plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDodi gdy zaczynaliśmy myśleć o budowie M nie chciał słyszeć o mieszkaniu z moją mamą i godził się jedynie na zamieszkanie w naszym miasteczku i dałabym głowę że pisałam nawet tu o tym że koleżanka ma zasięgnąć języka w Jej bloku,ale może nie,nie wiem...zresztą nieważne...wyjaśniam tylko że mylicie się,zupełnie nie jestem pewna reakcji mojej mamy.
Poszłam sobie! Pospane już.Dodi, Libra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
No tak, mi brakuje już tylko 975 lajków a Koczkowej nie ma. Jak tylko niebezpiecznie zbliżyłam się do wymaganych 20 tysi, to dziwnym zbiegiem okoliczności nabrała wody w usta...
Rucia, Shagga_80, aisa, zbikowa, Dodi, Ilona, Kfjatus, Spero, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia ja bym od razu uderzyla... do tescia. On jedyny bidny nie zamieszany w sytuacje. Ponarzekac mu troche ze nie chcesz Mamusi urazic ale ci sie nie podoba to ze tak wpada i jestes bardzo skrepowana i potrzebujesz spokoju a nie denerwowac sie ze ktos ci kaze spac o 21 (?!?). Niech pogada ze swoja kobita i ja troche ustawi. Co za duzo to nie zdrowo.
A jak nie to ty dawaj znac ze nie zyczysz sobie gosci jak wracasz od nich z dolu " dobranoc, widzimy sie jutro przy sniadaniu" "ja juz ide do siebie, chce pobyc sama i odpoczac po ciezkim dniu" "do jutra, spijcie dobrze"
Mysle ze to zasugeruje ze koniec wycieczek na dzis.Shagga_80, aisa, Ola_czeka, Dodi, Libra, Ilona, Kfjatus, tercia, kiti, Spero, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:tez bym tak chciala ale moj mowi ze skoro cala gora wolna to po co podwojnie placic- lepiej wynajmowac bo jakbysy wyremontowali porzadnie mieszkanie a go przeniosa gdzie indziej to juz nie wynajmie nikomu bo mu szkoda bedzie i ze bedzie odlogiem stalo a za czynsz i tak sie placic bedzie- nie przegadam mu bo zawsze cos odpowie
Możecie zamieszkać w mieszkaniu w takim stanie w jakim ono jest. Tym bardziej, że nie ma pewności czy Twojego nie będą chcieli przenieść.
Po to tam mieszkać żeby nie widywać codziennie teściowej, być na swoim - tym bardziej, że to mieszkanie już jest więc bylibyście u siebie.
Jest tyle ludzi, którzy wynajmują małe klitki tylko po to żeby być niezależni, nie mieć na głowie rodziców albo teściów...
A na chwilę obecną zamykaj drzwi na klucz to Ci się mamuśka nie wbije..Shagga_80, zbikowa, Dodi, Libra, Kfjatus, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I ja bym się chciała załapać na te ziemniaczory, tylko poproszę już ugotowane
Shagga, powodzenia w rozmowie z mamąmoże nie będzie tak ciężko jak się wydaje ale pewnie będzie potrzebowała trochę czasu żeby to przemyśleć.
Terciu, poproszę o przewidywaną datę kolejnej małpy (która rzecz jasna nie przyjdzie)
Pomysł Żbika na wieczorne pożegnanie z teściową jest git!Dodi, Ilona, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWybaczcie, ale Dodi zajrzała mi do garnka i odgadła, że obrałam tylko skromnie 4 ziemniaczki, wiec bardzo przepraszam, ale następnym razem obiorę 3 kg i się z wami podzielę
zbikowa, aisa, Dodi, Ilona, Kfjatus, Spero, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Czemu zaglądasz mi do garnka?
sorki tak jakoś wyszłoumiem liczyć do 10, więc nie miałam problemu z Wami A. K. P. L. = 4 kartofle
swoją drogą zjadłabym takie podsmażone, z jajkiem i kefirem mniammmm ;P
Ilona, Strażaczka90, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Dodi gdy zaczynaliśmy myśleć o budowie M nie chciał słyszeć o mieszkaniu z moją mamą i godził się jedynie na zamieszkanie w naszym miasteczku i dałabym głowę że pisałam nawet tu o tym że koleżanka ma zasięgnąć języka w Jej bloku,ale może nie,nie wiem...zresztą nieważne...wyjaśniam tylko że mylicie się,zupełnie nie jestem pewna reakcji mojej mamy.
Poszłam sobie! Pospane już.
być może poprostu przeoczyłam takową informację, sorki....
w każdym bądź razie trzymam również kciukasy za pozytywny finał rozmowy z mamą, jak już do niej dojdzie
-
nick nieaktualnywitam
Sylwia – widzę między nami wielką różnicę… skoro nie stać Cię na radykalne zmiany, to polecam Ci wprowadzenie jasnych granic na linii Ty kontra teściowa! Choć zawsze musisz się liczyć z tym, że ona i tak będzie je łamać i przekraczać (bo taka już jest jej natura!). A wtedy Ty musisz jej o tym stanowczo przypomnieć… Jej nie Twojemu m… Widzę, że choćbyś chciała stanąć na rzęsach to relacji miedzy mamą a Twoim m nie zmienisz… w tej kwestii pomogło by jedynie to, żeby go przenieśli gdzieś dalej, to byście się przeprowadzili i zamieszkali tylko razem sami… zobaczyłby, że bez mamy na parterze da się żyć i może nawet takie życie by mu się spodobało… i mówię Ci – jak nie masz ochoty jej ogladać, to zamknij drzwi… ja tak robię
Shagga – ja czuję, że mama mino wszystko się zgodzi… a Ty bądź dzielna i nie odwlekaj rozmowy z mamą:* trzymam kciuki&&& ucałuj chłopców od cioci Beatki… co do zdjęć i spotkań, to ja tez w sumie nie czuję jakby to było formowe spotkanko:) tylko jakbyśmy się w Realu znały… zresztą tyle razy już żeśmy się widziały;) hehehe
Aiska – co do tabelki… Beatka dostała @, więc można by ja poprosić o aktualizację
Kfjatku &&&&&&&&&&&&&&&&
Rutka – m musi Ci masaż karku zrobić
Idę się kąpać, suszyć włosy i zmykam na wizytęależ mnie dzisiaj głowa boli – masakra… na razie
Shagga_80, kiti, Strażaczka90, Spero, Dodi, aisa, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:być może poprostu przeoczyłam takową informację, sorki....
w każdym bądź razie trzymam również kciukasy za pozytywny finał rozmowy z mamą, jak już do niej dojdzieDodi, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:witam
Shagga – ja czuję, że mama mino wszystko się zgodzi… a Ty bądź dzielna i nie odwlekaj rozmowy z mamą:* trzymam kciuki&&& ucałuj chłopców od cioci Beatki… co do zdjęć i spotkań, to ja tez w sumie nie czuję jakby to było formowe spotkanko:) tylko jakbyśmy się w Realu znały… zresztą tyle razy już żeśmy się widziały;) hehehe
Rutka – m musi Ci masaż karku zrobić
Idę się kąpać, suszyć włosy i zmykam na wizytęależ mnie dzisiaj głowa boli – masakra… na razie
PS. Też chcę masaż karku,boli mnie szyja jak cholera
Powodzenia na wizycie, zdaj relację po powrocie...zajrzę wieczorem...uciekam do garów.
Dodi, aisa, Libra lubią tę wiadomość