X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    Witam :)

Aga super, że wszystko dobrze :) Zresztą inaczej być nie mogło :)

Heh co do wagi dzieci, moja bratanica ma 4 latka i waży ponad 30 kg :P A jej siostra która ma 7 lat 21 kg.
    hehe moj kuba ma 5 lat i wazy 26kg a nawet tego nie widac ale on zawsze byl duzy i ciezki ;)

Kaja, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, AGA 30, patrycja, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak wogole Dzien dobry ;)

Kaja, magdzia26, Fedra, Selena, mauysia, patrycja, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wiecie co ja do kg Marcela nie przywiazywalam i nie przywiązuje uwagi bo każde dziecko jest inne Pediatra zrobiła hallo ,że 40 deko niedowagi to tragedia fakt nastraszyla mnie bo Marcel mleka nie ruszy za chiny ruskie w dzień pije te 120ml czasami 1,5 h mojej koleżanki synek ma 1,5 roku i ma 10kg i zdrów jak Rydz ja mam te centyle wysoko w d....... to jest ostatnia rzecz na ktora patrze! !! Najważniejsze ,że je inne rzeczy i aż się trzesie na ich widok :-)

ps. Blondi czy on duży bedzie może bo my niscy nie jesteśmy ;-) a co do kg mamy normalne wagi hmmm procz mnie po ciąży ;-!

Blondi22, mauysia, patrycja, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi wczoraj jak byłam był dzień bilansow 4 latków i wagi bardzo różne !!!od 15kg do 25 nawet i gdzie tu ta siatka centylowa sie pytam heheheheh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra i Aga w Roku 2015 będą emocje porodowe jupk i obie widze po wizycie wszystko gra i buczy wiec nie ma co czekamy na Acje Poród :-)

Ps. No nastepne do tabelki te co sie starają i zajdą hop sup ,aby Asia miała co wpisywać :-) no i mam na myśli nowe tez koleżanki szklanki hehehdhe bez urazy ;-)

Blondi22, Fedra, AGA 30, patrycja, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monolog odwalilam tera moge isc narty!!!!

mauysia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wiesci- rosnij robaczku :)

Nam udalo sie zalatwic chrzest na drugi dzien swiat - szkoda tylko ze mojego brata nie bedzie bo nie dostal w Angli wolnego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:03

AGA 30 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hello wiecie co ja do kg Marcela nie przywiazywalam i nie przywiązuje uwagi bo każde dziecko jest inne Pediatra zrobiła hallo ,że 40 deko niedowagi to tragedia fakt nastraszyla mnie bo Marcel mleka nie ruszy za chiny ruskie w dzień pije te 120ml czasami 1,5 h mojej koleżanki synek ma 1,5 roku i ma 10kg i zdrów jak Rydz ja mam te centyle wysoko w d....... to jest ostatnia rzecz na ktora patrze! !! Najważniejsze ,że je inne rzeczy i aż się trzesie na ich widok :-)

ps. Blondi czy on duży bedzie może bo my niscy nie jesteśmy ;-) a co do kg mamy normalne wagi hmmm procz mnie po ciąży ;-!
    wez te siatki centylowe to glupie

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:)

Kajka ale Marcello juz duży:) ładnie.

Aga super że wszystko dobrze:) teraz sie nie martw a ciesz ciażą

Kfjatusiu to miło że zajrzałaś:) prosimy o częstsze wizyty

Witaj Selenko:)Fredruś:)Blondi <3 <3 <3

u mnie dziś brzydka pogoda.Pada;/ mam druga zmiane dziś i jutro..a weekendos wolny ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:46

Selena, mauysia, magdzia26, AGA 30, patrycja, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...

co do siatek centylowych to słyszałam opinie ze juz dawno powinni to pozmieniać bo to się ma nijak do tego co było kiedyś teraz dzieci rosna inaczej i jak dla mnie najważniejsze ze dziecko jest zdrowe :)

miłego dnia

Selena, Strażaczka90, mauysia, magdzia26, patrycja, aisa, Blondi22, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki,

Aga30 - bardzo się cieszę, że maluszek miewa się wyśmienicie, i że nie widać rozszczepu ani żadnego problemiku :) Oby tak dalej!

Co do centyli - rzeczywiście nie ma co traktować ich dosłownie, ale i nie można stracić czujności, jak np. dzidziofon będzie grubo pod lub nad.
    A tak na marginesie, to w POL prawie nikt o tym nie wie, ale są siatki centylowe opracowanie przez WHO dla dzieci karmionych piersią i tam wszystko wygląda inaczej, np. mój Henio - ledwo na trzecim centylu - tam był na piętnastym :)
    Bo te polskie siatki to dla dzieci karmionych mm. No i poza tym to po prostu średnia wycągnięta z wszystkich dzieci, a przecież to się nijak ma do rzeczywistości...

Fedra, Strażaczka90, patrycja, aisa, Selena, magdzia26, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i klikam dziś z domu :)

Dokańczam właśnie zlecenie z wczoraj, a potem może zdążę pójść do dentysty (z końcem umowy o pracę skończy mi się Luxmed więc muszę korzystać na maxa :D )

Miłego dnia życzę wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:18

patrycja, aisa, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Fredzia tak wszystko lekarz badał i wszystko ok jest :)

Dorobiłam się nowego tel i nie umię go połączyć z w-f normalnie :/

Miłego dzionka dziewczyny :)

magdzia26, aisa, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryś to faktycznie jak Ci się kończy Luxmed to korzystaj teraz ile mozesz...

Aga jeśli wszystko sprawdził to dobrze nie ma potrzeby udawać się do Kliniki i sprawdzać ponownie ;)
    teraz będziesz miała odliczanie do połówkowego i teraz z czasem Twoja dzidzia będzie coraz bardziej przypominać człowieczka :D a no i nie nastawiaj się tak na poznanie szybko płci na lutówkach mam dziewczyny które nadal jej nie znają bo dzieciaki to wstydnisie i niechcą pokazać co tam maja ;)

Selena, magdzia26, kiti, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia jak się da poznać płeć to się da :) A jak nie no to trudno ważne że zdrowe rosnie :)
    No mój lekarz poleca konsultacje u innych lekarzy pacjentką mimo ze jego zdaniem jest wszsytko ok a pacjentka wybiera sama czy idzie badać się jeszcze raz czy wierzy lekarzowi :)

Mój Wafel to jest tak napalony na to że to synek będzie KIWIK JUNIOR bo na Wafla wszyscy KIWI wołają :) Ja też mam przeczucie że to synek będzie :)

Selena, aisa, magdzia26, kiti, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• patrycja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wiem, że to może wcześnie, ale zastanawiałaś się już nad ewentualnymi imionami ? :)

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    Aga, wiem, że to może wcześnie, ale zastanawiałaś się już nad ewentualnymi imionami ? :)

Ach nie mam pomysłu co do imienia :/A jak zagaduję mojego M to mówi jeszcze dużo czasu d zastanowienia się hi hi :) Moze jak będziemy wiedzieli coż tam siedzi to będziemy myśleć nad imieniem :)

• patrycja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja sporo czasu jeszcze :) Ale na pewno szybko zleci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:07

bfarljmzlmrs7kj3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    No racja sporo czasu jeszcze :) Ale na pewno szybko zleci ;)

No myślę że to zleci ekspresem :)

patrycja lubi tę wiadomość

• patrycja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będziesz wyczekiwała pewnie pierwszych ruchów :) A na kiedy masz wyznaczony termin porodu ? :)

bfarljmzlmrs7kj3.png

‹‹ 5672 5673 5674 5675 5676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ