plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam
zaraz podczytam co się działo
wpierw chciałam się poradzić odnośnie wyników
zbadałam dzisiaj tsh i muszę powiedzieć że jestem zadowolona bo spadło z 2,4 do 1,4Chyba witaminki z jodem pomogły...
pozostałe wyniki:
ft3 3,15 pg/ml (norma 2.00-5.00)
ft4 13,82 pmol/l (norma 12.00-22.00)
anty-TPO 27 IU/ml (norma 0-35)
są ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 18:20
aisa, Libra, Dodi, Rucia, Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:bo potem występuję owulacja tak mi powiedzieli u mnie w szpitalu
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Aga mi również w szpitalu mówili natomiast, ze HSG powinno się zrobić do max 10 dnia cyklu, ponieważ właśnie w późniejszych dniach występuje owulacja, a HSG robi się przed owulacją.
No i dlatego przyśpieszą badanie żeby przed owulką zdrobić żeby mieć pewność że nie doszło do zaplodnienia !!!
A po zabiegu żeby już seksować w trakcie owulkiLibra lubi tę wiadomość
-
kiti wrote:witam
zbadałam dzisiaj tsh i muszę powiedzieć że jestem zadowolona bo spadło z 2,4 do 1,4Chyba witaminki z jodem pomogły...
pozostałe wyniki:
są ok?
OKkiti, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za interpretacje
Ilonko super że wracacie do Polski
reszta za jakiś czas ...Libra, Dodi, aisa, Shagga_80, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Rozumiem ze to juz koniec wariactw na dzisiaj?
Olka, jestes urodzonym leaderem!!! Nawet ja, stara baba, dalam sie wciagnac w zabawe
Gdybys chciala sekte zalozyc to sukces murowany, ludki pojda za Toba jak w dym:)Libra, Dodi, Effcia28, aisa, Rucia, zbikowa, Shagga_80, Ilona, Ola_czeka, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:ni tak ale zastanawiam mnie co jedno ma wspólnego z drugim... W moim przypadku zrobienie hsg w 12 czy 13 dniu w tej teorii i tak mija się z celem, bo jak mialam robione hsg w 17dc, to owulację mialam 10dc... Czy owulacja moze zakłócić wyniki hsg czy tu chodzi o ewentualną ciaze?
Libruś u ciebie akurat było wiadomo że serduszek nie będzie bo zabieg miałaś i może im nie śpieszno było .
A mi wczoraj pani ordynator mówiła że najważniejsze żeby na 100 % ciąży nie była bo to jednak naświetlanie promieniami
A swoją drogą pierwszy raz spotkałam się z tak sympatyczną Panią pitolog -
nick nieaktualnykiti wrote:witam
pozostałe wyniki:
są ok? -
Libra wrote:mi się wydaje, że ok... a robiłaś anty tg?
jakoś tak z wrażenia o nim zapomniałam, a o czym on może świadczyć? tzn jest bardzo istotny ?
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Libruś u ciebie akurat było wiadomo że serduszek nie będzie bo zabieg miałaś i może im nie śpieszno było .
A mi wczoraj pani ordynator mówiła że najważniejsze żeby na 100 % ciąży nie była bo to jednak naświetlanie promieniami
A swoją drogą pierwszy raz spotkałam się z tak sympatyczną Panią pitolog -
nick nieaktualnyLibra wrote:eno... serduszka były:) przed pójściem do szpitala... a owulacja była 2 czy 3 dnia w szpitalu, więc potencjalnie była szansa na ciążę... ale ja nie miałam naświetlania, bo moje jajowody podglądali kamerkami w środku brzucha
No to też różnica
Mi ginka tłumaczyła właśnie tym naświetlaniem
A w sumie chyba co lekarz to inna opinia
Niech robią jak chcą byle dobrze
A badanie będzie mi robić chyba dr. Pikna maciczkawięc mam nadzieję ze będzie dobrze
Muszę odkręcić urlop co załatwiłam na 26-26 sobie a potem nie wiem jak to zrobie żeby dostać urlop z dnia na dzień
Kiedy moja macica będzie rządzić moim życiem to nie wiem hi hi -
nick nieaktualnykiti wrote:nie
jakoś tak z wrażenia o nim zapomniałam, a o czym on może świadczyć? tzn jest bardzo istotny ?
ale rozmawiałam też ze Spero, która jest świeżo po badaniach tarczycy i jej endo powiedziała, najlepiej jak anty TPO w ogóle nie ma (ja mam 5,2 przy takiej samej normie... anty Tg też tam o czymś mówi -
Libra wrote:ja też ostatnio badałam tarczycę i gin powiedział, że moje wyniki są ok...
ale rozmawiałam też ze Spero, która jest świeżo po badaniach tarczycy i jej endo powiedziała, najlepiej jak anty TPO w ogóle nie ma (ja mam 5,2 przy takiej samej normie... anty Tg też tam o czymś mówi -
nick nieaktualnykiti wrote:a no to moje 27 przy twoim 5 to się dużo wydaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:15
-
Chcialam sie tylko przywitac hello
Jestem pod mega wrazeniem dzisiejszego dnia
M zapytal sie mnie przed chwila: Ty placzesz? A ja mowie: tak ze smiechu! Tak z Was lalam
Ilonko ciesze sie ogromnie ze wracacie do Polandii
Milego wieczoru babki :*Strażaczka90, kiti, Libra, zbikowa, aisa, she, Shagga_80, Ilona, Ola_czeka, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość
-
aj szukam i szukam jakichś info na necie ale zero konkretów, mam nadzieję że nie jest źle. Przynajmniej TSH spadło
Libra to dziwne że tak skoczyło w ciągu miesiąca, może po zabiegu organizm dochodzi jeszcze do siebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:23
-
nick nieaktualnykiti wrote:aj szukam i szukam jakichś info na necie ale zero konkretów, mam nadzieję że nie jest źle. Przynajmniej TSH spadło
Libra to dziwne że tak skoczyło w ciągu miesiąca, może po zabiegu organizm dochodzi jeszcze do siebie?
ps. mi się wydaje, że jest dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:41
kiti, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:ni tak ale zastanawiam mnie co jedno ma wspólnego z drugim... W moim przypadku zrobienie hsg w 12 czy 13 dniu w tej teorii i tak mija się z celem, bo jak mialam robione hsg w 17dc, to owulację mialam 10dc... Czy owulacja moze zakłócić wyniki hsg czy tu chodzi o ewentualną ciaze?