plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDodi gdy zaczynaliśmy myśleć o budowie M nie chciał słyszeć o mieszkaniu z moją mamą i godził się jedynie na zamieszkanie w naszym miasteczku i dałabym głowę że pisałam nawet tu o tym że koleżanka ma zasięgnąć języka w Jej bloku,ale może nie,nie wiem...zresztą nieważne...wyjaśniam tylko że mylicie się,zupełnie nie jestem pewna reakcji mojej mamy.
Poszłam sobie! Pospane już.
Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
No tak, mi brakuje już tylko 975 lajków a Koczkowej nie ma. Jak tylko niebezpiecznie zbliżyłam się do wymaganych 20 tysi, to dziwnym zbiegiem okoliczności nabrała wody w usta...
nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, zbikowa, Dodi, Ilona, Kfjatus, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia ja bym od razu uderzyla... do tescia. On jedyny bidny nie zamieszany w sytuacje. Ponarzekac mu troche ze nie chcesz Mamusi urazic ale ci sie nie podoba to ze tak wpada i jestes bardzo skrepowana i potrzebujesz spokoju a nie denerwowac sie ze ktos ci kaze spac o 21 (?!?). Niech pogada ze swoja kobita i ja troche ustawi. Co za duzo to nie zdrowo.
A jak nie to ty dawaj znac ze nie zyczysz sobie gosci jak wracasz od nich z dolu " dobranoc, widzimy sie jutro przy sniadaniu" "ja juz ide do siebie, chce pobyc sama i odpoczac po ciezkim dniu" "do jutra, spijcie dobrze"
Mysle ze to zasugeruje ze koniec wycieczek na dzis.
nick nieaktualny, aisa, Ola_czeka, Dodi, nick nieaktualny, Ilona, Kfjatus, tercia, kiti, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:tez bym tak chciala ale moj mowi ze skoro cala gora wolna to po co podwojnie placic- lepiej wynajmowac bo jakbysy wyremontowali porzadnie mieszkanie a go przeniosa gdzie indziej to juz nie wynajmie nikomu bo mu szkoda bedzie i ze bedzie odlogiem stalo a za czynsz i tak sie placic bedzie- nie przegadam mu bo zawsze cos odpowie
Możecie zamieszkać w mieszkaniu w takim stanie w jakim ono jest. Tym bardziej, że nie ma pewności czy Twojego nie będą chcieli przenieść.
Po to tam mieszkać żeby nie widywać codziennie teściowej, być na swoim - tym bardziej, że to mieszkanie już jest więc bylibyście u siebie.
Jest tyle ludzi, którzy wynajmują małe klitki tylko po to żeby być niezależni, nie mieć na głowie rodziców albo teściów...
A na chwilę obecną zamykaj drzwi na klucz to Ci się mamuśka nie wbije..
nick nieaktualny, zbikowa, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I ja bym się chciała załapać na te ziemniaczory, tylko poproszę już ugotowane

Shagga, powodzenia w rozmowie z mamą
może nie będzie tak ciężko jak się wydaje ale pewnie będzie potrzebowała trochę czasu żeby to przemyśleć.
Terciu, poproszę o przewidywaną datę kolejnej małpy (która rzecz jasna nie przyjdzie)
Pomysł Żbika na wieczorne pożegnanie z teściową jest git!
Dodi, Ilona, Kfjatus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWybaczcie, ale Dodi zajrzała mi do garnka i odgadła, że obrałam tylko skromnie 4 ziemniaczki, wiec bardzo przepraszam, ale następnym razem obiorę 3 kg i się z wami podzielę
zbikowa, aisa, Dodi, Ilona, Kfjatus, nick nieaktualny, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Czemu zaglądasz mi do garnka?
sorki tak jakoś wyszło
umiem liczyć do 10, więc nie miałam problemu z Wami A. K. P. L. = 4 kartofle 
swoją drogą zjadłabym takie podsmażone, z jajkiem i kefirem mniammmm ;P
Ilona, Strażaczka90, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Dodi gdy zaczynaliśmy myśleć o budowie M nie chciał słyszeć o mieszkaniu z moją mamą i godził się jedynie na zamieszkanie w naszym miasteczku i dałabym głowę że pisałam nawet tu o tym że koleżanka ma zasięgnąć języka w Jej bloku,ale może nie,nie wiem...zresztą nieważne...wyjaśniam tylko że mylicie się,zupełnie nie jestem pewna reakcji mojej mamy.
Poszłam sobie! Pospane już.
być może poprostu przeoczyłam takową informację, sorki....
w każdym bądź razie trzymam również kciukasy za pozytywny finał rozmowy z mamą, jak już do niej dojdzie
-
nick nieaktualnywitam
Sylwia – widzę między nami wielką różnicę… skoro nie stać Cię na radykalne zmiany, to polecam Ci wprowadzenie jasnych granic na linii Ty kontra teściowa! Choć zawsze musisz się liczyć z tym, że ona i tak będzie je łamać i przekraczać (bo taka już jest jej natura!). A wtedy Ty musisz jej o tym stanowczo przypomnieć… Jej nie Twojemu m… Widzę, że choćbyś chciała stanąć na rzęsach to relacji miedzy mamą a Twoim m nie zmienisz… w tej kwestii pomogło by jedynie to, żeby go przenieśli gdzieś dalej, to byście się przeprowadzili i zamieszkali tylko razem sami… zobaczyłby, że bez mamy na parterze da się żyć i może nawet takie życie by mu się spodobało… i mówię Ci – jak nie masz ochoty jej ogladać, to zamknij drzwi… ja tak robię
Shagga – ja czuję, że mama mino wszystko się zgodzi… a Ty bądź dzielna i nie odwlekaj rozmowy z mamą:* trzymam kciuki&&& ucałuj chłopców od cioci Beatki… co do zdjęć i spotkań, to ja tez w sumie nie czuję jakby to było formowe spotkanko:) tylko jakbyśmy się w Realu znały… zresztą tyle razy już żeśmy się widziały;) hehehe
Aiska – co do tabelki… Beatka dostała @, więc można by ja poprosić o aktualizację
Kfjatku &&&&&&&&&&&&&&&&
Rutka – m musi Ci masaż karku zrobić
Idę się kąpać, suszyć włosy i zmykam na wizytę
ależ mnie dzisiaj głowa boli – masakra… na razie
nick nieaktualny, kiti, Strażaczka90, nick nieaktualny, Dodi, aisa, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłonko,powiem Ci tak...coraz częściej przekonuję się jakie zdarzają się niedopowiedzenia na forum właśnie z tego powodu,że komuś coś się wydawało,że pisał (a może nie pisał) a inni nie mając kompletu informacji wyciagają mylne wnioski...tak tez było w tym przypadku (ja ciągle mam na myśli,że może być różnie z naszymi planami a chyba było tak,że nie mówiłam jednak o tym wynajmie mieszkanka).Dodi wrote:być może poprostu przeoczyłam takową informację, sorki....
w każdym bądź razie trzymam również kciukasy za pozytywny finał rozmowy z mamą, jak już do niej dojdzie
Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny:*Libra wrote:witam
Shagga – ja czuję, że mama mino wszystko się zgodzi… a Ty bądź dzielna i nie odwlekaj rozmowy z mamą:* trzymam kciuki&&& ucałuj chłopców od cioci Beatki… co do zdjęć i spotkań, to ja tez w sumie nie czuję jakby to było formowe spotkanko:) tylko jakbyśmy się w Realu znały… zresztą tyle razy już żeśmy się widziały;) hehehe
Rutka – m musi Ci masaż karku zrobić
Idę się kąpać, suszyć włosy i zmykam na wizytę
ależ mnie dzisiaj głowa boli – masakra… na razie
PS. Też chcę masaż karku,boli mnie szyja jak cholera
Powodzenia na wizycie, zdaj relację po powrocie...zajrzę wieczorem...uciekam do garów.
Dodi, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Niestety Rutka nie mam takich relacji z mamą
zaraz wracam