SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i dzisiaj też wpadłam na chwilę :) Bardzo Wam dziękuję za takie miłe przyjęcie po bardzo długiej nieobecności, postaram się częściej zaglądać.

Sylwia - super prezent z okazji walentynek :) i fajnie to wymyśliłaś z tym testem :) ja miałam wręczać test w pierwszą rocznicę ślubu, ale niestety wieczorem przed tą rocznicą przyszła @ ale udało się w następnym miesiącu :)

Plemniczko - śliczna Kornelcia, to już miesiąc? jak ten czas leci! Oby Sab Simplex jej pomógł, słyszałam że jest bardzo skuteczny.

Mayusiu - przystojny i tajemniczy Henio, patrzy jak Wielki Brat :D

Strasznie przykro z powodu Inesski, ale Shagga ma rację. Wszystkie ciężarne i staraczki - nie ma co się martwić na zapas. Na pewno dla Was los będzie łaskawszy.

Shagguś - zazdroszczę planów budowlanych. Coraz częściej mam dość mieszkania w bloku, to chyba przychodzi na 'starosc' ;) chciałabym mieć swój domek z ogródkiem, bo koniecznie chcę grille wyprawiać :D

Mój m coś spóźnia się z pracy, mam nadzieję że z powodu wizyty w kwiaciarni. Ma w końcu 2 walentynki do 'obrobienia' :D

udanego wieczoru Wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 18:58

Fedra, Dodi, AGA 30, Strażaczka90, Gunia, Ilona, zbikowa, aisa, Spero, mauysia, anka_a, Libra, Pismak, Rucia, gocha04, Shagga_80 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo hallojest tu kto?

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwile. Moj sie strasznie zdziwil i nie mogl uwierzyc.Smiac mi sie chcialo bo odrazu sie pytal ktory to tydzien,odrazu obliczyl w ktorym miesiacu porod i spod jakiego znaku bedzie...jeszcze nie ochlonal z ta mysla.My zbieramy sie do kina na walentynkowa komedie...
    buziolki zozolki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 10:33

AGA 30, Strażaczka90, kiti, Spero, mauysia, mala29_, anka_a, Sandraa, Dodi, Libra, Pismak, Ola_czeka, aisa, she, Rucia, gocha04, Muska, Fedra, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tylko na chwile. Moj sie strasznie zdziwil i nie mogl uwierzyc.Smiac mi sie chciala bo odrazu sie pytal ktory to tydzien,odrazu obliczyl w ktorym miesiacu porod i spod jakiego znaku bedzie...jeszcze nie ochlonal z ta mysla.My zbieramy sie do kina na walentynkowa komedie...
    buziolki zozolki
    To świetnie!!:)ja dostałam 70 róż :) od Mojego M wykosztowal sie :)

kiti, Spero, anka_a, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, ja tylko na sekundkę, bo Herr H coś nie ma ochoty dziś zasnąć :/ Na chwilę dyżur przejął M.

Shagguś - ta kawka Bocianek jest wg mnie ohydna :/ Chyba też spróbuję z mlekiem. Co innego herbatka Bocianek - ta jest całkiem przyjemna w smaku.

Chciałam dziś wieczorem zrobić parę rzeczy, ale niestety. Zaraz muszę wracać do młodziana.

Dobranoc!

Libra, Spero, Strażaczka90, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczkj jak ja dawno tu nie bylam. Az wstyd sie przyznac ale chyba potrzebowalam takiego wyciszenia.
    Co tam u was laseczki slychac? Czy kturas mogla by po krodce strescic mi najwazniejsze wydazenia i pokazac tabelke jak wyglada :) byla bym bardzo wdzieczna :)

Dodi, kiti, Libra, Spero, Pismak, mauysia, Strażaczka90, plemniczka, Rucia, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She fajnie, że znowu do nas zajrzałaś ;) jak tam Walenty? spisał się?

Sylwia musiałaś mega zaskoczyć swojego, ale i tak nieźle, że był w stanie to wszystko sobie obliczyć ;)

Strażaczko wow, jestem w szoku :D

Mala słoneczko gdzieś Ty była jak Cię nie było? jak się miewasz? z tego co pamiętam to dosyć dawno Cię tu nie było i może z takich charakterystycznych momentów to hmm... :
    - aiska ma już bliżej niż dalej bo już koło 28 tygodnia jest :) była dzisiaj na badaniu glukozy i była dzielna a poza tym czuje się dobrze i wszystko u Niej i bejbika ok ;)
    - AGA stała się kobietą niezależną, pracuje na własny rachunek, katuje swój kręgosłup i niedługo będzie żyła z odsetek z oszczędności :D
    - u koczka nieco gorzej i nie za fajnie :/ ostatnio imbecyl jakiś podpalił Jej samochód
    - Beata odpoczywa od forum ;)
    - Blondi ma już trzy tygodniową Izulkę, która rośnie jak na drożdżach :)
    - Dodi ma się dobrze :)
    - Effcia wczoraj wypluła swoją cudną Madzialenkę ;)
    - Fedra coraz częściej upaja się winkiem, ale jest na stałym dyżurze :D
    - Gunia się pojawia od czasu do czasu :P
    - Gocha z niecierpliwością czeka na wyniki swojego dzielnego małża ;)
    - Ilonka ma cudnego Marcelka i zchorusianą Wiki niestety :/
    - Jeju odeszła z forum....
    - Kaja z Roczkiem mieli się dobrze, ale się od wczoraj gdzieś zapodziali :/
    - kiti niedługo pojedzie na śluzie płodnym w odwiedziny do swojego ślubnego :D
    - Kfjatuś pojawia się i znika :) ale aktualnie się pojawiła i sobie tu z nami słodzi :)
    - Libra pozbyła się gada, który gościł w Jej maciczce i właśnie się goi :)
    - Mauysia opiekuje się dzielnie swoimi cudnymi chłopcami. Ostatnio mieli z Henrixem małe przygody Tadka niejadka, ale już wychodzą na prostą, więc jest gites :)
    - Magdzia jest zafasalkowana (nie wiem czy się znacie)
    - Muska musi się teraz oszczędzać i dbać o swoją fasolinkę, więc przebywa na L4 ;)
    - Olka.... chorowała, ale już się zdaje wykurowała.. język dalej ma cięty i jest wciąż taka krejzi :P
    - Pismak cały czas się stara..... na bieżąco wszystkich na forum wkurzać :D poza tym czeka teraz na wyniki RM kolana ;)
    - Plemniczka opiekuje się swoją MIESIĘCZNĄ Kornelką ;) a maleńka męczy się z kolkami, biedaczka :(
    - Rutka ma mega zdolną córuchnę, która wymiata na parkiecie, kręci się na głowie i tańczy lepiej niż w You Can Dance :P a Leon jest mega :)
    - Spero ugadała się z m i ginem, że będą walczyć, więc walczą :P
    - Sandra ma przykaz leżenia, bo miała chwilowe problemy z ciążą, ale jest już wszystko ok z maleństwem :)
    - Shagga pracuje dzielnie z Kubusiem i ćwiczą gadu gadu a Igorek grzeczny jak aniołek, je i rośnie ;) poza tym zaangażowana Jest w pełni w swój projekt domu i wstępne prace na działce :D
    - Sylwia wczoraj wstąpiła do grona szczęściarek i zobaczyła dwie krechy na teście ;)
    - Strażaczka generalnie siedzi z nogą w gipsie w domu bo tak fikała z Chodakowską, że aż przesadziła :P
    - she zagościła na starych śmieciach i od wczoraj bodajże ukazuje się w awatarku buźka Jej cudownej córci :)
    - Żbikowa choruje i ponoć się nieźle urządziła.... :/

Jak coś źle napisałam to proszę o poprawkę ;) może ktoś coś doda i jeśli Którąś pominęłam to wielkie sorry, bo nigdzie nie podglądałam i z głowy pisałam :)

Jeśli chodzi o przypadek Ineski, to te które trochę się zapoznały z Jej historią zrozumieją skąd ten smutek :/ Niektórych pech wiecznie prześladuje, co nie oznacza, że świeżo zafasolkowane i ciężarówki nie powinny się cieszyć swoim stanem - wręcz przeciwnie, powinny byc pozytywnie nastawione :)

No to tyle z mojej strony ;)
    zajmę się czymś.....
    Dobranoc :*

Libra, zbikowa, mala29_, Spero, Pismak, Ola_czeka, aisa, mauysia, Gunia, Strażaczka90, she, sylwia1985, plemniczka, Ilona, kiti, Sandraa, Rucia, gocha04, Fedra, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga nie poznaję Twojego Starego ;) normalnie kuj żelazo póki gorące i póki chłop ma taki zapał, bo jak Mu minie to lepiej nie myślę :P
    Trzymam kciuki za szybką realizację Waszego planu. Oby nic Wam na drodze nie stanęło ;)

Spero, Strażaczka90, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - nienawidzę tej Twojej @
    Sylwia - jeszcze trochę i do was obojga dotrze wasze szczęście
    She - super, że częściej zaglądasz
    Strażaczko - hojny ten Twój m... ja osobiście nie przepadam za taka komercją... my dzisiaj np. postanowiliśmy z okazji walentynek wręczyć najlepszy prezent - samych siebie... m oddał dziś krew i został celebrytą lokalnych mediów (trafiło mu się zdjęcie na necie i kadr w wiadomościach)... z tej okazji ma dzień wolny i wszystkie zwykłe rzeczy powszedniego dnia robimy razem:)... dla mnie najlepszy prezent:)
    Mała:*... z Toba jestem na bieżąco, więc wiesz... buziołki i &&&&&&&&&&&&&&&:*
    Dodka - niezłe streszczenie hehehe;)

dobranoc:)

mala29_, Dodi, Spero, Pismak, Gunia, Strażaczka90, sylwia1985, aisa, kiti, gocha04, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi dziekuje za streszczenie :* jestes wielka. Postaram sie czesciej zagladac do was. Sciskam wszystkie dziewuszki i caluje :*

Dodi, Spero, Pismak, Libra, aisa, Gunia, Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dodi dziekuje za streszczenie :* jestes wielka. Postaram sie czesciej zagladac do was. Sciskam wszystkie dziewuszki i caluje :*

Dziękuję za wyrazy uznania, starałam się jak mogłam :*
    cieszę się, że jesteś i jak tylko będziesz miała ochotę to podziel się na forum co tam u Ciebie aktualnie :P

gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

Mała jestem z Wami myślami cały czas <3

Dodi no a Ty za to masz dyżurny etat wkurzania mnie więc wszystko się ładnie komponuje :P

Sylwia powiem Ci w szoku jestem jak Twój M sobie to wszystko wyliczył ! :)

Miłej nocki :)

Dodi, Spero, mala29_, plemniczka, Fedra, Strażaczka90, Muska lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała <3

Strażaczka90, mala29_, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) miłego dnia...:) u mnie mnialo być slonecznie a jest pochmurno...dawać słońce!!!Mała witaj Kochana fajnie że zajrzalas:)sama sie zdziwilam.:) z tymi różami...Ja sie nameczylam zrobiłam kolację:) było ciężko bo miałam tylko jedną rękę:) bo druga była ppdparta o kule w sumie z 5h w kuchni stalam bo pomocy nie chciałam:) a to miała być niespodzianka.Nawet bieliznę kupiłam..
    Ale w gipsie i w bieliźnie sexi też Mu sie podobalam bo jak sie na mnie rzucił to 2h to trwało:) hehe..

Doduś super streszczonko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 09:16

mala29_, Ida, Dodi, Fedra, Shagga_80, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :* stesknilam sie za wami i postanowilam zajrzec do was.:)

aisa, zbikowa, Libra, sylwia1985, Pismak, gocha04, Dodi, Fedra, AGA 30, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi - ale streszczenie! mi też się przydało :)

nasz Walenty się spisał, róża dla mnie i tulipan dla Mai :) buzi buzi - no i tyle było naszego świętowania ;)
    a zaraz wybieramy się na zakupy, trzeba kupić śpiworek do spacerówki, bo trzeba małą przesiąść - w gondoli jest już na styk :D

aisa, zbikowa, Libra, Pismak, Rucia, gocha04, Dodi, Spero, Fedra, Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewuszki... ale byl beznadziejny film w kinie no masakra nudy jak cholera ale za to bylismy potem w super pharm i moj kupil mi na walentynki dwa zeliki pod prysznic,balsamik do ciala,kwas foliowy i witaminki dla kobiet na poczatku ciazy.... Dzisiaj rano bylam na becie i progesteronie wiec wynik bede miala wkrotce- troche sie stresuje. Zaraz zbieram sie na zabieg wymrazania mojej szczeliny - boje sie cholernie no i przede wszystkim zapytam sie go czy moge wogole miec ten zabieg...

milego dzionka

plemniczka, Spero, Fedra, Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

U mnie juz prawie dobrze, czuje sie znacznie lepiej.
    Dodi, niezłe podsumowanie :D
    Cześć Mała!

Strażaczko, chciałam się zapytać czy się zabezpieczacie, bo jeśli zajdziesz w ciąże w tym cyklu z gipsem a kolano nie zagoi się tak jak powinno to możesz mieć problem np z rentgenem znieczuleniami itp, czego oczywiście ci nie życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 11:17

Libra, aisa, Strażaczka90, Pismak, Ola_czeka, Gunia, Dodi, Fedra, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim

Hej Mala, fajnie że znów jesteś :) Wyczytałam tu i ówdzie o potrzebie kciukania więc mocno mocno trzymam kciuki!!!

Aga, nie lubie Twojej @

Dodi, piękne streszczenie, jesteś Mistrz!

Żbiku, super że ze zdrowiem lepiej!

She, to Maja dostanie dziś kolejny już wiosenny prezent :)

Sylwia, beta i prog na pewno będą wysokie, nie przejmuj się. No i szybkiego i bezbolesnego wymrażania (jeśli się odbędzie bo może w ciąży tego nie wykonują, ale to na miejscu się dowiesz)

U mnie wieje i pada, ble..
    Miłej soboty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 12:59

she, zbikowa, Strażaczka90, Libra, Dodi, Spero, Fedra, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za trzymanie kciukow. :)

Strażaczka90, aisa, Libra, Pismak, Dodi, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 5244 5245 5246 5247 5248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ