Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ostatnia (chyba że ktoś jeszcze sie uchowął)

Pismak, wszystkiego najlepszego, serdecznie gratuluje i zazdroszczę najpiękniejszego prezentu ever :)

Pismak, Dodi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_czeka, a-koczek, magdzia26, aisa, anka_a, Gunia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tam chyba pasuje z tym zastrzykiem ja jak mam isc nampobranie krwi to sie krece na fotelu jak bym owsiki miala , a tu trzebam na boku bez ruchu newer forewer nie wyrobie ehhhh ból dam rade chyba heheheeh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ,a może sie wypowiedzą Rucia ,Malysz, Shaguniu jak wam szło z tym znieczuleniem lub bez ????!!!!!! Blondi , Effcia wy też wypowiedzcie sie Proszę :-)

Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Ja :D
    Pismaczku wszystkiego najszczęśliwszego z okazji urodzinek :*

Kaja ja rodziłam bez zzo ( u nas w szpitalu nie ma takiej możliwości) teraz i przedtem też tylko przeciwbólowy jakoś dałam radę jasne ,że bolało ale ten ból się szybko zapomina.
    Sama musisz podjąć decyzję kochana :)

Pismak, Dodi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_czeka, Kaja, magdzia26, aisa, anka_a, Gunia lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusmaczku STO LAT, STO LAT!!! Wszystkiego najlepszego!!!!

Nie nadrobiw Was dziasiaj ale moze jutro ;) Dzień spedzilam u kolezanki ciezarowki na oststnich nogach i jak sie pozniej spotkamy to z dzidzi juz bedzie... Zazdroszcze jej. No a potem kolejna dluga trasa busem ale czego sie nie robi dla dziecka- dzis gimnastyka i cwiczenia ogolnorozwokowe :D Fajnie wygladaja maluchy jak cwicza. Wybaczcie, ze bez polskich znakow ale na komorce siedze i pisanie to masakra :/

Buziaki

Pismak, nick nieaktualny, nick nieaktualny, magdzia26, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    poprawki naniesione?
    TAK!
    Kolejny dzień zleciał mi przy kompie,ale już wszystko zrobione...na jutro odłozyłam jedna drukowanie i składanie 4 egzemplarzy :D
    A tak w ogóle witam ponownie...i wracam do czytania,co tu dziś się się działo :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, magdzia26, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja tez nie wyobrazam sobie rodzic bez znieczulenia
    Prawdę powiem,że ja dwukrotnie rodziłam bez znieczulenia...więc można :)
    Da się przeżyć :D

nick nieaktualny, Ola_czeka, nick nieaktualny, aisa, Dodi, Effcia28, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kaja, tych niemedycznych te jest trochę, ale to zależy co ma dany szpital.
    U mnie np jest odpoczynek w wannie albo pod prysznicem, akupunktura, masaż, elektroprądy, gaz uspokajający. Można wybrać podskórne zastrzyki co niby uaktywnia endorfiny (brzmi dziwnie ale ponoć działa). No a z tych medycznych to zewnątrzoponowe albo podpajęczynówkowe, znieczulenie szyjki macicy albo miednicy ale to przedłuża poród.

Dowiedz się co proponuje Twój szpital, a na wszelki wypadek możesz powiedzieć, że myślisz o tym zewnątrzoponowym. Z nim jest chyba tak, że można je podać do któregoś momentu bo potem już za późno.
    O to w moim Szpitalu (gdzie rodziłam Kubę) miałam do dyspozycji wannę z hydromasażem...ale szczerze,na nic się zdało...ba, nie moglam doczekać się jak wyjdę z niej i będę mogła znów klęczeć na czworakach :/
    PS. Nie wiedziałam,że jest tyle metod znieczulenia....u nas nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Jeszcze Ja :D
    Pismaczku wszystkiego najszczęśliwszego z okazji urodzinek :*

Kaja ja rodziłam bez zzo ( u nas w szpitalu nie ma takiej możliwości) teraz i przedtem też tylko przeciwbólowy jakoś dałam radę jasne ,że bolało ale ten ból się szybko zapomina.
    Sama musisz podjąć decyzję kochana :)

Otóż to :) W momencie gdy kładą Dzidziusia Mamie na brzuchu zapomina się o bólu :) Kubę rodziłam ok 12 godzin a gdy już było po leżałam i gadałam z położną i ginką,która mnie szyła i przepraszałam,że byłam marudna :) Więc to fakt,że ból szybko się zapomina :)
    Przy Igorze było jak było więc w momencie gdy usłyszałam :On coś jest za wiotki" to w ogóle przestało mnie cokolwiek boleć i najważniejsze było,by Igorek zaczął płakać (i oddychać :( ).
    Przyznam szczerze,że przy pierwszym porodzie,gdyby ktoś zaoferował mi znieczulenie to wzięłabym co dają,bo ledwo wytrzymałam tą całą noc i do południa następnego dnia (maskakrycznie wolno postępowało rozwarcie) a przy drugim na porodówce zabawiłam raptem niespełna 1,5 godziny więc błyskawicznie poszło...i dlatego życzę wszystkim Fasolinkom przede wszystkim szybkich porodów,wtedy i bez jakiekogolwiek znieczulenia obędzie się :)

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo,nadrobiłam :)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kaja, tych niemedycznych te jest trochę, ale to zależy co ma dany szpital.
    U mnie np jest odpoczynek w wannie albo pod prysznicem, akupunktura, masaż, elektroprądy, gaz uspokajający. Można wybrać podskórne zastrzyki co niby uaktywnia endorfiny (brzmi dziwnie ale ponoć działa). No a z tych medycznych to zewnątrzoponowe albo podpajęczynówkowe, znieczulenie szyjki macicy albo miednicy ale to przedłuża poród.

Dowiedz się co proponuje Twój szpital, a na wszelki wypadek możesz powiedzieć, że myślisz o tym zewnątrzoponowym. Z nim jest chyba tak, że można je podać do któregoś momentu bo potem już za późno.

A można bez ciąży przyjśc na kąpiel, masaż i zastrzyk z endorfin?

zbikowa, magdzia26, aisa, Dodi, she, Effcia28, anka_a, Gunia, mauysia lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    wtedy i bez jakiekogolwiek znieczulenia obędzie się :)

Zabrzmiało trochę jak z "Rancza", c'nie? :D

aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać kurna, od godziny w pracy jestem a tu pomór!

Kaja, magdzia26, a-koczek, aisa, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ehhh no do 14 .04 .2014 mam czas aby sie zastanowić , ale jak przeżyłam wpychanie rury bez znieczulenia przez nos bo oczywiscie spanikowalam bo przylazly z wielką igłą to chyba raczej idę z marszu , ale mam stracha już !!!!

Ps.moje koleżanki tez bez znieczulenia dały rade to ja stara mama nie dam rade ehh i to kaszubica nie no mietka nie będę ;-)

zbikowa, magdzia26, a-koczek, aisa, Dodi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, anka_a lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziew.
    To bedzie dobry dzien, mowie Wam.

magdzia26, Kaja, aisa, Ola_czeka, Dodi, nick nieaktualny, Effcia28, nick nieaktualny, Gunia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ziew.
    To bedzie dobry dzien, mowie Wam.

A co masz za plan na dzis :-)

magdzia26, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już po pobraniu krwi w przyszłym tyg wizyta więc trzeba było troszkę jej oddać :P w tym całym pobieraniu najbardziej męczy mnie to że nie mogę z rana kawy wypić :P
    Kajuś to życzę Ci szybkiego bezbolesnego porodu żeby żadne znieczulenie nie było potrzebne <3 :) a czuję że to już tuż tuż :)
    Olu ja też w pracy :) ale dzisiaj piąteczek i w końcu weekend :)

Kaja, aisa, nick nieaktualny, Dodi, Pismak, nick nieaktualny, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i przedwczoraj tak mnie kierowniczka wkurzyła że stwierdziłam , że przyszły tydzień to mój ostatni tydzień pracy w tej firmie :D

Kaja, Dodi, nick nieaktualny, anka_a, nick nieaktualny, mauysia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    A co masz za plan na dzis :-)
    Odsiedze swoje w robocie a potem jade w swiat spotkac sie z jedną dziołchą :)

aisa, Dodi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, anka_a, plemniczka, mauysia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no piatek ehhhh mnie dni takie same sa heheh czekam do 14 wiec tylko to mi zostaje , a dzien jak codzień hehehehhe

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 5373 5374 5375 5376 5377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ