X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysiu kochana widze ze i u Ciebie ciezko, ale swietnie sobie radzisz! tak bardzo starasz sie, przynajmniej wiesz ze robisz wszystko co mozesz, ja wiem jak wazne dla Ciebie jest karmienie dalsze piersią, ale nawet gdyby nie udalo Ci sie podkrecic laktacji to przez ten najwazniejszy dla Henia czas karmilas go swoim mleczkiem. Ja slyszalam jeszcze o piciu kompotu z jablek, ponoc po nim duzo mleka sie produkuje. Super ze masz ten SNS! i domyslam sie jak musisz byc nie wyspana, ale masz racje ten czas szybko zleci!

Ja mam nadzieje ze ten nasz czas kolkowy tez mi, a przede wszystkim malej szybko zleci.

Czy mozesz mi napisac kilka tych żelaznych zasad utrzymania laktacji? jak dzisiaj juz nie masz sily, to przy nastepnej okazji :)

Effciu dzieki! wypróbuje ta metodę

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kolki nie ma żadnego 100% lekarstwa, bo to tylko taka robocza nazwa na dolegliwości wynikające z niedojrzałych układów noworodka/niemowlaka. Jeden może płakać, bo brzuszek boli (układ pokarmowy), drugi bo wieczorem odreagowuje w ten sposób wrażenia z całego dnia (układ nerwowy) i inne... Dlatego np. na niektóre dzieciaczki środek na wzdęcia nie zadziała.
    Grunt, żeby jakoś przeczekać i wspierać malucha w trudnych chwilach...

plemniczka, Spero, Dodi, aisa, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, Paula, Effcia dzieki, kazda rada dla mnie cenna.
    jak nie bedzie poprawy po tych specyfikach co podaje teraz to kupie ten sab simplex

Libra, Dodi, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Ej boli mnie brzuch a nie wiem czy to są skurcze?

wiem śmieszne matka jednego dziecka po porodzie nie wie czy ma skurcze czy tylko panikuję i sobie wmawia bo bardzo chce mieść Madzialene przy sobie
    ja też nie wiedziałam :) Dlatego wylądowałam na porodówce w ostatniej chwili.

Spero, Effcia28, Dodi, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Co do alkoholu - przyznam się, że w ciąży wzięłam sobie - o zgrozo! - łyka piwa smakowego (ananasowego konkretnie). Czy otrzymam rozgrzeszenie jeśli powiem, że to był łyk od Oli?
    hahaha... przepraszam, ale sikam i nie mogę się powstrzymać... hahaha... najciemniej pod latarnią?... jeszcze raz przepraszam

Spero, mauysia, Dodi, Fedra, Strażaczka90, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu ja tez nie wiem czy ten twój bol brzucha to skurcze, ale zycze Ci by to byly one :)

Spero, mauysia, Dodi, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    hahaha... przepraszam, ale sikam i nie mogę się powstrzymać... hahaha... najciemniej pod latarnią?... jeszcze raz przepraszam
    hahahaha, podobnie pomyslalam ;)

Libra, Spero, Dodi, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Ej boli mnie brzuch a nie wiem czy to są skurcze?

wiem śmieszne matka jednego dziecka po porodzie nie wie czy ma skurcze czy tylko panikuję i sobie wmawia bo bardzo chce mieść Madzialene przy sobie

no Effcia chyba nie chcesz żebyśmy cała noc nie spały z nerwów? Ale może juz się coś rusza powolutku :) ahh znów te emocje !

Mayusiu, masz przejścia z tym karmieniem, ale podziwiam Cię za wytrwałość.

Co do kolek... Effcia napisała o kropelkach z niemiec, mój chrześniak miał straszne kolki przez za tłusty pokarm i właśnie mieli jakieś takie inne kropelki (tylko oni w Austrii mieszkają więc nie wiem czy nie austriackie), ale byłam świadkiem - kilka kropel i po minucie dziecko jest spokojne, nie płacze, jak ręką odjął. Sama byłam w szoku, jak chcesz Plemniczko to się mogę zapytać co to za kropelki może polskie były... nie wiem.

Libra, plemniczka, Effcia28, Pismak, Dodi, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    ja też nie wiedziałam :) Dlatego wylądowałam na porodówce w ostatniej chwili.
    zjeb.iście nie jestem sama :)ale szczerze to myślałam że mi podpowiecie jak to było u Was?

Spero, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Czy mozesz mi napisac kilka tych żelaznych zasad utrzymania laktacji? jak dzisiaj juz nie masz sily, to przy nastepnej okazji :)
    (dojarka musi poczeać... ;) )
    - dużo pić, jeść regularnie
    - utrzymać karmienia nocne tak, żeby najdłuższa przerwa nie przekraczała 6 godzin
    - karmić najlepiej przynajmniej z dwóch piersi, a następne karmienie zacząć od tej, która była druga podczas ostatniego karmienia (podczas 1 karmienia jedna pierś musi być opróżniona do końca)
    - unikać smoczków / butelek

To chyba tyle :)

plemniczka, Libra, Dodi, aisa, Fedra, Strażaczka90, a-koczek, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    no Effcia chyba nie chcesz żebyśmy cała noc nie spały z nerwów? Ale może juz się coś rusza powolutku :) ahh znów te emocje !

Mayusiu, masz przejścia z tym karmieniem, ale podziwiam Cię za wytrwałość.

Co do kolek... Effcia napisała o kropelkach z niemiec, mój chrześniak miał straszne kolki przez za tłusty pokarm i właśnie mieli jakieś takie inne kropelki (tylko oni w Austrii mieszkają więc nie wiem czy nie austriackie), ale byłam świadkiem - kilka kropel i po minucie dziecko jest spokojne, nie płacze, jak ręką odjął. Sama byłam w szoku, jak chcesz Plemniczko to się mogę zapytać co to za kropelki może polskie były... nie wiem.
    no ja tam do 2-3 nie spie także możemy popisać :)

Dodi lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hahahaha, podobnie pomyslalam ;)
    :) no to witam w klubie

Libra, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko współczuję kolek :/ Biedna Nelcia i Ty kiedy bezradnie patrzysz jak Mała się męczy :/ Sama nie znam się na tych kolkach wcale ale myślę że dziewczyny mają rację i warto wypróbować ich sposoby :)

Mauyś Tobie Kochana też współczuję tego całego obrzędu karmienia Henia. Mam nadzieję że herbatki i inne specyfiki pomogą i już niedługo będziesz mogła spokojnie i normalnie karmić :)

Libra, plemniczka, Dodi, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ale to był tylko łyczek...

Libra, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia czyżby Madzia już się wybierała na Naszą stronę mocy?

Spero chyba trzeba nocne czuwanie zorganizować :D

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Wieczór dobry :D

Ale znowu zadymy tu :/
    Normalnie ja tam obstaję za Agafią no może nie do końca ale obstaję !!!!!

Jak to mi dziś znajoma napisała PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA i to jet prawda !!!
    Bo Agafi udał się szybko zajść w ciążę ( z czego się cieszę ) i nawet jak wypije łyka czy dwa to robi to świadomie .. Większość z nas przeważnie tych dłuuuuuuuggggo starających się powie-powiedziało że to kary godne picie w ciąży ale skąd wiecie jak byście sie zachowały jakbyście błyskawicznie zaszły w ciążę bez problemów bez niczego !!!

Fakt osobiście nie nie akceptuję picia w ciąży ale troche tolerancji się nalezy człowiekowi prawda !!
    No i co napiła się a tu takie WIELKIE HALLLO się zrobiło a wystarczyło by napisać oj Agafia ale nie może nie powinnaś albo tylko ostrożnie z tym piwem !! Eh nic nie pisze więcej bo zaraz na mnie naot będzie hi hi :-)

Sądziłam ze będziesz miała Agus mniej tolerancyjny stosunek do tego zagadnienia. Tak czy inaczej znam dziewczyny, które starały się krótko, nie starały się wcale, wpadaly w szkole średniej i wpadaly nie będąc w stałych związkach i żadna z nich nie uważała, ze ma w związku z tym prawo pic w ciąży. Więc nie, nie uważam żeby punkt widzenia zależał w tej kwestii od miejsca siedzenia.

I to jest moja ostatnia wypowiedź w tej sprawie, bo zaczyna mi to odbierać wiarę w ludzi.

Dodi, Fedra, Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero,tak prosze zapytaj :)

Mauysiu dzieki wielkie! ale moja mala podczas jednego karmienia najczesciej tylko jedną piers je i sie najada.
    No i czasami posiłkujemy sie smoczkiem, no a butelka karmi mąż jak ja musze wyjsc czasami :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    no ja tam do 2-3 nie spie także możemy popisać :)
    haha no ja wiem Effciu, że Ty z tych nocnych marków, ale wiesz, jako że mnie się poród nie zbliża, to jednak w nocy bym spała a jak emocje porodowe będą to nie ma opcji :D

Effcia28, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ale to był tylko łyczek...
    wiem Słońce:* tak się śmieję, bo dzisiaj akcja była i stanęło na tym, że nawet "łyczka" nie wolno

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Sądziłam ze będziesz miała Agus mniej tolerancyjny stosunek do tego zagadnienia. Tak czy inaczej znam dziewczyny, które starały się krótko, nie starały się wcale, wpadaly w szkole średniej i wpadaly nie będąc w stałych związkach i żadna z nich nie uważała, ze ma w związku z tym prawo pic w ciąży. Więc nie, nie uważam żeby punkt widzenia zależał w tej kwestii od miejsca siedzenia.

I to jest moja ostatnia wypowiedź w tej sprawie, bo zaczyna mi to odbierać wiarę w ludzi.
    a ja poczekam aż Ola dobrnie do końca;P

Dodi, Fedra, Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość

‹‹ 5210 5211 5212 5213 5214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ