WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja Fedrus :D
    Mój brzuchol taki ze wszyscy się pytają kiedy rodze a jak się nie pojawilam jeden dzień na bazarku na zakupach to pytają mojego P czy juz żona urodziła :P co to będzie za 2,5 miesiąca jakiś dźwig będę musiała zamontować w mieszkaniu żeby się podnieść z łóżka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:42

Fedra, Strażaczka90, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to jak się pytają kiedy rodzę to mówię że mogę choćby i zaraz. Najpóźniej za tydzień, bo nie wytrzymuję tych upałów i dodaję że mała wcale, ale to wcale nie musi siedzieć w brzuchu do końca lipca ;)
    Ja dzisiaj robię wrapy. Mięcho już jest przesmażone z cebulką (wszelkie gotowania i smażenia są teraz nocą), musze tylko skoczyc do Lidla po wrapy i warzywa (jakaś sałata, pomidor, ogórek, papryka itp). Wszystko na surowo kroję i robię obok sosik czosnkowy z jogurtu greckiego i voila, tylko wymieszać warzywa, i gotowe, na zimno ;) Potem każdy sobie nakłada w jakich proporcjach pragnie. Polecam bo mało gotowania w to gorąco.

magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wroce do domu to tez ide pod wiatraczek- mi ciezko sie oddycha ale poza tym jakos dajemy rade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:53

Muska, Fedra, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla wynalazcy wiatraka! :D:D:D

sylwia1985, Fedra, magdzia26, Strażaczka90, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska bedzie Emilka czy jednak nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 14:10

magdzia26 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Muska bedzie Emilka czy jednak nie?
    Hmmm. Dobre pytanie Sylwia ;) Ostatnio nie mam weny do imion i przestało mi się cokolwiek podobać :P Emilia to był pierwszy nasz wspólny typ (i w sumie jedyny) ale na 100% nie jestem pewna jak w końcu jej damy na imię... Myślę że jak się urodzi to nas w końcu olśni. A Wy już wymyśliliście? Jakie masz typy? I w ogóle jak Twój m teraz na córeczkę? Mi mój ostatnio powiedział, że takie to wszystko nierealne mu się wydaje i że dopiero jak ją na ręce weźmie to poczuje że ona jest naprawdę...

Fedra, magdzia26, Strażaczka90, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska moj jak sie dowiedzial ze bedzie dziewczynka to zaczal buszowac po necie i powiedzial ze bedzie Nina i caly czas tak do brzuszka mowi :) i ja juz sie przyzwyczailam- chyba ze mu sie odwidzi.Mowi : Nincia tu tatus i gladzi brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 14:31

Muska, Fedra, a-koczek, magdzia26, Strażaczka90, anka_a, Dodi, Pismak lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj to by nawet chcial coreczke :)
    Choc i tak najbardziej rozwalil mnie moj brat ktory zrobil sobie fotke usg na drugi dzien od jego narzeczonej dowiedzialam sie ze moj brat dlugo przygladal sie fotce i z powaga rzekl ze bedzie chlopak bo On zobaczyl siusiaka...
    Tak sie z tego umialam ze szok uswiadomilam brata ze to za wczesnie a to co widzial to ogonek ktory zanika... dawno sie tak nie ubawilam ale brat widze sie przejal bo to jego pierw-szy/sza chrzesni-k/ca :)

magdzia26, sylwia1985, Muska, a-koczek, aisa, kiti, Strażaczka90, anka_a, Effcia28, Dodi, Pismak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam !!

na kluciu Mmarczello super ekstra cicho , ani nie pisnal !!!! Jak mi pobierali to bardziej sie balam niz on masakra żyła do teraz mnie boli!!!!

magdzia26, aisa, Fedra, Strażaczka90, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam ze jestem załamana Marcel od kilku dni nie chce pic tego okropnego mleka spija 50ml gora 70ml w wielkim oszukiwaniem w nocy 50ml i nic wiecej ten nutramigen mu zbrzydl , a dzwonilam do pediatry znów kazał zmienić poraz 4 mleko masakra jakaś boje sie ze mu jelitka rozreguluje na maksa tymi mieszankami rycze razem znim bo widac , ze każda zmiana mleka jest ryk , koszmar jakiś , a pił to świństwo bez problemsu prawie miesiąc , az do czwartku ci pediatrzy chyba też nie wiedzą jak pomóc maluchom a moj drugi pediatra na urlopie i bylam zmuszona kupic nowe mleko i zjada 120ml , ale brzuszek goli baki ida kupy brak dzis :-/

teraz biedak śpi nie wiem co robic do 15 lipca czekam na alergolog bo szybciej oczywiscie nie ma :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 20:43

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzien ryczalaby caly czas matko !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajunia, trzymaj się dzielnie! Tak jak dziś Marcel, zuch chłopak!!
    Fedra, może brat dobrze przepowiedział, już niedługo się okaże ;)
    Trzymajcie się chłodno ;) szczególnie "brzuchatki"
    Dobrej nocy!

Fedra, magdzia26, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janek już dziś 2 miesiace buzaki od ciotki jak szybko leci czas hoho

Fedra, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki :)

Fedrus i tutaj życzę wszystkiego najlepszego kochana!!!

Brzuchatki, a dla Was współczuje upałów. My nie mozemy wytrzymać, a Wy???

Muska doskonale Cię rozumiem z tymi papierami bo sami przechodziliśmy to i przechodzimy. Ja też wszystko sama i też jak w ciąży byłam-pamietacie napierniczałyście mnie żebym nieprzesadzała bo miałam twardnienia brzucha, a ja musiałam załatwiać wszystko-kleje,płytki,fugi i inne pierdoły. Nie mówiąc o papierach. Ale przetrwałam wszystko ;)

Kajuś współczuje przejść z Marcelkiem,ale nie zmieniaj mu tego mleczka tak. Ja bym dawała ten Nutramigen jak było lepiej po nim. Może w te upały nie chce pić tego mleka. Mój też ma nieraz jazdy i nie chce pić mleka z butelki-ja daję Bebilon Pepti. Wypije troszkę i wypluwa, a po kilku dniach przechodzi. Mój mały dziadzina nie chce pić herbatki z butelki- woli łyżeczką.A z butli jak wypije to u nas Wielkie Świeto!

Wczoraj Tymuś narobił mi stracha. wczoraj dałam mu pierwszy raz 2 biszkopty namoczone w herbatce. Dziewczyny co ja przeszłam? Po pół godz. od zjedzenia chciałam dać mu possac cycy i miał iść spać.Nie chciał ssać.To wlożyłam Go do wózka i bujam. A on jak zaczął rzygać to jak kot-fontanny leciały.Podniosłam Go i rzzygał dalej do wózka na poduszkę.Tak sie urzygał,ze masakra-body było caluteńkie w wymiocinach-nawet na plecach i głowa z tyłu.Wsadziłam Go do miski i ściągnęłam poszewkę z podusi i do pralki wszystko wrzuciłam, a on czekał w tych rzygach na wodę ciepłą bo musialam zagrzać. Wykąpałam Go i chciałam uśpić. Ale wiecie co-od tych rzygów kark i plecy miał całe czerwone jakby poparzył go gorącą wodą,albo spalił na słońcu.Tak bardzo się bałam bo to robiło sie coraz bardziej rozognione i nawet we włoskach to miał. To chyba była reakcja alergiczna na coś co jest w biszkoptach. Już wiem, ze biszkoptow nie mogę mu dawać. To był pierwszy i ostatni raz!

Miłego upalnego dnia życzę :)

Fedra lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, dzięki za buziaki :*
    Kopciuszku, okropne przeżycie to na pewno było. Szczęście że tak szybko wystąpiła ta reakcja a nie np w nocy jakbyście już spali.
    Magdzia, fajny wózek!

Dziś znów cieplica..
    Miłego dnia!

magdzia26, Fedra, kopciuszek126, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w Biszkoptach jest gluten i moze to spowodowalo tą sytuacje.CHyba ze juz wczesniej dawalas male ilosci glutenu zeby przyzwyczaic. moja np biszkopty je same i nic jej nie bylo i kaszke manne tez czasami.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Izka w nowym pojedzie ;) za jakis 1-2 miesiace sie przyda juz a wczoraj byla tylko próbna jazda ;)

http://www.iv.pl/images/94219205003014669638.jpg

Muska, Fedra, anka_a, aisa, Selena, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia ;)

Fedra, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus nasza kochana wszystkiego najlepszego w Dniu Twojego Świeta ;) Spełnienia marzen i slicznego zdrowego dzidziusia ;)

Fedra, Strażaczka90, anka_a, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajuś, widzisz jakiego masz dzielnego mężczyznę? To odnośnie braku strachu przed kłuciem. Współczuję tych jazd z mlekiem :(

Tobie Kpociuszku z kolei tych nieszczęsnych biszkoptów... Musiało być nieciekawie :( (to pewnie za mało powiedziane)

Odnośnie nerwów i stresu związanego z załatwianiem tego pozwolenia, to mi tez się brzuch napina i twardnieje, ale to już i tak od dłuższego czasu (chociaż te akcje nerwowe nie pomagają). Te skurcze Braxtona Hixsa nie są aż tak złe, bo to nie boli, tylko jest bardzo nieprzyjemne, no i brzuch się takie twardy robi. Zawsze mam wtedy stresa i przestaję się ruszać...
    Od 2 dni natomiast łapią mnie skurcze przepowiadające (tak mniemam). Na razie 1 dziennnie, ale to jest jakaś masakra :( Boli w cholerę, jakby miało mnie rozerwać... Nie mylę się , że to są te przepowiadające? Miałyście takie mamusie? Jak mnie wczoraj złapało i pomyślałam że takie są tez te porodowe to aż mi się gorzej zrobiło. Będzie hardcore...

Kaja lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 5514 5515 5516 5517 5518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ