SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ostatnia (chyba że ktoś jeszcze sie uchowął)

Pismak, wszystkiego najlepszego, serdecznie gratuluje i zazdroszczę najpiękniejszego prezentu ever :)

Pismak, Dodi, Spero, Shagga_80, Ola_czeka, a-koczek, magdzia26, aisa, anka_a, Gunia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tam chyba pasuje z tym zastrzykiem ja jak mam isc nampobranie krwi to sie krece na fotelu jak bym owsiki miala , a tu trzebam na boku bez ruchu newer forewer nie wyrobie ehhhh ból dam rade chyba heheheeh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ,a może sie wypowiedzą Rucia ,Malysz, Shaguniu jak wam szło z tym znieczuleniem lub bez ????!!!!!! Blondi , Effcia wy też wypowiedzcie sie Proszę :-)

Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Ja :D
    Pismaczku wszystkiego najszczęśliwszego z okazji urodzinek :*

Kaja ja rodziłam bez zzo ( u nas w szpitalu nie ma takiej możliwości) teraz i przedtem też tylko przeciwbólowy jakoś dałam radę jasne ,że bolało ale ten ból się szybko zapomina.
    Sama musisz podjąć decyzję kochana :)

Pismak, Dodi, Spero, Shagga_80, Ola_czeka, Kaja, magdzia26, aisa, anka_a, Gunia lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusmaczku STO LAT, STO LAT!!! Wszystkiego najlepszego!!!!

Nie nadrobiw Was dziasiaj ale moze jutro ;) Dzień spedzilam u kolezanki ciezarowki na oststnich nogach i jak sie pozniej spotkamy to z dzidzi juz bedzie... Zazdroszcze jej. No a potem kolejna dluga trasa busem ale czego sie nie robi dla dziecka- dzis gimnastyka i cwiczenia ogolnorozwokowe :D Fajnie wygladaja maluchy jak cwicza. Wybaczcie, ze bez polskich znakow ale na komorce siedze i pisanie to masakra :/

Buziaki

Pismak, Shagga_80, Libra, magdzia26, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    poprawki naniesione?
    TAK!
    Kolejny dzień zleciał mi przy kompie,ale już wszystko zrobione...na jutro odłozyłam jedna drukowanie i składanie 4 egzemplarzy :D
    A tak w ogóle witam ponownie...i wracam do czytania,co tu dziś się się działo :)

Libra, Spero, magdzia26, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja tez nie wyobrazam sobie rodzic bez znieczulenia
    Prawdę powiem,że ja dwukrotnie rodziłam bez znieczulenia...więc można :)
    Da się przeżyć :D

Libra, Ola_czeka, Spero, aisa, Dodi, Effcia28, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kaja, tych niemedycznych te jest trochę, ale to zależy co ma dany szpital.
    U mnie np jest odpoczynek w wannie albo pod prysznicem, akupunktura, masaż, elektroprądy, gaz uspokajający. Można wybrać podskórne zastrzyki co niby uaktywnia endorfiny (brzmi dziwnie ale ponoć działa). No a z tych medycznych to zewnątrzoponowe albo podpajęczynówkowe, znieczulenie szyjki macicy albo miednicy ale to przedłuża poród.

Dowiedz się co proponuje Twój szpital, a na wszelki wypadek możesz powiedzieć, że myślisz o tym zewnątrzoponowym. Z nim jest chyba tak, że można je podać do któregoś momentu bo potem już za późno.
    O to w moim Szpitalu (gdzie rodziłam Kubę) miałam do dyspozycji wannę z hydromasażem...ale szczerze,na nic się zdało...ba, nie moglam doczekać się jak wyjdę z niej i będę mogła znów klęczeć na czworakach :/
    PS. Nie wiedziałam,że jest tyle metod znieczulenia....u nas nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Jeszcze Ja :D
    Pismaczku wszystkiego najszczęśliwszego z okazji urodzinek :*

Kaja ja rodziłam bez zzo ( u nas w szpitalu nie ma takiej możliwości) teraz i przedtem też tylko przeciwbólowy jakoś dałam radę jasne ,że bolało ale ten ból się szybko zapomina.
    Sama musisz podjąć decyzję kochana :)

Otóż to :) W momencie gdy kładą Dzidziusia Mamie na brzuchu zapomina się o bólu :) Kubę rodziłam ok 12 godzin a gdy już było po leżałam i gadałam z położną i ginką,która mnie szyła i przepraszałam,że byłam marudna :) Więc to fakt,że ból szybko się zapomina :)
    Przy Igorze było jak było więc w momencie gdy usłyszałam :On coś jest za wiotki" to w ogóle przestało mnie cokolwiek boleć i najważniejsze było,by Igorek zaczął płakać (i oddychać :( ).
    Przyznam szczerze,że przy pierwszym porodzie,gdyby ktoś zaoferował mi znieczulenie to wzięłabym co dają,bo ledwo wytrzymałam tą całą noc i do południa następnego dnia (maskakrycznie wolno postępowało rozwarcie) a przy drugim na porodówce zabawiłam raptem niespełna 1,5 godziny więc błyskawicznie poszło...i dlatego życzę wszystkim Fasolinkom przede wszystkim szybkich porodów,wtedy i bez jakiekogolwiek znieczulenia obędzie się :)

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo,nadrobiłam :)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kaja, tych niemedycznych te jest trochę, ale to zależy co ma dany szpital.
    U mnie np jest odpoczynek w wannie albo pod prysznicem, akupunktura, masaż, elektroprądy, gaz uspokajający. Można wybrać podskórne zastrzyki co niby uaktywnia endorfiny (brzmi dziwnie ale ponoć działa). No a z tych medycznych to zewnątrzoponowe albo podpajęczynówkowe, znieczulenie szyjki macicy albo miednicy ale to przedłuża poród.

Dowiedz się co proponuje Twój szpital, a na wszelki wypadek możesz powiedzieć, że myślisz o tym zewnątrzoponowym. Z nim jest chyba tak, że można je podać do któregoś momentu bo potem już za późno.

A można bez ciąży przyjśc na kąpiel, masaż i zastrzyk z endorfin?

zbikowa, magdzia26, aisa, Dodi, she, Effcia28, anka_a, Gunia, mauysia lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    wtedy i bez jakiekogolwiek znieczulenia obędzie się :)

Zabrzmiało trochę jak z "Rancza", c'nie? :D

aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać kurna, od godziny w pracy jestem a tu pomór!

Kaja, magdzia26, a-koczek, aisa, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ehhh no do 14 .04 .2014 mam czas aby sie zastanowić , ale jak przeżyłam wpychanie rury bez znieczulenia przez nos bo oczywiscie spanikowalam bo przylazly z wielką igłą to chyba raczej idę z marszu , ale mam stracha już !!!!

Ps.moje koleżanki tez bez znieczulenia dały rade to ja stara mama nie dam rade ehh i to kaszubica nie no mietka nie będę ;-)

zbikowa, magdzia26, a-koczek, aisa, Dodi, Libra, Shagga_80, anka_a lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziew.
    To bedzie dobry dzien, mowie Wam.

magdzia26, Kaja, aisa, Ola_czeka, Dodi, Libra, Effcia28, Shagga_80, Gunia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ziew.
    To bedzie dobry dzien, mowie Wam.

A co masz za plan na dzis :-)

magdzia26, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już po pobraniu krwi w przyszłym tyg wizyta więc trzeba było troszkę jej oddać :P w tym całym pobieraniu najbardziej męczy mnie to że nie mogę z rana kawy wypić :P
    Kajuś to życzę Ci szybkiego bezbolesnego porodu żeby żadne znieczulenie nie było potrzebne <3 :) a czuję że to już tuż tuż :)
    Olu ja też w pracy :) ale dzisiaj piąteczek i w końcu weekend :)

Kaja, aisa, Rucia, Dodi, Pismak, Shagga_80, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i przedwczoraj tak mnie kierowniczka wkurzyła że stwierdziłam , że przyszły tydzień to mój ostatni tydzień pracy w tej firmie :D

Kaja, Dodi, Shagga_80, anka_a, Spero, mauysia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    A co masz za plan na dzis :-)
    Odsiedze swoje w robocie a potem jade w swiat spotkac sie z jedną dziołchą :)

aisa, Dodi, Libra, Shagga_80, anka_a, plemniczka, mauysia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no piatek ehhhh mnie dni takie same sa heheh czekam do 14 wiec tylko to mi zostaje , a dzien jak codzień hehehehhe

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 5373 5374 5375 5376 5377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ