plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra, wszystkiego najlepszego, spokojnej ciąży i cudownego dzieciątka :*
Muśka, ja nie miałam przepowiadaczy a Braxtony były słabe ale to co opisujesz to by się zgadzały z opisem bólu porodowego. Znaczy, że macica ćwiczy i poród będziesz miała szybkiTak przepowiadam
Muska, magdzia26, Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Kaja, dzięki za buziaki :*
Kopciuszku, okropne przeżycie to na pewno było. Szczęście że tak szybko wystąpiła ta reakcja a nie np w nocy jakbyście już spali.
Magdzia, fajny wózek!
Dziś znów cieplica..
Miłego dnia!
no właśnie z tym mieliśmy szczęście bo jakby sie to w nocy stało to bym na zawal zeszła chybachoć i tak wczoraj miałam pełne gacie ze strachu ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:18
-
Kopciuszek sama mu nic nie zmieniam dr kazał mi zmienić mleko , a Bebilon pepti przy nutramigenie jest dużo smaczniejszy , a to to sama soja wiec mu sie nie dziwie nawet kot tego niechce , a co dopiero dziecko .....
Kochana , ale akcja biszkopt biedny mały -
Blondi22 wrote:Z tego co wiem to w Biszkoptach jest gluten i moze to spowodowalo tą sytuacje.CHyba ze juz wczesniej dawalas male ilosci glutenu zeby przyzwyczaic. moja np biszkopty je same i nic jej nie bylo i kaszke manne tez czasami.
wiem blondi, ze jest gluten, ale ja już podaje mu kaszkę zbożową tydzien i nic mu nie było odpukać!!
są też jaja,soja,śladowe ilości orzeszków arachidowych i ziemnych.
P.S. mamy identyczny wózek spacerówkę i nawet kolor ten sam. Dla Cyprianka kupiliśmy 4 lata temu i do dzis praktycznie jak nowy i do saochodu dobry. Tyle tylko,że z mniejszym dzieckiem to mało wygodny bo jak dziecko chce spac to mało sie rozkłada.Musi spać na półsiedząco.
-
aisa wrote:Fedra, wszystkiego najlepszego, spokojnej ciąży i cudownego dzieciątka :*
Muśka, ja nie miałam przepowiadaczy a Braxtony były słabe ale to co opisujesz to by się zgadzały z opisem bólu porodowego. Znaczy, że macica ćwiczy i poród będziesz miała szybkiTak przepowiadam
aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:Kopciuszek sama mu nic nie zmieniam dr kazał mi zmienić mleko , a Bebilon pepti przy nutramigenie jest dużo smaczniejszy , a to to sama soja wiec mu sie nie dziwie nawet kot tego niechce , a co dopiero dziecko .....
Kochana , ale akcja biszkopt biedny mały
Tzn. ze teraz bebilon podajesz?Wiem,że jest smaczniejszy -
Muska wrote:Kajuś, widzisz jakiego masz dzielnego mężczyznę? To odnośnie braku strachu przed kłuciem. Współczuję tych jazd z mlekiem
Tobie Kpociuszku z kolei tych nieszczęsnych biszkoptów... Musiało być nieciekawie(to pewnie za mało powiedziane)
Odnośnie nerwów i stresu związanego z załatwianiem tego pozwolenia, to mi tez się brzuch napina i twardnieje, ale to już i tak od dłuższego czasu (chociaż te akcje nerwowe nie pomagają). Te skurcze Braxtona Hixsa nie są aż tak złe, bo to nie boli, tylko jest bardzo nieprzyjemne, no i brzuch się takie twardy robi. Zawsze mam wtedy stresa i przestaję się ruszać...
Od 2 dni natomiast łapią mnie skurcze przepowiadające (tak mniemam). Na razie 1 dziennnie, ale to jest jakaś masakraBoli w cholerę, jakby miało mnie rozerwać... Nie mylę się , że to są te przepowiadające? Miałyście takie mamusie? Jak mnie wczoraj złapało i pomyślałam że takie są tez te porodowe to aż mi się gorzej zrobiło. Będzie hardcore...
Musia, ja też nie miałam przepowiadajacych skurczy ani w pierwszej ciąży ani w drugiej. poród przyszedł znienacka zarówno jeden jak i drugi ;)i oba były dosć szybkie.Pierwszy 5 godz.20 min. Drugi 1 godzinke na porodówce.A skurcze zaczęły się 3,5 godz. przed porodem-wyobraź sobie jaka miały siłę? skoro tak szybko nastąpiło rozwarcie na 10 ? Mi położna powiedziala po porodzie,że musiałam mieć pierońsko bolesne skurcze skoro tak szybko poszło...Ale nie bój się Kochana bo wszystko jest do przejścia, aby tylko dzidzius urodzil się szczęsliwie i zdrowy!!!P.S. chcesz wczesniej urodzić?Polecam masaż -drażnienie sutków. Poród murowany tego samego dnia!!!
Muska, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:Kazał przejsc na bebilon ha zobaczymy na razie mieszam z nutramigenem
acha. no mam nadzieję,ze wreszcie trafione mleczkoA dla ochrony jelitek polecam Latopic. Ja właśnie dziś zaczęłam 3 pudełko.Mój też miał rozrypane jelita po tych kupach sluzowych.
-
Muska dajesz na prodowke
Ja jak szłam z patologii na porodowke to spobie pomyślałam , ani skurczy , ani rozwarcia to mnie przecwicza dobę abym naturalnie urodziła , a tu masz 8:05 na fotelu , a 8:35 Marczello mi na cyckach leżał i pięknie płakał
Wiec tobie życzę naturalnego porodu szybkiego i pewnie taki bedzie !!!!magdzia26, Fedra, aisa, Strażaczka90, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
kopciuszek126 wrote:acha. no mam nadzieję,ze wreszcie trafione mleczko
A dla ochrony jelitek polecam Latopic. Ja właśnie dziś zaczęłam 3 pudełko.Mój też miał rozrypane jelita po tych kupach sluzowych.
Ja podaje dikoflor tez 3 op