X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Dzień dobry :)

Dziewczyny u mnie przewrót życiowy 28 marca wracam do Polski na stałe.

:)

Miłego dnia :)
    Super! Mąż z Wami, rozumiem?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuś to miło, że Henio jest taki dobry dla Ciebie ;) Masz rację, pogoda jest piękna, trzeba korzystać i jak najwięcej się dotleniać.
    Dwie w miarę przespane noce, a człek czuje się, jakby złapał Boga za nogi :D Jak niewiele potrzeba do szczęścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 09:34

Dodi, Rucia, zbikowa, Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona super !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi a ja nadal upieram się przy tym, że Sylwia niewiele robi żeby zmienić sytuację. Przynajmniej z jej opisów nic takiego nie wnioskuję ... sorry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki. Ogarnę chałupkę i lecę z Dzidkiem na spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłego poniedziałku i tygodnia :)

Libra, Rucia, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na sekundę.

Gdyby u mnie była taka sytuacja jak u Sylwii, że mąż wraca z poligonu, i zamiast do mnie ciężarnej, jedzie sobie do mamusi, to po pierwsze zrobiłabym mu mega awanturę, a po drugie nie zapomniałabym mu tego nigdy. To się w ogóle w głowie nie mieści.

Dodi, Strażaczka90, anka_a, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Sytuacji Sylwii to współczuję jej bardzo i albo postawi na swoim albo psychicznie się wykończy :/
    Mój były mąż po wyprowadzeniu od mamusi miał do mnie 14 km gdzieś a wolał cały tydzień po pracy wracać do niej niż do mnie :/
    Wpadał na weekendy dupnąć sobie (sorki za wyrażenie ) i w niedzielę na obiadek do mamusi :/
    Sylwia walcz o swoje tym bardziej że w ciaży jesteś bo się naprawdę wykończysz psychicznie . Jakbyś nie była w ciaży to bym ci radziła zostawić kretyna bo taki układ jest chory sama to przeżyłam i cieszę się że odważyłam sie na rozwód :)
    Powodzenia ci życzę :)

Rucia, Libra, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda na swoją Teściową nie narzekam,ale też nie przebywam z Nią często a jak przebywam to wyznaczam jasno Jej miejsce w szeregu,ale moja teściowa to nie np moja Mama,bo z nią jest o niebo gorsza sytuacja i nawet jeśli nie piszę tego to jednak stawiam się mojej mamie bardzo dużo (może nawet za dużo) i co? I nic! Nic to nie zmienia.Pewnych ludzi a już ludzi w pewnym wieku się nie zmieni! Trzeba oczywiście walczyć ale pewnie to walka z wiatrakami..i jedyne co może pomóc to zmiana nastawienie Mężusia..co nawyżej jest tak,że wspólne przebywanie staje się nie do zniesienia...dlatego rozumiem położenie Sylwi...ja jedynie co wierzę,że Jej Mężuś się opamięta i On zmieni nastawienie,bo na zmianę Teściowej nie liczyłabym.

Co do sytuacji z powrotem Mężusia z poligonu,to pewnie nie spodoba się Wam to,co powiem,ale pamiętam,że Sylwia mówiła,że była u swoich rodziców na weekend bo M miał nie dostać wolnego weekendu i On wrócił niespodziewanie do domu w którym mieszkają a więc do Mamusi...i choć wściekłabym się i ja na miejscu Sylwii to i tu musze coś powiedzieć...ja miałam nie raz,że byłam z różnych powodów u mojej Mamy (jak choćby wtedy,gdy opiekowałam się domem pod nieobecność rodziców) i my mieszkamy tylko 20km od mojej mamy a mój M nie przyjeżdżał do nas w ogóle,bo był zmęczony, bo DALEKO! Byłam mega zła,ale co zrobić? Faceci mają nieco inne myślenie niż my...i znam wiele przypadków,że Mężuś,czy Tatuś zamiast gnać do Żonki, dzieci woli iść spać np u rodziców! To straszne ale niestety prawdziwe...pomijam przypadki,że ma się ideał za Męża!
    No i nie ma co porównywać,że przed ślubem było inaczej :(

Odmeldowuję się znów...była chwila wolna,zdąrzyłam wykonać kilka telefonów,wejść na neta i już pospane .

Libra, she, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze musiałam wrócić , ja wyrodna Matka...ale coś musze dopowiedzieć i wracam do chłopców. Nie zrozumcie mnie źle Babeczki,ja nie bronię ani Sylwi Męża ani Teściowej ani nie twierdzę wręcz przeciwnie,że wszyscy są be a Ona cacy...dziewczyny chodzi o to,że ja domyślam się,co Sylwia ma w domu za sprawą swoich najbliższych i wiem,że choć to trudne to jednak trzeba jakoś z tym żyć i daleka jestem od wygłaszania rad "powiedziałabym spier.dalaj Teściowej" czy "zostawiłabym Go" ! Nikt nie powiedział,że małżeństwo to sielanka i jak coś nie pasuje to zabieram swoje zabawki i idę do innej piaskowanicy! Ani też nie jest tak,że każdy ma super Teściową,która jest jak przyjaciółka i matka jedncoześnie! I szczerze podnosi mi się ciśnienie,gdy czytam czasem co Jej radzicie! Wierzcie mi,że to nie pomaga! Wiem,bo miałam tak sama nie raz! Ostre rady powodują tylko tyle,że Ona jeszcze bardziej użala się nad sobą a może nie jest tak najgorzej! Przecież my nie wiemy jak dokładnie wygląda sytuacja,szczególnie,że każda z nas inaczej odczytuje to co Sylwia pisze...ja widzę,że Ona mówi co myśli Teściowej, truje Mężowi a i tak nic to nie zmienia (i może nigdy nie zmieni), a tyczasem Wy widzicie,że Ona daje sobie wleźć Teściowej na głowę...na zakończenie powiem tak,ja osobiście najlepiej lubię rady,gdy Ktoś radzi mi spojrzeć na sytuację z innej strony,zmusić do myślenia,że może racja leży po środku?! A nie podkręca sytuację! Jaki to Mąż okropny a Teściowa jeszcze gorsza! Sylwia jest w ciąży i to napewno nie jest Jej teraz potrzebne!
    Sylwia, Ty przede wszystkim musisz teraz myśleć o dziecku,staraj się nie denerwować...a wierzę,że Mężuś naprostuje się i będzie stał za Tobą murem,bo niestety co do tego,by Teściowa miała się zmienić nie mam złudzeń...A Ty teraz ciesz się,że wreszcie masz do sercem swoje wyczekane maleństwo i tylko to się liczy..wszystko się ułoży, jak to wiem :)

Uciekam do swoich dzieci,tymczasem :)

mauysia, Libra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki prosze powiedzcie mi czy w ciazy oddychalo wam sie gorzej? Mi tak od 4 dni gorzej sie oddycha tak plytko i ciezko czy mam sie martwic? Zapytam sie gina w srode czy to normalne czy musze sie przejsc do rodzinnego zeby mnie posluchal. Jak jestem bez stanika to lepiej a jak zaloze to czuje sie tak jakby mnie cos sciskalo w srodku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 10:51

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewuszki prosze powiedzcie mi czy w ciazy oddychalo wam sie gorzej? Mi tak od 4 dni gorzej sie oddycha tak plytko u ciezko czy mam sie martwic? Zapytam sie gina w srode czy to normalne czy musze sie przejsc do rodzinnego zeby mnie posluchal. Jak jestem bez stanika to lepiej a jak zaloze to czuje sie tak jakby mnie cos sciskalo w srodku
    Może masz arytmię? Bo ja w pierwszej ciąży też miewałam taki oddech, ale jeszcze z arytmią. Lekarka zapisała mi wtedy magnez i potas czy cuś...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagunia dzieki ze mnie rozumiesz. Ja caly czas truje mojemu i otwieram mu oczy ale on swoje- moze gdy urodzi sie dzidzi to sie zmieni- mam taka nadzieje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Może masz arytmię? Bo ja w pierwszej ciąży też miewałam taki oddech, ale jeszcze z arytmią. Lekarka zapisała mi wtedy magnez i potas czy cuś...
    biore juz magnez

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • she Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Shaggusia - jesteś rewelacyjna w tym co napisałaś. Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami :)
    Uważam, że wytykanie Sylwii, że nic nie robi nie jest sprawiedliwe. A komentarze w stylu "ja z moim m nie mam takiej sytuacji, bo on jest perfekcyjny" nie pomogą jej w ogóle, ale jeszcze bardziej ją zdołują. Sorry, jeżeli którąś uraziłam, ale nie o to mi chodziło :)

Sylwia - wiem, że robiłaś to już wiele razy, ale spróbuj jeszcze raz (i pewnie jeszcze raz) porozmawiać z mężem. Postaraj się, żeby obyło się bez łez (wiem, że to często bardzo trudne), ale musisz przeprowadzić tę rozmowę na spokojnie. I postaraj się sformułować tak swoje wypowiedzi, żeby mówić mężowi o tym co Ty czujesz np. w takich sytuacjach jak ostatnia, kiedy m pojechał do mamy a nie do Ciebie. Nie atakuj i nie wyrzucaj mężowi, a ty to taki i owaki jesteś, a nie robisz tego i tamtego. Wpleć do rozmowy też komentarze dotyczące sytuacji, w których czułaś, że jesteś dla męża najważniejsza, kiedy sprawiał Ci przyjemność. Tak, żeby cała rozmowa nie była tylko atakiem, ale żeby dostał też dawkę pozytywnych informacji ;)

Tyle mojego psychologicznego wywodu - mam nadzieję, że uda się Wam tak poukładać sprawy, żebyś poczuła się lepiej. I pamiętaj kochana - teraz niepotrzebne są Ci nerwy, Twój Maluszek potrzebuje uśmiechniętej Mamy. Życzę Ci powodzenia! :)

mauysia, sylwia1985, Libra, Strażaczka90, tercia, Blondi22, kiti, Kfjatus lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ta nasza slozba zddrowia dziala w tempie zolwia :

Libra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Zaczął się mój ostatni tydzień w pracy...
    Mauysia, fajnie że Heniutek daje troche lepiej pospać :)
    Sylwia, czytałam gdzieś że w 3 trym ma się płytszy oddech i pewne problemy z pełnym zaczerpnięciem powietrza w płuca, to przez rozrastającą się macice. Może i w pierwszym trym się to zdarza. Gin najlepiej Ci powie i doradzi.
    Ilona, super i gratulacje!!!! :)

Miłego poniedziałku i całego tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 11:33

Ola_czeka, Libra, sylwia1985, Dodi, Strażaczka90, mauysia, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiska no to teraz bedziesz leniuchowac do konca ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 11:52

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane...dzis mam tez tylko plamienia:( nie wiem co jest grane:( nie miałam nigdy 1 dniowej @

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunia jak się czujesz???

‹‹ 5317 5318 5319 5320 5321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ