X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór.

Olu gratulacje i najlepsze zyczenia z okazji roczku :)

Kfjatku... kurczę, baardzo nie lubię twojej @

Plemniczo teraz już wyniki są ok, wszystko konsultowałam z endo i tak mi powiedziała, więc mam nadzieję, że się nie myli.

Ciężki to był dzień.. nawet nie chodzi o samą pracę, bo nigdzie chyba tak ciężko nie miałam jak w poprzedniej, ale kurczę atmosfera niestety jest słaba :( nie ma koleżeńskości tylko duża rywalizacja. Dla mnie jednak atmosfera jest ważna i mimo że w handlu jestem dobra, to niestety bardzo demotywuje. zobaczymy jak to będzie.
    She, początek jest na umowie zlecenie a tu nie trzeba badań, później na umowe o pracę pewnie będzie trzeba zrobić - nie wyobrażam sobie innej opcji.

Idę spać, bo cały weekend działam... w sumie w środę mam wolne dopiero.
    Udanego weekendu kochane :*

Libra, Dodi, Strażaczka90, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo!!!
    Spero fajnie, że szybko dostałaś prace. Atmosfera jest też dla mnie ważna bo przecież w pracy pół życia spędzamy.
    Nie lubię kolejnych @ :/
    Shaggy chłopcy są śliczni! rezerwuję starszego dla mojej Ady :D Podanie i 3 zdjęcia będą później ;)
    No no Ola już rok na forum pyknął, gratulacje!
    Sylwia jak czytam o Twojej teściowej to Ciebie podziwiam za cierpliwość a Twojemu M dała bym "strzał z nieba" dla opamiętania... Ja bym nie wytrzymała i już dawno bym się spakowała. Jedyne co mogę powiedzieć to życzę powodzenia, cierpliwości i konsekwencji w "wychowaniu" teściowej.
    Libra powodzenia w pozbywaniu się pozostałych dziadów i ciesze się, że z maciczka już coraz lepiej!!!
    Koczku odpoczywaj w domku a w pracy się jeszcze napracujesz ;)
    Problemy brzuszkowe Waszych maluszków mnie przerażają bo już zapomniałam jak to było z Małą Francą. Oby szybko przeszły bo najgorsza jest ta nie moc. Buziaczki dla maluszków od ciotki klotki :*

Lekarz na wczorajszej wizycie stwierdził tyłozgięcie macicy i zalecił leżenie na brzuchu. Ciężko mi się dostosować bo wtedy boli mnie kręgosłup :/ no ale czego się nie robi dla maleństwa. Kolejne upuszczanie krwi się szykuje tym razem porządne. Kolejna wizyta 19 a teraz leże i pachnę bo mam mega lenia na wszystko ;)
    Wczoraj też powiedziałam Małej Francy, że nie mogę jej nosić na rękach bo mam dzidziusia w brzuszku i teraz się mnie non stop pyta kiedy się wykluje :D Oczywiście pierwsze co powiedziała jak zobaczyła dziadków to: a mama ma dzidziusia w brzuszku i tak wszystko się wydało trochę wcześniej.
    Lece spać bo już się późno zrobiło.

i tak na zapas to Dzień dobry dziewczęta!
    Dziś jestem pierwsza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 00:29

gocha04, Strażaczka90, kiti, Spero, Shagga_80, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

• tercia Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj!, kobietki - w naszym dniu :)

Lecę do pracy, pa!

Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Libra - miałam Ci napisać, że cieszę się z dobrych wieści od lekarza, dostałaś @ więc też fajnie, teraz może te plamienia się uspokoją.

Spero - pamiętam jak zaczęłam pracę w nieruchomościach, pierwszy dzień, siadam za biurkiem, rozglądam się a tam same baby, było ich 10. Na pierwszym planie damesa, która cały czas gapiła się w lusterko i siedziała ze szczotką. Miała doczepiane włosy, więc chyba pilnowała, żeby jej nie odpadły. Chciałam stamtąd uciec, ale później było już tylko lepiej.

Plemniś, Effcia - dużo wytrwałości wam życzę przy tych księżniczkach :(

Anka - czy przy tylezgięciu macicy nie ma wskazania do cc?

Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta. :) Mężu miło mnie zaskoczył, dostałam perfumy :)

Miłego dnia dziewoje.

Libra, Dodi, Blondi22, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki w NASZ DZIEN !!!!

Nie lubie waszych @
    Wspolczuje kolek u maluszkow. Mojej kuzynki corcia tez miala kolke to kuzynka non stop musiala ja nosic i bujac az ja rece bolaly i przy tym schudla bardzo ale po 3 miesiacach malej przeszlo i mogla wreszcie odpoczac...

Dziewuszki myslicie ze wdychanie farby mozezaszkodzic wiwiczkowi? Dodam ze staram sie siedziec w innym pokoju ale wadomo ze cos dolatuje do moich nozdrzy a dzis malowanie drugi raz. Boje sie cholernie i o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby nic sie nie stalo :( Czy wy jak bylysie w ciazy to mialyscie stycznosc z farba? a czy farbowalyscie wlosy bo ja mam dzis zamiar zrobic odrosty ale kolezanka mi mowila ze jej gin nie mial nic przeciwko temu i ze to stary zabobon ze nie mozna farbowac i farbowalam ja co miesiac i urodzila zdrowa dziewczynke...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie ma przeciwskazań do naturalnego porodu i na to licze bo nie chciala bym miec cc.

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiele razy juz dziewczyny pisaly ze farbowaly wlosy farba bez amoniaku w ciazy.

Co do malowania pokoju to nie wydaje mi sie ze to dobry pomysl zeby siedziec i to wdychac. Zwlaszcza ze to piekny dzien i warto isc na spacer.

Libra, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Sylwia wiele razy juz dziewczyny pisaly ze farbowaly wlosy farba bez amoniaku w ciazy.

Co do malowania pokoju to nie wydaje mi sie ze to dobry pomysl zeby siedziec i to wdychac. Zwlaszcza ze to piekny dzien i warto isc na spacer.
    tylko ze ja kupuje farbe w hurtowni fryzjerskiej i do tego wode 12%
    U mnie leje i jest paskudnie wiec spacer odpada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 11:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dzisiaj Dzień Kobiet więc cycki w górę odrzućcie z twarzy gradowa chmurę.Niech żyje celulit i kurze łapki.Bo My jesteśmy zajebiste Babki!!!

Dziś zawiatala do mnie @ Aisko zmien mnie w tabeli na 13kwietnia. Buuu ale lecim dalej z koksem Sywlia wpadnij do mnie u mnie Sloneczko swieci od ranca

Dziubki powiedzcie mi kiedy najlepiej mam zbadać progesteron?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 12:03

Libra, Blondi22, plemniczka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    tylko ze ja kupuje farbe w hurtowni fryzjerskiej i do tego wode 12%
    U mnie leje i jest paskudnie wiec spacer odpada

a w farbach kupowanych w hurtowni nie jest napisany skład, czy jak?
    no i jak nie można wyjść na spacer to faktycznie, siedz w smrodzie farby i zastanawiaj sie czy szkodzi Twojemu dziecku, bo nie ma innej opcji zeby wyjsc z domu.... sorry Sylwia.

she lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

Sylwia dziewczyny farbowaly włosy w ciazy, ale jak mnie pamięć nie myli, to wybieramy farby bez amoniakowe chyba

Strazaczko progesteron najlepiej zbadać 7 lub 8 dnia po owulacji

Miłego Świętowania Kobietki:)

Mój mąż też mi dzisiaj zrobił niespodziankę.....

I się upił... A miał mi pomoc w zakupach:/... Także ten teges...niech się tylko obudzi i wytrzezwieje,to bedzie miał ode mnie cieplutko.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Libra :( Ale Ci numer wywinął.
    Sylwia nie wdychaj lepiej farby. Nie masz możliwości ewakuowania się gdzieś?

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    O matko Libra :( Ale Ci numer wywinął.
    Sylwia nie wdychaj lepiej farby. Nie masz możliwości ewakuowania się gdzieś?
    siedze w innym pokoju z zamknietymi drzwiami od pokoju dzieli mnie kuchnia i korytarz- nawet nie czuc i sa otwarte okna- nie siedze bezposrednio tam gdzie jest malowane- gdybym wiedziala to bym nie przyjezdzala napewno do rodzicow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 13:35

Shagga_80 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie rodzice zalatwili- a mialam sobie porzadnie odpoczac no ale nie wiedzieli i jeszcze nie wiedza chce im powiedziec na swietach wielkanocnych

ale za to zajadam sie plackami ziemniaczanymi - mniam dawno ich nie jadlam a tesciowka nie pozwala robic bo twierdzi ze to sam cholesterol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 13:36

Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Blondi Iza ma takie wymiary jak moja cora gdy sie rodzila
    to duza byla ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    hej:)
    moje dziecko prawie wcale nie sypia w dzień a jak już zaśnie to na góra 30minut :/

Blondii co tam u Was? jak Izunia ?
    Olka już rok jak to przeleciało :)
    Dodi Dzięki za kartkę dziś doszła :)
    Spero gratki z okazji nabycia pracy opowiadaj jak minął pierwszy dzień?
    Izunia przesłodka jest. Grzeczna prawie caly czas spi w dzien a w nocy 6-7h przesypia;)
    dzis juz ma 6tyg ;)
    je z cyca i ja wszytko jem i narazie brzuszek od niczego ja nie boli ;)
    we wtorek mamy pierwsze szczepienie.

Dodi, Rucia, kiti, Strażaczka90, Libra, aisa, anka_a lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego kobietki ;***

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    siedze w innym pokoju z zamknietymi drzwiami od pokoju dzieli mnie kuchnia i korytarz- nawet nie czuc i sa otwarte okna- nie siedze bezposrednio tam gdzie jest malowane- gdybym wiedziala to bym nie przyjezdzala napewno do rodzicow

W takim razie ok. Ważne, że masz otwarte okno.

sylwia1985, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi tylko pozazdrościć tak złotego dziecka :) Ale moja Kinia też była taka grzeczna.

Blondi22 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdzilam ze lepiej nie bede ryzykowala z farbowaniem i odpuscilam. Wyczytalam w necie ze spokojnie w II trymestrze mozna farbowac wiec poczekam bo nie chce inna farba tylko ta co mam bo podoba mi sie ten kolorek ale wyczytalam ze ona zawiera amoniak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 16:39

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5315 5316 5317 5318 5319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ