X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku Mayuśka ma też prawie 4 letniego Leosia :)

Dodi, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Małysz stała przy stole od strony sali i w wózku usypiała Henrixa a Leos ciągnał ja za nogawkę bo chciał isc do kącika zabaw który był na drugim koncu sali

Nareszcie jakiś plus tego, że nie mam dzieci!

mauysia, Strażaczka90, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Obrocmy wszystko w śmiech i wypaczmy sens pierwszej od wielu tygodni konstruktywnej rozmowy na tym forum.
    Teraz do mnie dotarło, że poród Blondi czy wizyty dziewczyn u ginów czy problemy z karmieniem czy problemy kolkowe czy moja operacja nie były treścią konstruktywnych rozmów ostatnich wielu tygodni… mój pogląd na to forum znów został wielce wypaczony…
    Dobrze wiedzieć, że moje przejścia w szpitalu dostarczyły wielu atrakcji, a pomyłki zostały pięknie obśmiane… cieszę się że mogłam – leżąc po operacji na szpitalnym łóżku - dostarczyć niektórym taką fajną dawkę śmiechu… a że śmiech to zdrowie, to życzę duuuużo śmiechu

Ola_czeka napisała:

PICIE ALKOHOLU W CIĄŻY JEST SZKODLIWE.
    Czym innym jest sytuacja, kiedy kobieta dostaje frustracji i przez trzy miesiące myśli o łyku piwa, który załatwiłby sprawę, a czym innym jest picie piwa z sokiem „raz na jakiś czas”, albo raczeniem się karmi, rzekomo bezalkoholowym.

Padam na kolana i przepraszam za me chichy śmichy…. No cała sytuacja była dla mnie powodem do żartów, ale jak już Żbiczek staną w Twej obronie, to dla Ciebie najwidoczniej nie… pamiętam, że deklarowałaś przyzwolenie na łyczka…
    mauysia wrote:
    Dotarło do mnie, że właśnie dokonuję UDOJU RYTUALNEGO.
    Udało się dużo udoić;)?

Sylwia – rób wszystko tak jak sobie to zaplanujesz… a ja śledzę i mocno trzymam kciuki:*

Koczku – przykro mi z powodu auta… a z powodu @ jeszcze bardziej:/
    Pismak wrote:
    Słuchajcie tak jeszcze odnośnie tych testów owu - już wiem o której godzinie mam je robić :) ale od kiedy zacząć ?
    Biorąc pod uwagę że owu mam różnie między 15 dc a 19 dc to ja myślę że powinnam zacząć od 14 dc. Czy to za późno czy za wcześnie ?
    Hmmm… myślę, że 14dc to trochę za późno gdyby właśnie w tym cyklu miało dojść do owulacji w 15dc… ja zaczęłabym robić od 13dc albo wręcz od 12dc

Rucia – tożeś sobie dzisiaj w nocy pospała;) jak Ci Dzidek taką niespodziewajkę fundnął

Madziu – widzę radykalne posunięcia z Twej strony, bo nawet z tabelki się usunęłaś…

A propo snów… mój m mnie dzisiaj obudził, wyściskał i powiedział, że mu się śniło, że odbierał moje wyniki histopatologii i profesor powiedział mu, że to rak niezłośliwy… To bardzo miłe z jego strony:) liczę, że sen się spełni
    sylwia1985 wrote:
    Pytam sie dlatego bo jak bylam u gina w 21dc to powiedzial ze owulka juz byla bo pecherzyk pekniety wiec moja fl jest teraz dluzsza niz 14 dni
    Nie dokońca rozumiem, co Twój gin miał na myśli… bo mój mi mówi, że jak mam ładny pęcherzyk, to owulka blisko…. A jak jestem po owu, to mówi, że mam takie czy inne ciałko żółte… dlatego już po wcześniejszych wpisach nie zrozumiałam na jakim Ty w końcu byłaś etapie w tym 21dc. A masz może z tej wizyty opis usg? A w głębi duszy czekam do 14 na pozytywny test ciążowy

Witam się i życzę miłego dnia:) choć u mnie pochmurnie i prószy śnieg… nic trzeba iść wstawić coś na obiad

Pismak, Rucia, mauysia, Strażaczka90, Dodi, sylwia1985, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Koczku a co Mayuśka robiła w tym śnie ;) ?
    Może ja w tym czasie na porodówce powijałam ryanowego potomka. I mnie bal ominął, fak.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Może ja w tym czasie na porodówce powijałam ryanowego potomka. I mnie bal ominął, fak.

Miałam na myśli, że może kucłaś gdzieś w kącie i kipiałaś z zazdrości, że to Ola jest w ramionach Ryana a nie ty :P

Dodi, Spero, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Chciałabyś mieć potomka tak dwulicowego puszczalskiego kolesia. A fu. o.O

Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    A teraz pewnie walnełam gafe bo skleroza mnie dopadła bo niewiem czy Małysz to tylko Heniutka ma? jeżeli tak to skąd mi sie około 5 letni Leos w snie pojawił.
    Koczku, ale motyw! Świadomie nie pamietalas o moim starszym, ale twoja podświadomość wykopała to z Twojej pamięci i umieściła w śnie :D

Dodi, Fedra, a-koczek, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra zobaczysz, że sen się spełni. :) Nie może być inaczej.

mauysia, Strażaczka90, Pismak, Dodi, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Mam glupie pytanie faza lutealna powinna trwac 14dni? Jesli trwa dluzej to czy to oznacza zaburzenia ( nie chodzi o fasolinke) tylko jesli sie potem @ dostanie- nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi
    od 10-16 dni Kochana tak czytałam tu w tych pytaniach i odpowiedziach...Nie zmuszam Cię ale kiedy zrobisz test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 12:55

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDZIA JA JESTEM ŚLEPA ????

CZY NIE DOWIDZAM.....;/

CZEMU NIE WIDZE CIĘ W TABELCE?

• Dodi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Życzę miłego dnia - u mnie sypie śnieg :/

Magdzia co to znowu za foch? Chyba nie zrozumiałaś przekazu żbikowej :/

Libra, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

wpadlam na chwile ale nie dam rady nadobic.

Strażaczka90, Libra, Dodi, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    hej

wpadlam na chwile ale nie dam rady nadobic.
    wybaczone:)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka widze twoja żarloczek jak moja Iza ;)
    wspolczuje kolek ;/
    u nas malutka 2 razy do tej pory bolal brzuszek ale bardzo nie plakala i to tez chyba z przejedzenia bo w dzien potrafi wisiec ze 2-3h przy cycu i jesc ale potem przesypia ladnie w dzien 3h a w nocy 6-7h śpi zawsze .
    ja nie wiem ile wazy moja narazie bo wizyte w przychodni razem ze szczepieniem mamy 11marca dopiero. ale jak waze ja razem ze mna na wadze to wychodzi kolo 4 kg a przy wypisie ze szpitala wazyla 3425g .

Libra, Strażaczka90, Dodi, Fedra, plemniczka, Spero, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    wybaczone:)
    dzieki ;) tak troszke tylko podczytuje ale ciezko to ostatnio idzie bo starszy dzieć w domu jest bo chory

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra no pierwszy raz mi nic nie dal ale powiedzial ze byla owulka bo pecherzyk pekniety i tyle.My na tej wizycie skupialismy sie na wynikach badania nasienia a o usg nie myslalam ale z glupa sie zapytalam i mi zrobil

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Libra no pierwszy raz mi nic nie dal ale powiedzial ze byla owulka bo pecherzyk pekniety i tyle.My na tej wizycie skupialismy sie na wynikach badania nasienia a o usg nie myslalam ale z glupa sie zapytalam i mi zrobil
    to może coś w brzusiu jest?

Blondi22, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia jak tam ty sie trzymasz? ;)

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18dc test owu negatywny a 21 dc gin potwierdzil ze owu byla wiec musiala byc przed 18dc lub po.Pogubilam sie juz z tym wszystkim ale pamietam ze piersi mnie juz bolaly jak u niego bylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 13:20

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    dzieki ;) tak troszke tylko podczytuje ale ciezko to ostatnio idzie bo starszy dzieć w domu jest bo chory
    Biedaczek:( niech zdrowieje..żeby Izunia się nie pochorowała ..tfu tfu...

‹‹ 5215 5216 5217 5218 5219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ