plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam
Ciekawe jak mija Spero pierwszy dzień pracy?
Kfajtku – dołączam dziś do Ciebie a z całą chęcią przejęłabym Twą @ na siebie, bo akurat ja mojej @ wyglądałam z niecierpliwością… Nienawidzę Twojej @
Ola – wszystkiego najlepszego z okazji rocznej bytności tutaj:)
Shagguś – jak będę u Was następnym razem życzę sobie abyś mi pokazała rysunki swego przyszłego domku:)
Gosia – Twojej @ też nienawidzę:*
Koczuś – to masz fajnie:) odpoczniesz sobie:)
Ja się w końcu doczekałam mojej @... choć jest okropna, bo same skrzepy, to cieszę się, że w końcu raczyła się zjawić
wracam do sprzątania, mam nadzieję, że mimo @ ciasta mi się udadzą
Miłego dnia
Ola_czeka, Strażaczka90, Dodi, a-koczek, gocha04, aisa, zbikowa, Shagga_80, Spero, Kfjatus, Rucia lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie szczegolnie do Libry. Ide w srode do gina na zdjecie szwow we wtorek ma dostac @ i niewiem czy mam isc z tamponem czy z podpaska? Nigdy nie bylam u gin w trakcie @ i niewiem co zrobic czy tylko szwy mi usunie ( wtedy tampon) czy bedzie jeszcze badal ( wiec wtedy podpaska chyba)
-
czesc dziewczyny. Nie ma mnie ostatnio bo sporo sie dzieje. Jak niektóre wiecie z fb mamy problemy (mam nadzieje ze chwilowe) z Kornelką. Wyszla mala dysplazja bioderek, musimy szeroko pieluchować i cwiczyc. DO tego nawracające kolki. W tym czasie tez przeprowadzalismy sie. Wiec dzieje sie...
Do tego wszystkiego podjelam "męską" decyzje i ide na studia podyplomowe. Jako ze nie chcialam tracic pół roku zaczynam juz od marca tego. Za tydzien mam pierwszy zjazd. Nie chce mi sie jak cholera wracac do zeszytów i ksiązek, ale chce zainwestowac w siebie, mam nadzieje ze to zaprocentuje.
Spróbuje was nadrobic, choc pewnie bedzie to trudne.a-koczek, Strażaczka90, Libra, aisa, zbikowa, Shagga_80, Spero, anka_a, Kfjatus, Dodi, Rucia, Blondi22, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Spero czytam ze wyszlo ci hashimoto, ja tez mam to i niedoczynnosc tarczycy. Czy twoj wynik przypadkiem nie jest za niski? pytalas lekarza? ja Anty TPO mam na ogromnym poziomie niestety a jednak udalo mi sie zjasc w ciaze i to 3 razy! fakt dwa niepowodzenia ale teraz mam córcie zdrową, bo badalismy jej tarczyce i nie odziedziczyla po mnie niedoczynnosci, a to dzieki temu ze regularnie w ciazy chodzilam do endo, co miesiac badalam to i dopasowywane mialam dawki leków. Tarczyca jest niezwykle wazna dla ciązy, wiec jak tylko sie uda zajs odrazu lec do endokrynologa i bedzie dobrze :*
Libra, Shagga_80, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
-
hmm tak czytam o waszych tesciówkach i powiem wam ze ja to mam na odwrót... tescie mieszkają daleko ( i dobrze) na wsi i nic nam nigdy nie dają... tu nawet nie chodzi o jakies wielkie prezenty, ale oni sa tacy ze uwazają ze to im sie wszystko nalezy, jak pracowalismy w Holandii to co chwile do meża dzwonili prosząc by im zaplacil za np ubezpieczenie auta, albo jakies raty, by dach im oplacil... i gdyby faktycznie nie mieli to nie denerwowalabym sie, ale oni nie mają zle. Mają jeszcze dwie córki, ich o pomoc nigdy nie prosza, uwazali ze nam sie dobrze powodzi i stąd taka roszczeniowa postawa wobec nas. A nie pomysleli ze my na początku drogi, ze zbieramy na jakis start, mieszkanie... bo nikt nam nie da.
Dopiero jak zmusilam meza by im raz powiedzial ze nie zaplaci za ich wydatki bo tez potrzebujemy pieniadze przestali... no tacy już są. Ja bym sie bardzo zdziwila gdyby teściowa chociaz słoik dzemu swojego chciala mi dac -
hej:)
moje dziecko prawie wcale nie sypia w dzień a jak już zaśnie to na góra 30minut
Blondii co tam u Was? jak Izunia ?
Olka już rok jak to przeleciało
Dodi Dzięki za kartkę dziś doszła
Spero gratki z okazji nabycia pracy opowiadaj jak minął pierwszy dzień?
Blondi22, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Ruciu spóxnione ale serdeczne zyczenia urodzinowe dla duzej Kini :*
Sylwia ale paskudnie tesciowa zareagowalatez byloby mi przykro, nie przejmuj sie tym, w koncu do niej to dotrze i bedzie sie cieszyc
Ruciu i ty masz problemy zdrowotne z Leosiem, oby szybko nam sie naprostowaly sprawy z dzieciaczkami... i jaki duzy juz twój chłopaczek.
Effciu słodziutka jest Madzialenka
Sylwia a moze bedzie wiwiczka
aisa piekny okazaly brzucholek, ja sie przyznam ze juz nie pamietam jak to bylo miec taki... jak to szybko sie zaciera
dobra nadrobilam do 5.03. za chwile reszta, bo ssak sie obudzilLibra, aisa, sylwia1985, Shagga_80, Spero, Dodi, Strażaczka90, Rucia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Mam pytanie szczegolnie do Libry. Ide w srode do gina na zdjecie szwow we wtorek ma dostac @ i niewiem czy mam isc z tamponem czy z podpaska? Nigdy nie bylam u gin w trakcie @ i niewiem co zrobic czy tylko szwy mi usunie ( wtedy tampon) czy bedzie jeszcze badal ( wiec wtedy podpaska chyba)
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
BellaRosa............1.......24lata.........córcia Ala …
……17.06.2013…lubelskie
she......................6.......35lat...........córcia Maja……...21.06.2013...pomorskie
gadgeta..............13......32lata.........synuś Kubuś ..….11.07.2013....kuj-pom
Mała……………..4……30lat……….synuś Xavierek... 04.08.2013…świętkorzyskie
Dora.....................2......30lat...........córcia Róża……. 09.09.2013…..pomorskie
mauysia................5......31lat...........synuś Heniu…… 26.09.2013.....wielkopolskie
anna_w...............10......31lat..........córcia Ola………. 01.10.2013.....lubelskie
Shagga_80...........3......33lata.........synuś Igorek……15.10.2013.....łódzkie
Amicizia ................2.....26lat..........synuś Jaś………..18.11.2013…..małopolskie
Rucia....................17....27lat………synuś Leoś……..23.11.2013…..mazowieckie
Kopciuszek126.....16......30lat…….synuś Tymuś……24.11.2013…..łódzkie
Karoam..................3......27lat……..córcia Julia……...11.12.2013......egipt
Selena ................18.....25lat..........synuś Kacperek ....18.12.2013....podkarpackie
Ilona……………....12…..30lat…….synuś Marcelek .......14.01.2014......Niemcy
Plemniczka............2......29lat.........córcia Kornelcia ....14.01.2014 …..śląskie
Blondi22................1....23lat...........córcia Izunia....…...25.01.2014....mazowieckie
Effcia...................5.......29lat..........córcia Madzia...... 13.02.2014....wielkopolskie
Aisa…………..…....7 .…28lata…….FASOLINKA.…….Szwecja (06.05.2014)
Kaja.......................7......32lat……..FASOLINKA……..pomorskie (20.05.2014)
Muska....................11…..31lat......FASOLINKA……...dolnośląskie (07.08.2014)
Dodi.......................7......30lat........FASOLINKA........śląskie(27.08.2014)
sylwia1985 ...........18....28lat ………FASOLINKA. podkarpackie
Strażaczka..............5......23lata..........06.03……..NIE PRZYJDZIE!!!… lubuskie
a-koczek………....20 .…32lata………..12.03…… NIE PRZYJDZIE!!!…war-maz
Spero...................19.......24lat.............1.04….. NIE PRZYJDZIE!!!….śląskie
Beata……………...16……29lat…..…........... 2.04 ...…… NIE PRZYJDZIE!!! …mazowieckie
Tercia................... 26 .... 28lat ............ 04.04 ....... NIE PRZYJDZIE!!!! .. wielkopolskie
Kfjatus...................18......26lat............05.04…….NIE PRZYJDZIE!!!....mazowieckie -
Olu alez ty masz sie z tym psiaczkiem, zrób mu słit focie i pokaz nam
koczku dobrze ze juz po zabiegu, teraz musi juz byc lepiej
ash oby to akurat byl tylko jeden bezowulacyjny cykl... wiesz ja cykl przed tym jak zaszlam tez nie mialam owulki. trzymam kciuki
Libra, Shagga super ze udalo wam sie znowu spotkac, szkoda ze brak fotki
Effciu tak jak pisalam na fb mojej malej nic na kolki nie pomagalo dopiero odpowiednia ilosc syropu debidat i sab simplex nam pomógl, kolek nie ma.
anka dobrze ze na wizycie u gina wszystko ok.
mauysiu to absorbujący sie młodzian zrobil, moze niedlugo mu sie unormuje wszystko a ty dychniesz
Ilonko zdrówka dla córci.
Sylwia co do tesciowej zgadzam sie z dziewczynami, bez radykalnych kroków pewnie sie nie zmieni...
z tercią nie mialam jeszcze przyjemnosci sie zapoznac ale czytuje i stwierdzam ze już ja lubie, jestem za jej wpisaniem do spisu
co do kartofli, to bez kitu ja na tej diecie beznabialowej jadlam same kartofle na obiad, bez miesa, bo nie jadam zwierząt i bez jajek bo nie mogłam, przesrane.
Libra czyli ogólnie dobre wiesci po wizycie u gina. ciesze sie ze maciczka dobrze wygląda i ladne tarczycowe wyniki, a te brodawki to juz kosmetyczna sprawa
Spero gratuluje pracy!! ale twój psiak to łobuz
dobra jeszcze tylko zostal mi dzisiejszy dzien do nadrobienia
Libra, Strażaczka90, Shagga_80, Spero, Dodi, aisa, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczor dziewuszki
Postanowilam sie odstresowac i przyjechac w odwiedziny na weekend do swoich rodzicow- ciesze sie tym bardziej ze brat z Angli przylecial na dwa tygodnie i to moja jedyna okazja zeby sie z nim spotkac .Dostalam prezent w postaci pieknego perfumku Vip 2012 ( moze ktoras go zna) jest przecudny....Nie chce narazie mowic rodzicom o tym ze bedziemy mieli wiwiczka ale jak weszlam do domu to mnie zemdlilo otoz tato z bratem zabrali sie za malowanie salonu i strasznie smierdzi farba- jutro maja malowac drugi raz. Mam nadzieje ze to nie zaszkodzi wiwiczkowi... boje sie no ale coz...
jutro mam robic odrosty bo mam juz 2 cm
buziolki zozokiStrażaczka90, Shagga_80, Spero lubią tę wiadomość
-
Shaggi nie moge sie napatrzec na twoich synków, cudni są! no i trzymam kciuki za to by mama sie zgodzila...
Ola wszystkiego dobrego z okazji roczku
Gosia, Kfjatku niedobrze ze te małpy przylazly
i czy ja dobrze widze muzi jest w ciązy? jesli tu zagladasz to bardzo bardzo Ci gratuluje!
Strażaczka90, Libra, Shagga_80, gocha04, Dodi, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Effciu najpierw mielismy ten syropek podawac 3 razy dziennie po 1,5 ml ale to byla za mala dawka i nie pomagalo i dopiero dawka 3 razy po 2,5 ml pomoglo.
A sab simplexu niby jest w ulotce napisane aby do kazdego karmienia po 15 kropelek, ale ja daje mniej. Zaczynam dawac do jedzonka dopiero od popoludniowych karmien ok 16. i zaczynam od 6 kropelek, zwiekszając ilosc im blizej wieczoru. 15 kropelek daje do karmienia na noc. Dlatego tak daje bo mala moja jak ma kolki to nigdy rano i w ciagu dnia, ale wlasnie na noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 21:15
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
Będę musiała chyba iść do pediatry w poniedziałek po ten syropek bo dziś to już przechodziła samą siebie biedne są te nasze dzieciaki że muszą się tak nacierpieć
Była dziś u mnie położna i właśnie też polecała ten debridat szkoda ,że jest weekend i muszę czekać te dwa dni
Kropelki już do mnie idą i tu specjalne podziękowania dla Ilonki za przysługę
Moja Magda ma w godzinach popołudniowych tak od 15-19 -
Effcia28 wrote:Będę musiała chyba iść do pediatry w poniedziałek po ten syropek bo dziś to już przechodziła samą siebie biedne są te nasze dzieciaki że muszą się tak nacierpieć
Była dziś u mnie położna i właśnie też polecała ten debridat szkoda ,że jest weekend i muszę czekać te dwa dni
Kropelki już do mnie idą i tu specjalne podziękowania dla Ilonki za przysługę
Moja Magda ma w godzinach popołudniowych tak od 15-19
tak masz racje jest to straszne... moja jak miala kolke do 4 rano i mdlała juz z wyczerpania to ja wyłam z nią i juz mialam na pogotowie jechac. Strasznie to wykancza psychicznie. Biedna Madzia, faktycznie do kitu ze weekenda moze i w weekend u was jakis pediatra przyjmuje, jakis dyzur musi byc kurcze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny