plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajus dziewczyny wrócą pewnie hurtowo zafasolnkowane i będzie się wtedy dopiero działo
no mocno w to wierzę nawet za te które juz przestały wierzyć że się uda
Dodi, aisa, a-koczek, Fedra, Kaja, anka_a lubią tę wiadomość
-
Magdziu dlaczego mówisz, że nerwowo?
Ja stosuję jedynie oeparol od 35 tc i czy to cos pomoże to się okaże, ale profilaktycznie biorę a jesli chodzi o pozostałe specyfiki to nic więcej nie stosuję bo uważam, że to pic na wodę
Strażaczko współczuję obecnej sytuacji, ale miejmy nadzieję, że to faktycznie chwilowy kryzys i wszystko wróci na właściwe toryStrażaczka90, magdzia26, anka_a, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Do terminu jeszcze klika dni więc spoko. Lekarz mówił ile teraz mniej więcej waży Amelka?
Strażaczko, od stresu tez prolaktyna skacze wiec głęboki oddech i tylko spokój Was uratuje.
U nas powrót lata, no może nie w pełni ale jest 25 stopni na słońcuDodi, magdzia26, Strażaczka90, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
Aisa zazdroszczę takiej temperatury
nie wiem czy u nas jeszcze coś podskoczy, ale niedawno na termometrze było 14 stopni jedynie
Amelka ważyła w granicach 3160g i ciekawa jestem jaka będzie jej waga urodzeniowa
zapomniałam wcześniej napisać, że fajnie się macie z tymi spotkaniami mamusino dzieciaczkowymi
Jeśli dobrze pamiętam, to przed badaniem prolaktyny też nie można za bardzo ćwiczeń wysiłkowych żadnych robić bo mają wpływ na wynik, chyba że coś pokręciłamaisa, Fedra, Kaja, anka_a, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
O to może ja też ten oeparol zacznę łykać już
a ile razy dziennie go bierzesz? Tak jak na opakowaniu?
A twój M został wykorzystany do pomocy w rozpoczęciu porodubo nie pamiętam czy pisałaś ?
Ja chyba za tydzień zacznę akcje 3Stylko jeszcze torbę musze spakować najpierw
Dodi, a-koczek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Dodi, to ładna waga
Nie za dużo, nie za mało, tak w sam raz
Przed badaniem chyba też nie można drażnić sutków
Wydaje mi się że u Strażaczki jest za duży stosunek lh do fsh czy jak to tam było, powinno być ok 1 a chyba sporo więcej było.
Idziemy na spacer bo szkoda siedzieć w domu w taką pogodę
Do potemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:13
Dodi, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość
-
Magdzia ja go brałam 2x1 tab. a jesli chodzi o kwestię
to niestety nie bo jak całą ciąże miałam spokój to teraz na koniec chwyciłam jakieś dziadostwo i biorę tabsy i muszę smarować maścią
Aisa waga taka w sam raz do rodzenia na jużEffcia28 lubi tę wiadomość
-
Dobry dzień chociaż dla kogo dobry dla tego dobry
w nocy spać nie mogłam zasnęłam koło 2 w nocy... śniły mi sie jakieś koszmary wstałam o 10 potwornie wymęczona i niewyspana... brzuch mnie dziwnie bolał do tego cały czas chodziłam zła wszystko mnie od wieczora wkurza i zbiera mi się na płacz... po kolejne cos bym zjadła ale nie wiem co...
ciuszków od szwagierki wziąść nie moge póki nie znam płci a Ona ma podzielone na dziewczynke i chłopca a przeglądanie wszystkiego to byłaby porażka tak tego dużo jest... do poniedziałku wytrzymam może się już dowiemy kto tam siedzi...
a opowiadałam Wam jak mi sie śniło jakiś czas temu pierwszy raz że jestem w ciaży? najwyżej się powtórze a więc śniło mi się ze byłam w ciąży i szłam do mojego gina na usg by poznac płeć powiedział mi że dziecko to cały tata i faktycznie jakby zmniejszyli mojego meża i do brzucha mi wsadzili a jak zapytałam jaka płeć to mi powiedział zebym sama zobaczyła na monitorze od usg chodził taki mały bobas i widac mu było siusiaka i teraz nie wiem czy to proroctwo czy będzie odwrotnie
Oczywiście będę nadawać z porodówki Dodi jak już na nią trafi
Gocha witaj dobrze że wpadłaś no i oby do 3 razy sztuka jak to mówią trzymam kciuki
Strażaczko bo faceci tak maja ze nie wiedzą kiedy wkur... kobiete tylko wybierają moment jak hormony nam szaleją na pewno wszystko się ułozy musicie pogadac o tym bo jak nie pogadacie moze być niepotrzebny większy kwas...
Aiso u Ciebie lato wraca a u Nas jesień pełną parą nie zebym płakała z tego powodu ale chyba mnie ta pogoda dołuje dopadaja mnie myśli że nie będę dobrą matką bo jestem strasznie wymagajaca i zasadnicza i ze sobie z tym wszystkim nie poradze... no i stało sie poryczałam się... nic ide się ogarnać...Dodi, magdzia26, aisa, gocha04, anka_a, Pismak lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dzień dobry
Jestem dopiero na początku czerwca, a większość wiadomości i tak mocno nieaktualna pewnietakże nadrabiam dalej...
Fedra, a-koczek, aisa, plemniczka, anka_a, Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Fedra użyczam rękawa do wysmarkania się jakby co
Kochana a może Ty się podświadomie czymś denerwujesz czy cuś, że Cię tak ciągle brzucho boli i takaś wymęczona?
haha nie kojarzę byś opowiadała o śnie, ale właśnie sobie to zwizualizowałam i niezły motyw hehe mimo wszytko chyba będę się "trzymała" tego siusiaka i mam nadzieje, że w pn już sie dowiecie jakiej płci będzie potomekjakby co to powiedz lekarzowi, że wcześniej nie wyjdziesz z gabinetu aż Ci nie powie
Pogoda chyba rzeczywiscie nei sprzyja naszemu samopoczuciu i nastawieniu.... Wszystko będzie dobrze i napewno będziesz super mamą bo przecież tyle lat czekałaś na Wasze maleńkie szczęscie i inaczej być nie może, więc proszę mi sie tu nie mazać :*
Hej Pismaczku :*
rozumiem, ze od wczoraj robota stanęła bo ogarniasz forum?
kiedyś byś sie z tego czytania nei wykaraskała, ale teraz pewnie szybko Ci pójdzie bo pustkami strasznymi tu wiejemagdzia26, Strażaczka90, Pismak, Fedra, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
O kurcze Dodi to du du***y ze jakieś dziadostwo przylazlo
ja to liczę na to ze sobie pokorzystam chociaż na koniec bo cała ciąże mój P się mocno wzbranial...
Fedra niezły sen miałaśHehehe ja nadal wroze Ci synka
mam nadzieje ze w poniedziałek się to wyjaśni
I proszę tutaj nie wymyślać jakiś głupot będziesz najlepsza matka na świecie i wiesz dlaczego...dlatego ze będziesz bardzo mocno kochała swojego szkrabaa to najważniejsze
Ja rozkminiam tematy związane z rejestracja dzidzia w usc i z becikowym... nie wiem czy uda mi się je wyrwać ale szanse są bo z P nie jesteśmy małżeństwem wiec teoretycznie tylko moje dochody się liczą no ale zobaczymy musze wypytac...zawsze to 1000 złWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:36
Dodi, Fedra, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
Magdzia generalnie miałam podobny plan, jeśli chodzi o
na koniec, bo moze bym coś wynegocjowała w tym temacie
Papierów do becikowego jest od zaje....ja ile mogłam tyle sobie już załatwiłam a jesli nie jesteście małżeństwem to spokojnie powinnaś dostać bo max. dochód na członka rodziny teraz to 1922zł bodajże.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
koczku czyli mimo tego, iż nie jest się małżeństwem to dochody są liczone jako gospodarstwo domowe?
Magdzia jak pójdziesz do UM to Ci babki wytłumaczą co i jakja trafiłam na bardzo fajną panią i mi wszystko rozpisała i powiedziała
-
No właśnie widziałam jest tego od groma ale można wszystko oswiadczeniami załatwić całe szczęście mój P ogarniemy mocno jest w takich sprawach wiec mi pomoże to powypelniac
liczę na to ze to becikowe się uda dostać swoją drogą to niezle chamstwo ze wprowadzili taki próg dochodowy dla mnie to śmieszne jest normalnie
no ale cóż całe szczęście mogę jeszcze pokombinowac. Najgorsze jest to ze żeby zarejestrować dzidzia będę musiała po porodzie razem z P iść do usc bo on sam nie może tego zrobić bo nie jesteśmy małżeństwem ehhh ciekawe czy dam rade.
Dodi a Ty będziesz na rocznym macierzyńskim? Bo ja właśnie zastanawiam się jak ten wniosek wypełnićDodi, aisa lubią tę wiadomość
-
u nas babka raczej o oświadczeniach nic nie wspominała, ale ja mam nadzieję, że nie będzie problemów z załatwieniem potrzebnych dokumentów
a to nie jest tak, że jesteś traktowana wtedy jak np. matka samotnie wychowująca dziecko, mimo to, że żyjecie w związku nieformalnym? nie wiem, kurcze nie znam się, ale ten próg to tez jest chore tym bardziej, że dochody do listopada bierze się pod uwagę z roku 2012, gdzie ja np co roku zarabiam coraz to mniej hehe wogóle śmiech na sali.....
Ja od razu wypełniam wniosek na roczny bo chcę tę 80% dostawać bo za 60% to pół miesiąca bym przeżyła chyba -
Dzieki Dziewczyny za dobre słowo znowu łzy mi popłyneły...
a co do kasy to jeśli pracujecie to zapytajcie w swoim zakładzie pracy czy jesteście objete ubezpieczeniem grupowym (to też tyczy się Waszych facetów) często w ubezpieczeniach grupowych jest tak że płacą za urodzenie dziecka i my dzieki temu dostaniemy na głowe po 1200zł bo mój ma w pracy ubez grupowe i mnie też zapisał u siebie wiec warto to sprawdzic bo ładna kasa z tego jest
EDIT:
a co do snu to powiem Wam ze obudziałm się i miałam wrażenie ze to się zdazyło naprawde... ostatnio znowu śnił mi sie mały chłopiec ale to raczej nie było moje dziecko... ale wiecie sny odczytuje się odwrotnie i dotego moje smaki żywieniowe mówia ze to dziewczynka więc czekamy do 1 września...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:18
Dodi, Strażaczka90, aisa, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi