plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Efcia Marczelo zatankowany powalczylismy z Kolkami i zasnął do 15 znów wolne.Effcia nie wiem jak długo będzie tak dobrze oby zawsze
A miałam pić ze smakiem kawe po dobrych wiesciach Fedry smutno miFedra, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość
-
Feruś wybacz moje pytanie ale ja za bardzo nie orientuje sie jak to działa i niebardzo wiem o czym mówicie . wyglada to tak ze kilka zarodków rozwija sie w lab a kilka w ciele kobiety? Przepraszam wiem ze to pytanie nie na miejscu w tej sytuacji ale poprostu chciałabym miec jasny poglad na to. oczywiscie strasznie mi przykro
Fedra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja.
Trochę za późno na kawkę, ale postaram sie załapać następnym razem.
Gapowata jestem ostatnio. Kfjatus i Efcia wszystkiego najlepszego!
Fedruś za Ciebie trzymam kciuki że aż mi kostki bieleją.
Shagga, zazdroszczę postępów w budowie i takiego ekspresowego tempa. My cały czas załatwiamy i dopiero mapy od geodety odebraliśmy, teraz dopiero projekt z architektem omawiamy. Papierologia we Wro bije na głowę wszystkie inne miasta
W sumie to dalej czekam na decyzję z zarządu dróg odnośnie wjazdu na działkę, ale działamy obok tego, bo już grubo ponad miesiąc to trwa, a dopiero pare dni temu dostaliśmy kopię listu, który oni wysłali do zarządu dróg i kolei?! Masakra jakaś.
Madzia, ja dobry i wygodny stanik do karmienia kupiłam w triumphie, ale kosztował stówkę. Widziałam też że canpol ma rozmiar dd, ale obwod wtedy tez jest większy. Mi tak prawie (minimalnie przymały) był ten 80d, spróbuj, moze dasz radę. Widziałam te staniki normalnie w tesco na dziale dziecięcym, pakowane w kartonowe pudełeczka na pułce z rzeczami canpola. NA razie noszę większe kupione tez w triumphie (bo mi najwygodniej leżą) i sportowe żeby duże cyce się nie naciągnęłyCiekawa jestem czy potem się znowu zmniejszą do rozmiaru sprzed ciąży? No, zobaczymy.
Odnośnie zapobiegania infekcjom - to właśnie wciągnęłam przepyszny koktajl truskawkowo-bananowo-żurawinowy na bazie kefirka naturalnego ofcourseMniami. Polecam. Uwielbiam truskawki i korzystam póki mogę. Już nawet na mieście widziałam polskie. Na razie nieco drogie, ale jako że to moja jedyna zachciewajka w ciąży to kupuję i jem ile mogę
A taki koktajl świetna sprawa. Mój m tez uwielbia jak je robię i pijemy sobie razem. Kupiłam jakiś czas temu świeże żurawinki i je zamroziłam. Teraz dodaję do takich koktajli zamiast lodu i świetnie go schładzają. Czytałam tez o takich koktajlach z dodatkiem ziół, ale na razie aż tak nie eksperymentuję i zostaję przy owocowych.
Lecę do kuchni ryżu pilnować na ogniu. Będę za jakiś czas.
Fedra, magdzia26, kiti, aisa, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość
-
Koczus nie przepraszaj już Ci tłumacze
po punkcji pobrano mi 11 komórek z jajników z czego okazało się ze 10 jest dojrzałych...
w zwiazku ze jest to iv z refundacji do zapłodnienia biora tylko 6 komórek pozostałą 4 oddałam do adopcji dla kobiet które nie mają swoich jajeczek...
6 komórek zapłodniono ale tylko 3 zapłodniły się prawidłowo...
z czego 2 dzieliły się prawidłowo i były klasy 4A i 4B trzeci nie rokował bo był klasy 2C...
w dniu transferu podano mi malucha klasu 8A, okazało się że drugi jest 8B a trzeci ruszył i był 6C, te dwa zostały w klinice na obserwacji miały się podzielić i osiągnąć forme blastocysty (czy jak się to tam pisze) wtedy można byłoby je zamrozić i czekały by na kolejny transfer...
niestety przestały się rozwijać i umarły...
czy teraz troche Ci nakreśliłam jak to wygląda?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dość to wszystko skomplikowane. Ale jeżeli tamte dalej sie nie rozwijały to powinni jakies badania genetyczny czy coś w tym stylu robić bo to przeciez nie jest chyba normalne że ot tak przestały się rozwijać. Kurcze ile my kobiety musimy sie namęćzyć przeżyc żeby takie małe istotki tulić w ramionach, a te co nie szanują swoich dzieci mnożą się na potęgę
Fedra, Effcia28, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylwuś tak jak Efcia powiedziała córeczki to najkochańsze istotki ( wybaczcie mamy chłopców) ale ja nie wyobrazam sobie że mogłabym mieć syna). MÓj ciagle do brzucha mówił GUstawie i starsznie był rozczarowany że jednak dziewczynka będzie a teraz to niw wyobraza sobie że miałby mieć syna
Fedra, sylwia1985, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Fedrus ale to wszystko skomplikowane- ale kobieta jest w stanie wszystko zrobic by miec swoje upragnione dziecko ps.to ile dni bedziemy w niepewnosci zyly?
bete mam zaplanowaną na 2 czerwca wtedy wszystko się wyjaśni...sylwia1985 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
a-koczek wrote:Dość to wszystko skomplikowane. Ale jeżeli tamte dalej sie nie rozwijały to powinni jakies badania genetyczny czy coś w tym stylu robić bo to przeciez nie jest chyba normalne że ot tak przestały się rozwijać. Kurcze ile my kobiety musimy sie namęćzyć przeżyc żeby takie małe istotki tulić w ramionach, a te co nie szanują swoich dzieci mnożą się na potęgę
Kochana jedynie 20-40% zarodków przechodzi w stan blastocysty czyli w stan dojrzały niestety nigdy nie wiadomo dlaczego dalej się nie rozwijały i pewnie nigdy się tego nie dowiemy...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
To sem ja znowu
Sałateczka zrobiona, to mykam na działkę grilować. M prosto z pracy tam podjedzie, a ja autkiem zahaczając o sklep żeby zaopatrzenie zrobić
Trzeba korzystać z tej pogody, bo niedługo jakieś burze mają u nas być. Pozdrawiam gorąco (!) i do usłyszenia niebawem
Fedra, magdzia26, kiti, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFredzia
Ważne, że w twoim organizmie dzieje się teraz sporo, więc trzymajmy za to kciuki &&&
Sylwia, gratuluję córeczkiMęża chyba bym zatłukła za taką reakcję.
Kaju fajnie, że Marcelek jest grzeczniutki. Jejku co ja bym dała, żeby mój Binladen był taki. Wiecie jaki mam z nim problem? Nienawidzi jeździć samochodem. Potrafi tak się rozbeczeć, że dusi się z wysiłku. W wózku też nie lubi jeździć. Generalnie mało co mu się jak na razie w życiu podoba
Shaggi fajnie, że budowa ruszyłaNo i super, że przeprowadzacie się do mamy. Wszystko widzę idzie zgodnie z twoimi planami
Mam takie braki na forum, że to głowa mała. Aż wstyd. Ale co tu zrobić jak bez przerwy ktoś mi przy nodze jęczy i marudzi?
Buziaki dziewoje.
magdzia26, Fedra, Effcia28, anka_a, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Fedrus bardzo mi przykro
ale wierzę mocno w to że winogronko w twoim brzuszku ładnie urośnie
Muska zazdraszczam grilla chociaż jak wrócisz to pochwal się czy był smacznyco do biustonoszy niestety wszystkie firmy oblecialam juz triumf tez ale rozmiar 75h jest nigdzie nieosiagalny nie poddaje się i będę szukała dalej
Ja wlasni wróciłam z zakupów znalazłam jakiś czas temu super sklep gdzie jest masa bluzeczek po 9 zła ze mój brzuch się nie mieści w letnie bluzki z tamtego roku musiałam nowe zakupić
całe szczęście się udało
Fedra, Effcia28, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
kiti wrote:Tyrasz, a na polu takie upały.... ja chce na wakacje
m w tym roku nie dostał urlopu w lecie i nigdzie nie jedziemy
Lipa z tym urlopem. Ja mam zamiar wziąć w 2 połowie sierpnia.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Rucia mój Marczello wody nie lubi rykkkkk jak by go ze skóry obdzierali więc spokojnie on też ma swoje filmy
no ale auto i wózek wybawienie odlot ma odrazu wiec plus ehh
Fedra, anka_a, Dodi, Rucia lubią tę wiadomość