plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja ostatnia (chyba że ktoś jeszcze sie uchowął)
Pismak, wszystkiego najlepszego, serdecznie gratuluje i zazdroszczę najpiękniejszego prezentu ever
Pismak, Dodi, Spero, Shagga_80, Ola_czeka, a-koczek, magdzia26, aisa, anka_a, Gunia lubią tę wiadomość
-
Madzia ja tam chyba pasuje z tym zastrzykiem ja jak mam isc nampobranie krwi to sie krece na fotelu jak bym owsiki miala , a tu trzebam na boku bez ruchu newer forewer nie wyrobie ehhhh ból dam rade chyba heheheeh
-
Jeszcze Ja

Pismaczku wszystkiego najszczęśliwszego z okazji urodzinek :*
Kaja ja rodziłam bez zzo ( u nas w szpitalu nie ma takiej możliwości) teraz i przedtem też tylko przeciwbólowy jakoś dałam radę jasne ,że bolało ale ten ból się szybko zapomina.
Sama musisz podjąć decyzję kochana
Pismak, Dodi, Spero, Shagga_80, Ola_czeka, Kaja, magdzia26, aisa, anka_a, Gunia lubią tę wiadomość
-
Pusmaczku STO LAT, STO LAT!!! Wszystkiego najlepszego!!!!
Nie nadrobiw Was dziasiaj ale moze jutro
Dzień spedzilam u kolezanki ciezarowki na oststnich nogach i jak sie pozniej spotkamy to z dzidzi juz bedzie... Zazdroszcze jej. No a potem kolejna dluga trasa busem ale czego sie nie robi dla dziecka- dzis gimnastyka i cwiczenia ogolnorozwokowe
Fajnie wygladaja maluchy jak cwicza. Wybaczcie, ze bez polskich znakow ale na komorce siedze i pisanie to masakra 
Buziaki
Pismak, Shagga_80, Libra, magdzia26, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTAK!Libra wrote:poprawki naniesione?
Kolejny dzień zleciał mi przy kompie,ale już wszystko zrobione...na jutro odłozyłam jedna drukowanie i składanie 4 egzemplarzy
A tak w ogóle witam ponownie...i wracam do czytania,co tu dziś się się działo
Libra, Spero, magdzia26, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO to w moim Szpitalu (gdzie rodziłam Kubę) miałam do dyspozycji wannę z hydromasażem...ale szczerze,na nic się zdało...ba, nie moglam doczekać się jak wyjdę z niej i będę mogła znów klęczeć na czworakachaisa wrote:Kaja, tych niemedycznych te jest trochę, ale to zależy co ma dany szpital.
U mnie np jest odpoczynek w wannie albo pod prysznicem, akupunktura, masaż, elektroprądy, gaz uspokajający. Można wybrać podskórne zastrzyki co niby uaktywnia endorfiny (brzmi dziwnie ale ponoć działa). No a z tych medycznych to zewnątrzoponowe albo podpajęczynówkowe, znieczulenie szyjki macicy albo miednicy ale to przedłuża poród.
Dowiedz się co proponuje Twój szpital, a na wszelki wypadek możesz powiedzieć, że myślisz o tym zewnątrzoponowym. Z nim jest chyba tak, że można je podać do któregoś momentu bo potem już za późno.
PS. Nie wiedziałam,że jest tyle metod znieczulenia....u nas nie ma
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Jeszcze Ja

Pismaczku wszystkiego najszczęśliwszego z okazji urodzinek :*
Kaja ja rodziłam bez zzo ( u nas w szpitalu nie ma takiej możliwości) teraz i przedtem też tylko przeciwbólowy jakoś dałam radę jasne ,że bolało ale ten ból się szybko zapomina.
Sama musisz podjąć decyzję kochana
Otóż to
W momencie gdy kładą Dzidziusia Mamie na brzuchu zapomina się o bólu
Kubę rodziłam ok 12 godzin a gdy już było po leżałam i gadałam z położną i ginką,która mnie szyła i przepraszałam,że byłam marudna
Więc to fakt,że ból szybko się zapomina 
Przy Igorze było jak było więc w momencie gdy usłyszałam :On coś jest za wiotki" to w ogóle przestało mnie cokolwiek boleć i najważniejsze było,by Igorek zaczął płakać (i oddychać
).
Przyznam szczerze,że przy pierwszym porodzie,gdyby ktoś zaoferował mi znieczulenie to wzięłabym co dają,bo ledwo wytrzymałam tą całą noc i do południa następnego dnia (maskakrycznie wolno postępowało rozwarcie) a przy drugim na porodówce zabawiłam raptem niespełna 1,5 godziny więc błyskawicznie poszło...i dlatego życzę wszystkim Fasolinkom przede wszystkim szybkich porodów,wtedy i bez jakiekogolwiek znieczulenia obędzie się
mauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aisa wrote:Kaja, tych niemedycznych te jest trochę, ale to zależy co ma dany szpital.
U mnie np jest odpoczynek w wannie albo pod prysznicem, akupunktura, masaż, elektroprądy, gaz uspokajający. Można wybrać podskórne zastrzyki co niby uaktywnia endorfiny (brzmi dziwnie ale ponoć działa). No a z tych medycznych to zewnątrzoponowe albo podpajęczynówkowe, znieczulenie szyjki macicy albo miednicy ale to przedłuża poród.
Dowiedz się co proponuje Twój szpital, a na wszelki wypadek możesz powiedzieć, że myślisz o tym zewnątrzoponowym. Z nim jest chyba tak, że można je podać do któregoś momentu bo potem już za późno.
A można bez ciąży przyjśc na kąpiel, masaż i zastrzyk z endorfin?
zbikowa, magdzia26, aisa, Dodi, she, Effcia28, anka_a, Gunia, mauysia lubią tę wiadomość
-
Witam ehhh no do 14 .04 .2014 mam czas aby sie zastanowić , ale jak przeżyłam wpychanie rury bez znieczulenia przez nos bo oczywiscie spanikowalam bo przylazly z wielką igłą to chyba raczej idę z marszu , ale mam stracha już !!!!
Ps.moje koleżanki tez bez znieczulenia dały rade to ja stara mama nie dam rade ehh i to kaszubica nie no mietka nie będę
zbikowa, magdzia26, a-koczek, aisa, Dodi, Libra, Shagga_80, anka_a lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry

Ja już po pobraniu krwi w przyszłym tyg wizyta więc trzeba było troszkę jej oddać
w tym całym pobieraniu najbardziej męczy mnie to że nie mogę z rana kawy wypić 
Kajuś to życzę Ci szybkiego bezbolesnego porodu żeby żadne znieczulenie nie było potrzebne
a czuję że to już tuż tuż 
Olu ja też w pracy
ale dzisiaj piąteczek i w końcu weekend
Kaja, aisa, Rucia, Dodi, Pismak, Shagga_80, anka_a lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]