plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja wlaśnie zrobiłam test owulacyjny i mam dwie grube kreski, czyli mimo tego paskudnego chorubska organizm działa... ale nie będę już mojego m. stresować tą wiadomością o owulacji.. wystarczy mu wiedzieć,że są dni płodne. I tak nie wiem czy ta owulacja już była, czy jest dziś, czy jutro.
Może zerkniecie na moj wykres..?mauysia lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:A ja wlaśnie zrobiłam test owulacyjny i mam dwie grube kreski, czyli mimo tego paskudnego chorubska organizm działa... ale nie będę już mojego m. stresować tą wiadomością o owulacji.. wystarczy mu wiedzieć,że są dni płodne. I tak nie wiem czy ta owulacja już była, czy jest dziś, czy jutro.
Może zerkniecie na moj wykres..?
Dora to dziś nie dla spłodzenia ale z miłości sexik!!! -
Gosia ja myślę,że pyta z podekscytowania. Mam w rodzinie przykład kuzyna, który po prostu oszalał na punkcie swojej córeczki a wcześniej to go tylko quady interesowały. Od początku małą kąpał i przewijał i tylko u niego na rękach zasypiała:)
gocha04 lubi tę wiadomość
-
Dora wrote:Gosia ja myślę,że pyta z podekscytowania. Mam w rodzinie przykład kuzyna, który po prostu oszalał na punkcie swojej córeczki a wcześniej to go tylko quady interesowały. Od początku małą kąpał i przewijał i tylko u niego na rękach zasypiała:)
I zawsze się mówi, że facet chce spłodzić syna. a jak już się urodzi córcia, to jest 'córeczką tatusia" na zawsze. Podobno najsilniejsza więź to matka-syn i ojciec-córka. -
nick nieaktualny
-
Pamiętam jak moj m. bardzo się wzrószył na wieść,że zostanie wujkiem a potem jak bardzo przeżył wiadomość o tym,ze jego siostra poroniła. Póżniej była jeszcze więsza radośc jak się okazało,że znów będzie wujkiem. Tak więć faceci to wszytsko przeżywają, tylko nie wszyscy to okazują.
Moj najpierw chciał miec pierwszą córkę, potem jednak to przemyślał i stwierdził,że lepiej jak się najpierw urodzi chłopiec bo będzie mieć więcej empatii jak się będzie opiekować młodszą siostrzyczką i wyrośnie na dobrego opiekuna rodziny w przyszłości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2012, 12:07
-
U mnie w rodzinie przez ostatnie lata rodzą się same baby:) Więc my się nastawiamy na syna:) Ale jak będe miała syna to wiem, że będzie to miniaturka mojego M - czyli łobuz nad łobuzami!! Teściowa od małago miała z nim problemy, taki łobuziak był. a ja nie mam cierpliwości do niegrzecznych dzieciaków;)))
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
jeszcze wracając do snów to ostatnio śniło mi się, że miałam na czerwono zakrwawioną bieliznę. A kilka dni później śniły mi się 3 bociany (jeden odlatywał rozkładając pięknie skrzydła, drugi siedział w gnieździe, a trzeci przy nim lądował).
Ciekawe o co chodzi..
Wróżbę z obrączką zawieszoną na włosie też robiłam tylko są 2 opcje. Można zrobić nad dłonią i wtedy chodzi o płeć dziecka, a jak nad wodą w szklance to ile razy obrączka uderzy to w takim wieku możemy oczekiwać pierwszego bobasa.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Dora wrote:Pamiętam jak moj m. bardzo się wzrószył na wieść,że zostanie wujkiem a potem jak bardzo przeżył wiadomość o tym,ze jego siostra poroniła. Póżniej była jeszcze więsza radośc jak się okazało,że znów będzie wujkiem. Tak więć faceci to wszytsko przeżywają, tylko nie wszyscy to okazują.
Moj najpierw chciał miec pierwszą córkę, potem jednak to przemyślał i stwierdził,że lepiej jak się najpierw urodzi chłopiec bo będzie mieć więcej empatii jak się będzie opiekować młodszą siostrzyczką i wyrośnie na dobrego opiekuna rodziny w przyszłości...
Tak, dokładnie, oni w większości to tacy zamknięci, żadnych emocji na zewnątrz, a w środku przeżywają Bóg wie co. -
gocha04 wrote:jeszcze wracając do snów to ostatnio śniło mi się, że miałam na czerwono zakrwawioną bieliznę. A kilka dni później śniły mi się 3 bociany (jeden odlatywał rozkładając pięknie skrzydła, drugi siedział w gnieździe, a trzeci przy nim lądował).
Ciekawe o co chodzi..
Wróżbę z obrączką zawieszoną na włosie też robiłam tylko są 2 opcje. Można zrobić nad dłonią i wtedy chodzi o płeć dziecka, a jak nad wodą w szklance to ile razy obrączka uderzy to w takim wieku możemy oczekiwać pierwszego bobasa.
A może chodzi o trzy fasolki a nie jedną)))
-
Mój M chyba chciałby dzidziusia, bo ostatnio jak wiedział, że mam dni płodne, to zaczął się przystawiać do mnie i na moje pytanie "Kochanie, co Ty robisz?" odpowiedział: "Właśnie zamierzam Cię zapłodnić"
U mnie w rodzinie w tym pokoleniu same chłopy. Ja też bym chciała chłopca na początek, bo tylko siostrę miałamA jak będzie dziewczynka to też super, bo mam już imię wybrane
mauysia, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Sandraa wrote:Właśnie... Przeważnie faceci chcą syna... A mój M. Chce corunie:) imię juz nawet wybral:)
Tak się chyba utarło w społeczeństwie, że facet chce syna, ale nie zawsze tak musi być. Ja zapytałam mojego M co by chciał a on powiedział zdrowe dziecko:) i tu mnie mile zaskoczył. A teściu ma 2 synów, a zawsze chciał córkę.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Malvinka wrote:Mój M chyba chciałby dzidziusia, bo ostatnio jak wiedział, że mam dni płodne, to zaczął się przystawiać do mnie i na moje pytanie "Kochanie, co Ty robisz?" odpowiedział: "Właśnie zamierzam Cię zapłodnić"
U mnie w rodzinie w tym pokoleniu same chłopy. Ja też bym chciała chłopca na początek, bo tylko siostrę miałamA jak będzie dziewczynka to też super, bo mam już imię wybrane
Jakie imię? pochwal się -
Widzę,że temat M się zaczął i ich uczuć
Mój jak się dowiedział o tej pierwszej becie bardzo się cieszył ale z rozsądkiem...powiedziałam mu,że różnie może być.Powiedział,że mam się nie martwić,bo nie zależnie od wyniku i tak będziemy kiedyś rodzicami. Stwierdził,że skoro się udało raz to jest szansa,że z nami wszystko w porządku i uda nam się po raz kolejny. Niby się nie przejmował ale wczoraj zanim był wynik,dzwonił chyba z 5 razy pytając czy już coś wiem i denerwując się ,że pewnie pani w laboratorium pije sobie kawkę zamiast zająć się pracą
Jak przekazałam mu smutne wieści zamilkł w telefonie...po chwili odezwał się. Powiedział,że tak widocznie miało być i nie ma co poruszać więcej tego tematu. Damy radę następnym razem. Za to go kocham
-
gocha04 wrote:Sandraa wrote:Właśnie... Przeważnie faceci chcą syna... A mój M. Chce corunie:) imię juz nawet wybral:)
Tak się chyba utarło w społeczeństwie, że facet chce syna, ale nie zawsze tak musi być. Ja zapytałam mojego M co by chciał a on powiedział zdrowe dziecko:) i tu mnie mile zaskoczył. A teściu ma 2 synów, a zawsze chciał córkę.
Pewnie, że najważniejsze, żeby było całe i zdrowe. Eh dziewczyny ale to życie jest...teraz się zamartwiamy żeby zajść w ciążę, potem będziemy się zamartwiać żeby ciąża przebiegała ok, potem poród, a potem lata troski o swoje pociechy:)zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość