plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pismak wrote:Nie można pić ??
przez dwie godziny ? Kurczę to trudne będzie bo ja w sumie nie rozstaję się z butelką
nie można. i pół dnia trzeba klęczeć na grochu, bo test ovu nie wyjdzie.
jak masz potrzebe to pij, przecież az tak bardzo nie zafałszuje wyniku, ale faktycznie warto sie wstrzymac z chlapnięciem sobieDodi, Libra, Pismak, Fedra, magdzia26, aisa, Ilona, Effcia28, Rucia, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:A i moje pytanie jest na serio wiec licze ze sie wypowiecie...
Plemniczko dziekuje tak mi sie wydawalo ale pewnosci nie mialam, a czy mozna test robic o 21?Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Zbikowa nie urzywaj pojec ktorych nie ozumiem?
A to ze jestem tu ponad rok nie znaczy ze wie wszystko
A pytanie o testy byly na serio bo jak zrobilam go o 21 to sie zastanawialam czy dobrze...
edit
2 godz. przed testem ograniczyć spożywanie napojów;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 19:42
Dodi, Fedra, Pismak, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Wybaczcie, że dopiero teraz sie wypowiem w temacie, który został już zakończony ale byłam u lekarza i dopiero wróciłam
Jak najbardziej popieram was w 100% w temacie szkodliwości alkoholu, ale uważam, że troszkę na Agafii skumulowało się jeszcze za inne forumowiczki, a jako że uczestniczy w forum od jakiegoś czasu myślę że dużo bardziej przemówiłoby do niej stwierdzenie "Agafiu twój lekarz gada głupoty nie wolno nawet kropelki alkoholu bo to szkodzi dzidzi a karmi też ma alkohol" i tyle i nie dziwie się że poczuła się urażona wszystko rozumiem wasze zbulwersowanie itd. ale też wiem jak lekarze potrafią namieszać odkąd się dowiedziałam, że ktoś zamieszkał w moim brzuszku byłam chyba u 8 lekarzy i nie wierzę im bo każdy mówi coś innego np. ostatnio usłyszałam, że "alkohol szkodzi ale papierosy i narkotyki nie i że duphaston na pewno mi nie pomoże utrzymać ciąży" więc zaczęłam podchodzić do tego co lekarze mówią z przymrużeniem oka i dopiero jak potwierdze coś u kilku i jeszcze poczytam o tym to dopiero wierzę...
a byłam przekonana że karmi nie ma wogóle alkoholu no teraz przynajmniej wiem że ma...
co do forum to jestem tutaj od lipca i zanim się odezwałam też troszkę podczytałam stron żeby się zorientować czy chce tutaj być i najbardziej mi się spodobało wasze "ludzkie podejście" i poważne podejście nawet do najdrobniejszego problemu, dlatego chciałam być częścią tego forum.
dzisiejsze zarzuty że forum zeszło na psy krótko mówiąc moze jest przyczyną tego że prawie nikt się już tutaj nie wypowiada, wiele osób odchodzi, obraża sie zamiast wprost powiedzieć jak coś komuś się nie podoba np. "Magdzie pierdzielisz głupoty zajmij się czymś pożytecznym" odkąd siedzę na L4 to forum jest moją odskocznią żeby nie myśleć i się nie nakręcać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 19:41
Dodi lubi tę wiadomość
-
Plan jest taki, że będę je robić jak wrócę z pracy chwilę po 17 bo w pracy to raczej średnio by było.
I od 15 będę ograniczać picie i zobaczymy
Dodi, Fedra, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ferdka ja robiłam ok. 12 bo wtedy moim zdaniem wynik był najwyraźniejszy
a co do picia to miałam to samo Pismaku, dlatego nigdy nie robiłam w granicach godz. 17 bo do tego czasu wypijałam już hektolitry
a teraz ja:
szukałam info na necie, ale Wy mi pewnie najlepiej zinterpretujecie te wyniki, bo ja już głupia jestem z tego a nie chce za dużo czytac żeby się nie pogrążyć
Toxoplazma gondi
IgG <0,130 wynik ujemny
IgM 0,687 niereaktywny
Cytomegalowirus
IgM 0,256 niereaktywny
IgG >500 reaktywny
co Wy na to? martwi mnie ta cytomegalia ale nie wiem o co cho -
a i jeszcze jedno strasznie nie lubię wyrażania nieszczerych opinii tylko po to żeby dopasować się do reszty dziewczyn. Ja cenie sobie szczerość nawet gdyby było to inne przekonanie niż ja mam...
Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Madzia jak było na wizycie ?
Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Dodi wrote:Ferdka ja robiłam ok. 12 bo wtedy moim zdaniem wynik był najwyraźniejszy
a co do picia to miałam to samo Pismaku, dlatego nigdy nie robiłam w granicach godz. 17 bo do tego czasu wypijałam już hektolitry
a teraz ja:
szukałam info na necie, ale Wy mi pewnie najlepiej zinterpretujecie te wyniki, bo ja już głupia jestem z tego a nie chce za dużo czytac żeby się nie pogrążyć
Toxoplazma gondi
IgG <0,130 wynik ujemny
IgM 0,687 niereaktywny
Cytomegalowirus
IgM 0,256 niereaktywny
IgG >500 reaktywny
co Wy na to? martwi mnie ta cytomegalia ale nie wiem o co cho
A jakie dali Ci normy ?
Moim zdaniem nie masz toxo ale też jej nigdy nie przechodziłaś i nie masz przeciw ciał.
Co do cytomegali to też obecnie jej nie masz ale wcześniej już ją przechodziłaś i masz przeciwciała.
Mogę się jednak mylić.
Dodi, Libra lubią tę wiadomość
Angelius Provita
magdzia26 wrote:co do forum to jestem tutaj od lipca i zanim się odezwałam też troszkę podczytałam stron żeby się zorientować czy chce tutaj być i najbardziej mi się spodobało wasze "ludzkie podejście" i poważne podejście nawet do najdrobniejszego problemu, dlatego chciałam być częścią tego forum.
dzisiejsze zarzuty że forum zeszło na psy krótko mówiąc moze jest przyczyną tego że prawie nikt się już tutaj nie wypowiada, wiele osób odchodzi, obraża sie zamiast wprost powiedzieć jak coś komuś się nie podoba np. "Magdzie pierdzielisz głupoty zajmij się czymś pożytecznym" odkąd siedzę na L4 to forum jest moją odskocznią żeby nie myśleć i się nie nakręcać...
Dobra Magdzia, wydaje mi sie że właśnie to forum Cię nakręca, nie na odwrót. Dlaczego byłaś u 8 lekarzy? Nie masz wrażenia, że to troche za dużo w luzowaniu i odskoczniowaniu? Jak idziesz do lekarza, i mowisz ze cie boli brzuch i chcesz isc na zwolnienie to normalne, ze on szuka przyczyn dlaczego tak sie dzieje. Myślę, że powinnaś się skupić nad tym co ty uważasz dobre dla ciebie i twojego dziecka, a nie biegac po lekarzach i spędzać całe dnie na forum, bo jestes na zwolnieniu.Dodi, aisa, magdzia26, Libra lubią tę wiadomość
-
Pismak wrote:Madzia jak było na wizycie ?
mam 3 kartę ciąży już
ale co tam mi szkodzi będę najlepiej przebadaną ciężarną w Warszawie
-
magdzia26 wrote:a co ty tam popijasz przyznaj się
?
Wodę mineralną niegazowaną:p
magdzia26, Dodi, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Angelius Provita
zbikowa wrote:Dobra Magdzia, wydaje mi sie że właśnie to forum Cię nakręca, nie na odwrót. Dlaczego byłaś u 8 lekarzy? Nie masz wrażenia, że to troche za dużo w luzowaniu i odskoczniowaniu? Jak idziesz do lekarza, i mowisz ze cie boli brzuch i chcesz isc na zwolnienie to normalne, ze on szuka przyczyn dlaczego tak sie dzieje. Myślę, że powinnaś się skupić nad tym co ty uważasz dobre dla ciebie i twojego dziecka, a nie biegac po lekarzach i spędzać całe dnie na forum, bo jestes na zwolnieniu.
-
Pismak wrote:A jakie dali Ci normy ?
Moim zdaniem nie masz toxo ale też jej nigdy nie przechodziłaś i nie masz przeciw ciał.
Co do cytomegali to też obecnie jej nie masz ale wcześniej już ją przechodziłaś i masz przeciwciała.
Mogę się jednak mylić.
wyniki dopisałam już po rozszyfrowaniu norm i myślę podobnie jak Ty Pismaku, ale się troszku wystraszyłam na początkuThx
żbik jesteś jednorazowa :*
Pismak, Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość