegliwościami...no i od 3 tyg. życia ma katar głęboko zalegajacy w nosie, który nie wypływa tylko musze fridą odciagac.Najgorzej jest nad ranem bo przeszkadza we ssaniu cycy a potem w zaśnięciu. Wszystkie te objawy wskazuja na refluks żoładkowo-przełykowy. powiedz. pediatrze,ale ona nie widziała w tym nic patologicznego. Potem prywatna wizyta u innego bardzo dobrego pediatry-też nic w tym nie widzi złego. Ale jak zaczął mi wymiotować-zgłosiłam to pediatrze to dala sierowanie na usg brzzuszka z ocena odźwiernika żołądka-na szczęście wszystko ok. Byłam też u laryngologa w czwartek z tym katarem-sprawdzil uszy,nos,gardło i powiedział,ze to sapka-normalna przypadlość dzieci-starszy tego nie miał!Dziecko musi wyrosnąć. Laryngolog powiedział mu tak: "Czego Pani chce od tego dziecka? Dziecko ładne,zadbane, widać że dobrze karmione ;) i szczęsliwe..."No i skoro on powiedział,ze to sapka to musze w to wierzyć i męczyć sie z tym dopóki nie wyrosnie z tych wszystkich dolegliwości. To jak ten w czwartek mnie uspokoił to znowu w piatek te krosty wylazły :(. Kolejne zmartwienie- bo nie chciałabym zeby był alergikiem,ale skoro ja jestem i brat męża i córka mojej siostry to wszystko mozliwe :(. Ale pocieszam sie tym,ze i Cyprus miał takie w tym samym wieku i przeszło mu do 4 mies. życia. Mam wrazenie,ze to alergia kontaktowa-jak leży na brzuszku to ocier sobie brzuszek,łokcie i buźką trze po podkładzie do przewijania albo tetrówce. Na razie kończę bo mały płacze chyba glodny.pa

Libra, Kaja lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra, Bądź grzeczna na stole, wypchnij bebechy, żeby poszło raz dwa i wracaj opowiadać, co Ci tam wygrzebali!!

Spero życzę Ci, żeby wszystko czego dziś życzą Ci ludzie się spełniło!

No nie mogę, Agafia jest blondynką! Szlag trafił moje wizualizacje! Piękny brzuch! Czekamy na więcej fotek.

Kaja, również pięknie się prezentujesz! Normalnie kwitniesz i jaka ładna fryzurka! A co to za Tobą? Hemnes z Ikei? Też będę mieć :)
    hmmm... Mogę poopowiadać tylko o tym co bylo na obiad... A wiec na obiad byly kluseczki z sosem a mieska tyle co kot napłakał, a do tego buraczki... Oczywiście wszystko zimne, bo przeciez jadłam 1,5h od podania.. Ale co z tego! Wszystko mi zajebiscie smakowało! W koncu ostatnio jadłam wczoraj śniadanie :D

kopciuszek126, Dodi, Spero, Shagga_80, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dzień dobry,

Spero, przyjmże ode mnie najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!

Ciekawe czy Libra już pokrojona i zszyta (choć wait, to chyba miało być laparoskopowo)

Kajuś, świetne roczkowe lokum.

Agafio, jeszcze nie widziałam Twojej foty bo działam z telefonu, wiec uprasza się o niekasowanie do wieczora!

Ol, bardzo ciekawam co tam wymysliłaś.

Dziś mam z lekka dolinkę, ale o 13 przychodzi laktatorka, może mnie trochę uspokoi i opracujemy jakąś strategię na to żeby nie zagłodzić mojego Dziubasa...
    laparoskopowo też kroja i szyja;) tylko ma się trzy cięcia na jeden palec i chyba po jednym szwie na każdą dziurkę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra tylko tam nie podrywaj lekarzy :-) Ty Nasza jesteś!!!!! czekamy !!!
    lekarza zadnego nie było, byli zajeci ciężkimi i długimi operacjami

• kiti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    lekarza zadnego nie było, byli zajeci ciężkimi i długimi operacjami
    biedna się oczekasz w tym szpitalu :(

Libra lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    no nie jest najgorzej. My kupiliśmy białe łóżko, stoliki nocne i kupujemy jedną komodę (nie było jej na stanie). No i miałam już wcześniej toaletkę. Choć nie ukrywam, że podobało mi się też to łóżko z Vox:

http://www.meble.vox.pl/produkt-lozko-z-baldachimem-i-z-regalem-16179.html

(włącz play)
    łóżko zajebiste! Zaczynam żałować,ze mieszkam w bloku:/ bo takie loze zaslonilo by mi okno...

Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku ja juz kiedys pisałam o tym moja mała na podobne reakcje tzn zwracanie i czkawke dostała debridat i dosłownie po 3 dniach stosowania przestało jej sie ulewać a raczej robic mega fontanny

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    głupia!!! Jaka wielka:P???? W ciazy jestes kobieto;)

Kaja, Dodi, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie mam takie mega bóle owulacyjne ze ledwo siedze. cz\y moge wziąśc jakies tabletki zeby to złagodzić i aby nei zakłóciły owulacji?

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Zapewne tego rodzaju operacje robili dzisiaj pierwszy raz w życiu, więc ciężko im było przewidzieć, że mogą się przeciąnąć! a co to budżetówka i do 15 pracują? wybaczcie, ale dzisiaj na samą myśl o lekarzach i NFZ-cie nóż w kieszeni mi się otwiera.
    Nie o to chodzi... Tutaj na planowane operacje kazda klinika (tutaj tak się mówi na odddzial) ma wyznaczony termin... Dzisiaj mieli sale na ciecia brzuszne... A ja "grzecznościowo" bylam wpisana w plan laparoskopi, bo bylo akurat miejsce... Ale ze wzgledu na to,ze dwaie pierwsze operacje byly ciężkie, rozlegle i z komplikacjami (zwlaszcza pierwsza, ktora trwała bardzo długo) spowodowały, ze mój czas na laparoskopie się skończył i zaczela się juz kolejna operacja... Owszem nie maja tutaj ograniczeń czasowych, ale moją operacje mogliby zrobić ok godz. 17. Ale tak szczerze, to nie wiem, czy któraś by chciała być operowana przez lekarza i anastezjologa, którzy stoją na nogach i przeprowadzają operacje od 7:20 (bo tak zaczęła się pierwsza operacja)... A i lekarzom się nie dziwię, to jest operacja i każdy ruch moze zaważyć na dalszej przyszłości danego człowieka...
    Także ja cierpliwie czekam na wypoczetego profesorka:)

kiti, magdzia26, a-koczek, Strażaczka90, anka_a, Spero, Dodi, gocha04, Shagga_80, Effcia28, Sandraa, Selena, aisa, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

‹‹ 5077 5078 5079 5080 5081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ